Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ιόνια Οδός: Εικόνες από τα έργα στην περιοχή του Μενιδίου

Εικόνες από τα έργα στην περιοχή του Μενιδίου της Ιόνιας Οδού.
Βίντεο: Giorgos Bovis

Επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο εργοτάξιο της Κλόκοβας της Ιόνιας Οδού

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο εργοτάξιο της Κλόκοβας της Ιόνιας Οδού.
Τον κ. Τσίπρα συνόδευε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων  κ. Χρήστος Σπίρτζης.
Η σήραγγα της Κλόκοβας, αποτελούσε ένα από τα δυσκολότερα τμήματα της Ιονίας Οδού.
Το έργο της «Ιόνιας Οδού» βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης του.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Κυβέρνηση πέτυχε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να βγάλει την «Ιόνια Οδό» από το πλήρες τέλμα. Υπενθυμίζεται ότι την Άνοιξη του 2010 οι δανείστριες τράπεζες σταμάτησαν τη χρηματοδότηση του έργου και από τον Φεβρουάριος του 2011 επιβλήθηκε μακρόχρονη αναστολή εργασιών.
Η κατασκευή του έργου προωθείται εδώ και πολλούς μήνες με γοργούς ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα.
Αντιμέτωποι με δυσμενέστατους όρους συμβάσεων, που είχαν συνάψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και υπέρογκες διεκδικήσεις αποζημιώσεων καταφέραμε με πολύ δουλειά και σκληρή διαπραγμάτευση να προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον και την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου.

Κατσικά Ιωαννίνων: Ένταση και τεταμένο κλίμα στον καταυλισμό προσφύγων

Περίπου 300 πρόσφυγες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τον καταυλισμό του Κατσικά προς την πλατεία της περιοχής, στις 14:00, εκ των οποίων οι περισσότεροι οικογένειες με παιδιά, ζητώντας να μάθουν πότε θα γίνει η μεταφοράς τους σε στεγασμένους χώρους.
Αυτήν την ώρα, ομάδες προσφύγων στήνουν σκηνές στην πλατεία του Κατσικά και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν εκεί.
Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τεταμένη και οι πρόσφυγες, με ανακοινώσεις που έχουν αναρτήσει σε διάφορα σημεία του χώρου, ζητούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και άνοιγμα των συνόρων.
Το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με τον υπεύθυνο του καταυλισμού, κ. Φίλιππο Φίλιου, με θέμα την τοποθέτηση των 80 εργαζομένων που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις δομές.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, ο κ. Φίλιος ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων στη παλιά παιδόπολη της Αγίας Ελένης, όπου μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μεταφερθούν πρόσφυγες.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.
Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτηριακών προβλημάτων.
Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». 
«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Η Νέα Οδός ΑΕ αναζητά προσωπικό για την Ήπειρο

