Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κατάθεση αναφοράς από βουλευτές των Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων Μετσόβου, Ζίτσας και Δελβινακίου με το Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων


Οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη κατέθεσαν σαν αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων α) την με ημερομηνία 20/01/2016 επιστολή του Δήμου Μετσόβου β) το με ημερομηνία 18/01/2016 ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας και γ) το με ημερομηνία 26/01/2016 ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου.
Με την αναφορά αυτή ζητούν από τον Υπουργό διευκρινίσεις σχετικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν για τη συγχώνευση των υποθηκοφυλακείων Ζίτσας, Μετσόβου και Δελβινακίου με το έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων.

Στις επιστολές που καταθέτουν εκτίθενται τα επιχειρήματα των ανωτέρω Δήμων με τα οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ώρα 5:00 μ.μ.

Συνεδριάζει, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ., στο Δημαρχείο Καλπακίου.      
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ψήφιση  διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2016 του Δήμου Πωγωνίου.
2. Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες   στον προϋπολογισμό οικ. έτους 2016 και αφορούν  οφειλές παρελθόντων ετών.                                
3. Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες   στον προϋπολογισμό οικ. έτους 2016 και αφορούν  συνεχιζόμενα: έργα, εργασίες, προμήθειες και παροχή υπηρεσιών και μεταφορών.                               
4. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2016 Δήμου Πωγωνίου.
5. Ανάκληση της υπ. αρ.3/16 απόφαση Ο.Ε. και ορισμός εκ νέου, πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  04-03-2016 ενώπιον του  Ειρηνοδικείου  Ιωαννίνων που αφορά ανακοπή της κ. Σκαματζούρα Δήμητρας του Αριστείδη κατά του Δήμου Πωγωνίου (σχετ.  αρ. 104/15 πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του Δήμου Πωγωνίου).
6. Ανάκληση της υπ. αρ.4/16 απόφαση Ο.Ε. και ορισμός εκ νέου, πληρεξούσιου δικηγόρου ενώπιον του  Ειρηνοδικείου  Ιωαννίνων που αφορά αγωγή του κ. Κούρου Ηλία του Χρήστου κατά του Δήμου Πωγωνίου σχετικά με την μίσθωση του εκτροφείου Δελβινακίου.
7. Ανάκληση της υπ. αρ.5/16 απόφαση Ο.Ε. και ορισμός εκ νέου, πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  13-04-2016 ενώπιον του  Μονομελούς Εφετείου  Ιωαννίνων που αφορά έφεση της εταιρίας  «ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ – ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΑΤΕ» κατά του Δήμου Πωγωνίου και κατά της αρ.213/12 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.
8. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  07-03-2016 ενώπιον του  Ειρηνοδικείου  Ιωαννίνων που αφορά αγωγή της «PKF ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε.» κατά του Δήμου Πωγωνίου.
9. Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με την ποινική και διοικητική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τον υπάλληλο του Δήμου Ηλία Π. Βάκκα μετά την αρ. 150/15 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την διάλεξη, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 11:30 π.μ.


Πρόσκληση

Την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 11:30 π.μ., η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την διάλεξη που διοργανώνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακή στο Μουσείο», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια) με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας κ. Δημήτριο Κ. Ράιο με τίτλο:
H ‘EKΡHΞH’ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣTA XPONIA TOY NEPΩNA:
ΗΡΩΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΩΝΙΟΣ
Η εποχή του Νέρωνα χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές και εικαστικές καινοτομίες, σύνθετους αυτόματους υδραυλικούς ή πνευματικούς μηχανισμούς, όπως μαρτυρούν τα κείμενα της εποχής και αποκαλύπτουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Η τεχνολογική αυτή έκρηξη συνδέεται, όπως όλα δείχνουν, με τον μεγάλο αλεξανδρινό μηχανικό και γεωμέτρη Ήρωνα καθώς το έργο του βρίσκεται σε στενή συνάφεια τόσο με τα γιγαντιαία έργα που πραγματοποιήθηκαν επί Νέρωνα όσο και με την πληθώρα των αυτόματων μηχανισμών που περιγράφονται από συγγραφείς της ίδιας εποχής. Η σύνδεση αυτή προσφέρει νέα στηρίγματα στη χρονολόγηση της δράσης του Ήρωνα (και του Πετρώνιου) στα χρόνια του Νέρωνα.
Μετά το τέλος της Διάλεξης θα γίνει η κοπή της Βασιλόπιττας της Εταιρείας μας για το 2016.
Σας προσκαλούμε όλους με μεγάλη χαρά.
Ιωάννινα 27/01/2016
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμματέας

Κατερίνη Λιάμπη    Γεώργιος Ζάχος

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου για εγγραφή νέων μελών


1η Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια του διευρυμένου Δήμου Πωγωνίου, όπως αυτός έχει πλέον διαμορφωθεί, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου καλεί τις Αδελφότητες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Πωγωνίου που έχουν Αδελφότητες ή Ενώσεις να ενταχθούν, εάν το επιθυμούν, στο δυναμικό της Ομοσπονδίας ως μέλη της.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Γρ. Άρμπυρο (6932795580) ή τον κ. Χρ. Οικονομόπουλο (6955331517). 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος  Ο Γεν. Γραμματέας

