Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Συνεχίζεται αμείωτη η δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας το μεγάλο της οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας θα βρεθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στην Ηλεία και συγκεκριμένα στη Νέα Μανωλάδα, για να προσφέρει ιατρική φροντίδα και προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις σε μετανάστες και ανασφάλιστους, σε συνεργασία αυτή τη φορά με Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για το πρόγραμμα «ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ».
Σε καιρούς παγκόσμιας αναστάτωσης και μισαλλοδοξίας, όπου οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις προκαλούν βία και τρόμο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία αναλαμβάνει δράση με «όπλα» την επιστήμη και τον ανθρωπισμό. Εξετάζοντας άτομα που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες στην πατρίδα μας, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης, αληθινού ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης. 
Η Νέα Μανωλάδα αποτελεί ένα ακόμα σταθμό μια μακράς πορείας -όλο το προηγούμενο διάστημα- της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα: Βόλος, Ναύπλιο, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Ζαγοροχώρια Χανιά, Λήμνος, Μέτσοβο, Καστοριά, Γιάννενα, Νάξος, Ζίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πωγώνι, Κόνιτσα, Κάλυμνος κ.α. αποτέλεσαν -μέσω των περιφερειακών της συνεδρίων και άλλων πρωτοβουλιών- πόλεις όπου οι ομάδες Καρδιολόγων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με συντονιστή τον ίδιο τον Πρόεδρό της κ. Στέφανο Φούσα, πρόσφεραν ενημέρωση για τα Καρδιοαγγειακά νοσήματα και πιστοποιημένα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε πολίτες, φορείς και συλλόγους.
Η μεγάλη ανταπόκριση για τις δράσεις της ΕΚΕ από τις τοπικές κοινωνίες, η αγαστή συνεργασία με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έφεραν αποτελέσματα και αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση.
Συγκεκριμένα, τόσο ο Νομός Ιωαννίνων με πρωτοστάτες τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση, όσο και εκείνοι των Τρικάλων, με τη αποφασιστική βοήθεια της νομιάτρου κας Στεφανίας Κωστοπούλου με καταγωγή από το Μέτσοβο, αλλά και της Καλύμνου, της Καστοριάς και της Ηγουμενίτσας, πρωτοπορούν σε δράσεις πρόληψης υγείας, στην εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στην εγκατάσταση απινιδωτών σε κεντρικούς δημόσιους χώρους, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση περιστατικού καρδιακής ανακοπής.
Τα όσα είπε ο διαπρεπής Καθηγητής κ. Δημήτριος Μπούμπας, σε εκδήλωση της ΕΚΕ στο Μέτσοβο, ότι «οι εκδηλώσεις της ΕΚΕ ξεπερνούν αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών», περιγράφουν στην ολότητά τους τη μεγάλη προσπάθεια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Ταυτόχρονα η ΕΚΕ επανειλημμένα έχει πραγματοποιήσει εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άνεργους πολίτες στο Κοινωνικό της Ιατρείο, στον Δήμο Αθηναίων αλλά και σε άλλους δήμους όπως εκείνον των Βριλησσίων,  σε παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, σε άστεγους και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, επίσης σε μαθητές των σχολείων της Γκράβας, εργαζόμενους σε εταιρείες (ΕΟΦ), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυήμερη ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τανζανία. Κατά τη συμμετοχή της, δε, στο Παγκόσμιο Καρδιολογικό Συνέδριο στην Αυστραλία πραγματοποίησε ομιλίες ενημέρωσης πολιτών στη Μελβούρνη και το Sydney.
Η ΕΚΕ -συμμετέχοντας στα παγκόσμια επιστημονικά γεγονότα- συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας  στο Λονδίνο, στο Αμερικανικό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Σικάγο, ενώ στο πλαίσιο της διεύρυνσης των διεθνών της σχέσεων σύναψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Ρωσική Καρδιολογική Εταιρεία και ξεκίνησε επιστημονικό διάλογο με την Κινεζική Καρδιολογική Εταιρεία.
Τέλος με αφορμή το Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας η ΕΚΕ ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με καταξιωμένους επιστήμονες Ελληνικής καταγωγής, ώστε να συμβάλλει στην ενεργοποίηση συνολικά της Ομογένειας και να βοηθήσει τη μητέρα πατρίδα και τους Έλληνες στη δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκονται.
Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη η μείωση στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι έρευνες, τόσο της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος όσο και των περιστατικών οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα για συνέχιση των δράσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και για ενημέρωση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, με βασικό μήνυμα ότι η Πρόληψη αποτελεί το καλύτερο φάρμακο.

