Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο ΟΓΑ κατέβαλε τα οικογενειακά επιδόματα

Το επίδομα τέκνων κατέβαλε σήμερα Πέμπτη ο ΟΓΑ στους 643.290 δικαιούχους ενώ όσοι έχουν κάνει την αίτηση Α21 μπορούν να δουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εάν τα χρήματα έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ είναι η εξής:
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Γ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 4-9-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η πληρωμή αυτή αφορά 643.290 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223.481.455,65€.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με ταξί δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (04-11-2015) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 35χρονος ημεδαπός, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε με προορισμό το Αγρίνιο, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41 και 28 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου.
Το ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας του 35χρονου, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας. 

Άρτα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, περίπτωση εξαπάτησης 22χρονου μέσω διαδικτύου, σχετικά με την πώληση κινητού τηλεφώνου.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για απάτη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Αναλυτικότερα, o 22χρονος εντόπισε ηλεκτρονική αγγελία, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.
Ο 24χρονος κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να του αποστείλει, με ταχυδρομική επιταγή, το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ, για την αγορά του κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Η ΑΕΔ Πωγωνάτος διοργανώνει δημοτική βραδιά-γιορτή τσίπουρου το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Δελβινάκι

Σας προσκαλούμε στην δημοτική βραδιά-γιορτή τσίπουρου το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Δελβινάκι, που διοργανώνει η ομάδα της ΑΕΔ Πωγωνάτος.
Η βραδιά θα περιέχει σερβίρισμα φαγητού (ρύζι-κοτόπουλο, φέτα, σαλάτα) και ντόπιο τσίπουρο απευθείας από τα καζάνια!
Ώρα έναρξης 20:00.
Όλοι να δώσουμε το παρόν για την ενίσχυση της ΑΕΔ Πωγωνάτος.
Θα μας διασκεδάσει τοπική ορχήστρα.

Σας περιμένουμε για ένα ευχάριστο βράδυ με κέφι και χορό.

24ωρη γενική απεργία, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.
Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια.
Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας.
Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.
Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε.
Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε.

Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας διασκεδάζει ηπειρώτικα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ώρα 21:00 στο κέντρο ''Καταρράκτες'', στην Έδεσσα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας  καλεί τους Ηπειρώτες και τους φίλους της Ηπείρου, στην Πέλλα και τη Δυτική Μακεδονία να ανταμώσουν και διασκεδάσουν ηπειρώτικα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, ώρα 21:00 στο κέντρο ''Καταρράκτες'', στην Έδεσσα
Την μουσική ευόδωση έχει αναλάβει η μουσική κομπανία του εξαίρετου Ηπειρώτη τραγουδιστή Κώστα Μήτση, που υπόσχεται ένα γνήσιο ηπειρώτικο και παραδοσιακό γλέντι, που θα μείνει αξέχαστο

ΑΣΕΠ: Πλήρωση τριάντα δύο (32) θέσεων μονίμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1Γ/2015

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Γ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8/29-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση τριάντα δύο (32) θέσεων μονίμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με γραπτό διαγωνισμό στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε').
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 20 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Παρασκευή και λήγει την 4η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
 Αίτηση για την Προκήρυξη 1Γ/2015
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 9ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Τετάρτης.

1η Γιορτή τσίπουρου της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Δηλώσεις Αλέξανδρου Καχριμάνη, για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων

Την εκτίμηση ότι μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν την τελευταία στιγμή στο Νομοσχέδιο για τους ΠΕΣΔΑ, θα λήξει, έστω και με μια ακόμη καθυστέρηση το θέμα της διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων της Ηπείρου, έκανε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι η μοναδική στην Ελλάδα, στην οποία δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για τη λειτουργία ανεξέλεγκτών ενεργών χωματερών.
"Από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου - τόνισε- γίνεται ένας συνεχής αγώνας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε αυτό τον αγώνα έχουμε μαζί μας και όλους τους Δήμους της Ηπείρου, ενώ με το νομικό καθεστώς που υπήρχε την προηγούμενη τετραετία αγωνιστήκαμε και πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς οικονομικής διαχείρισης σε όλη την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την πορεία είδαμε πολλές ιδεοληψίες και πολλούς ανθρώπους οι οποίοι τελικά αγανάκτησαν τη Διοίκηση των Περιφερειών της Ελλάδας. Στα τελευταία νομοσχέδια που ψηφίζει η Κυβέρνηση, εντάχθηκε και η τροποποίηση του άρθρου για την έγκριση του ΠΕΣΔΑ και του νόμου 4042/2012. Μας ανέφεραν ότι αυτές οι αλλαγές ήταν απαιτήσεις της Ε.Ε. και γενικά της τρόικας. Τελικά απεδείχθη ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα και τελευταία έγιναν κάποιες αλλαγές που μετριάζουν το πρόβλημα, αλλά αδικούν κατάφορα την Ήπειρο η οποία έφτασε στο τέρμα και έπρεπε ήδη να εκτελεί το έργο. Η 1/1/2016 είναι κοντά, οπότε και θα αρχίσουν τα πρόστιμα για τις ανακυκλώσεις. Και η Ήπειρος είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που δεν έχει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο για ανεξέλεγκτες χωματερές".
Όπως είπε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης, με τις αλλαγές που επέρχονται, η γνώμη των δύο Γενικών Γραμματέων για τους ΠΕΣΔΑ θα είναι απλή και όχι σύμφωνη, οπότε τον καθοριστικό ρόλο, θα έχει και πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Κ.Υ.Α. που θα εκδίδεται θα είναι μια απλή διαπιστευτική πράξη.