Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΟΑΕΔ: Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού

Αρχίζει την Πέμπτη 07/07/2016 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη 14/07/2016 η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των προγραμμάτων των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, του Ο.Α.Ε.Δ., σε εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του Ν. 2336/95, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 2643/98 (ωρομίσθιοι), και το άρθρο 67 παρ. 4.α του Ν. 3518/2006 (αναπληρωτές), για το σχολικό έτος 2016-2017. 
Ο Ο.Α.Ε.Δ. καλεί όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την οικ. 28958/487 (ΦΕΚ 1979/Β΄/30-06-2016) Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να υποβάλουν ή να αποστείλουν από 07/07/2016 έως 14/07/2016, από 8.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για όποιες από τις παρακάτω ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού επιθυμούν, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για το σχολικό έτος 2016-2017.
Η Προκήρυξη αφορά στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Οργανισμού και οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μόνο τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας της Περιφέρειας Αττικής ή τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας μίας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας για την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για το σχολικό έτος 2016-2017.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Συνάντηση Δημήτρη Ντότη με αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα  ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" Δημήτρης Ντότης, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα και τους βουλευτες Ιωαννίνων του Σύριζα κυρία Τζούφη και κυρίους Καραγιάννη, Μαντά και Στέφο.
Ο Δημήτρης Ντότης μετέφερε στους παρευρισκόμενους  την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Δολιανά, τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων καθώς και τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής.
Κύριο μέλημά του ήταν να τονίσει στον Υπουργό και τους βουλευτές ότι το κέντρο φιλοξενίας δεν δύναται να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες αφού δεν πλήρη τις κατάλληλες προϋποθέσεις και να τους εφιστήσει την προσοχή σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια τόσο των Συρίων προσφύγων όσο και των κατοίκων των Δολιανών καθώς και στην ενημέρωση τους για υγειονομικά θέματα.
Ο Υπουργός κύριος Βίτσας από την πλευρά του άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή όσα ειπώθηκαν από τον Δημήτρη Ντότη και τον διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των προσφύγων δεν θα αυξηθεί και θα παραμείνει ως έχει.
Εκτός αυτού υποσχέθηκε ότι αντιπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και ιατρικό προσωπικό θα επισκεφτεί τα χωριά της περιοχής για ενημέρωση των συνδημοτών μας, ενώ δήλωσε ότι θα προσπαθήσει και ο ίδιος να παρευρεθεί στο κέντρο φιλοξενίας.
Εκτός από το θέμα του κέντρου φιλοξενίας τέθηκε προς συζήτηση με τους βουλευτές το ζήτημα της εντοπιότητας που δεν αποτέλεσε κριτήριο στις πρόσφατες προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας παρόλο που είχε προηγηθεί γραπτή διαμαρτυρία απ΄ την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Πωγωνίου με την έκδοση της προκήρυξης.
Οι βουλευτές έφεραν το θέμα στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κύριο Μουζάλα, ωστόσο δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Ο Δημήτρης Ντότης σε κατ΄  ιδίαν συνάντηση με τους βουλευτές που ακολούθησε μετά, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, τους ενδοιασμούς του και τους προβληματισμούς του για την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών καθώς και την ένταξη των μικροεπαγγελματιών των χωριών στον Ο.Α.Ε.Ε., τονίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες στα χωριά της περιοχής μας, γεγονός που οι βουλευτές και ο Υπουργός γνωρίζουν πολύ καλά αλλά και την ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις που έχει λάβει το θέμα των αγριόχοιρων που ταλαιπωρεί πολλά από τα χωριά του Δήμου μας με τους συνδημότες μας να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα και καταστροφές στις καλλιέργειες τους.
Τέλος ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης ευχαρίστησε προσωπικά τους βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι παρενέβησαν και τα νηπιαγωγεία του Δήμου μας δεν θα συγχωνευτούν και θα λειτουργήσουν όλα κανονικά τη νέα περίοδο.
Έπεται συνέχεια και με άλλες συναντήσεις για θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Εντός Ιουλίου τα ν/σ για πλαστικό χρήμα, αδήλωτα εισοδήματα, φόρο τσιγάρων

