Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Δήμος Πωγωνίου: Περίληψη διακήρυξης για την προμήθεια υλικών ύδρευσης για την συντήρηση των δικτύων

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου διακηρύσσει Πρόχειρο  Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ»  αξίας 24.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (23%). 
Ο Διαγωνισμός θα γίνει την Πέμπτη, 05/05/2016 και από ώρα 9:00 π.μ. (έναρξη υποβολής προσφορών) μέχρι ώρα 10:00 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στο κεντρικό Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, ενώπιον αρμόδιας Επιτροπής.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό απαιτείται 1%.
 Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι, υπεύθυνη Τάγκα Δροσούλα και στο τηλέφωνο 2653360119, Γραφείο Προμηθειών, Υλικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή ποδηλάτου από την πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (21-04-2016) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή ποδηλάτου από την πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, μετά από σχετική καταγγελία, διότι μετά τα μεσάνυκτα της 20-04-2016, αφαίρεσαν ένα ποδήλατο, ιδιοκτησίας 30χρονης ημεδαπής, από την πόλη των Ιωαννίνων.
Στην κατοχή του 29χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πτυσσόμενος σουγιάς.
Επίσης, σε βάρος του 29χρονου δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία και για τα αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης και παράνομης οπλοκατοχής.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν, χθες (21-04-2016) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή ποδηλάτου από την πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες συνελήφθησαν, μετά από σχετική καταγγελία, διότι μετά τα μεσάνυκτα της 20-04-2016, αφαίρεσαν ένα ποδήλατο, ιδιοκτησίας 30χρονης ημεδαπής, από την πόλη των Ιωαννίνων.
Στην κατοχή του 29χρονου συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πτυσσόμενος σουγιάς.
Επίσης, σε βάρος του 29χρονου δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία και για τα αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης και παράνομης οπλοκατοχής.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή


Συνελήφθη, χθες (21-04-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (52,7) γραμμαρίων,
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους (1) γραμμαρίου και
ένα σπρέι πιπεριού, το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 43χρονου, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός 22χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 01-12-2015 έως 19-03-2016, σε εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας 57χρονης ημεδαπής, στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

30η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 23/24 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πανζαγορισιακός 23-04-16/17:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Ο. Κόνιτσας 24-04-16/17:00), ντέρμπι στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου- Πασσαρώνας Ροδοτοπίου 24-04-16/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Απριλίου  2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00)  
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:00)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:00)  
Κυριακή 24 Απριλίου  2016
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:00)  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (19:30)

Ευχαριστήριο του Προέδρου της Τ.Κ. Παρακαλάμου για τον εξοπλισμό του ιατρείου του χωριού

Η πράξη του κυρίου Παύλου Κοτρότσιου μας γεμίζει αισθήματα ευγνωμοσύνης αλλά και υπερηφάνειας. 
Ευγνωμοσύνη για τη σημαντική βοήθεια σε ιατρικό υλικό (αναπηρικό αμαξίδιο, πατερίτσες, πι,) με αποδέκτη το χωριό μας και τους κατοίκους του.
Υπερηφάνεια γιατί άνθρωποι σαν τον κ. Κοτρότσιο κοσμούν το χωρίο μας και προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια αθόρυβα και χωρίς καμία ιδιοτέλεια.                                               
Ευχαριστούμε λοιπόν  το  Ίδρυμα  MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION,
Την εφημερίδα  HELLENIC NEWS OF AMERICA
Τον κ. Αποστόλου  μέλος της MAGAF  και
Τον κ. Παύλο Κοτρότσιο, πρόεδρο και ιδρυτής των MAGAF &  H N of A.                                                                  

Με τιμή
Μπίκας Κωνσταντίνος  πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλάμου
Ντότης Δημήτριος αρχηγός μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πωγωνίου

Αύξηση «φωτιά» το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Πενταπλασιάζεται το κόστος για την εξαγορά πλασματικών ετών για την επίσπευση της διαδικασίας συνταξιοδότησης με τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού.
Με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο ασφαλιστικό που κατέθεσε η κυβέρνηση, αυξάνεται το κόστος, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού για την εξαγορά των πλασματικών χρόνων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», με αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα, η αναγνώριση ως συντάξιμων των πλασματικών χρόνων- στρατός, σπουδές, παιδιά, απαιτεί ο ασφαλισμένος του Δημοσίου να καταβάλλει εισφορά 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά τον χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης.
Με βάση τα μέχρι σήμερα ισχύοντα ο ασφαλισμένος καλείται να καταβάλλει από 70 μέχρι 140 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα και για τους ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα το κόστος για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ανάλογα με την κατηγορία ανέρχεται στα 168 ευρώ.
Με τις νέες διατάξεις που προβλέπονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εφόσον ψηφιστούν ως έχουν η αναγνώριση των πλασματικών γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα πλασματικού χρόνου της εισφοράς, στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης. (20% επί των συντάξιμων αποδοχών)
Παραδείγματα

Εξοπλισμός του ιατρείου Παρακαλάμου από το Ίδρυμα MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION και την εφημερίδα HELLENIC NEWS OF AMERICA

Παρακάλαμος 20 Απριλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις δύσκολες στιγμές που βρίσκεται η πατρίδα μας, η δωρεά σίγουρα αποτελεί  δείγμα γενναιόδωρου υψηλού φρονήματος και κατανόησης της κοινωνικής ευθύνης για τους δυνάμενους να προσφέρουν.
Σήμερα στο Δημαρχείο του Παρακαλάμου, παρουσία του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Παρακαλάμου  κου Κων. Μπίκα  και του Αρχηγού Μείζονος  Αντιπολίτευσης κου Δημ. Ντότη, το  Ίδρυμα  MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION, η εφημερίδα  HELLENIC NEWS OF AMERICA ο κος ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  μέλος της MAGAF  και ο κος Παύλο Κοτρότσιος  πρόεδρος και ιδρυτής των MAGAF &  H N of A παρέδωσαν  ένα μεγάλο αναπηρικό αμαξίδιο  και νοσοκομειακό εξοπλισμό για τις ανάγκες του τοπικού ιατρείου με απώτερο σκοπό την βοήθεια και ανακούφιση των κατοίκων του Παρακαλάμου και των Περιχώρων.
Η δωρεά αυτή προς το κοινωνικό σύνολο είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιηθεί πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο.
Η δύναμη θέλησης έχει βρει κατάλληλους υποστηρικτές και έχει ήδη συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από τους κους Δημήτρη Ντότη, Χρήστο Χαλιγιάννη, Εβίτα Γαβρά που δραστηριοποιούνται μέσα από προσωπική εργασία  στην περιοχή και όχι μόνο, με σκοπό την βοήθεια (σε τρόφιμα και φάρμακα) ανθρώπων που χρήζουν ανάγκη και  καλούν  όσους θέλουν και μπορούν να συνδράμουν σε αυτό το δύσκολο έργο.
Τις επόμενες μέρες  έχει προγραμματιστεί να δοθούν τρόφιμα και φάρμακα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στην Κόνιτσα στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΝΗ καθώς επίσης  οικονομική ενίσχυση στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ  και στον ΑΥΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΙΡΑΝΩΝ, ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ  για τα ορφανά της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε την ευχή και άλλοι δυνάμενοι να προσφέρουν και να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό.
Θερμές ευχαριστίες και την  ευγνωμοσύνη μας.


Περιφέρεια Ηπείρου: Συμβουλές προς τους καταναλωτές για τις Πασχαλινές αγορές

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Επειδή κατά τις πασχαλινές γιορτές η ζήτηση των αγαθών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των εορτών, είναι αυξημένη, επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της αγοράς και συγκεκριμένα:
Τον νόμο 4177/2013 (κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις).
Την Υπουργική απόφαση Α2-718/2014 (Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών - Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ).
Τον νόμο 4264/14 (άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις).
Την αριθ.56685/2014 Υπουργική απόφαση (Κώδικας δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες).
Ειδικότερα ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:

Παράδοση αναπηρικού αμαξιδίου στο ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος από τα εκπαιδευτήρια «Γένεσις»

Δώρισαν αναπηρικό αμαξίδιο στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων
«Νεομάρτυς Γεώργιος»

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ σε συνεργασία με τη γιαννιώτικη εταιρεία Super Market “SEP Market Παπαδόπουλος”
   Επίσκεψη αγάπης και αλληλεγγύης στο Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων «Νεομάρτυς Γεώργιος», πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 αντιπροσωπεία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, προκειμένου να δωρίσουν ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο.
   Το αναπηρικό αμαξίδιο μαζί ένα ακόμη που δώρισαν χθες -Τετάρτη 20 Απριλίου- στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας, αγοράστηκαν με τα χρήματα που εξασφάλισαν οι μαθητές από τη συγκέντρωση και την ανακύκλωση περίπου 1,5 τόνου πλαστικών καπακιών. Μια δράση που υλοποιήθηκε με μεθοδικότητα και συνέπεια από την αρχή της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με τα Super Market της γιαννιώτικης εταιρείας “SEP Market Παπαδόπουλος”.
   Η παράδοση έγινε παρουσία της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, κ. Κατερίνας Μητοπούλου, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Οδυσσέα Πότση, της διευθύντριας του Ιδρύματος, κ. Ανδριανής Παύλου, και της κ. Νίκης-Μαρίας Παπαδοπούλου, εκ μέρους της εταιρείας “SEP Market Παπαδόπουλος”.
   Αμέσως μετά το Πάσχα, τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ, σε συνεργασία με τα Super Market της γιαννιώτικης εταιρείας “SEP Market Παπαδόπουλος”, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, θα επαναλάβουν το εγχείρημα και θα τοποθετήσουν ακόμη περισσότερους κάδους σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, με στόχο να ενεργοποιήσουν πιο έντονα τον εθελοντισμό και την ανακύκλωση στους μαθητές και τους πολίτες, με κίνητρο την εξασφάλιση πολύτιμων υλικών για τα Ιδρύματα της περιοχής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της Επίσκεψης οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του Ιδρύματος για τη λειτουργία του και το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν το εικαστικό εργαστήρι του και να ζωγραφίσουν πασχαλινές ζωγραφιές, μοιράζοντας χαρά και χαμόγελα αισιοδοξίας στους τροφίμους.