BREXIT και TUREXIT

Γράφει ο Βοστινιώτης Παναγιώτης

Το δεύτερο (το TUREXIT) ταρακούνησε την Ευρωπαϊκή ήπειρο (και την ευρύτερη περιοχή) , πολύ πιο δυνατά απ ότι το πρώτο( το BREXIT). Μιλάμε όχι μόνο για στιγμιαία σύγκρουση τεκτονικών πλακών, αλλά για σεισμό διαρκείας ! Οι μεγάλοι σεισμοί έρχονται εκεί που δεν τους περιμένει κανείς. Ποιος το περίμενε ότι η Βρετανία, που όπως και να το κάνουμε, ανήκε στην ελίτ της Ευρώπης, θα την έκανε με ψηλά πηδηματάκια. Ποιός το περίμενε ότι η Τουρκία, μια χώρα που υπομονετικά , χρόνια ολόκληρα περίμενε στο κατώφλι της ΕΕ για να γίνει μέλος της, που όλοι το θεωρούσανε το πιο πιστό ντοπερμαν της Δύσης θα έδειχνε σήμερα (απο το κατώφλι), απειλητικά τα κοφτερά της δόντια, στα αφεντικά της .
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς (πολιτικός) σεισμολόγος για να προβλέψει ότι εδώ το ρήγμα είναι μεγάλο, ότι θα ακολουθήσουν μικρότεροι και μεγαλύτεροι μετασεισμοί . Μέχρι τον επόμενο σεισμό, έχουμε χρόνο να φιλοσοφήσουμε λιγάκι τον προηγούμενο !
Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας : Τι θα γινόταν αν πετύχαινε το πραξικόπημα ? Είναι μια ερώτηση που πρέπει κάποιος να την θέσει, πόσο μάλλον όταν ακούγεται, ότι οι Δυτικοί (που δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν το στραπάτσο που πάθανε και) ετοιμάζουν ένα ακόμη πραξικόπημα. Όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση η σταδιακή απαγκίστρωση της Τουρκίας και η σταδιακή επίσης εξομάλυνση των Ρωσσοτουρκικών σχέσεων έχει σχέση αποκλειστικά με την μνημονιακή ΕΕ.(Η Αμερική εκπληρώνει απλώς το συμβόλαιο.) Και αυτήν ακριβώς την μνημονιακή πολιτική της ΕΕ θέλησε με το πραξικόπημα, να επιβάλει στην γειτονική μας Τουρκία η Δύση. Η πρώτη διακήρυξη της στρατιωτικής Χούντας αν επιτύχαινε το πραξικόπημα θα ήταν σχεδόν μονολεκτική : Ανήκουμε εις την Δύση ! (κάτι μας θυμίζει αυτό). Και η απάντηση της Δύσης θα ήταν αστραπιαία: Η Τουρκία θα γινόταν την επόμενη κι όλας μέρα ισότιμο μέλος της ΕΕ. Θα πανηγύριζε η ελίτ των Βρυξελών, θα πανηγύριζε και η ελίτ της Τουρκίας. Όσο για τα εκατομμύρια των λαών της Τουρκίας : «Ουαί τοις ηττημένοις»! Που σε πονάει και που σε σφάζει. Όμως την δεύτερη μετά τους πανηγυρισμούς μέρα : Σύναψη μεγάλου δανείου προς την Τουρκία, για να συνέλθει από την κατάσταση χάους που δημιούργησε ..ο Ερντογάν κλπ. Το δάνειο όμως, όπως και το γήρας «ουκ έρχεται μόνο». Το δάνειο θα ερχόταν «με κάτι ασήμαντες προϋποθέσεις» που ακούνε στο όνομα μνημόνια. Τα γνωστά μας, για να μην πω ακόμη χειρότερα από τα δικά μας.. Η ελίτ των Βρυξελών δεν μπορεί να συντηρηθεί ούτε μέρα χωρίς την ύπαρξη της περιφέρειας. Η Ελλάδα μόνη της δεν της φτάνει, και για μην αισθάνεται μόνη (η Ελλάδα), θα την συντρόφευε μνημονιακά και η γείτονα , όπου στα μνημονιακά διαλείμματα θα μπορούσαν κάτω από την διεύθυνση του μαέστρου Σόϊμπλε να τραγουδάνε μαζί το: «Εσύ Χριστός και εγώ Αλλάχ ,όμως κι οι δυό μας αχ και βαχ ».
Σίγουρα κάτι τέτοια είχαν στο μυαλό τους οι Δυτικοί, αλλά δεν τους έκατσε και τώρα θρηνούν όχι μόνο για το BREXIT αλλά και για το ΕΧΙΤ μιας χώρας που δεν ήταν καν μέλος της ΕΕ θρηνούν και για το ..TUREXIT !