Η Νέα Οδός Α.Ε, η εταιρία που έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης «Ιόνια Οδός» αναζητά υποψηφίους των κάτωθι αναφερόμενων θέσεων εργασίας για την στελέχωση νέων εγκαταστάσεων της, στην περιοχή του Τερόβου (Δήμος Δωδώνης).
Αναλυτικά:
Εισπράκτορας Διοδίων
(κωδ. θέσης E-0916)
με κύριες αρμοδιότητες την είσπραξη τιμήματος διοδίων καθώς και την εξυπηρέτηση και παροχή πληροφοριών στους χρήστες του Αυτοκινητόδρομου. Η θέση αναφέρεται στο Προϊστάμενο Είσπραξης Διοδίων.
Απαιτούμενα Προσόντα:
Απολυτήριο Λυκείου
Επιθυμητή εμπειρία σε θέματα είσπραξης χρημάτων
Γνώση της Αγγλικής γλώσσας θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
Δυνατότητα εργασίας σε σύστημα βαρδιών
Κάτοχος διπλώματος οδήγησης και αυτοκινήτου
Για τους άνδρες υποψήφιους, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
Εργάτης Ομάδας Επέμβασης
(κωδ. θέσης Ι-0916)
με κύριες αρμοδιότητες την παροχή εργασιών συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο, στους σταθμούς διοδίων και στα κτίρια των σταθμών καθώς και υποστήριξη των εργασιών καθαρισμού, αποκομιδής σκουπιδιών και χλοοκοπής. Η θέση αναφέρεται στον Μηχανικό Τομέα Συντήρησης & Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμου.
Απαιτούμενα Προσόντα:
Απολυτήριο Λυκείου
Προϋπηρεσία τουλάχιστον 1 έτους σε σχετικές εργασίες συντήρησης
Κάτοχος διπλώματος οδήγησης Γ’ κατηγορίας και αυτοκινήτου
Δυνατότητα εργασίας σε σύστημα βαρδιών
Για τους άνδρες υποψήφιους, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
Τεχνικός Βάρδιας Διοδίων
(κωδ. θέσης T-0916)
με κύριες αρμοδιότητες την παροχή τεχνικής υποστήριξης στα ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά στοιχεία των συστημάτων Διοδίων. Η θέση αναφέρεται στο Προϊστάμενο Συστημάτων Λειτουργίας.
Απαιτούμενα Προσόντα:
Πτυχίο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ηλεκτρολογία ή τον Αυτοματισμό
Προϋπηρεσία τουλάχιστον 1 έτους στη συντήρηση εξοπλισμού H/M συστημάτων ή τις ηλεκτρολογικές εργασίες
Κάτοχος άδειας Τεχνίτη Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Γνώση της Αγγλικής γλώσσας θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
Δυνατότητα εργασίας σε σύστημα βαρδιών
Κάτοχος διπλώματος οδήγησης και αυτοκινήτου
Για τους άνδρες υποψήφιους, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
Εκπρόσωπος Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών
(κωδ. θέσης C-0916)
με κύριες αρμοδιότητες την παροχή άμεσων και αποτελεσματικών απαντήσεων σε εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις πελατών και χρηστών της εταιρείας, αναφορικά με το προϊόν (Fast Pass) και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες διοδίων της εταιρείας. Η θέση αναφέρεται στην Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ.
Απαιτούμενα Προσόντα:
Απολυτήριο Λυκείου
Προϋπηρεσία 1 έως 3 έτη σε τηλεφωνικό κέντρο / περιβάλλον εξυπηρέτησης πελατών
Πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ (MS Office)
Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
Δυνατότητα εργασίας σε σύστημα βαρδιών
Κάτοχος διπλώματος οδήγησης και αυτοκινήτου
Για τους άνδρες υποψήφιους, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
Οδηγός Περιπολίας
(κωδ. θέσης P-0916)
με κύριες αρμοδιότητες την πραγματοποίηση περιπολιών με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο καθώς επίσης και την επέμβαση σε έκτακτα συμβάντα με στόχο την παροχή άμεσης βοήθειας στους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου. Η θέση αναφέρεται στον Μηχανικό Τομέα Συντήρησης & Διαχείρισης Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμου.
Απαιτούμενα Προσόντα:
Απολυτήριο Λυκείου
Προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών σε παρόμοια θέση Οδηγού
Κάτοχος διπλώματος οδήγησης Γ’ κατηγορίας και αυτοκινήτου
Δυνατότητα εργασίας σε σύστημα βαρδιών
Για τους άνδρες υποψήφιους, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο hr@neaodos.gr  ή Φαξ: 210-6178011 αναγράφοντας την θέση εργασίας που επιθυμούν να αιτηθούν ή τον ανάλογο κωδικό της.

Νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους έως τα τέλη Οκτωβρίου

Έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων στη δεύτερη φάση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Όπως ανέφερε χθες η αν. υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, από πλευράς των Δήμων, προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση και οι άνεργοι να τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός Νοεμβρίου.
Η δεύτερη φάση του προγράμματος αφορά 274 Δήμους και ο αριθμός των θέσεων, 8μηνης εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ο ίδιος με την προηγούμενη χρονιά. «Το ενδιαφέρον των ανέργων για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους είναι ιδιαίτερα μεγάλο. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ανέδειξε ανάδοχο για το έργο καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας, (προϋπολογισμού 700.000 ευρώ)  την εταιρία ΙΣΤΩΡ ΑΤΕΕ.
Επίσης ανέδειξε αναδόχους και για τα παρακάτω έργα:
«Αποκατάσταση στραγγιστικού δικτύου πεδιάδας Άρτας»   προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Μπαζούκης.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρεβενίτι-Βοβούσα-Όρια νομού» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ".
«Βελτίωση βατότητας οδού προς Μανωλιάσα» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 60.500 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
«Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μανασσή Ζαγορίου», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, Ανάδοχος Γεώργιος Νανάκης.
«Διευθέτηση ομβρίων και αποκατάσταση ζημιών στην 3η επαρχιακή οδό στο Τ.Δ. Χαροκοπίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 23.600 ευρώ. Ανάδοχος Κων. Κούγκουλης.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου για την «Προμήθεια και εγκατάσταση κλειστού συστήματος παρακολούθησης στην έδρα και στα ιβαροφυλάκια Άγιο Νικόλαο, Βασιλάδι, Άγιο Ονούφριο, Αΐβαρο και Γιμένη για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Λογαρού, αλιευτικού συνεταιρισμού Κορωνησίας - Καλογερικού» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 17.000 ευρώ. 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κοκαΐνη βάρους (49) γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους (87) γραμμαρίων, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και (7) φυσίγγια πυροβόλου όπλου

Συνελήφθη, χθες (01-09-2016) το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 27χρονου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του και κρυμμένα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, τα παρακάτω:
πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, μία συσκευασία με κοκαΐνη σε μορφή «βράχου», βάρους (49) γραμμαρίων,
κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού ένα πιστόλι των 9 mm , με ενσωματωμένη γεμιστήρα και
επτά (7) φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 9 mm .
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην Πρέβεζα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (87) γραμμαρίων
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα λευκής σκόνης
ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 27χρονου, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συμβουλές στους πολίτες από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, για αποφυγή τηλεφωνικών απατών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι χθες (01.09.2016), στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες κατά τις οποίες άγνωστα άτομα, επικαλούνταν ψευδώς επείγουσα ανάγκη συγγενικού ή φιλικού τους προσώπου (εμπλοκή σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα), με σκοπό να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση ή για κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ατόμων που δεν γνωρίζουν.
Οι δράστες χρησιμοποιούν την εξής μεθοδολογία (Απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος)
Οι δράστες, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
Επιπλέον ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.
Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών. 

Συνάντηση Γιάννη Στέφου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και με τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φωτεινού, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Τζίμα και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Ράπτη, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Τόσο η κα Φωτεινού, όσο και οι διευθυντές εκπαίδευσης διαβεβαίωσαν τον Γιάννη Στέφο ότι στα σχολεία των Ιωαννίνων αλλά και συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου τα κενά σε διδακτικό προσωπικό είναι ελάχιστα και θα καλυφθούν άμεσα, οι διαδικασίες τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ προχωρούν κανονικά και πως υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς κενά στα σχολεία και με τα βιβλία να περιμένουν τους μαθητές.

Παρ’ όλη την πολεμική που δέχτηκε η κυβέρνηση με το τελευταίο σ/ν για την ελληνόγλωσση παιδεία στο εξωτερικό και τις ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση, κοινή πεποίθηση είναι πλέον ότι τελικός και μεγάλος στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου για όλους, με σεβασμό στον εκπαιδευτικό, τον μαθητή και τον γονιό που χτίζουν το καλό σχολείο και αγωνιούν γι’ αυτό.

Γράφω σβήνω: Εγκαίνια νέου καταστήματος στο Καλπάκι Πωγωνίου, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.




Πρόσκληση

Τιμή και χαρά μας να σας δούμε στα εγκαίνια του νέου μας καταστήματος στο Καλπάκι Πωγωνίου, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ..

