Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Επίσκεψη του Πάνου Καμμένου σε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια του Νομού Ιωαννίνων

Επίσκεψη σε φυλάκια της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Νομό Ιωαννίνων πραγματοποίησε την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Πάνος Καμμένος.
Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» και τα φυλάκια «Κάτω Αετού» και «Λημερίου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου

Την Τρίτη 30 Αυγούστου θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου το Δημόσιο, ενώ την ίδια μέρα θα πληρωθούν και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη, ενώ ο ΟΓΑ θα τις καταβάλλει επίσης την πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 31 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη.

Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή.

Στα τέλη Αυγούστου τελικά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, το υπουργείο Οικονομικών μεταθέτει την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την γενική γραμματεία Εσόδων, στις 28 με 29 του μηνός.
Από την ίδια ημέρα, και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης-ανάρτησης των εκκαθαριστικών, δεν θα λειτουργεί η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) για το 2016.
Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις και η προθεσμία πληρωμής της α' δόσης λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ετσι, να πληρώνουν για ΕΝΦΙΑ πάνω από 600 εκατ. ευρώ κάθε μήνα από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο θα κληθούν από την ερχόμενη εβδομάδα 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων των ακινήτων, στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι φέτος το γενικό σύνολο από τα εκκαθαριστικά θα φτάσει στα 3,344 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι ο λογαριασμός που έφτασε στους ιδιοκτήτες ήταν στα 3,342 δισ. ευρώ. Κι αυτό παρότι μειώθηκαν τον Μάιο οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά 30%.
Έτσι, ο μέσος φόρος ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν σε 5 δόσεις -και παράλληλα με τους τρέχοντες φόρους εισοδήματος- περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων διαμορφώνεται για φέτος στα 458 ευρώ, ποσό ίσο με μια κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ.
Σε σχέση με το 2015, φέτος ο φόρος θα υπολογιστεί με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ (αντί 300.000) και με νέους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές. Τα βάρη από την ανακατανομή των φόρων θα πέσουν σε περίπου 2.250.000 φορολογουμένους οι οποίοι, αντί να ελαφρυνθούν, θα πληρώσουν φέτος περισσότερα. Άλλοι 2.558.000 ιδιοκτήτες υπολογίζεται πως θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια με πέρυσι, ενώ 2.478.000 θα πληρώσουν κάτι λιγότερο.
Ποιοι βγαίνουν χαμένοι από τις αλλαγές που τελικώς ίσχυσαν – και αν δεν αλλάξουν εκ των υστέρων πάλι;

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης στο Κομμένο Άρτας

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Κομμένο Άρτας για τα 317 θύματα των Ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής.
Στη ενημερωτική σύσκεψη που ακολούθησε στα γραφεία της μαρτυρικής "Κοινότητας" ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε και ζήτησε τη στήριξη του Πρωθυπουργού σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν την Ήπειρο.
Μεταξύ άλλων:
 Τον ενημέρωσε για την προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, αναφέροντας ότι με τη συνδρομή της τεχνικής εταιρίας "ΤΕΡΝΑ Α.Ε." εγκαταστάθηκε και άρχισε ήδη εργασίες για τις πασσαλώσεις το γεωτρύπανο. Υπογράμμισε τις δυσκολίες του έργου, ενώ με αφορμή την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο χώρο του ιστορικού γεφυριού, επανέφερε την πρόταση του για τέλεση ενιαίου μνημόσυνου για τα θύματα του Εμφυλίου Πολέμου.
 Ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα τα έργα στη Μεσοχώρα, με απεμπλοκή τους από την εκτροπή του Αχελώου, αναδεικνύοντας την αναπτυξιακή προοπτική τους, θέμα για το οποίο συμφώνησε ο Πρωθυπουργός.
 Έθεσε το θέμα ένταξης των οδικών συνδέσεων της Ιόνιας Οδού με Πρέβεζα και Κακαβιά στο "πακέτο Γιούνκερ", ενημερώνοντάς τον ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες.

 Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα απλούστευσης των διαδικασιών για τις ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν αγροτικά προϊόντα και ζήτησε περαιτέρω βελτιώσεις για τη διαχείριση των βοσκοτόπων, ζητώντας την υπαγωγή της αρμοδιότητας για τα δάση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ανατολή Ιωαννίνων: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που έγινε βραδινές ώρες της 10/11-03-2016 στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Το παραπάνω όχημα το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην πόλη των Ιωαννίνων, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Βήσσανη Πωγωνίου: Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Τ.Κ. Βήσσανης διοργανώνουν καρδιολογική ημερίδα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ.

Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Τ.Κ. Βήσσανης διοργανώνουν καρδιολογική ημερίδα στο πρώην Αρρεναγωγείο Βήσσανης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 11 π.μ., με τη συμμετοχή αξιόλογων επιστημόνων.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. κ. Στέφανος Φούσας.

Ο Δήμος Πωγωνίου καλεί όλους τους δημότες να παρευρεθούν, καθώς μέσα από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προφύλαξη από καρδιολογικά προβλήματα και τη συνάρτησή τους με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Δωρεάν μετακίνηση από και προς το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης για τους «Επιτρέποντες», την Τετάρτη 17 Αυγούστου

H καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, οι «Επιτρέποντες» του αρχαίου ποιητή Μενάνδρου, ανεβαίνει την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 21:00, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Προς διευκόλυνση των θεατών, το ΔΗΠΕΘΕ έχει φροντίσει για τη δωρεάν μετακίνησή τους προς και από το αρχαίο θέατρο με λεωφορεία. Όπως ανακοίνωσε, η αναχώρηση θα γίνει από την κεντρική πλατεία, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 20:00. 
Βασική προϋπόθεση για τη δωρεάν μετακίνηση είναι η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 26510 25670 (09:00-15:00) και 6972445708 (τις λοιπές ώρες).
Οι «Επιτρέποντες» ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και σε μουσική του Στάθη Δρογώση.
Παίζουν: Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Κρήτος, Κατερίνα Μπιλάλη, Άρης Τσαμπαλίκας. 

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και το μειωμένο 7 ευρώ.

Με επιτυχία το διήμερο πανηγύρι στην Σιταριά Πωγωνίου




Με το σερβίρισμα του παραδοσιακού κοφτού το βράδυ της Τρίτης προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο πανηγύρι στην Σιταριά Πωγωνίου.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι – Πωγωνήσιο Αντάμωμα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι – Πωγωνήσιο Αντάμωμα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στη στην Πωγωνιανή Πωγωνίου.

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε εξοχική κατοικία στον Πρωτόπαππα Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στον Πρωτόπαππα.

Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 26 Μαρτίου στην εξοχική κατοικία. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.