Και ο Σόϊμπλε έμεινε με την μπαγκέτα του μαέστρου στο χέρι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 9:30

Την 29-07-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-07-2016 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της προκήρυξης ανοιχτής διαδικασίας τύπου Α’ (για μελέτες που ανατίθενται κατά το άρθρο 7 του Ν. 3316/2005) για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αναδασμού Περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου» περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ Κοινοτήτων Μαργαριτίου – Καταβόθρας – Ελευθερίου», προεκτιμώμενης αμοιβής € 369.930,92 με ΦΠΑ.
2. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», αναδόχου ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ, μέχρι την 18-12-2016.
3. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στραγγιστικού και οδικού δικτύου ΤΟΕΒ Πόρου», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη Ε.Δ.Ε. μέχρι την 30-12-2016.
4. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)», αναδόχου εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», μέχρι την 31-12-2016.

Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλβανίας στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, με σκοπό την διακίνηση

Κατασχέθηκαν -12.550- γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (28-07-2016) το πρωί στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Μεταμόρφωσης), στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από έλεγχο που έγινε στον 24χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου που έγινε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, προέκυψε ότι ο 24χρονος επιβάτης μετέφερε στις αποσκευές του, δώδεκα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12.550) γραμμάριων.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Κλοπή από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γοργοπόταμο Κόνιτσας

Χθες  το μεσημέρι καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης κλοπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Γοργοπόταμο Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, την 26/27-07-2016, άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο - φεγγίτη της εκκλησίας και αφαίρεσαν δύο εικόνες και τέσσερις μουσαμάδες με ιερές απεικονίσεις.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Συνελήφθησαν, χθες (26.07.2016) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, 26 και 25 ετών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο ανωτέρω συλληφθέντες, αφού αρχικά διαπληκτίστηκαν σε αγροτική περιοχή στο Καλπάκι Ιωαννίνων, συνεπλάκησαν χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των δύο.
Παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», όπου και νοσηλεύονται.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Κατηγορηματικά αντίθετος ο Περιφερειάρχης σε επέκταση του Δικτύου Natura στην Ήπειρο