Δυναμική παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και των Ελλήνων Καρδιολόγων στο Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Δυναμική παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και των Ελλήνων Καρδιολόγων
Με τη δυναμική παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ελλήνων επιστημόνων ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο στη Ρώμη, στο διάστημα 27-31 Αυγούστου.
Ήταν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ευρωπαϊκό συνέδριο, κατά το οποίο η Ελληνική Καρδιολογική Κοινότητα είχε πολυπληθή συμμετοχή σε επίπεδο παρουσιάσεων, ομιλιών και προεδριών, αναδεικνύοντας το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων Καρδιολόγων.
Ταυτόχρονα σε επίπεδο επιστημονικών συνεργασιών, συνεχίστηκε η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα για διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της ΕΚΕ με μεγάλες καρδιολογικές εταιρείες του εξωτερικού, όπως τη Ρωσική και την Κινεζική, και με ενδυνάμωση της συνεργασίας μαζί τους  για εκπαίδευση των νέων καρδιολόγων.
Ο  Πρόεδρος κ. Στέφανος Φούσας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είχαν αλλεπάλληλες προγραμματισμένες συναντήσεις με τους Προέδρους της Αμερικανικής, της Ρωσικής, της Κινεζικής, της Γερμανικής, της Ιταλικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και με τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Jeroen Bax, τον οποίο ενημέρωσαν συνοπτικά για τις πολύπλευρες προσπάθειες της ΕΚΕ σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
Σημαντική στιγμή για την ελληνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ρώμης ήταν η οργάνωση ελληνικού forum με ομιλητές Έλληνες καταξιωμένους επιστήμονες.
Τέλος στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με τους Έλληνες Καρδιολόγους που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο διεθνές επιστημονικό γεγονός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, για το Ευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο και για άλλα επιστημονικά πεδία που απασχολούν τους Έλληνες Καρδιολόγους.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Στέφανος Φούσας, σε σύντομη ομιλία του περιέγραψε στους παρευρισκόμενους τις πολύπλευρες προσπάθειες της ΕΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά από τομείς σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο, τόσο για την επιμόρφωση ειδικών και ειδικευομένων όσο και για άλλα πεδία επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως επίσης και για τις δράσεις της ΕΚΕ προς όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η Αδελφότητα Ελληνικού Ιωαννίνων Αθήνας ''Η Τσούκα'', πρωταγωνίστησε στο 7o Συμπόσιο Γλυπτικής Ελληνικού που διοργανώθηκε και φέτος με επιτυχία

