Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, διάρρηξη σπιτιού στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 37χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22-10-2015, σε σπίτι 82χρονης ημεδαπής στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.

Συντονίζονται και προετοιμάζονται Περιφέρεια και φορείς ενόψει του χειμώνα

Η διάθεση όλων των εμπλεκομένων φορέων να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου συντονισμού για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της χειμερινής περιόδου (πλημμυρών – χιονοπτώσεων), επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων.
Στη συνεδρίαση εκφράστηκε έντονος προβληματισμός, κυρίως εκ μέρους των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, για τα περιορισμένα οικονομικά μέσα στην πρόληψη των έκτακτων αναγκών και την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλούνται από αυτές.
Για την άμβλυνση και περιορισμό τους, ιδίως αυτών που ενδέχεται να προκύψουν στους αποχιονισμούς ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των Δήμων με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 π.μ. στο Δημαρχείο-ΚΑΛΠΑΚΙ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την    16η  Νοεμβρίου 2015, ημέρα   Δευτέρα  & ώρα  08.30 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Χαροκόπι Ιωαννίνων: Συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 24χρονος αλλοδαπός, έμπορος ηρωίνης

Επίσης, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από τον 24χρονο ποσότητα ηρωίνης
Ο δράστης χρησιμοποιούσε υπαίθριες καβάντζες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (359,7) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθη, σήμερα (13-11-2015) τα ξημερώματα στο Χαροκόπι Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 34 ετών καθώς και μία 31χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν χθες (12-11-2015) το βράδυ σε αερογέφυρα της Εγνατίας Οδού στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, οι τρεις ημεδαποί κατά το χρόνο που παρέλαβαν από κρύπτη, ένα πακέτο τσιγάρων, το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (25,3) γραμμαρίων και συνελήφθησαν.
Όπως εξακριβώθηκε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης είχε τοποθετήσει στο παραπάνω σημείο o 24χρονος αλλοδαπός προμηθευτής, ο οποίος εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Χαροκόπι Ιωαννίνων και συνελήφθη.
Στη συνέχεια, σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών «καβάτζα», που διατηρούσε ο 24χρονος στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (359,7) γραμμαρίων καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος δράστης διέμενε παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, ως συνεργοί του 33χρονου, που συνελήφθη προχθές στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, πάνω από (31) κιλών κάνναβης

Οι δύο δράστες επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο κίνησης με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων και τη διευκόλυνση της μεταφοράς των ναρκωτικών
Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι ιθύνων νους της μεταφοράς των ναρκωτικών, είναι 51χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε Φυλακές της Αλβανίας
Σε συνέχεια του προχθεσινού (11.11.2015) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη 33χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (31) κιλών και (480) γραμμαρίων κάνναβης, συμπληρωματικά ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθησαν προχθές (11-11-2015) αργά το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, δύο ημεδαποί, 42 και 23 ετών, οι οποίοι επιβαίνοντας σε άλλο αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Σημειώνεται ότι ο 42χρονος συλληφθείς, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, δήλωσε ψευδώς κλοπή του αυτοκινήτου του, προκειμένου να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, εξακριβώθηκε επίσης ότι η διακίνηση των ναρκωτικών είχε σχεδιασθεί και οργανωθεί από 51χρονο ημεδαπό, έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της Αλβανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (12-11-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, ποινής φυλάκισης ενός έτους και εννέα μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (27.500) ευρώ, για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εκλογικά κέντρα για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σε Παρακάλαμο και Κεφαλόβρυσο

Μετά τη αντίδραση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Πωγωνίου της Ν.Δ. για την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος (ΚΕΦΕ) να ορίσει μόνο το Καλπάκι και το Δελβινάκι ως τόπους ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, η ΚΕΦΕ  ικανοποιείσαι το αίτημα και  όρισε τον Παρακάλαμο και  το Κεφαλόβρυσο ως εκλογικά κέντρα.
****
Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, εκδόθηκε από το κόμμα ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο δίνονται πληροφορίες για το πώς θα γίνει η εκλογή.
Όπως επισημαίνεται προς το μέλος:
• Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
• Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
• Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
• Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
• Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
• Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