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ένταξης και νέων περιοχών της Ηπείρου στο Δίκτυο NATURA εκφράζει με επιστολή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επισημαίνει ότι για τις ήδη ενταγμένες περιοχές δεν έχει προχωρήσει η εκπόνηση των προβλεπόμενων Ειδικών Περιβαλλοντικών μελετών, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να έχει γενικευτεί το καθεστώς απραγίας στις περισσότερες εξ αυτών.
Ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του, υπογραμμίζει ότι για θέματα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία Υπουργείου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα με τις Περιφέρειες, που έχουν συνολική αντίληψη των περιβαλλοντικών ζητημάτων των περιοχών ευθύνης τους.
Σε ότι  αφορά τις πληροφορίες, για περιοχές της Ηπείρου, που προωθούνται προς ένταξη στο Δίκτυο NATURA o Περιφερειάρχης υπογραμμίζει τα εξής:
"Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Ήπειρο,  ήδη ένα μεγάλο ποσοστό εκτάσεων της είναι χαρακτηρισμένο ως προστατευόμενες περιοχές. Είναι δε ακατανόητη η πρόθεση των υπηρεσιών του Υπουργείου σας να εντάξει στο δίκτυο NATURA τα παράλια της Ηπείρου, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε "πάγωμα" ή και καθυστερήσεις τα έργα περιβάλλοντος (βιολογικοί καθαρισμοί και δίκτυα αποχέτευσης), τα οποία έχει προωθήσει προς κατασκευή- με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-  η Περιφέρεια στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού προστασίας και ανάδειξης της παράκτιας ζώνης.
Εξίσου έντονος προβληματισμός μας διακατέχει και για το σκεπτικό περί ενδεχόμενου   ένταξης και του ποταμού Λούρου στο δίκτυο. Πρόκειται για έναν ποταμό, που πριν χρόνια ήταν πλωτός, ενώ σήμερα είναι σχεδόν αδύνατος ο καθαρισμός της κοίτης τους, με επακόλουθο  να προκαλούνται προβλήματα και καταστροφές σε παραποτάμιες περιοχές. Όπως αντιλαμβάνεστε, σε περίπτωση ένταξής του στο δίκτυο NATURA, οι δυσκολίες θα πολλαπλασιαστούν και δεν νομίζουμε ότι μπορούν να προκύψουν θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, αλλά και τους αγρότες μας".
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ζητά να σταματήσει η λογική λήψης αποφάσεων χωρίς διάλογο με την αυτοδιοίκηση, προκειμένου, όπως υπογραμμίζει  "να αποτραπεί ο κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα και ειδικότερα η Ήπειρος, σε "μουσειακή έκθεση" στην οποία δεν θα έχουν θέση  πολλές αγροτικές και λοιπές δραστηριότητες με τις οποίες είναι συνυφασμένη η ζωή των κατοίκων, χωρίς στα χρόνια  που προηγήθηκαν να υποστεί αλλοίωση το φυσικό περιβάλλον.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

.Εξιχνιάστηκε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης στην Καλουτά Ζαγορίου

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα, την 25-09-2015 στην Καλουτά Ζαγορίου.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 62χρονου ημεδαπού Ρομά και ενός ακόμα συνεργού του τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της 25-09-2015 στην Καλουτά Ζαγορίου, οι δράστες προσέγγισαν 83χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα της πώλησης λευκών ειδών (κουβέρτες κλπ.), κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι της και να της αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ευχαριστήριο της εκκλησιαστικής επιτροπής Παρακαλάμου

Η εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για την οργάνωση  του παραδοσιακού τραπεζιού την ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα.
Ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω δωρητές για τις ευγενικές προσφορές τους.
Αναλυτικά:
1)   Τον κ. Χάσκο Μιχάλη για την προσφορά του  κρέατος.
2)   Τον κ. Χάσκο Θωμά για την προσφορά του  κρέατος.
3)   Τον κ. Χάσκο Δημήτριο για την προσφορά 50 ευρώ.
4)   Τον κ. Μπίκα Παναγιώτη  για την προσφορά 50 ευρώ.
5)   Τον κ. Ντότη Δημήτρη για την προσφορά των λουκουμιών.
6)   Τον κ. Κοτρότσιο Μιχάλη για την προσφορά του ρακιού.
7)   Τον κ. Ιωάννου Βασίλειο για την προσφορά 25 κιλών κοφτού.
8)   Τον κ. Τσίπη Πέτρο για την προσφορά 70 κιλών ψωμιού.
9)   Τον κ. Δρίβα Ανδρέα για την προσφορά των καρπουζιών.
10) Τον κ. Δόση Κωνσταντίνο για την προσφορά 7 κιλών πιπεριές.
11) Την κ. Ντρίκου-Κακαράτζα Μαριάννα για την προσφορά 20 ευρώ.
12) Τον Δήμο Πωγωνίου για την προσφορά νερών και αναψυκτικών.

Τέλος ευχαριστεί τους μαγείρους, τις γυναίκες του χωριού, την νεολαία και όλους τους άλλους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.