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε η αυλαία του 7ου Συμποσίου Γλυπτικής την Παρασκευή 19 Αυγούστου στο Ελληνικό.
Με πρωτοβουλία του ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) και ιδρυτή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρου Παπαγιάννη, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της διοργάνωσης.
Με τη στήριξη της Περιφερείας Ηπείρου και υπό την αιγίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και την συνδιοργάνωση παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ομίλου Φίλων του Μουσείο, της Αδελφότητας Ελληνικού της Αθήνας “Η ΤΣΟΥΚΑ” και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού.
Παρόντες οι αντιπεριφερειάρχες Ιωάννης Λάζος και Γεώργιος Ζάψας, ο αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Σωκράτης Γκρέστας, η πρόεδρος του Μουσείου και Δημοτική Σύμβουλος Θάλεια Τσώνη, η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Κολοκούρη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελληνικού Θεόδωρος Ντίκος. Οι εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μαίρη Καραγιώργου, Μαρίνα Τζάκου και Ελένη Ντάσιου.
Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού Θανάσης Καραμπάς, ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδος ΠΑΣ Αναγέννηση Ελληνικού Θεόδωρος Διαμάντης, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο ΙΛΙΣΟΣ" Ελένη Ζωίδου, το μέλος του κληροδοτήματος Ιωαννίδη Δημήτρης Φαρμάκης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα Θεόδωρου Δεύτου «Ηπειρώτικος Γάμος». Μια καταγραφή του λαϊκού πολιτισμού με τα στοιχεία που τον απαρτίζουν (έθιμα, τραγούδια, μουσική, χοροί, ενδυμασία, λαϊκή τέχνη, κτλ.) στις διάφορες παραλλαγές και φάσεις του γάμου από περιοχή σε περιοχή της Ηπείρου. Προλόγισαν Βασίλης Παπαϊωάννου – Πολιτικός Μηχανικός και η εκπαιδευτικός Αλέκα Στεργίου.
Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Μουσείου Θάλεια Τσώνη και καλωσόρισμα από την Πρόεδρο της Αδελφότητας Ελληνικού και μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μαίρη Καραγιώργου.
“Αγαπητοί προσκεκλημένοι, κυρίες κι κύριοι.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Της Αδελφότητας Ελληνικού “Η ΤΣΟΥΚΑ”. Του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Αττικής. Του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού και της οργανωτικής επιτροπής του Συμποσίου, σας καλωσορίζω στο 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Ελληνικό.
Η ισχυρή θέληση των απανταχού Ηπειρωτών να αντιμετωπίσουν δυναμικά τις προκλήσεις και να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες, τους ωθεί να έχουν μια πλούσια προσφορά με έντονη πολιτιστική δράση και πολλές κοινωνικές παρεμβάσεις. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος η όποια παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στην Ήπειρο, επιδιώκει να βελτιωθούν οι όροι ανάπτυξης και να συνδράμει όλους εκείνους, που με κάθε τρόπο, βοηθούν την ύπαιθρο και τα χωρία μας. Το Ελληνικό είναι ένα πανέμορφο χωριό, εδώ επάνω στα βουνά της Ηπείρου, προικισμένο από τη φύση με τη μαγευτική κοιλάδα του Αράχθου και την μοναδική Ηπειρώτικη φύση. 
Το έδαφος του πετρώδες αλλά γόνιμο, γιατί οι άνθρωποι εδώ πιάνουν την πέτρα και τις δίνουν ζωή, γνωρίζουν ότι από την πέτρα παράγεις πολιτισμό. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης αποτελεί ζωντανή μαρτυρία της ανθρώπινης ζωής και δημιουργίας. Είναι πολύτιμο στοιχείο του πολιτισμού, όπως αυτός διαμορφώνεται στο πέρασμα του χρόνου.
Παραμένουμε πιστοί στην τέχνη και τον πολιτισμό δημιουργώντας μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, καλύτερη και ισχυρότερη!”
Ακολούθησε ο οικοδεσπότης Θεόδωρος Παπαγιάννης, ο οποίος διατηρεί μια σχέση αγάπης με την ιδιαίτερη πατρίδα του, κάνοντας μια σύντομη αλλά διαφωτιστική αναφορά στο Μουσείο και στα εντός έργα του. Καθώς και στα έργα γλυπτικής ανοιχτού χώρου που κοσμούν το προαύλιου του Μουσείο, αλλά και τη διαδρομή από την είσοδο του χωρίου Ελληνικού μέχρι το μοναστήρι της Τσούκας, δημιουργώντας μια μοναδική εικαστική παρέμβαση. Η τοποθέτηση των γλυπτών συνετέλεσε στο να ενωθούν οι ψηλές βουνοκορφές με τα έργα και να αποδοθεί η απόλυτη σχετικότητα της τέχνης με τη φύση.
“Στο 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής θα φιλοτεχνηθούν νέα έργα σε μάρμαρο, μέταλλο και τοπικές πέτρες, συμπληρώνοντας τη μοναδική διαδρομή από την είσοδο του χωριού ως το μοναστήρι.”
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :
Θεόδωρος Παπαγιάννης, Μιχάλης Κωστάκης, Σπύρος Λισγάρας, Αντώνης Τριανταφύλλου, Ιορδάνης Ποιμενίδης, Fattos Shulli και η βοηθός Εβίτα Θεοχάρη.
Ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Γκρέστας κήρυξε την έναρξη του 7ου Συμποσίου στο Ελληνικό.
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της Ηπείρου από τα χορευτικά τμήματα του Αιμοδοτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσελιού και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού. Με το συγκρότημα του Γιώργου Πατσιούρα, συνόδευαν οι μουσικοί Μιχάλης Μπραχόπουλος Κλαρίνο, Χριστόφορος Πατσιούρας Βιολί, Πέτρος Παπαγεωργίου Ντέφι, Βασίλης Τσίκας Λαγούτο, Γιώργος Πατσιούρας και Ντίνα Λεοντάρη Τραγούδι.
Στους χοροδιδασκάλους των δυο συλλόγων, Στέφανο Σακκά και Βασίλειο Μπλέτσα, δοθήκαν 3 αναμνηστικά βιβλία (2 του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και 1 του Θεόδωρου Δεύτου).
Μια υπέροχη βραδιά υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής. Αισιόδοξο μήνυμα η μεγάλη συμμέτοχη και η όρεξη για χορό των παρευρισκομένων στην εκδήλωση η όποια κράτησε μέχρι τα ξημερώματα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους εργάστηκαν για το 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Ελληνικό. 
Την οργανωτική επιτροπή, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, τους καλλιτέχνες, τον Θεόδωρο Δεύτο, τα χορευτικά, τους συγχωριανούς μας Γιώργο Πατσιούρα, Ντίνα Λεοντάρη και Χριστόφορο Πατσιούρα, τον Κώστα Γεωργούλα και το κανάλι ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, τον Ναπολέων Ροντογιάννη για την κάλυψη και προβολή, του εθελοντές, τους χορηγούς.

Η Ιόνια Οδός κερδίζει το στοίχημα του Μαρτίου

Τα έργα στην Ιόνια Οδό προχωρούν πολύ καλά, βρίσκονται πάνω από το 80% και η αισιοδοξία περισσεύει.
Η Σήραγγα Κλόκοβας "ξετρυπήθηκε" ενώ όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ως πρώτο τμήμα στην κυκλοφορία από τον Κουβαρά μέχρι την Αμφιλοχία που μαζί με την παράκαμψη Αγρινίου, δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 60χλμ.
Προς το τέλος του χρόνου αναμένεται η λειτουργία και στα τμήματα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο και Αμφιλοχία-Αβγό.
Τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις εξακολουθούν σε ποσοστό 14% και τα μεγαλύτερα θέματα είναι στο Αβγό (2,7 χμ), στο Κρίκελο (3 χμ) στο Μενίδι (1 χμ) και στη Ρίζα (1,4 χμ).

Η παράδοση για τον Μάρτιο του 2017 δείχνει να έχει κερδηθεί και μάλιστα γίνεται προσπάθεια μέχρι τότε να έχει λειτουργήσει και η Σήραγγα Κλόκοβας (αντί για τον Αύγουστο του 2017).

Συμβουλές από την ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

 Η ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου (ΦΕΚ 2536 /Β’/ 17-08-2016), εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς να μην στοχεύουν τα θηράματά τους όταν αυτά βρίσκονται πάνω ή πλησίον των ηλεκτροφόρων δικτύων (αγωγοί, καλώδια, στύλοι, υποσταθμοί, μονωτήρες κλπ) καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, πρόκλησης πυρκαγιάς, βλάβης στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης κλπ.
Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από τα παραπάνω αίτια, οι υπεύθυνοι διώκονται από το Νόμο.

Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, συνιστά για την περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί φθορά στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης (πτώση καλωδίων, αγωγών κλπ), η οποία ενδέχεται να έχει προκληθεί από τα παραπάνω φαινόμενα ή από άλλα αίτια, να ενημερώσει άμεσα το γραφείο βλαβών της τοπικής μονάδας του ΔΕΔΔΗΕ, να αποτρέψει την παρέμβαση τρίτων, καθώς και να ενθαρρύνει την απομάκρυνση όλων των πολιτών από το σημείο αυτό.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Την Παρασκευή 2-09-2016 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-08-2016 συνεδριάσεως.
Κατάρτιση αναμορφωμένου σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2017 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 26-07-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μανασσή Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 50.000,00 με Φ.Π.Α.
Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 28-07-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Διευθέτηση ομβρίων και αποκατάσταση ζημιών στην 3η επαρχιακή οδό στο Τ.Δ. Χαροκοπίου», προϋπολογισμού € 23.600,00 με Φ.Π.Α.
Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 26-07-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας οδού προς Μανωλιάσα», προϋπολογισμού € 60.500,00 με Φ.Π.Α.
Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 09-08-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Γρεβενίτι – Βοβούσα – Όρια νομού», προϋπολογισμού € 120.000,00 με Φ.Π.Α.
Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κοσμηρά», αναδόχου Ιωάννη Γεωργούλα Ε.Δ.Ε., μέχρι την 31-10-2016.
Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης Θεάτρου Δωδώνης», αναδόχου εταιρείας «Χ. Μπιτχαβά & Σια Ε.Ε.», μέχρι την 30-10-2016.