Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 28ης/23-10-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 23-10-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 26-10-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 28/23-10-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1541. Κατάρτιση του σχεδίου της 6ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1542. Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (ΣΑΕΠ 018/8).
1543. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καστρίτσας», προϋπολογισμού € 81.481,00 με ΦΠΑ.
1544. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης Θεάτρου Δωδώνης», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.
1545. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 15-09-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης επί της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στο ύψος του Αθαμάνιου», προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ.

Συνάντηση για οριοθέτηση- αντιπλημμυρικά έργα στην Άρτα

       Συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και του ΤΑ, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, είχαν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Σιώλος και ο Δ/ντής της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας κ. Αριστοτέλης Μπακόλας.
            Θέμα της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των κοινών προσπαθειών και δράσεων για την οριοθέτηση και τα αντιπλημμυρικά έργα του ποταμού Αράχθου, σε όλο το μήκος του μέχρι τις εκβολές.
            Η Ειδική Γραμματέας ανακοίνωσε την έναρξη του προβλεπόμενου σχεδιασμού, με πρόσκληση προς την ΥΠΟΜΕΔΙ – Γενική Γραμματεία Υποδομών – Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών Εγγειοβελτιωτικών Έργων – Δ7, για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του άξονα 11 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
            Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 4.000.000 €, αφορά τη μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του συνόλου της περιοχής που διέρχεται ο ποταμός Άραχθος (από το φράγμα Πουρναρίου έως τις εκβολές).

Σύλληψη 35χρονου ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση

Συνελήφθη, σήμερα (26-10-2015) το πρωί, σε ορεινό χωριό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών από τον 35χρονο, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:
δύο μπολ που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (46,24) γραμμαρίων
μία συσκευασία, αποτελούμενη από σπασμένο κορμό δενδρυλλίου κάνναβης και φύλλα κάνναβης, μικτού βάρους (105,5) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

H Energean Oil & Gas για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποστηρίζει τα "Καλπάκια 2015"

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Energean Oil & Gas τιμά την μνήμη των Ηρώων της μάχης του Καλπακίου, υποστηρίζοντας την διοργάνωση της εκδήλωσης "Καλπάκια 2015" και συμβάλλοντας στην κάλυψη του κόστους αναπαράστασης της ιστορικής μάχης του Καλπακίου.
Η μάχη του Καλπακίου και η αναχαίτιση των στρατευμάτων εισβολής, στην οποία πρωταγωνίστησε η θρυλική 8η Μεραρχία υπό τον αείμνηστο υποστράτηγο Χαράλαμπο Κατσιμήτρο, ουσιαστικά αποτέλεσε την πρώτη πράξη του Έπους του '40, το οποίο γράφηκε στα βουνά της Ηπείρου. 
Συνιστά δε μία από τις ενδοξότερες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας καθώς και πολύτιμο δίδαγμα για τις νεότερες γενιές.
Η Energean, η οποία έχει σε εξέλιξη το ερευνητικό της πρόγραμμα στην παραχώρηση των Ιωαννίνων με στόχο τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, θεωρεί ότι η σημασία της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν έγκειται μόνο στην τιμή που αποδίδεται στους Ήρωες του ’40, αλλά παράλληλα και στην καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο Πωγωνίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και όλους τους συνδιοργανωτές για την γενικότερη ανάδειξη της περιοχής ως σημείου αναφοράς διοργάνωσης και φιλοξενίας σημαντικών εκδηλώσεων ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Η υποστήριξη αυτής της προσπάθειας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει την Energean Oil & Gas, η οποία θέλει την επιχειρηματική δραστηριότητα να αποτελεί τμήμα ενός συνολικότερου μοντέλου ανάπτυξης το οποίο συνεπάγεται οικονομικά, κοινωνικά αλλά και ευρύτερα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Εξιχνιάστηκε ζωοκλοπή στο Πληκάτι Κόνιτσας, κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία

Στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε ζωοκλοπή, που έγινε χθες (25-10-2015) τα ξημερώματα στο Πληκάτι Κόνιτσας, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 25-10-2015 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης, ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, άγνωστοι δράστες έκλεψαν από δασώδη περιοχή στο Πληκάτι Κόνιτσας, τρεις αγελάδες, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού.
Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, προέκυψε ότι οι δράστες διέφυγαν προς την Αλβανία και άμεσα ενημερώθηκαν οι όμορες Αλβανικές Αρχές.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν επί του Αλβανικού εδάφους και συνελήφθησαν από την Αλβανική Αστυνομία, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ως δράστες της κλοπής, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα κλεμμένα ζώα. 

Τέλη «φωτιά» για ακριβά Ι.Χ. και «φρένο» στις απαλλαγές

Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να καταλήξει η κυβέρνηση για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, ώστε αμέσως μετά να αναρτηθούν στο taxisnet.
Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να επιβαρυνθούν τα ακριβά αυτοκίνητα αλλά και να μπει τέλος στις απαλλαγές για τους κατόχους υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και πετρελαιοκίνητων, που μέχρι τώρα εξαιρούνταν των τελών.
Τιμή και κυβικά θα κρίνουν τον υπολογισμό των νέων τελών κυκλοφορίας.
Στόχος είναι να επιβαρυνθούν τα μεγάλα και ακριβά ΙΧ. Το γενικότερο πλαίσιο πάντως είναι να μην υπάρχει καμία αλλαγή στα μεσαίας αξίας και μεσαίων κυβικών αυτοκίνητα, ενώ να υπάρξει σαφής ελάφρυνση στα μικρού κυβισμού και χαμηλής αξίας.
Τέλος μπαίνει και στις απαλλαγές. 
Το χέρι στην τσέπη θα βάλουν και οι ιδιοκτήτες υβριδικών, ηλεκτροκίνητων ή πετρελαιοκίνητων ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010 και τα οποία λόγω των χαμηλών ρύπων μέχρι τώρα είχαν μηδενικά τέλη.

Τι προβλέπει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, με το νέο μισθολόγιο, η διαμόρφωση του οποίου βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Κερδισμένοι του νέου μισθολογίου θεωρούνται όσοι τα τελευταία χρόνια είδαν τις απολαβές τους να «κολλάνε» και να μειώνονται, καθώς θα τους αποδοθούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις.
Αντιθέτως, χαμένοι θα είναι οι υπάλληλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, οι οποίοι θα δουν τις αποδοχές τους να «παγώνουν», λόγω της διατήρησης της προσωπικής διαφοράς.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Νομού Ιωαννίνων, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ώρα 6:00 μ.μ.

Συναδέλφισσες-οι
Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όπως ορίζεται από το άρθρο 13 του καταστατικού μας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Τακτική Γενική του Συνέλευση την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στις 6 μμ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Μαρούτσειο), Χρ. Κατσάρη 11.
Θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης 12ηςΝοεμβρίου 2015
2.Ενημέρωση αιρετών ΑΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΠΕ
3.Λογοδοσία Αντιπροσώπων που συμμετείχαν στη 84η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. (Ιούνιος 2015).
4.Ερωτήσεις-τοποθετήσεις-παρεμβάσεις-προτάσεις, μελών και εκπροσώπων παρατάξεων στα θέματα της Η.Δ.
Η παρουσία όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική.

Με τη συμμετοχή μας περιφρουρούμε τα δικαιώματά μας, αναδεικνύουμε τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και καταθέτουμε προτάσεις για την επίλυσή τους με στόχο την ποιοτική της αναβάθμιση.