Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα έχει πιστωθεί το 90% της επιδότησης στους λογαριασμούς των παραγωγών

Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η κατανομή των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης και εν συνεχεία έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα ποσά των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιλέχθηκε να γίνει η πληρωμή τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου καθώς οι δικαιούχοι- με βάση τον κοινοτικό κανονισμό- θα λάβουν έτσι το 90% της βασικής ενίσχυσης, αντί του 70% αν η πληρωμή γινόταν μέσα στο Νοέμβριο.

Η Β' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", το Σάββατο 28 Νοεμβρίου

Συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, και σχετικά με τις εξελίξεις για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, πραγματοποίησε στις 25/11/2015 ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Στα πλαίσια της συνάντησης ο κ. Τσίρκας έθεσε τα καίρια ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό, πτηνοτροφικό και κτηνοτροφικό κόσμο στον νομό της Άρτας. Επίσης τόνισε ότι η Άρτα, ως κατεξοχήν αγροτική περιοχή, έχει απόλυτη ανάγκη την άμεση και συνεχή στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς αυτή αποτελεί βασικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας αλλά και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε ότι θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα ζητήματα που του τέθηκαν και θα επιδιώξει στενή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων του νομού της Άρτας.
Επίσης, μετά από επικοινωνία του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αθανάσιο Ζανιά, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η καταβολή των αποζημιώσεων της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου (δηλώσεις ΟΣΔΕ 2014) θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα. Σχετικά με τις αποζημιώσεις ύψους 1.200.000 Ευρώ από τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου και από τον παγετό, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη φάση (Πέτα-Κωστακιοί), αυτές θα καταβληθούν εντός του Δεκεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι από τον ΕΛΓΑ έχουν ήδη καταβληθεί στην ΠΕ Άρτας οι εξής αποζημιώσεις: για το έτος ζημίας 2014 για φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, το συνολικό ποσό των 451.724 Ευρώ και για το έτος ζημίας 2015 επίσης για φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο, το συνολικό ποσό των 4.472.904 Ευρώ.

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωση του καιρού από τα Δυτικά

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα από τις βραδινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην Κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες στα δυτικά στα 8 και πρόσκαιρα τοπικά στα 9 μποφόρ.
Για την Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκτός από τη Δυτική Ελλάδα και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και τη δυτικής Στερεάς.
Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Το Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν, πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους.

Οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (Συνεδρίαση Πέμπτης 26 Νοεμβρίου)

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε αναδόχους για τα εξής έργα:
«Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού 59.980 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Μπρούντζας.
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Παλαιοσέλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης.
«Εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο. Φιλιππιάδας – Πρέβεζας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.".
Αποκατάσταση οδού Ταμπούρια – Μεσούντα, κατασκευή σαρζανέτ Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος Φ. Στεφάνου.
Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 23.000. Ανάδοχος Ι. Μπουκουβάλα.
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση τριών ακόμη έργων που αφορούν:
Αντιπλημμυρική προστασίας Δ.Δ. Καναλίου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 81.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού Μορφάτι – Σπαθαραίοι - Τσάρα Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
Αποκατάσταση ζημιών 19 Ε.Ο. Αρχαγγέλου – Γλυκής και παρόδων αυτής, προϋπολογισμού 21.000 ευρώ. Πρόκειται για απόφαση επαναδημοπράτησης, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιωάννινα: Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη, χθες (25-11-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 52χρονος τα ξημερώματα της 23-11-2015 σε κεντρικό σημείο των Ιωαννίνων, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς, με πυροβόλο όπλο.
Κατά την εξερεύνηση του χώρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κάλυκες διαμετρήματος (7,62) mm και μία βολίδα, ενώ σε αστυνομική έρευνα που έγινε χθες το πρωί στο σπίτι του 52χρονου, κατασχέθηκαν:
ένα πυροβόλο όπλο-πιστόλι, μάρκας tokarev, το οποίο κατείχε παράνομα
πενήντα εννέα (59) φυσίγγια διαμετρήματος (7,62) mm
δύο φορητοί πομποδέκτες και ένας φορτιστής μπαταριών πομποδέκτη
μία ξύλινη ράβδος (γκλοπ).
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 26ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος της Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας)

Χθες (25-11-2015) το απόγευμα, στο 26ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος της Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά επικαθήμενου) που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, βάθους περίπου 180 μέτρων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών, σε καφενείο και σχολείο, στο Κομπότι Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, δύο περιπτώσεις κλοπών που έγιναν σε καφενείο και σχολείο, στο Κομπότι Άρτας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, ο 24χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν βραδινές ώρες της 24/25-11-2015 στο Κομπότι Άρτας:
διέρρηξε παράθυρο καφενείου, ιδιοκτησίας 37χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα φορητό υπολογιστή
διέρρηξε παράθυρο σχολείου και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Ο Σύλλογος των Σαρακατσαναίων Ηπείρου Αθήνας και ο Δήμος Αθηναίων, συνδιοργανώνουν έκθεση-αφιέρωμα στην Αγγελική Χατζημιχάλη, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015,ώρα 13.00', Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

«Νομικά ανέφικτη» η παράταση των συμβάσεων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Ως «νομικά ανέφικτη» χαρακτήρισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τη δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στους Δήμους, όπως έχει ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Τη σχετική απάντηση στην ΚΕΔΕ έδωσε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία της, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Πατούλης.
Ωστόσο, κατά τη συνάντηση «άνοιξε» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η συζήτηση για την υλοποίηση νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων με απώτατο χρονικό όριο έναρξή τους, τον Απρίλιο. 

Αντί να τα ενισχύσουν, τα καταργούν!

Ό,τι δεν είχε γίνει πριν δέκα περίπου χρόνια, να κλείσουν δηλαδή Αστυνομικά Τμήματα στην Ήπειρο, επιχειρείται  τώρα με την «δεύτερη φορά Κυβέρνηση Αριστεράς». 
Κι ενώ θα περίμενε κανείς η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της, να έχουν ως γνώμονα την ενίσχυση της αστυνόμευσης κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές, σχεδιάζουν τα ακριβώς αντίθετα. 
Επιχειρούν  να μεταφέρουν τα Τμήματα σε πιο ευκολοπρόσιτες περιοχές  για τους  μετακινούμενους αστυνομικούς από τα αστικά κέντρα, παραβλέποντας τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχουν τέτοιες αποφάσεις για τους κατοίκους των απομακρυσμένων και μάλιστα παραμεθόριων περιοχών.
Αλήθεια, εξέτασαν οι της ΕΛ.ΑΣ. πόση ώρα θα χρειάζονται οι αστυνομικοί για να φτάσουν στην Πυρσόγιαννη, στη Βούρμπιανη της Κόνιτσας ή στις Δρυμάδες Πωγωνίου, έτσι και προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό; 
Για να μη πούμε φυσικά για την ελευθερία κινήσεων που θα έχουν οι Αλβανοί, να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα από τις ορεινές περιοχές.

Παρελθόν οι αιμορροΐδες σε μισή ώρα με υπέρηχους

Παρελθόν σε μισή ώρα με υπέρηχους, ανώδυνα και αναίμακτα γίνονται πλέον οι αιμορροΐδες χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν  πριν από λίγες ημέρες στο ετήσιο συνέδριο των Αμερικανών Χειρουργών στο Σικάγο, η μέθοδος επιλογής  κορυφαίων χειρουργών στον κόσμο ,για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, είναι η  "ΤHD", με τη χρήση υπερήχων.
Η εκρίζωση των αιμορροΐδων, που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γίνεται πλέον  πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.
«Η μέθοδος που χρησιμοποιούν  τα τελευταία χρόνια διάσημοι χειρουργοί σε ολόκληρο τον κόσμο για την  εκρίζωση των  αιμορροΐδων είναι η "ΤHD" με τη  χρήση των υπερήχων, καθώς τα αποτελέσματα της  υπερέχουν όλων των άλλων μεθόδων» αναφέρει ο  Διευθυντής γενικός χειρουργός στο METROPOLITAN   HOSPITALκ Διαμαντής Θωμάς,  που την εφαρμόζει  ήδη και στη χώρα μας με μεγάλη επιτυχία.