Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Μοιράστηκαν τους βαθμούς στην Αμφιθέα, ο Αστήρ και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (0-0)


*Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο γήπεδο της  Αμφιθέα το απόγευμα του Σαββάτου, ο Αστήρ και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (0-0).
Δύο δοκάρια για τον Αγροτικό Αστέρα, ένα για την Αμφιθέα. 
Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.
Στο 84' ο Αγροτικός Αστέρας έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του Γκόνη Πέτρου από τον άξονα μετά από εκτέλεση κόρνερ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Αμφιθέας.
Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Τσιούρη στο 86'.

Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Γκόνης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος,  Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Σκόρδος Κων/νος (Μπαρίμης Γεώργιος 68΄), Γρίβας Χρήστος, Ζόta Αρσέν, Χαρίσης Αλέξανδρος (Ζota Romeo 46΄), Τσιγαρίδας Μανόλης, Μπούρμπος Αλέξανδρος

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1-1  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-0
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 5-1  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 5-0
Κυριακή 15 Νοεμβρίου  2015
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)   
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)  
Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)   

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπού στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, σήμερα (14-11-2015) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας ενός ομοεθνούς του λαθρομετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο Κομπότι Άρτας, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 37χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά ενός 20χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
To I . X . E . αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Τροπολογία της Μερόπης Τζούφη για την Μεταλλουργική

Η Μερόπη Τζούφη – βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – κατέθεσε Τροπολογία κατά την πρόσφατη διαδικασία ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετική με την «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε.».
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Υπουργείου η Εταιρία, απαλλασσόταν από την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας μέχρι της 31-Δεκ-2016 και μόνο για την περίπτωση είσπραξης οφειλόμενων από την ανώνυμη εταιρία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε.» για την κάλυψη επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.

Ξεκινά στις 23 Νοεμβρίου νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 12.700 εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

Στις 23 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ με την ονομασία «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» για τη στήριξη 12.700 εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Με το πρόγραμμα αυτό κόστους 65 εκατ. ευρώ πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013.
Η δράση αποτελείται από δύο διαφορετικά προγράμματα, που απευθύνονται σε διαφορετικές περιφέρειες της χώρας και συνδυαστικά καλύπτουν όλη την επικράτεια. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:
 * τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι έργων για θρησκευτικά μνημεία, αποκαταστάσεις ζημιών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Αποφάσεις για έργα συντήρησης- αποκατάστασης εκκλησιαστικών μνημείων, οδικών υποδομών καθώς και για υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αναλυτικά ανάδοχοι αναδείχτηκαν:
Για τα θρησκευτικά μνημεία (με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα)
«Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελεούσης Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Λάμπρος Βερλέκης.
«Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καστρίτσας», προϋπολογισμού € 43.810,00 με Φ.Π.Α.. Ανάδοχος Θεοδώρα Ράφτη
«Εργασίες αποκατάσταση στέγης Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας Αρίστης Ζαγορίου», προϋπολογισμού 30.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Νανάκης Γεώργιος.
Για τα οδικά δίκτυα:
«Αποκατάσταση επαρχιακών οδών προς Μηλιά Μετσόβου και προς Λίμνη Πηγών Αώου», προϋπολογισμού 40.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
«Αποκατάσταση επαρχιακής Οδού Καστρίτσας – Κατσικάς», προϋπολογισμού € 30.000,00 με Φ.Π.Α. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ
Επίσης αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τις παρακάτω προμήθειες:

Αμέριστη στήριξη Περιφέρειας Ηπείρου στη Γαλακτοκομική Σχολή

Την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους σπουδαστές της εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε σύντομο χαιρετισμό του με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους και τον Αγιασμό που τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος.
Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ιδιαίτερα τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας της χώρας η Γαλακτοκομική Σχολή. 

Εισήγηση περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Μπάγια για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2016

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και τεκμηριωμένο πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ζούμε περίοδο ραγδαίων μεταβολών, συνεχών ανακατατάξεων και πρωτόγνωρων καταιγιστικών εξελίξεων τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό και πολιτικό τομέα.
Σήμερα που ζούμε μια ολοφάνερη και βαρύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει και σαπίζει τη χώρα μας ευρισκόμενοι συνεχώς μεταξύ της θαυμαστής επικοινωνιακής τεχνολογίας και της προκλητικής οικονομικής καταστροφής είναι ευκαιρία να υψώσουμε ομόφωνα φωνή διαμαρτυρίας προς την κεντρική εξουσία για θεσμική και οικονομική αυτοτέλεια των περιφερειών έτσι ώστε οι περιφέρειες να έχουν την δυνατότητα των δικών τους εσόδων και να καταρτίζουν αντίστοιχα προϋπολογισμούς όχι με βάση κάποια κοινή Υπουργική απόφαση αλλά με βάση την δική τους αναπτυξιακή στρατηγική και την δική τους λογική για το πώς πρέπει να πορεύεται η περιφέρεια την οποία διοικούν με την εμπιστοσύνη των πολιτών της.
Προσπαθήσαμε λοιπόν να συντάξουμε έναν προϋπολογισμό σε μια περίοδο οικονομικής ασφυξίας που η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει τελείως καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι διαλυμένο, και οι τράπεζες να βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς capital controls γεγονός που φυσιολογικό ήταν να επηρεάσει και την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς υπάρχει καθυστέρηση στην κατασκευή ή ολοκλήρωση των έργων με το σύνολο σχεδόν των εργοληπτών να ζητούν κάθε φορά από την οικονομική επιτροπή Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών τους.
Συντάξαμε έναν προϋπολογισμό χωρίς καμία δημιουργική λογιστική ή αριθμητική αλχημεία και κυρίως χωρίς καμία δέσμευση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί βασιζόμενοι σε έσοδα και δαπάνες μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

Σε έξαρση η λαθροϋλοτομία στην Ήπειρο

Το φαινόμενο συνδέεται με την έναρξη της οικονομικής κρίσης
Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας στην Ήπειρο, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει. 
Τα περιστατικά παράνομης κοπής δένδρων ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, σταδιακά αυξάνονται τον Οκτώβριο και κορυφώνονται τον Νοέμβριο.
 Η υπόθεση απασχολεί έντονα τις Δασικές Υπηρεσίες, ειδικότερα από το 2010, επισημάνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Μετσόβου, Ευάγγελος Σιούτας. 
Εκτιμά πως το φαινόμενο «συνδέεται με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω αυξημένου φόρου, και γενικότερα την ένδεια στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες». Επικαλείται, ως παράδειγμα, την περίπτωση του Μετσόβου με τους 3.000 κατοίκους. 
«Παλαιότερα, οι επιχειρήσεις και τα σπίτια στην ορεινή κωμόπολη, σε ποσοστό 80-90% χρησιμοποιούσαν λέβητες πετρελαίου. Αυτό το ποσοστό σήμερα έχει αντιστραφεί. Οι λέβητες ξύλου, για λόγους οικονομίας, αντικατέστησαν εκείνους του πετρελαίου» τονίζει ο κ. Σιούτας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (13-11-2015) πρωινές ώρες, στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 28 ετών αντίστοιχα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα:
Σε βάρος του 29χρονου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για απόπειρα ληστείας.
Σε βάρος του 28χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολύγυρου, με ποινή φυλάκισης (3) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.