Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αναρτώνται στο Taxis τα νέα τέλη κυκλοφορία

Άνοιξε το απόγευμα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2016.
Μπαίνοντας στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/index.html  και πατώντας στην ενότητα 24.11.2015: Σταδιακή ανάρτηση Εντύπων Τελών Κυκλοφορίας 2016 (Δ.ΗΛΕ.Δ./ Γ.Γ.Δ.Ε), οι οδηγοί μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο των τελών κυκλοφορίας αλλά και να δουν την περιγραφή της κατάστασης του οχήματος.
Σημειώνεται ότι η ανάρτηση του εντύπου τελών κυκλοφορίας θα είναι σταδιακή.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η τελευταία ημέρα πληρωμής τους έχει οριστεί για την 31η Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής τους, θα πρέπει να καταβάλλεται πρόστιμο αντίστοιχο με την αξία των τελών.

Υπέρ της επαναφοράς του εξαώρου ωραρίου εργασίας στους παιδικούς ο Γιάννης Στέφος

Ως αναφορά προς τους  Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος την ανακοίνωση του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου που αφορά  την ψήφιση του άρθρου 41 του Ν.3979/201, δηλαδή την αύξηση ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, στην οποία προχώρησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
«Η εφαρμογή του οκτάωρου ωραρίου εργασίας προστέθηκε σε ένα σύνολο προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Παιδικοί Σταθμοί, όπως ακατάλληλες κτιριακές υποδομές, έλλειψη πόρων, και υπεράριθμα παιδιά, συμβάλλοντας στην υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Θεωρείται αναγκαίο λοιπόν να δοθεί άμεσα μια λύση σε αυτό το ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους/τις εργαζόμενους/ες, αλλά και την συνολικότερη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης», αναφέρει ο κ. Στέφος.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί ημεδαποί, για κλοπή από αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (23-11-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (δύο 20χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος), για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, οι τέσσερις δράστες, αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και κάρτες τραπεζών ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και τους συνέλαβαν.
Tην προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.Συνελήφθησαν, χθες (23-11-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (δύο 20χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος), για κλοπή από αυτοκίνητο στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, οι τέσσερις δράστες, αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και κάρτες τραπεζών ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και τους συνέλαβαν.

Tην προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόβλεψη ΕΜΥ για ισχυρές -κατά τόπους -καταιγίδες το επόμενο τριήμερο

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  γνωστοποίησε πως από την Tρίτη 24 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, προβλέπεται ότι στην Ήπειρο θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή Δήμων και πολιτών.
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΜΥ: Επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους θα κρατήσουν μέχρι την Παρασκευή

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους θα κρατήσουν μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Ο καιρός θα χαλάσει από σήμερα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους άνεμους.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Για την  Τετάρτη 24 Νοεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις απογευματινές ώρες περιλαμβάνεται και η Αττική. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα ενισχυθούν αρχικά στο Ιόνιο στα 8 και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 και πιθανόν τοπικά στα 9 Μποφόρ.
Για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν στη Δυτική Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχειά η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σε ισχύ το νέο καθεστώς για τα οικοτεχνικά αγροτικά προϊόντα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι απαιτήσεις παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής.
Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την εν λόγω απόφαση δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα μικρής κλίμακας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αποκλειστικά ιδίας παραγωγής, από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Η διάθεση των παραγόμενων προϊόντων της οικοτεχνίας μπορεί να γίνεται σε τοπικές αγορές, εμποροπανηγύρεις, δημοτικές εκδηλώσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης. 
Όπως αναφέρει η απόφαση τα προϊόντα μπορούν να διατίθενται σε προσυσκευασμένη ή μη μορφή.
Τα είδη των τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής είναι:

Η Μερόπη Τζούφη, τοποθετήθηκε για την καθιέρωση μηχανισμού αυτόματης επιστροφής στα φάρμακα

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για τα φάρμακα και τη φαρμακευτική δαπάνη.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εισαγωγή συστήματος αυτόματων επιστροφών για όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια που αγοράζονται από τους δημόσιους φορείς υγείας, δηλαδή τα δημόσια νοσοκομεία, τον ΕΟΠΠΥ και τους λοιπούς φορείς υγείας.
Η βουλευτής ανέφερε πως η καθιέρωση μηχανισμού αυτόματης επιστροφής  (claw-back) στην ενδονοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη αποτελεί προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών, ενώ η ρύθμιση είναι ικανή να διασφαλίσει τη λειτουργία της αγοράς φαρμάκων, τη δημόσια υγεία συνολικά, ενώ το βάρος δε θα πέσει στους – ήδη επιβαρυμένους – ασθενείς. Επίσης, η εισαγωγή του εν λόγω μηχανισμού διασφαλίζει τον επιμερισμό του κόστους από τη μείωση της δαπάνης μεταξύ εγχώριας και πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, όπως και την εξοικονόμηση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης.

Στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κόνιτσας, το πρώτο βραβείο της UNISEF

«Αποστολή Ειρήνης», το παραμύθι μαθητών από την Κόνιτσα, με ήρωα ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία τιμήθηκε με το 1 ο βραβείο απο την Unisef.
«Θέλουμε ειρήνη και όχι πόλεμο. Ομόνοια και όχι διχόνοια. Τα παιδιά, βροντοφώναξαν όλα μαζί το μήνυμα, τόσο δυνατά και διαδόθηκε παντού. Οι δημοσιογράφοι, από όλα τα μέρη του κόσμου, έστειλαν το μήνυμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη».  Με αυτά τα λόγια, τελειώνει η «Αποστολή Ειρήνης», το παραμύθι των μαθητών της Δ” τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας, που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην ενότητα «παραμύθια», στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF.