Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Bridging Europe: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας

Εκτός βουλής Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

Δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Bridging Europe που δημοσιεύει η «Αυγή», καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,1% έναντι της ΝΔ, με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων να μένουν εκτός Βουλής.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 24,7%
Ν.Δ.: 16,6%
ΚΚΕ: 7,1%
Χρυσή Αυγή: 7%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,2%
Ανεξάρτητους Έλληνες: 3,1%
Λαϊκή Ενότητα: 2,9%
Ένωση Κεντρώων: 2,4%

Ποτάμι: 1,9%

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας κόβει την Πίτα του και γλεντάει, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στην ταβέρνα «Ο Κώστας», θέση Προφήτη Ηλία Παιανίας

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας κόβει την Πίτα του και γλεντάει, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ώρα 21:00, στην ταβέρνα «Ο Κώστας», θέση Προφήτη Ηλία Παιανίας.

Προς κατάργηση και τα Υποθηκοφυλακεία σε Δελβινάκι, Πράμαντα και Κήπους!

Τελικά μόνο το Υποθηκοφυλακείο Κόνιτσας, φαίνεται ότι «γλιτώνει» από το σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για καταργήσεις όλων των περιφερειακών που σήμερα λειτουργούν στο Νομό Ιωαννίνων.
Ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι αντιλαμβάνονται το περιεχόμενο του σχεδίου και σπεύδουν να προλάβουν τα χειρότερα. 
Στη λίστα των υπό κατάργηση εκτός της Ζίτσας και του Μετσόβου, για τα οποία ήδη αντέδρασαν δημόσια οι Δήμαρχοι Μ. Πλιάκος και Κ. Τζαφέας, περιλαμβάνονται επίσης του Πωγωνίου (με έδρα το Δελβινάκι), του Ζαγορίου (με έδρα τους Κήπους) και των Β. Τζουμέρκων (με έδρα τα Πράμαντα), που σημειωτέον ότι λειτουργούν άμισθα.
Χθες στο Δικαστικό Μέγαρο συνεδρίασε η προβλεπόμενη Γνωμοδοτική Επιτροπή στην οποία παρέστησαν και παρέδωσαν ψηφίσματα οι Δήμαρχοι Ζίτσας, Πωγωνίου και Ζαγορίου.

Δήμος Πωγωνίου: Διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου από ώρα 8.30 π.μ.-14.00 μ.μ.

Για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)»
Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.ΒΑ. του Δήμου Ιωαννιτών όπως προσέλθουν στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Πωγωνίου την  Δευτέρα 25/01/2016 (ύστερα από την τηλεφωνική μας ειδοποίηση) και να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο κοινωνικής τους ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. του και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Τα ωράρια λειτουργίας των σημείων διανομής θα είναι 8.30 π.μ.-14.00μ.μ. και τα τηλ. επικοινωνίας είναι τα εξής:
Σημείο διανομής    Διεύθυνση   Τηλ. επικοινωνίας
Δήμος Πωγωνίου
1. Καλπάκι      Δημαρχείο      2653360123

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση κλήρωσης για την ανάδειξη μελών συγκρότησης επιτρόπων

Η Δ/νση διοικητικού-οικονομικού του Δήμου Πωγωνίου θα διεξάγει στο δημαρχείο στις 26-1-2016, ημέρα Τρίτη, ώρα 10:00,  κλήρωση για την ανάδειξη -από υπαλλήλους- των τακτικών και αναπληρωματικών μελών που θα συγκροτήσουν επιτροπές για τις προμήθειες,  υπηρεσίες και έργα του έτους 2016.

Άρτα: Συνελήφθη 46χρονη ημεδαπή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν 266,8 γραμμάρια ηρωίνης και 0,95 γραμμάρια κοκαΐνης

Συνελήφθη, χθες (21-01-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 46χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Άρτα, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 46χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία τυλιγμένη με μονωτική ταινία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (266,8) γραμμάριων και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη, βάρους (0,95) γραμμαρίων.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση και οι διασυνδέσεις της 46χρονης.

16η αγωνιστική (εξ αναβολής) το Σαββατοκύριακο 23/24 Ιανουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, με πωγωνίσιο ντέρμπι στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 24-01-16/15:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Π.Ο. Δαβάκης 24-01-16/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 23 Ιανουαρίου  2016
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00) 
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (19:30)  
Κυριακή 24 Ιανουαρίου  2016
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)

Θανατηφόρο τροχαίο σε επαρχιακή οδό της Ανθούσας Πρέβεζας

Χθες (21-01-2016) και ώρα 17:00΄, σε επαρχιακή οδό της Ανθούσας Πρέβεζας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 18χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας. 

Ο Ελληνοϊταλικος Σύλλογος σε Βενετία-Μιλάνο-Παβία, στα βήματα του μεγάλου Έλληνα λόγιου-διανοούμενου Νικόλαου Φώσκολου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από 4 έως 13 Μαρτίου 2016 στην Ιταλία ο Ελληνοϊταλικός Σύλλογος
ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (UGO) ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΠΑΒΙΑ

Ο Ελληνοϊταλικός Σύλλογος αναχωρεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου για την Ιταλία ακολουθώντας τα βήματα  του Μεγάλου Έλληνα Νικολάου (Ugo) Φώσκολου, σε μία δεκαήμερη αποκαλυπτική επίσκεψη στην Ελλάδα και την Ελληνικότητα της Βορείου Ιταλίας(Βενετία-Μιλάνο-Παβία-Μπολόνια).
      Στη μοναδική αυτή δεκαήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στη Βόρειο Ιταλία θα δοθεί η δυνατότητα  να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές, τις αρχαιότητες, την κουλτούρα, τα σημαντικά Πανεπιστήμια τους που φιλοξένησαν χιλιάδες Έλληνες φοιτητές και την Ελληνικότητα αυτών των περιοχών σε σχέση με την πορεία της ζωής του Φώσκολου.
      Η Βενετία, η Γαληνότατη Δημοκρατία, η πιο ερωτική πόλη της  Ιταλίας με τεράστια  ελληνική παρουσία από πολύ παλιά και με Ελληνική Κοινότητα που ιδρύθηκε το 1498(San Giorgio dei Greci-το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών το Μουσείο του Ινστιτούτου, η Φλαγγίνεια Σχολή κ.α.),το Μιλάνο της Σκάλας και της μεγάλης επίσης παρουσίας των Ελλήνων, η Παβία, όπου ο Φώσκολος διετέλεσε  καθηγητής στην έδρα της Ρητορικής και μαζί  με  τους Διονύσιο Σολωμό, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Γεράσιμο Μαρκορά και πολλούς άλλους Έλληνες αποτέλεσαν την περίφημη ελληνική συντροφιά της Παβίας, που κατά την περίοδο 1808-1810 τραγουδούσαν τα βράδια ελληνικά τραγούδια στο σπίτι του Φώσκολου στην Παβία.
Βενετία, Μιλάνο, Παβία είναι τρεις πόλεις, σημαντικές για τον μεγάλο Έλληνα διανοούμενο και λόγιο Νικολό(Ugo) Φώσκολο.
Ο Ελληνοϊταλικός Σύλλογος θέλοντας να αναδείξει το σημαντικό αλλά άγνωστο έργο στους Νεοέλληνες του Φώσκολου, προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Μια από τις δραστηριότητες είναι και η πραγματοποίηση αυτής της προσκυνηματικής επίσκεψης σε τρεις πολύ σπουδαίες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας που έχουν στενή σχέση με την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και τον Φώσκολο.
Επίσης η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη σε όμορφα τουριστικά αξιοθέατα, τις περίφημες Λίμνες της Βορείου Ιταλίας(Como-Garda-Maggiore),το Λουγκάνο της Ελβετίας, τη Βερόνα και την Μπολόνια.
Για όσους ενδιαφέρονται να  είναι συνοδοιπόροι αυτής της επαφής με την Ελλάδα της Βορείου Ιταλίας μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Συλλόγου και στα τηλέφωνα 24410-75440/42896 και στο e-mail: nke@otenet.gr   