Γρηγόρης Άρμπυρος   Χρήστος Οικονομόπουλος

Δύο νέοι νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Φιλιππιάδα

Σήμερα (03-02-2016) και ώρα 01:00, στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων (στο ύψος της Φιλιππιάδας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός με συνοδηγό 20χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κτίσμα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο επιβαινόντων.
Προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου για το νέο ασφαλιστικό

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στις 4 Φεβρουαρίου από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό.
Το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλου, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και να συμπορευτεί με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) και τους άλλους φορείς που επίσης πλήττονται από το νέο Ασφαλιστικό και τα μέτρα του 3ου Μνημονίου.
Την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ:
• Δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα ταξί
• Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.
Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.
Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.
Οι γιατροί θα συμμετέχουν στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης» ενώ από την περασμένη εβδομάδα είχε αποφασίσει τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την προσεχή Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα έχει προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Βοστινιώτης Παναγιώτης: «Η τέταρτη διάσταση της Πολιτικής Οικονομίας, τα αίτια της κατάρρευσης και η έξοδος από την κρίση»

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στον κ. Βοστινιώτη Παναγιώτη, Οικονομολόγο, Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Επικοινωνία: vostiniotis@yahoo.gr

Εξπρές αποσπάσεις στο δημόσιο

Σημαντικές ανατροπές και ανακατατάξεις προοιωνίζονται, για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Έθνος», το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει αποσπάσεις και διάθεση υπαλλήλων με διαδικασία-εξπρές όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες, παράταση της αξιολόγησης μέχρι τέλος του χρόνου χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας που «μετράει» στη μισθολογική εξέλιξη.
Οι πληροφορίες θέλουν διαδικασίες εξπρές για τη μετακίνηση υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, παράταση της αξιολόγησης ως το τέλος του έτους χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ αλλά και αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας ο οποίος μάλιστα θα μετράει και στη μισθολογική εξέλιξη του εργαζόμενου.
Ποια είναι η διαδικασία:
- Η διαδικασία θα ξεκινάει είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, είτε μετά από αίτηση του εργαζόμενου.
- Οι τακτικές αποδοχές του υπαλλήλου θα βαρύνουν τον φορέα απ' όπου προέρχεται ενώ τα επιπλέον επιδόματα και οι αποδοχές θα επιβαρύνουν τη νέα υπηρεσία.
- Παρατείνεται μέχρι και 31/12/2016 η διαδικασία αξιολόγησης και παράλληλα καταργείται η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.

- Θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας η περίοδος διαθεσιμότητας (και για τους εκπαιδευτικούς).

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων: Παράταση Έκθεσης «Κ.Π. Καβάφη ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Η  Εφορεία  Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η έκθεση «Κ.Π. Καβάφη ΑΠΟΚΡΥΦΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ» παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου  2016.
Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Επικεντρώνεται στο  να πλοηγηθεί ο επισκέπτης  σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στον χρόνο. 
Πυξίδα τα ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή και η εικαστική παρέμβαση των παραστάσεων, που έχουν αποτυπωθεί στις επιφάνειες των 100 νομισμάτων της έκθεσης,  με πρόσωπα των επωνύμων, πριν ο Καβάφης τα  διαιωνίσει με το ποίημά του. 
Ο κόσμος της ποίησης και ο κόσμος των νομισμάτων ενώνονται για να σκιαγραφήσουν με τον δικό τους τρόπο τη σκέψη και την προσωπικότητα του Καβάφη. Από τα 152 ιστορικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται στα ποιήματα, τα 137 απεικονίζονται πάνω σε νομίσματα. 
Η έκθεση συνοδεύεται από 34 πάνελ, στα οποία παρουσιάζεται η βιογραφία του ποιητή, ιστορικά ποιήματα με τυπωμένο το αντιπροσωπευτικό νόμισμα, που αντιστοιχεί στο ποίημα και χειρόγραφα ποιήματα. 
Επίσης, η έκθεση πλαισιώνεται με έργα αναφορικά με τον  Καβάφη των καλλιτεχνών: Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, Σοφοκλή Αντωνιάδη (Σόφος), Ασπασίας Παπαδοπεράκη και Παναγιώτη Τέτση.

Τόπος έκθεσης: Κάστρο Ιωαννίνων, Ιτς Καλέ, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων.
Ώρες έκθεσης:  Σύμφωνα με το ωράριο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων.
Τηλ. επικοινωνίας: 2651025989, 2651039580.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περιφέρεια Ηπείρου: Yποβολή δικαιολογητικών για βοηθούς οδοντιάτρων


Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις Βοηθών ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 είναι από 29-01-2016 έως και 05-02-2016:
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
       Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
         α) Στην Αθήνα, στις 16-02-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Διδασκαλίας Β΄ Ορόφου παλαιού κτιρίου της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θηβών 2, ΤΚ 11527, Γουδί, Αθήνα.
         β) Στην Θεσσαλονίκη, στις 24-02-2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00 π.μ. στο α’ υπόγειο του κτιρίου του τμήματος της Οδοντιατρικής Σχολής (Αγ. Δημητρίου 148 -Πανεπιστημιούπολη) στην Κεντρική Γραμματεία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653 60185 & 60184
2.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   2132161610


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr