Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πρόγνωση Τμήματος Μετεωρολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ισχυρούς ανέμους

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γνωστοποιείται  ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίου του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι, κυρίως στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των Δήμων και των πολιτών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αιτήσεις για υποτροφίες του Εκπαιδευτικού Ομίλου "ΞΥΝΗ"

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:
Η Περιφέρεια Ηπείρου ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, για την προσφορά 7 υποτροφιών ανά Περιφέρεια, προχώρησε στην επιλογή των πρώτων τριών ενδιαφερομένων, οι οποίοι πληρούσαν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Δεδομένου ότι ο όμιλος ΞΥΝΗ δύναται να διαθέσει και τις υπόλοιπες τέσσερεις υποτροφίες με εκκίνηση σπουδών από τον Φεβρουάριο του 2016, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά από την Δευτέρα 2-11-2015 έως την Παρασκευή 6-11-2015 από τις 8.00π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. ως εξής:
Για την Π.Ε. Ιωαννίνων: στην Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρου 1, Ιωάννινα (γρ.128-129 , τηλ. 2651087128-2651087129)
Για την Π.Ε Άρτας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Κοσμά Αιτωλού 10 ( τηλ. 2681363500-2681363514)
Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διοικητήριο Π.Ε. Θεσπρωτίας, Π.Τσαλδάρη 18, Ηγουμενίτσα ( τηλ. 2665360185, 2665360186)
Για την Π.Ε. Πρέβεζας: στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1, Πρέβεζα ( τηλ. 2682362111, 2682362113).
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:
-  4 πλήρεις –ετήσιες- υποτροφίες στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ) σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν είναι:
Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2014 καθώς και φωτοαντίγραφο του τελευταίου Ε9.
Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.
Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Ηλεκτρονικά οι κατασχέσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Αφορά 150.000 οφειλέτες

 Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνονται οι κατασχέσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το μέτρο αφορά περίπου 150.000 οφειλέτες με χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 5.000 ευρώ που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.
Στη νέα έκθεση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών), η οποία δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα και αφορά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2015, αναφέρεται ότι στο ΚΕΑΟ γίνεται διαρκής προσπάθεια για την ενίσχυση του μηχανισμού είσπραξης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», έχουν δρομολογηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:
Διασύνδεση με τη ΓΓΠΣ για την άντληση στοιχείων των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη είχε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη είχε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.
Με αφορμή τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα της αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας. Κλήθηκαν, δε, να συμμετάσχουν ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δημήτρης Καλιαμπάκος και η κ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων.
Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση στον Υπουργό για το θέμα και επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του για την επίσπευση των εργασιών.
Συζητήθηκε η λήψη απαραίτητων μέτρων για την επίσπευση του έργου εντός του ορισμένου χρονοδιαγράμματος και συμφωνήθηκε να γίνεται συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης Έργου, παρουσία του Υπουργού, σε μηνιαία βάση, για την εποπτεία της πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

Μπλόκο στην έξοδο 80.000 δημοσίων και ένστολων

Έως 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που προστέθηκε με τροπολογία της «τελευταίας στιγμής» στο νομοσχέδιο για το μνημόνιο

Επίσης, άλλες 70.000 δημοσίων υπαλλήλων επηρεάζονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που εναρμονίζονται πλήρως με τον ιδιωτικό τομέα και η οποία κυμαίνεται από 5-17 έτη, ανάλογα το έτος της προσαρμογής. Στόχος είναι από το 2022 και μετά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να συνταξιοδοτούνται στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια προϋπηρεσίας. Μεγάλοι «άτυχοι» όσοι ενώ είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ήδη από το 2012, δεν έκαναν χρήση αυτής της προοπτικής και συνέχισαν να εργάζονται για να λάβουν πλήρη και όχι μειωμένη σύνταξη (8 - 10.000 άτομα) και τώρα εγκλωβίζονται στην εργασία του για αρκετά επιπλέον έτη.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τέσσερα άτομα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
  • Σήμερα (30-10-2015) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 26χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για σωματεμπορία κατ’ επάγγελμα και σύσταση συμμορίας.
  • Χθες (29-10-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 46χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Πρέβεζας και Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απάτη.
  • Χθες (29-10-2015) το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί όπλων – οπλοφορία» ενώ σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. 

Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στην Κερασιά Ιωαννίνων, για παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συνελήφθη, χθες (29.10.2015) το μεσημέρι στην Κερασιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 61χρονος, χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Κερασιάς Ιωαννίνων, είχε προβεί σε παράνομη ανασκαφή με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων, προς ανεύρεση θησαυρού, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.
Στην κατοχή του 61χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ανιχνευτές μετάλλων και διάφορα εργαλεία.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας. 

Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης όπως οι πλειστηριασμοί προχώρησε η κυβέρνηση.
Σήμερα γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.
Κατά συνέπεια από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.
ΠΗΓΗ: www.toxrima.gr

7η αγωνιστική το Σαββάτο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 31-10-15/15:00), εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Ζίτσας- Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-11-15/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πανζαγορισιακός 1-11-15/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ  ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΖΙΤΣΑΣ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)  
Α.Π.Ο.Ε.Λ. – ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)  
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)  
Κυριακή 1 Νοεμβρίου  2015
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)  

Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)   

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Με πρωτοβουλία συγγενών των θυμάτων των στρατευμάτων κατοχής στήθηκε μνημείο

Σε όλα τα χωριά της Ελλάδας, υπάρχουν στα μνημεία ηρώων, τα ονόματα των νεκρών που έπεσαν είτε στο πεδίο της μάχης είτε εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής.
Στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων πέρασαν 70 και χρόνια και δεν τα έγραψαν ακόμη στο μνημείο!
Έτσι οι απόγονοι, οι συγγενείς και φίλοι, των σκοτωμένων και εκτελεσμένων αποφάσισαν να στήσουν μόνοι τους, σε ιδιωτικό χώρο, δίπλα από την πλατεία, ένα απλό μνημείο, ένα βράχο, (φωτογραφία), με τα ονόματα των νεκρών.
Τα φασιστοειδή του χωριού όμως, οι λεγόμενοι παράγοντες της τοπικής δημόσιας ζωής αντέδρασαν λυσσαλέα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα δίχαζε το χωριό.
Έστειλαν λοιπόν την προηγουμένη, αφού το πότισαν ρακί-βρομούσε στην κυριολεξία-, έστειλαν ένα λούμπεν στοιχείο, να εμποδίσει τον άνθρωπο που έκανε την προετοιμασία της ανάρτησης .
Απειλές, φωνές, χειροδικίες.
Αποτέλεσμα: Ο κύριος αυτός, (αυτοτραυματισμένος) να βρεθεί στο νοσοκομείο, το μνημείο δε, σε πείσμα των ελεεινών αυτών υποκειμένων, στήθηκε στην προκαθορισμένη θέση με την εξής επιγραφή:
«Για θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, ποιοι ήταν οι πρώτοι οι νεκροί
1. Τσούνης Μ. Παναγιώτης (στρατιώτης στο μέτωπο το 1941)
2. Τσιούνης Σ. Βασίλειος
3. Αντωνίου Δ. Κων/νος
4. Πάνος Θ. Γεώργιος

(Εκτελεσμένοι από τους Γερμανούς το 1941) »

 Παναγιώτης Τσούνης

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις του μήνα Νοεμβρίου σε 675.201 δικαιούχους του ΟΓΑ, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή στους λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 303.670.540 ευρώ.

Αναφορά του Βουλευτή Άρτας, Βασίλη Τσίρκα, για την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, κατέθεσε αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής και αποδέκτη τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας, στηρίζοντας το αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας για ύπαρξη μιας Δ.Ο.Υ σε κάθε Νομό.
Η κατάργηση των Τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου από τις Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας και η ένταξή τους στη Δ.Ο.Υ Πρεβέζης που πραγματοποιήθηκε χωρίς γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια, έχει επιφέρει δυσλειτουργία στις Δ.Ο.Υ και πολλά προβλήματα και μόνιμη ταλαιπωρία στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Παρέμβαση για την εύρυθμη λειτουργία των Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας»
Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε επιστολή του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας. Στην επισυναπτόμενη επιστολή αναφέρεται η απόφαση του Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ όσο και οι πολίτες που συναλλάσσονται μαζί τους.
Σύμφωνα με την επιστολή (αρ. πρωτ. 8/23.4.2015) η κατάργηση των Τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου από τις Δ.Ο.Υ Άρτας και Λευκάδας και η ένταξή τους στη Δ.Ο.Υ Πρεβέζης έγινε χωρίς γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των Δ.Ο.Υ. αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων ενδιαφερόμενων πολιτών.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου επιθυμεί την ύπαρξη μίας (1) Δ.Ο.Υ. σε κάθε Νομό με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Με την παρούσα ζητάμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και την προσήκουσα απάντηση προς τους ενδιαφερόμενους, καθώς και στην ενημέρωσή μας σχετικώς.