Να καταθέσει άμεσα το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα, το οποίο θα καθορίζει και το ύψος των απαιτούμενων αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν από τώρα και κάθε χρόνο πλέον οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες για να τύχουν της μείωσης φόρου και το νέο «κουρεμένο» αφορολόγητο ποσό (από 8.636 έως 9.545 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του καθενός) ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες τριάντα μέρες η κυβέρνηση.
Επιπλέον, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ετοιμάζει και άλλα δύο νομοσχέδια, που αφορούν τα κίνητρα για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα.
Σε αυτά θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η επαναφορά αυστηρότερων προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων.
Ειδικότερα:
1. «Πλαστικό χρήμα»: το συνολικό ύψος των αποδείξεων που θα απαιτείται για το «χτίσιμο» του έμμεσου αφορολόγητου, θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του μισθωτού ή συνταξιούχου.
Με το νέο σύστημα, η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που έχουν εξοφληθεί μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking). Ειδικά για φέτος όμως, επειδή έχει ήδη χαθέι το α΄ εξάμηνο της χρονιάς, θα γίνονται δεκτές και αποδείξεις που έχουν πληρωθεί με μετρητά.
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, όσοι δηλώνουν ποσά ετησίου εισοδήματος μέχρι το επίπεδο του ισχύοντος κατά περίπτωση αφορολογήτου ποσού (8.636 – 9.100 ευρώ) θα πρέπει να καλύπτουν ποσοστό 15% του εισοδήματος αυτού με αποδείξεις δαπανών.

Η Christina Branco στo αρχαίο ωδείο Νικόπολης, την Παρασκευή 29 Ιούλιου 2016

Η νέα ντίβα των fados, η αισθαντική Πορτογαλέζα ερμηνεύτρια, CRISTINA BRANCO και οι εξαίσιοι μουσικοί της σε μια μοναδική εμφάνιση στην Πρέβεζα, στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης, την Παρασκευή  29 Ιουλίου 2016.  

Σύντομα λεπτομέρειες για το διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού.


Από το Preveza Jazz Festival

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθησαν άτομα, που προσπάθησαν να αφαιρέσουν πετρέλαιο από σταθμευμένο φορτηγό

Συνελήφθησαν, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας, σήμερα  τα ξημερώματα, δύο νεαροί, ηλικίας 23 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα, οι δράστες επιχείρησαν να αφαιρέσουν πετρέλαιο από σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή Πυροβολικού Πρέβεζας, πλην όμως
έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: ''Πανηπειρώτικο πανηγύρι 2016'', το Σάββατο 9 Ιουλίου, ώρα 20:30 στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2016», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα.
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στις 8:30  μ.μ., οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο Ίλιον, στο πάρκο Αντώνη Τρίτση και στο χώρο, δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων.
Το Μεγάλο ''Πανηπειρώτικο Πανηγύρι 2016'' εξαπλώνεται σε όλο το χώρο δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων, που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου
Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ένας από τους πρωτομάστορες της Ηπειρώτικης παράδοσης σήμερα, ο Ναπολέων Δάμος, Μαζί του, ο μοναδικός Κονιτσιώτης κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης και ο Γιώργος Δάμος με τους κορυφαίους τραγουδιστές Σάββα Σιάτρα, Αντώνη Κυρίτση, Μάκη Κιάμο, Κώστα Λεοντίδη, Κώστα Μήτση, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Ηλία Κόντη, Λευτέρη Κωνσταντίνου.
Στο χώρο θα στηθούν 10 περίπτερα της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ενώσεων της Δυτικής Αθήνας, που θα παρουσιάζουν για τους επισκέπτες διάφορα δρώμενα, από την ζωή των Ηπειρωτών των περασμένων εποχών, όπως η παραγωγή, τυριού, προϊόντων του ψωμιού, χειροποίητων οικοσκευών, κλπ.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι.
Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.
Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο, όλους μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το χώρο, δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων, στο πάρκο Τρίτση, σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη και αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν από κοντά.
Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα.
Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, που το καθένα θα συμπεριλαμβάνει και 2 λαχνούς, που θα κληρώσουν πλούσια δώρα, συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής και των Συλλόγων Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.
Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαΐ, από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας.
Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 ανταμώνουμε όλοι στο πάρκο Αντώνη Τρίτση, στο Ίλιον!
Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, συνέχεια του περσινού καλοκαιρινού ανταμώματος στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη, που όσοι το ζήσαμε, έχουμε να το μνημονεύουν και μολογάμε με για πολλά χρόνια!


Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!