9η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 14/15 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αστήρ Αμφιθέας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 14-11-15/15:00), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 15-11-15/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Π.Ο. Δαβάκης 15-11-15/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ    
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 14 Νοεμβρίου  2015
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (17:15)  
Κυριακή 15 Νοεμβρίου  2015
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)   Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)  
Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Π.Ο.ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)   

Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό του Δημοσίου

Διευκρινίσεις για τις σημαντικές αλλαγές που επέρχονται στη συνταξιοδοτική νομοθεσία που διέπει τους δημοσίους υπαλλήλους-λειτουργούς και τους εξομοιούμενους με αυτούς, σύμφωνα με τις διατάξεις που υιοθετήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο, παρέχει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.
Με την εγκύκλιο δίνονται αναλυτικά στοιχεία και παραδείγματα για τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας και τις κατηγορίες των δημοσίων υπαλλήλων που επιβαρύνονται, τον νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, τις προϋποθέσεις για την καταβολή της κατώτατης σύνταξης και για το ψαλίδισμα της σύνταξης σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης. Επίσης ορίζεται σαφώς ποιοι εξαιρούνται από τις διατάξεις.
Όπως ορίζεται, η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας ξεκινά από τις 19 Αυγούστου 2015. Ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης αφορά όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά, καθώς και σε όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31/12/2014 και έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν από την Υπηρεσία από 1/9/2015 και μετά.
Η παρούσα εγκύκλιος αφορά:
Υπαλλήλους/λειτουργούς του Δημοσίου, των ΟΤΑ ή άλλων ΝΠΔΔ οι οποίοι υπάγονται στο συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό καθεστώς του Δημοσίου (καταβολή σύνταξης από το Δημόσιο).

Παρουσίαση του συλλογικού και συλλεκτικού βιβλίου ''Έ τ σ ι μ ά θ α μ α ν γ ρ ά μ μ α τ α", στην Αθήνα, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.30', στην αίθουσα εκδηλώσεων της "Στοάς του Βιβλίου" (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου Αθήνα)


Πρόσκληση

 Οι Εκδόσεις "Άπειρος Χώρα" και το περιοδικό "Ήπειρος Άπειρος Χώρα", σας προσκαλούν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 & ώρα 7.30 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων της "Στοάς του Βιβλίου" (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου Αθήνα), στην παρουσίαση του Συλλογικού & Συλλεκτικού βιβλίου ''Έ τ σ ι  μ ά θ α μ α ν  
γ ρ ά μ μ α τ α"
Είσοδος ελεύθερη
Για την επικοινωνία σας: Σωκράτης Βασιλείου: 6932 708820
Κείμενο του Κώστα Τραχανά για το βιβλίο «Έτσι μάθαμαν γράμματα.»
πηγαιμός για την μαθητική Ιθάκη.
 Ένα ταξίδι ζωής, ένα βιβλίο ποταμός με τις πηγές του στα πρώιμα χρόνια της ελληνικής μαθητικής νιότης, χρόνια αγάπης, φιλίας, αγαθότητας, αλληλεγγύης και νοσταλγίας.
Ένα φουρτουνιασμένο ποτάμι των πέτρινων και δίσεκτων χρόνων, που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του.
 ...Πόλεμος του ' 40, μαύρη περίοδος  Κατοχής, Εμφύλιος , κρίσιμη μετεμφυλιακή περίοδος, φτώχεια, δυστυχία, κακουχίες, πείνα και ανέχεια.
Κειά τα χρόνια!!
Χρόνια δίσεκτα, θλίψη και απογοήτευση.
Πίκρα, φαρμάκι και δηλητήριο. Αποκάρδιωση και θάνατος.
Χρόνια δύσκολα.