Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Σκόρερ ο Ευρυπίδης Γιάκος.

Πολύ καλό στήσιμο της ομάδας από τον  Γιάννη Πετράκη.
Ο ΠΑΣ αμύνθηκε πολύ καλά, δεν έδωσε τον παραμικρό χώρο στους γηπεδούχους και κράτησε το υπέρ της σκορ, το οποίο της έδωσε βαθιά βαθμολογική "ανάσα".
Στο 15΄ ο ΠΑΣ κατάφερε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάκου.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά (68' Πάγκαλος), Μουνάφο (60' Γκνιάτιτς), Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός, Μιλούνοβιτς (46' Ντίνας), Ανγκούλο, Ράμος
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Βελλίδης, Μπέριος, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Στρούνα, Ακόστα, Γαρουφαλιάς, Ριβέρα, Γιάκος (90+2' Σκόνδρας), Ίλιτς (47' Ηλιάδης), Μανιάς (88' Κοζορώνης)

Ισόπαλο το ντέρμπι στο Ροδοτόπι, Πασσαρώνας και Αναγέννηση έμειναν στο 1-1- Μοιράστηκαν τους βαθμούς Π.Α.Ο. Κόνιτσας και Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (1-1)-Απογοητευτική εμφάνιση και ήττα για τον Αστέρα με 4-0 από τον Πανζαγορισιακό

*Χωρίς  νικητή  (1-1) έληξε  το ντέρμπι στο Ροδοτόπι ανάμεσα στο τοπικό Πασσαρώνα και την Αναγέννηση  Κεφαλόβρυσου.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 72΄ με τον Βασιλείου Θωμά, για να ισοφαρίσει σε 1-1 η Αναγέννηση με αυτογκόλ  του Ράπτη Αθανάσιου  στο 85'.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος (Ντέκας Ιωάννης 88΄), Πότσης Θεόδωρος, Μπίστας Βασίλειος, Γραμμόζης Γεώργιος,  Γιάτσε Gerti, Ντόντης Βασίλειος (Πότσης Ανδρέας 71΄), Μπάσιος Χρήστος Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Καραμάνης  Αλέξανδρος (Νούσης Χρήστος 68΄)
* Μετά από  μέτρια εμφάνιση της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος  η αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Κόνιτσας με το τοπικό ΠΑΟ, έληξε  με 1-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0  στο 45΄ με τον Χαλούλο Σωτήρη  για να ισοφαρίσει η ΑΕΔ Πωγωνάτος με τον Καρδάση Γεώργιο στο 58΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος, Καρδάσης Γεώργιος (Κατσαβριάς Βασίλειος 75΄), Μαγκλάρας Δημήτριος, Μυριούνης Σταύρος, Πάντος Παναγιώτης (Παπάζης Ιωάννης 46΄), Μπάγιας Ελευθέριος,  Ντέλλας Κων/νος, Φουρτούνης  Ηλίας, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος

*Βαριά  ήττα  με 4-0 γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας  το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Στάθης Τσανακτσής από τον Πανζαγορισιακό.
Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν στο 4' με τον Κώστα Μιλτιάδη και  διπλασίασαν τα τέρματα με τον Ντίβα Βασίλειο  στο  28΄.
Στο 32΄ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 3-0 από τον Βάντση Δημήτρη. 
Το τελικό 4-0 έκανε ο  Καραγιώργος Σταύρος στο 85΄.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Σκόρδος Κων/νος (Ζηκόπουλος Δημήτριος 76΄), Γκανάς Κων/νος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Νάτσης Σταύρος,  Γρίβας Χρήστος, Τσιγαρίδας Μανόλης, Νταλάκας Χαράλαμπος, Ζόta Αρσέν, Μπούρμπος Αλέξανδρος (Μπαρίμης Γεώργιος 46΄)  

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-1
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4-3
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-1
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2-4
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2-1
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 4-0
*****
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-2
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 5-0
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 2-1

Βαθμολογία (13η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 32
2. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 27
3. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 27
4. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 26
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 25
6. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 22
7. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 22
8. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 22 
9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 22
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 18
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 16
12. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 14 
13. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 14  
14. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 14
15. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 13  
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 8
17. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4 

18. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 3

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής διοργανώνει γιορτή αγάπης και στολίζει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00', στα γραφεία του, Βηλαρά 2, Ομόνοια

Ο  Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,  την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18.00' στα γραφεία του, Βηλαρά 2, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια, τηρώντας το ηπειρώτικο έθιμο του στολισμού του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, διοργανώνει γιορτή αγάπης μεταξύ των μελών και φίλων του και διακοσμεί εορταστικά  το γραφεία του, διασκεδάζοντας παράλληλα σε σχετικό γλέντι και  εκπέμποντας πανανθρώπινα μηνύματα Αγάπης.

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (14-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (15-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (16-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Παρασκευή (18-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (19-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Καλές γιορτές, με πνεύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Με αφορμή τις άγιες μέρες που πλησιάζουν, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους, καλές γιορτές με υγεία και αγάπη...
Ακόμη, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους, πως η ζωή είναι τόσο μικρή ... ας αφήσουμε τις όποιες μικρότητες και τις ασήμαντες διαφορές... έμαθα καλά πια, στη ζωή συνεχώς ...«Μαθαίνεις» Κάποια στιγμή, μαθαίνεις την ανεπαίσθητη διαφορά ανάμεσα στο να κρατάς το χέρι και να αλυσοδένεις μια ψυχή.
Και μαθαίνεις πως Αγάπη δε σημαίνει στηρίζομαι, και συντροφικότητα δε σημαίνει ασφάλεια, πως, προσφέρω δε σημαίνει περιμένω ανταπόδωση...
Και αρχίζεις να μαθαίνεις... Πως τα φιλιά δεν είναι συμβόλαια, και τα δώρα δεν είναι υποσχέσεις... Και αρχίζεις να δέχεσαι τις ήττες σου με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ορθάνοιχτα. 
Με τη χάρη μιας γυναίκας και όχι με τη θλίψη ενός παιδιού. Και μαθαίνεις να φτιάχνεις όλους τους δρόμους σου στο Σήμερα, γιατί το έδαφος του Αύριο είναι πολύ ανασφαλές για σχέδια.
Και τα όνειρα πάντα βρίσκουν τον τρόπο να γκρεμίζονται στη μέση της διαδρομής. Μετά από λίγο καιρό μαθαίνεις. Πως ακόμα κι η ζέστη του ήλιου μπορεί να σου κάνει κακό. Έτσι φτιάχνεις τον κήπο σου εσύ, αντί να περιμένεις κάποιον να σου φέρει λουλούδια. 
Και μαθαίνεις ότι, αλήθεια, μπορείς να αντέξεις. Και ότι, αλήθεια, έχεις δύναμη. Και ότι, αλήθεια, αξίζεις.
Και μαθαίνεις …
Εύχομαι από καρδιάς... σύμμαχος στη ζωή όλων, να είναι η αγάπη και μια καλή κουβέντα βρε αδερφέ...
Να είστε όλοι καλά και να χαμογελάτε....
Φιλώ σας.

Πότε θα δοθούν δώρο, συντάξεις και επιδόματα των Χριστουγέννων

Όλα δείχνουν ότι τελικά μεγάλο μέρος των επιδομάτων και των συντάξεων θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα.
- Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα δοθεί στους ανέργους το δώρο του ΟΑΕΔ.
- Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου.
- Οι συντάξεις όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου.
- Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ υπάρχει ενδεχόμενο να πιστωθούν στους δικαιούχους πριν από την Πρωτοχρονιά αντί για τα μέσα Ιανουαρίου.
- Η δ” δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων), ενδεχομένως να δοθεί μεταξύ 22 και 29 Δεκεμβρίου.
- Η επόμενη δόση της επιδότησης σίτισης και ενοικίου θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Η επιδότηση σίτισης είναι από 70 έως 220 ευρώ, ανά δικαιούχο και έως τώρα έχει δοθεί σε 145.333 πολίτες. 
Η επιδότηση ενοικίου χορηγήθηκε έως τώρα σε 13.064 δικαιούχους.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οριστικοί πίνακες δικαιούχων για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ τα οριστικά μητρώα «Δικαιούχων-Ωφελουμένων» και «Παρόχων» καθώς και τους οριστικούς Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015-16.
Όπως επισημαίνει ο οργανισμός, οι δικαιούχοι τoυ μητρώου δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου που να πιστοποιεί την επιλογή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την 30.11.2016.

Με πληρωμές μέσω κάρτας ή τράπεζας θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους το 2016

Αποκλειστικά και μόνο μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και συναλλαγών μέσω τραπεζών θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους το 2016.
Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη νέα ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Με διατάξεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος.
Αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου και για τα ιατρικά έξοδα.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι κάθε δαπάνη που θα περιλαμβάνεται στη δήλωση θα πρέπει να γίνεται μέσω κάρτας ή τραπεζών, όπως για παράδειγμα η αγορά αυτοκινήτου.
Συγκεκριμένα το σχέδιο για το πλαστικό χρήμα και το αφορολόγητο προβλέπει:
-Από τον Ιανουάριο 2016 όλες οι δαπάνες θα πρέπει να έχουν γίνει με «πλαστικό χρήμα» ή μέσω τραπεζών. Δηλαδή θα πρέπει να πληρώνονται μέσω τραπεζικού συστήματος τα ενοίκια, τα δίδακτρα, οι αγορές ακινήτων, Ι.Χ., σκαφών αναψυχής, ιατρικές δαπάνες, διατροφές.

Περιφέρεια Ηπείρου: Διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου», τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00, ξενοδοχείο Angelika Pallas, Ηγουμενίτσα

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου», τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του έργου «ADRIATIC ROUTE – Adriatic Route for Thematic Tourism”.
Το έργο στοχεύει στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής μέσω πολυτροπικών συστημάτων μεταφορών. Απώτερος στόχος είναι να αυξηθεί η κινητικότητα στις συμμετέχουσες περιφέρειες, στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία, ενώ την ίδια στιγμή στοχεύει και στη βελτίωση της προσβασιμότητας από τη μια περιοχή / χώρα στην άλλη.
Το Περιφερειακό Συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς καταξιωμένοι εισηγητές από τον τουριστικό κλάδο θα απευθύνουν ομιλίες σχετικά με την οργάνωση του τουριστικού προϊόντος και σύγχρονες μεθόδους του Τουριστικού Μάρκετινγκ, τη γαστρονομία στο marketing του ελληνικού τουρισμού αλλά και το Ελληνικό Πρωινό της Ηπείρου.
Το έργο Adriatic Route for Thematic Tourism έχει χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007/2013 – Μέτρο 3.3 Δίκτυα Επικοινωνιών.

Συνάντηση του βουλευτή N. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή

Ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, επισκέφτηκε την Πέμπτη (10/12) τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή.
Θέματα της συνάντησης αποτέλεσαν η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, η ενίσχυση και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών στον Νομό Άρτας και η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς και εξασφάλιση πόρων για τους σκοπούς αυτούς.
Επιπλέον, ο Βασίλης Τσίρκας ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την ανάγκη άμεσης συντήρησης του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας στις Κεραμάτες. Για το θέμα αυτό είχε ήδη προηγηθεί σχετική επικοινωνία και ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Άρτας, Αθανάσιο Τρομπούκη.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η μεγάλη ανάγκη για την στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων (συντήρηση, βελτίωση εγκαταστάσεων, κερκίδες κλπ.). 

Κοινή δήλωση των βουλευτών Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Α΄ κλιματική Ζώνη

Με αφορμή την ένταξη του Νομού Ιωαννίνων στην Α΄ κλιματική Ζώνη με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Καραγιάννης αναφέρουν:
«Η ένταξη του Νομού μας στην Α΄ κλιματική ζώνη αποτελούσε εδώ και χρόνια στόχο και αίτημα όλων των κοινωνικών φορέων, είχε επανειλημμένα παρουσιαστεί στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζουμε, σε συνδυασμό με την κατάργηση της εξίσωσης φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, που μειώνει την τιμή αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης, να βοηθήσει τους κατοίκους του Νομού για μια πιο ορθολογική χρήση των μέσων θέρμανσης.

Ιδιαίτερα για την πόλη των Ιωαννίνων που αντιμετωπίζει την αφόρητη κατάσταση με το τοξικό νέφος της αιθαλομίχλης μπορεί να βοηθήσει, σε συνδυασμό βεβαίως και με άλλα αναγκαία μέτρα, ώστε να περιοριστεί αυτή η απειλή».

Τοποθέτηση της Μερόπης Τζούφη, για το θέμα των προτύπων Πειραματικών Σχολείων

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το διορισμό του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής προτύπων Πειραματικών Σχολείων, κ. Δ. Ψύλλου, η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, κα Τζούφη Μερόπη υπερασπίστηκε με σαφή και εμφατικό τρόπο τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων και κυρίως την εισαγωγή σε αυτά με κλήρωση.
Στην αρχή, αφού συμφώνησε με την τοποθέτηση του προτεινόμενου κ. Ψύλλου, τόνισε ότι τα πρότυπα λειτούργησαν μόνο για τέσσερα χρόνια σε αντίθεση με τα Πειραματικά που λειτούργησαν για 26 χρόνια με ασύγκριτα μεγαλύτερη προσφορά, επισημαίνοντας όμως την ανάγκη να επεκταθούν και στην Τεχνική Εκπαίδευση.
Κατόπιν τόνισε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι εξετάσεις καθορίζουν ένα μη αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών και σχολείου, του οποίου οι καλές πρακτικές και τα θετικά αποτελέσματα δεν είναι δυνατόν να επεκταθούν και στα υπόλοιπα σχολεία.

Ερώτηση Γιάννη Καραγιάννη για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

Με αφορμή τη σημερινή, απογοητευτική, εικόνα που παρουσιάζει το Γιαννιώτικο Σαλόνι, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε στις 10-12-2015 Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη, σχετικά με την επίλυση της χρόνιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του Δημοσίου, τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την αποκατάσταση του πάρκου και την παράδοσή του στο λαό της πόλης των Ιωαννίνων.