22ο Ηπειρωτικό μίνι RALLY με ειδικές στην Δωδώνη και τα Μάρμαρα, την Κυριακή 17 Ιουλίου

ΑΡΤΑ: Εκδήλωση για μηχανισμό των Αντικυθήρων, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Ο Σύλλογος Αστρονομίας Άρτας «Αστρολάβος Αστρονομίας & Διαστήματος», παράρτημα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21:00.Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «O Μηχανισμός των Αντικυθήρων.
Ο αρχαιότερος υπολογιστής του κόσμου» και ομιλητής θα είναι ο Αστροφυσικός ομότιμος καθηγητής κ. Ι. Σειραδάκης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει παρατήρηση στον έναστρο νυχτερινό ουρανό της Άρτας με τηλεσκόπια, απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τους δακτυλίους του Κρόνου, τους δορυφόρους του Δία και διάφορους αστερισμούς.

Επιστολή του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" Δημήτρη Ντότη, στον Δήμαρχο κ. Κ. Καψάλη

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" Δημήτρης Ντότης, απέστειλε σήμερα στον Δήμαρχο κ. Κ. Καψάλη την παρακάτω επιστολή:
Προς: Τον  Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη
Ενταύθα
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Δια της παρούσης ζητώ να με πληροφορήσετε εγγράφως για τα κάτωθι ζητήματα:
1ον)  Εδώ και πολύ καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι στελέχη της δημοτικής αρχής (μεταξύ αυτών και εσείς), χρησιμοποιούν  για τις μετακινήσεις τους  και όχι  για υπηρεσιακές ανάγκες, αυτοκίνητα των κοινωνικών δομών του Δήμου, εις βάρος της ορθής  κάλυψης  των υποχρεώσεων προς τους ωφελούμενους  προγραμμάτων.
Ερωτώ, εάν οι εν λόγω  μετακινήσεις γίνονται κατόπιν ειδικής γραπτής εντολής και ποιού;
Σας παρακαλώ δε να μου κοινοποιήσετε εάν υπάρχουν οι σχετικές γραπτές εντολές κινήσεως, που αναφέρεται ο οδηγός, οι τυχόν επιβάτες και η αιτία της μετακινήσεως.
2ον) Να μου γνωρίσετε  τον αριθμό ειδικών συνεργατών σας, ποια τα καθήκοντά τους και ποια η αμοιβή τους.
3ον) Αν πρόκειται ο Δήμος, προς εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων του, να προβεί στην παροχή δυνατότητας εξοφλήσεως των λογαριασμών υδρεύσεως μέσω τραπεζών, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και ταχυδρομείου, όπως κάνει σχεδόν το σύνολο των Δήμων της Χώρας.
4ον) Σας παρακαλώ να μου γνωρίσετε εάν έχει οριστεί εκ μέρους σας, αρμόδιος υπάλληλος παρακολούθησης της αλληλογραφίας με τους πολίτες και ιδιαίτερα  για την απάντηση αιτημάτων εντός της νομίμου προθεσμίας, διότι πολλοί είναι οι συνδημότες μας που μου διαμαρτυρήθηκαν ότι ουδέποτε έλαβαν απάντηση σε γραπτές αιτήσεις του, παρότι πέρασε κατά πολύ η σχετική προθεσμία και παρότι είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να το πράξει.
Επιφυλάσσομαι να επανέλθω σύντομα με νέα ερωτήματα.
Σας ευχαριστώ εκ των  προτέρων για την απάντησή σας.

ΑΠΟΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας ενόψει των αγώνων για το Europa League, με τον Γιάννη Πετράκη να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, ηττήθηκε με 2-1, δείχνοντας πως χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα για να παρουσιαστεί έτοιμη στα προκριματικά του Europa League.
Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στο 3' με τον Σωτηρίου, όμως η απάντηση ήταν άμεση, καθώς στο 4' ο Φερφελής μετά από κεφαλιά πάσα του Γιάκου ισοφάρισε σε 1-1.
Τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ το 1-1, καθώς στο 13' φάνηκαν τα αμυντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμα η ομάδα των Ιωαννίνων και ο Σωτηρίου έκανε το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Στο 19', ο Εφραίμ με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και το 2-1 έμεινε.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε και ανέβασε κάπως την απόδοσή του χάνοντας δύο ευκαιρίες με τους Ναδάλες και Γιάκο.

ΠΑΣ Γιάννινα: 
Πασχαλάκης (Κολιοφούκας 82’), Μπέριος (Μαυροπάνος 79’), Τζημόπουλος (Σκόνδρας 62’), Μιχαήλ, Κούρτης, Καρανίκας (Δώνης 74’), Ακόστα (Μασούρας 82’), Ναδάλες (Ντόλοβατς 82’), Γαρουφαλλιάς (Λίλα 54’), Γιάκος, Φερφελής (Νικολιάς 62’).