Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης σε 12.700 άτομα και επιχειρήσεις

Ανακοινώθηκε η προδημοσίευση για το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 άτομα και επιχειρήσεις, με ποσό επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα, κατ΄ ανώτατο όριο, τα 10.000 ευρώ.
Η προδημοσίευση έχει ήδη αναρτηθεί στο www.oaed.gr  και το σύστημα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.
Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί μαζί με τη δημόσια πρόσκληση η οποία θα εξειδικεύει τους τελικούς όρους και τις προϋποθέσεις μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Η δράση έχει διπλή στόχευση:
1) να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων που εμπράκτως στήριξαν την απασχόληση και 2) να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης. Το πρώτο σκέλος αφορά τις επιχειρήσεις που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας μέσα στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, και το δεύτερο αφορά πρώην ανέργους που έκαναν έναρξη δραστηριότητας κατά τα δύο προηγούμενα έτη.
Αναλυτικά επιχορηγούνται σε όλη την Επικράτεια:
- 9.000 νέες θέσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίες δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015
- 3.700 πρώην εγγεγραμμένοι άνεργοι οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31 Αυγούστου 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη σημερινή της συνεδρίαση

Άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής
Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, ανάδειξε  τους αναδόχους για τα εξής έργων:
Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης Θεάτρου Δωδώνης, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος: Χρ. Μπιτχαβάς και ΣΙΑ Ε.Ε.
Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης επί της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στο ύψος του Αθαμάνιου, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σωτ. Σφήκας
Αποκατάσταση τμημάτων Ε.Ο. Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας – Ραφταναίων - Πραμάντων, προϋπολογισμού 49.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δ. Τσομπίκος ΕΔΕ
Τοποθέτηση συρματοκιβωτίων προστασίας στον ποταμό Μετσοβίτικο στην θέση Τσομπανάκι στο Ανήλιο, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δ. Τσομπίκος ΕΔΕ
Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καστρίτσας, προϋπολογισμού 81.481 ευρώ. Ανάδοχος: Κων. Νάκος και ΣΙΑ Ο.Ε.
Αποκατάσταση στραγγιστικών τάφρων Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Μπαζούκης ΕΔΕ.
Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου Καστανιά - Τετράκωμο, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Απ. Στεφάνου.
Αποκατάσταση δρόμου Κάτω Κωστηλάτα - Βιτσέλι, προϋπολογισμού δαπάνης 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ναπ. Χάιδος.
Αποκατάσταση ζημιών στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κακαβιάς.
Η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για την αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα Γέφυρα Αγίων- Κτίσματα - Κακαβιά της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κακαβιάς, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου (27/10) θα κορυφωθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2015»

Με την εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου θα κορυφωθούν το απόγευμα (17:15) της Τρίτης 27 Οκτωβρίου οι τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου με την επωνυμία «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2015».
Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην επέτειο για το έπος του 1940, καθώς η περιοχή του Καλπακίου δέχτηκε, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.
Τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ», που ξεκίνησαν το 1995, αποτίνουν φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν για το μεγαλείο της ελευθερίας, βάζοντας παράλληλα ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της μνήμης που πρέπει να συνοδεύει κάθε λαό.
Κάθε χρόνο και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρους, της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, της VIII Μεραρχίας Ιωαννίνων, των χορηγών και τους φορέων της περιοχής, αναδεικνύεται η ιστορία του τόπου που «ταξιδεύει» σε κάθε άκρη του πλανήτη.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επισκέψεις σχολείων στους Ιστορικούς χώρους, αγώνες δρόμου, αγώνες σκοποβολής, προβολή ταινιών ντοκιμαντέρ, ομιλίες, βραβεύσεις επιζώντων πολεμιστών του ΄40, χορευτικά συγκροτήματα κ.λπ., με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, που θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου το απόγευμα, στο μνημείο του μαχητή και θα πάρουν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο Πωγωνίου. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπρατείται και νέο έργο κατασκευής αποχετευτικού δικτύου σε οικισμούς της Άρτας

Τη δημοπράτηση ενός ακόμη περιβαλλοντικού έργου για οικισμούς της Άρτας, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τα δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων Οικισμών Ρόκκας, Χαλκιάδων και Καλαμιάς Δ.Ε. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, με συνολικό προϋπολογισμό προϋπολογισμού 8.690.000 ευρώ. Το έργο, όπως και τα άλλα τέσσερα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί με προηγούμενες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, προωθούνται με τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, ως εμπροσθοβαρή στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε τα εξής:

Πάργα: Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (22-10-2015) το απόγευμα στην Πάργα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην κατοχή του 29χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,47) έως (0,60) μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες
μία αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (62,5) γραμμαρίων
δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σε τελικό στάδιο η απόφαση για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης

Αλλαγές φέτος στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών. 
Οι αποφάσεις του υπουργείου θα ανακοινωθούν σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται ότι θα καταργήσει την προκαταβολή. Αυτό σημαίνει ότι όποιοι καταναλωτές απομείνουν να είναι δικαιούχοι του επιδόματος πρώτα θα αγοράζουν το πετρέλαιο και μετά θα εισπράττουν το επίδομα.
Η απόφαση φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο και για έναν ακόμη λόγο: το δημόσιο δεν έχει πληρώσει ακόμη το επίδομα θέρμανσης της προηγούμενης χρονιάς.
Πώς θα μπορούσε να μοιράζει προκαταβολές όταν δεν έχει εξοφλήσει ακόμη τις περυσινές του υποχρεώσεις;
Ως προς τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, έχει μπροστά του διάφορα εναλλακτικά σενάρια που ετοίμασαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Η κυρίαρχη πρόταση είναι το εισοδηματικό κριτήριο για τον εργένη να πέσει κάτω και από τα 12.000 ευρώ δηλαδή να ψαλιδιστεί πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας εν όψει εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Τροχαίας εν όψει του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων:
- αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής
- ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα
- ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων
- αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)
- κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε περιοχές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις
- παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες
- συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση)

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 24/25 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πασσαρώνας Ροδοτοπίου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 24-10-15/15:00), εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 25-10-15/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ  ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015
Π.Α.Ο.ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)  
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:00) 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)  
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)  
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)  

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Πρέβεζα.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 25 έως 26-09-2015, από σπίτι 60χρονου ημεδαπού στην Πρέβεζα, από όπου αφαιρέθηκαν μία τηλεόραση, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Τέλος το χειρουργείο για μηνίσκο

Τέλος στο χειρουργείο για την αντικατάσταση μηνίσκου βάζει η  Αναγεννητική  Ορθοπεδική με την εφαρμογή σύγχρονων βιολογικών μεθόδων και τη  χρήση αυτόλογων ενήλικων  βλαστικών κυττάρων!
«Όχι μόνο καταργείται το χειρουργείο με την μορφή που ξέραμε, αλλά  αποφεύγονται οι μετεγχειρητικές επιπλοκές και ο κίνδυνος ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας»αναφέρει  ο  διαπρεπής Ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, με αφορμή την αφαίρεση  μηνίσκου στην οποία υποβλήθηκε  πριν από μερικές ημέρες ο αρχηγός του κόμματος " ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" κ Θεοδωράκης.
«Τα αποτελέσματα,  που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Xειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκόπησης (ISAKOSCongress2015) δείχνουν πως  ήδη η χρήση αυτόλογων ενήλικων  βλαστικών κυττάρων είναι μέθοδος επιλογής από κορυφαίους ορθοπεδικούς στον κόσμο» συμπλήρωσε ο Δρ Αλευρογιάννης που εφαρμόζει  με επιτυχία στην Ελλάδα  σύγχρονες βιολογικές μεθόδους.
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες  πάνω από το 50%  των ασθενών, που έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε χειρουργικές επεμβάσεις για τον μηνίσκο τους αναπτύσσουν οστεοαρθρίτιδα 10-15 χρόνια  μετά την επέμβαση. Επίσης σε πρόσφατη μελέτη από το American Journal of Sports Medicine, σε 295 επεμβάσεις γόνατος για αποκατάσταση ρήξης μηνίσκου, 37 ασθενείς, χρειάστηκαν επανεπέμβαση, λόγω κακής χειρουργικής αποκατάστασης, ενώ το ποσοστό επιπλοκών κυμαίνεται διεθνώς από 5 μέχρι 45%.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 20χρονος υπήκοος Μολδαβίας, κατηγορούμενος για ψευδή ανώμοτη κατάθεση

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για ληστρική κλοπή

Συνελήφθη, προχθές (21-10-2015) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος υπήκοος Μολδαβίας, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 20χρονου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
Αναλυτικότερα, κατά τη διαδικασία διοικητικής επιστροφής και ταυτοποίηση υπηκοότητας ( Screening ), ο 20χρονος αλλοδαπός δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών, αρνούμενος να αναφέρει τα πραγματικά του στοιχεία.
Στη συνέχεια, από τον έλεγχο των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για το αδίκημα της ληστρικής κλοπής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.