Δήμος Κόνιτσας: Εκδήλωση Ενημέρωσης Πολιτών για την Πρόληψη Ιατρικών Παθήσεων, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, σας προσκαλεί σε Εκδήλωση Ενημέρωσης Πολιτών για την Πρόληψη Ιατρικών Παθήσεων, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κόνιτσας, ώρες 18.00-20.00.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου
Οστεοπόρωση και Κατάγματα
Η. Παπάς, Ουρολόγος
Πρόληψη καρκίνου Προστάτη
Γ. Παπανικολάου, Οδοντίατρος
Ορθοδοντική Πρόληψη
Σ. Σταύρου Οικονομολόγος
Χρήση και Κατάχρηση ΄Ιντερνετ
Στ. Φούσας, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας
Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καρδιοαγγειακών Παθήσεων
Συντονιστές:
Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΚΕΔΕ Στέφανος Γρ. Φούσας, Πρόεδρος ΕΚΕ

Παράλληλα με την ανωτέρω εκδήλωση θα γίνει την ίδια ημέρα δωρεάν εκπαίδευση σε όσους πολίτες επιθυμούν, για την αντιμετώπιση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής – χρήση απινιδωτή.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτη κατάθεση

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης επτά ετών, για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (21-01-2016) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Γεωργίας, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, κατά τη διαδικασία διοικητικής επιστροφής και ταυτοποίηση υπηκοότητας (Screening), ο 30χρονος αλλοδαπός δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με ποινή κάθειρξης επτά ετών, για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή από κοινού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Η Αδελφότητα Πύργου (Στράτσιανη) Κόνιτσας κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 στα Ξύλινα του Δήμου Καισαριανής, τέρμα Εθνικής Αντίστασης

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 2ης/19-01-2016 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 19-01-2016, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 07-01-2016 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 2/19-01-2016
Αριθμός Απόφασης  /  Θέμα
25. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ’ τρίμηνο έτους 2015 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
26. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων σε βάρος του εγκεκριμένου προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 (Οφειλές έτους 2015).
27. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση-Αποκατάσταση Κωδωνοστασίων Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης & Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεγάδων», προϋπολογισμού € 35.000,00 με Φ.Π.Α.
28. Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου», αναδόχου εταιρείας «Β. Γκαρτζώνης & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2016.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου σας προσκαλεί στην κοπή πίτας και στον ετήσιο χορό την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Captain hall στο 21ο χμ Αθηνών-Λαυρίου στον Καρέλλα Κορωπίου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου σας προσκαλεί στην κοπή πίτας και στον ετήσιο χειμερινό χορό που θα γίνει την Κυριακή στις 07-02-2016 και ώρα προσέλευσης 13:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Captain hall στο 21ο χμ Αθηνών-Λαυρίου στον Καρέλλα Κορωπίου.
Θα μας διασκεδάσει το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Μουσικό Σεργιάνι».
Πλήρες μενού (1ο  ατομικό πιάτο ορεκτικά 2ο ατομικό πιάτο φιλετάκια χοιρινού και γλυκό ζεστοί λουκουμάδες) με ελεύθερη κατανάλωση κρασιού αναψυκτικών.
Συμμέτοχη: ενήλικες 20€, παιδικό 12€.
Για τη σωστή οργάνωση της εκδήλωσης προπώληση και κρατήσεις έως Πέμπτη 04-02-16 και στα τηλ. 6944989336-6944743325.
Προσέλευση χωρίς κράτηση μόνο σε περιορισμένο αριθμό.
Σας περιμένουμε!!!