Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Επιδείνωση του καιρού για το επόμενο 24ωρο

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το επόμενο 24ωρο. Συγκεκριμένα προβλέπει μεταβολή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα Βορειοδυτικά.
Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ενδεχομένως και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (στην αρχή της ημέρας) και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο, που στη συνέχεια θα επεκταθούν προς την υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, ζητά από όλους τους Δήμους και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκύψουν και παράλληλα σε επικοινωνία μαζί της για το συντονισμό ενεργειών που θα απαιτηθούν.

Οι εννιά μειώσεις στις συντάξεις που "κληροδοτούνται" στο 2016


Βαριά είναι η "κληρονομιά" που αφήνει η κυβέρνηση στο συνταξιοδοτικό για το νέο έτος. Μπορεί το Μαξίμου να ετοιμάζεται να στείλει πρόταση προς τους θεσμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται καμία μείωση στις συντάξεις, αλλά οι παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση από τον Ιούλιο έως και το Δεκέμβριο του 2015 έφεραν ένα πλαίσιο το οποίο οδηγεί σε άμεσες ή έμμεσες μειώσεις στις συντάξεις. Οι μειώσεις αυτές ανέρχονται σε εννιά

 Η κυβέρνηση διατείνεται πως δεν θα περικόψει τις κύριες συντάξεις. Ωστόσο, τους τελευταίους έξι μήνες έχει θεσπίσει αλλαγές οι οποίες οδηγούν άμεσα και έμμεσα σε περικοπές τόσο των νυν συντάξεων (σ.σ. νέες παρακρατήσεις υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) όσο και των μελλοντικών συντάξεων (πχ νέος τρόπος υπολογισμού συντάξεων, επιπλέον πέναλτι 10% για τις πρόωρες κλπ).
1. Αναδρομική οριζόντια μείωση όλων των κύριων συντάξεων με την επιβολή πρόσθετης εισφοράς 2% υπέρ ΕΟΠΥΥ (ισχύει από τον περασμένο Σεπτέμβριο). Έτσι η εισφορά για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανήλθε στο 6% από το 4% που ήταν μέχρι πρότινος.

Νέες αντικειμενικές αξίες ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών

Εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες, που θα έχουν αναδρομική ισχύ για ένα διάστημα του 2015.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ1, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα εφαρμοστούν με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015.
Όπως δήλωσε στο κανάλι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, «οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν και για ένα διάστημα του 2016, έως ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα εμπορικών αξιών, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύστημα των αντικειμενικών αξιών που έχει κλείσει τον κύκλο του».
Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την  απόφαση του ΣτΕ και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2015.

Ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ενημερωτικό σημείωμά του για τις «Εκπτώσεις και εργάσιμες Κυριακές για το έτος 2016».
Αναλυτικά, βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:
Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωση σχετικά με δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (04-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (05-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Πέμπτη (07-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (08-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (09-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
Κυριακή (10-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ. 30-12-15

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κίνησης στις 30-12-15 στο Βουτσαρά:
Α) Συντάχθηκε διακήρυξη της Κίνησης  για να μοιραστεί στα χωριά της περιοχής και στην  πόλη των  Ιωαννίνων, όπου επαναδιατυπώνονται οι σκοποί της , θα γίνει συλλογή υπογραφών  (θα υπάρξει και σχετική διαδικτυακή συλλογή υπογραφών) και θα γίνεται απεύθυνση στους πολίτες να πλαισιώσουν την Κίνηση. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει παρέμβαση της Κίνησης τη Δευτέρα 4-1-2016 έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στα Γιάννενα 10.00-14.00
Β) Συζητήθηκαν οι απαντήσεις που πήραμε ή δεν πήραμε στις επιστολές που είχαμε στείλει τον προηγούμενο μήνα στην Περιφέρεια και το Δήμο Πωγωνίου. Συγκεκριμένα η απάντηση από την περιφέρεια ήταν η παρακάτω και αποφασίστηκε εκτός από την αναμενόμενη απάντηση της Δ/νσης Υδάτων και επίσκεψη κλιμακίου της Κίνησης για ενημέρωση, καθώς και η υπόδειξη της θέσης του αγωγού για τον οποίο ζητούσαμε πληροφορίες.
Σε ότι αφορά το Δήμο Πωγωνίου δεν υπήρχε έγγραφη απάντηση και αποφασίστηκε η εκ νέου αποστολή επιστολής όπου θα ζητείται η έγγραφη απάντηση για την έγκυρη ενημέρωση των μελών της Κίνησης και των πολιτών, ώστε να καθορίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας. Το ίδιο ισχύει και για την επιστολή μας στην Περιφέρεια Θεσπρωτίας για το φράγμα στο Ράγιο.
Γ) Αποφασίστηκε η  επικοινωνία με το Πρωτοδικείο για  να ενημερωθούμε σχετικά με την αναφορά που είχε υποβληθεί εκ μέρους της Κίνησης στον Εισαγγελέα σχετικά με αγωγό στη βιομηχανική περιοχή
Δ) Συζητήθηκε η διοργάνωση μιας ενημερωτικής συνάντησης με φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις  για το σχεδιασμό δράσεων και συντονισμό των ενεργειών στο προσεχές διάστημα.

Ανακοίνωση σχετικά με δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (04-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (05-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
Πέμπτη (07-01-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη
Παρασκευή (08-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα

Σάββατο (09-01-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.