Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Συνέντευξη του προπονητή του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά Μπάμπη Νταλάκα στο Sports Arena

Παρουσία του προέδρου του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά κ. Ντρίκου Κώστα και του Αντιπροέδρου κ. Κόντου Σταύρου ο προπονητής της ομάδας κ. Μπάμπης Νταλάκας παραχώρησε συνέντευξη τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στο Sports Arena.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, την Κόνιτσα και τα Δολιανά στους πρόσφυγες από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία


Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αίσθημα αλληλεγγύης στους χιλιάδες δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, που μεγάλο τους μέρος αποτελούν παιδιά, θα στείλει τις επόμενες ημέρες μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής καθαριότητας στο Κέντρο Υποδοχής του Ελληνικού και στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων στον Κατσικά  Ιωαννίνων, την Κόνιτσα και τα Δολιανά.  Η βοήθεια θα διοχετευτεί μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα φροντίσει για τον εμβολιασμό των ασυνόδευτων παιδιών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής Λαυρίου, προκειμένου άμεσα να προστατευτεί η υγεία τους.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, με αφορμή την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΚΕ στους πρόσφυγες, δήλωσε: 
«Η ΕΚΕ ενώνει τις δυνάμεις της με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των προσφύγων και να βοηθήσει έμπρακτα στην επιβίωσή τους.

Ως επιστημονική εταιρεία βρισκόμαστε με κάθε ευκαιρία στην πρώτη γραμμή, έχοντας αναλάβει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις πρόληψης υγείας. Τώρα ερχόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και των μικρών παιδιών, που χωρίς πατρίδα προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον ταλαιπωρούμενοι εδώ και μήνες υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης».

Δήμος Πωγωνίου: Διανομή κοτόπουλων σε άπορες οικογένειες μέσω TEBA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νωπά κοτόπουλα διένειμε ο Δήμος Πωγωνίου σε άπορους δημότες του, μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA FEAD)».
Συνολικά μοιράστηκαν 360 κοτόπουλα που παραδόθηκαν το πρωί κι αμέσως ξεκίνησε η διανομή τους στους δικαιούχους του προγράμματος.
Το προηγούμενο διάστημα, στα πλαίσια του προγράμματος και της κοινωνικής πολιτικής στήριξης αδύναμων οικογενειών, ο Δήμος διένειμε ρύζι, φρούτα, λαχανικά, λάδι αλλά και άλλα είδη προσωπικής και οικιακής χρήσης.
Η διανομή τροφίμων και άλλων βασικών ειδών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στα έργα της Ιόνιας Οδού

Την Δευτέρα 11 Απριλίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος με κλιμάκιο που αποτελούνταν από τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ιωαννιτών κ. Βαγγέλη Καραμπίνα, την Αρχιτέκτονα-Μηχανικό και Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κα. Ελένη Κολοκούρη, τον Πολιτικό  Μηχανικό κ. Κώστα Κολοκούρη και το μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και Μηχανολόγο-Μηχανικό κ. Κώστα Λάππα διέσχισαν με την βοήθεια των υπεύθυνων των εργοταξίου, όλο το κομμάτι της Ιόνιας οδού που βρίσκεται στο Νομό Ιωαννίνων μέχρι την Καμπή του Νομού Άρτας.
Τα έργα στην Ιόνια οδό βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη καθώς οι 200 περίπου εργαζόμενοι εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος των εργασιών. Μάλιστα, όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι αναμένεται το κομμάτι της Ιόνιας Οδού από την Πεδινή Ιωαννίνων ως την Καμπή της Άρτας να δοθεί σε κυκλοφορία στα τέλη του φθινοπώρου. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε σε πολλά σημεία απομένει μόνο η τελική ασφαλτόστρωση, και η σήμανση. Εντυπωσιακή είναι η γέφυρα Τσαγκαρόπουλου με μήκος 450μ και με μέγιστο εσωτερικό άνοιγμα 165μ. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τμήμα των Ιωαννίνων της Ιόνιας αφορούν στην απαλλοτρίωση ορισμένων τμημάτων στην περιοχή του Αυγού, ζήτημα το οποίο αναμένεται να λυθεί σύντομα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης τη δυνατότητα να διαπιστώσει ότι συχνά οι εργασίες για την υλοποίηση μεγάλων έργων, φέρνουν στο φως και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως στην περιοχή του Γοργόμυλου.

Ο βουλευτής Γιάννης Στέφος εξέφρασε στους εργαζόμενους  και τους υπεύθυνους των εργοταξίων την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της χώρας και δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου να απαλλοτριωθούν και τα εναπομένοντα κομμάτια και ολοκληρωμένο το σημαντικό έργο της Ιόνιας οδού να δοθεί για χρήση.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου ημεδαπού ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό του

Με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής εκκρεμότητας συγγενών των παθόντων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν χρηματικά ποσά
Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και κλοπή, που έγιναν την 05-04-2016 στα χωριά Πέτρα και Σίτσαινα Ιωαννίνων.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό του, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις απάτης και κλοπής:
  •  Το πρωί της 05-04-2016 μετέβησαν στο χωριό Πέτρα Ζαγορίου και αφού πλησίασαν ηλικιωμένο ημεδαπό στην αυλή του σπιτιού του, υποδυόμενοι τους λογιστές των γιών του και με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής εκκρεμότητας, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1000) ευρώ.
  •  Στη συνέχεια μετέβησαν στη Σίτσαινα Μετσόβου και με την ίδια μεθοδολογία, έπεισαν άλλο ηλικιωμένο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (950) ευρώ ενώ ταυτόχρονα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, έκλεψαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 11η/14-04-2016 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 14-04-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-04-2016 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α’ τρίμηνο έτους 2016 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Μεσοπόταμος - Πρέβεζα», προϋπολογισμού 80.000,00 με Φ.Π.Α.
3. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση βατότητας οδικών τμημάτων Πέρδικα – Σύβοτα Ν. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 110.000,00 με Φ.Π.Α.
4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωάννινα - Καλπάκι», προϋπολογισμού 80.000,00 με Φ.Π.Α.

12.000 προσλήψεις εντός του 2016 σε Υγεία και Παιδεία

Θα ξεπερνούν τις 10.000 οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και μπορεί να φτάσουν και τους 12.000 διορισμούς για το 2016, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των δανειστών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στη συνάντηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη με το κουαρτέτο υπήρξε συμφωνία κατά 99,5% με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ το ΔΝΤ διατήρησε τις διαφωνίες του επιμένοντας στη σύνδεση της αξιολόγησης με τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας του κ. Βερναρδάκη με το κουαρτέτο περιλαμβάνεται η διατήρηση της αναλογίας «μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» για το 2016 με προοπτική να μειώνεται η αναλογία για τα επόμενα έτη έτσι ώστε να επανέλθει «μια πρόσληψη ανά μία αποχώρηση» το 2020.
Όπως σημειώνουν πηγές του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στη συμφωνία με τους δανειστές για τις προσλήψεις το 2015 περιλαμβάνονται:
•Οι 6.500 προσλήψεις που δεν έχουν γίνει από παρελθόντα έτη και περιλαμβάνονταν στις αναλογίες προσλήψεων-αποχωρήσεων που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Ακυρώνεται με διάταξη ο διαχωρισμός του δάσκαλου από τον καθηγητή

Διάταξη του νομοσχεδίου για την έρευνα που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στην βουλή που ανατρέπει το καθεστώς που διέπει τους καθηγητές με τους δασκάλους όπου στην ουσία ακυρώνει το διαχωρισμό των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Ειδικότερα σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου για την έρευνα το Υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να καλύπτει έγκαιρα τα κενά στα σχολεία καθορίζει πλέον ότι καθηγητές και δάσκαλοι θα διδάσκουν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Έτσι με την παράγραφο 5 ρυθμίζεται εκ νέου ο τρόπος συμπλήρωσης του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου από τους εκπαιδευτικούς, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη αποτύπωση των πραγματικών αναγκών των σχολικών μονάδων και η πλήρης κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό ωράριο και ακολούθως η εύρυθμη λειτουργία τους. 

18.972 προσλήψεις στο Δημόσιο έως το τέλος Μαΐου

Με 18.972 μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τα τέλη Μαΐου. Από τους διαγωνισμούς που ξεχωρίζουν είναι αυτοί της κοινωφελούς εργασίας για 12.331 άτομα σε δήμους, κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ήδη οι πρώτες 413 θέσεις έχουν πάρει προθεσμία και οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, μέσα στην άνοιξη αναμένεται να γίνουν 690 μόνιμες προσλήψεις για ειδικευμένους γιατρούς, 300 προσλήψεις στην ΕΥΔΑΠ και 1.400 προσλήψεις στα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργούν σαν ΚΕΠ. Μέχρι το τέλος του Μαΐου θα καλυφθούν 3.589 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και 173 θέσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις μονίμων και εποχικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος της άνοιξης. 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα της πρόληψης της υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει την ώρα μας τα τελευταία έξι συνεχή  χρόνια με ανυπολόγιστες συνέπειες σε όλους του τομείς. Ποιες όμως είναι οι επιπτώσεις στον τομέα της υγείας και ειδικά  στην πρόληψη που αφορά όλους τους Έλληνες;
Απάντηση στο σοβαρό αυτό θέμα θα δώσει την Τετάρτη 20 Απριλίου  στις 19:30 – 20:15 με ομιλία του στη διάλεξη του    Ινστιτούτου  Δημόσιας  Υγείας του  Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδας  ο κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας,  στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τίτλος του θέματος είναι «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης  στην πρόληψη».
Η διάλεξη θα δοθεί  σε αίθουσα  του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας  στο κτίριο επί της οδού Ηπίτου 17Β στην  Πλάκα.
Σκοπός του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας,  που λειτουργεί υπό την διεύθυνση του διαπρεπή πνευμονολόγου κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, τέως Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με ιδιαίτερη  έμφαση  στην  πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος.
Οι διαλέξεις,  που θα διαρκέσουν μέχρι τις  8 Ιουνίου, απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας.
Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες  του Ινστιτούτου (Ηπίτου 17Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι ειδικοί, καθηγητές  και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.
Η ίδρυση και συνεχής λειτουργία του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας στηρίζεται στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος George D. Behrakis  της Βοστώνης.
Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Προγράμματος κα Άννα Τζώρτζη.
Τηλ: 210.6470056, 210.3314755.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.