Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Εφιάλτης για τους κυνηγούς του Πωγωνίου, οι επιθέσεις λύκων

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου εφιστά την προσοχή τους 

Σε πραγματικό εφιάλτη για τους κυνηγούς του Νομού Ιωαννίνων έχουν μετατραπεί οι λύκοι, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί από πέρυσι συμβαίνει το παράδοξο να κατασπαράζουν τα κυνηγόσκυλα.
Κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο ήταν πολλά τα σκυλιά που χάθηκαν από τις επιθέσεις λύκων. Τα περισσότερα περιστατικά είχαν καταγραφεί στην περιοχή του Ζαγορίου. Στην πορεία όμως σημειώθηκαν παρόμοιες επιθέσεις ακόμη και σε απόσταση αναπνοής από την πόλη των Ιωαννίνων. Φέτος, πολλά είναι τα περιστατικά που παρουσιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Κοσμά, Άνω και Κάτω Ραβενίων, Βήσσανης και Ρουψιάς.


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου, εφιστά την προσοχή των κυνηγών για την αντιμετώπιση «των ακραίων φαινομένων έξαρσης κανιβαλισμού των λύκων προς τα κυνηγόσκυλα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, καλεί τους κυνηγούς που διαπιστωμένα βρήκαν τα σκυλιά τους, κατακρεουργημένα από λύκους, να του το επισημοποιήσουν.
«Προτείνουμε με πρωτοβουλία της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου και λήψη μέτρων προς αποφυγή άλλων περιστατικών».


ΠΗΓΗ: www.proinanea.gr/