Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Παρακάλαμος: Πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα ημερίδα από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη CINEEM με θέμα «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δημοτικού Διαμερίσματος Παρακαλάμου, του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο».

Η  εκδήλωση οργανώθηκε απ΄ την Τοπική Πλατφόρμα για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα Νέων Επιστημόνων στην Καινοτομία, την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «C.ΙΝ.Ε.ΕΜ. Δίκτυο Προώθησης της Ανταγωνιστικότητας, Καινοτομικής προγραμμάτων για την απασχόληση (Δράση- ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ).
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό o κ. Χρήστος Γκόγκος –Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου και το πρόγραμμα ξεκίνησε   με την ομιλία της,  η Δρ. Αικατερίνη Τζάλλα, Γεωπόνος με εξειδίκευση στη μελισσοκομία η οποία παρουσίασε το θέμα «Η Μελισσοκομία και οι προοπτικές της στον Ελλαδικό χώρο» όπου παρουσιάστηκαν στοιχεία του κλάδου, τεχνικές εκτροφής αλλά και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι νέοι επίδοξοι μελισσοκόμοι σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Παπανδρέου, Φαρμακοποιός με εμπειρία σε όλα τα στάδια παραγωγής και διακίνησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, ανέπτυξε το θέμα «Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά, αιθέρια έλαια και Εκχυλίσματα» με κύρια κατεύθυνση την καλλιέργεια και όχι συλλογή αρωματικών φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή, καθώς και ιδέες για την παραγωγή τελικών προϊόντων όπως χλωρή και ξηρή δρόγη, αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα.
Ο κ. Χρήστος Δ. Κατσάνος, Γεωπόνος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εικοσαετή και πλέον εμπειρία στις υδροπονικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες και το Branding, ανέπτυξε το θέμα «Το παράδειγμα της Υδροπονίας στην παραγωγή επωνύμων branded προϊόντων» δίνοντας ιδέες και εμπνεύσεις από τη μέχρι τώρα παρουσία καινοτομικών επώνυμων προϊόντων (brands) στην ελληνική αγορά (υδροπονική φράουλα, μαρούλι για κομμένη σαλάτα, τομάτες snack κλπ).
Ο  κ. Ευάγγελος Μπλάτζος,  Σύμβουλος Επιχειρήσεων ενημέρωσε για τις δράσεις της Α.Σ.   και παρουσίασε συνοπτικά  το θέμα « Χρηματοδοτούμενα, Ευρωπαϊκά προγράμματα στον Αγροτικό Τομέα, τα κλειδιά της χρηματοδότησης».
Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Πωγωνίου κ. Νικόλαος Γαλίτσης.
Επακολούθησε σειρά ερωτοαπαντήσεων των συμμετεχόντων στην εκδήλωση με τους εισηγητές.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Πρόδρομος  Χατζηεφραιμίδης Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Αναστάσιος Γιούνης-Αντιδήμαρχος Πωγωνίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α. ενδιαφερόμενοι.

Βασίλης Τσίρκας: Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του ΓΓ Υποδομών κ. Δέδε στην Άρτα

Τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε πλαισίωσαν ο βουλευτής Ν. Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και η βουλευτής και υφυπουργός Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Άρτας, το Σάββατο 10/10/2015. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τέσσερις Δήμαρχου του Νομού, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Δέδες παρουσίασε τον βασικό σχεδιασμό του Υπουργείου για τα έργα υποδομής στην περιοχή, μεταξύ των οποίων η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού, η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου και η αντιπλημμυρική προστασία, η ολοκλήρωση των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων Πέτα-Κομποτίου. Επίσης άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των Δημάρχων σχετικά με τα έργα πρώτης προτεραιότητας που πρέπει άμεσα να προωθηθούν αντίστοιχα στους Δήμους τους.
Μετά το πέρας της ουσιαστικής και εποικοδομητικής σύσκεψης, ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Τσίρκας, επεσήμανε την ανάγκη οι δημόσιες υποδομές στον Νομό να ενταχθούν σε ένα συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επίτευξη της ανάπτυξης της περιοχής. Τόνισε επίσης ότι οι ιδιαιτερότητες των ορεινών περιοχών καθιστούν αναγκαία την υλοποίηση σημαντικών έργων, όπως οι διαδημοτικές οδικές συνδέσεις, ο παραλίμνιος δρόμος και τα έργα υποδομής για την τουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου. Τέλος, ζήτησε από τα συναρμόδια υπουργεία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προχωρήσουν τα έργα προστασίας και συντήρησης του ιστορικού Γεφυριού και του βυζαντινού ναού της Παρηγορήτριας, δύο μνημείων μοναδικής αξίας για την περιοχή της Άρτας.

Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο τον άμεσο προγραμματισμό και την ταχεία υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής. Πρόκειται για έργα με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα είναι ωφέλιμα για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία.

Οθέλος (του Βέρντι): Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας σε αναμεταδοση από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

Με τη νέα παραγωγή του σαιξπηρικού αριστουργήματος του Verdi «Οθέλος» συνεχίζονται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας οι αναμεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.
Η όπερα ακολουθεί την πλοκή του ομώνυμου δράματος του Σαίξπηρ, ο οποίος υπήρξε ο αγαπημένος ποιητής του μουσουργού. 
Το λιμπρέτο που έγραψε ο στενός συνεργάτης του Βέρντι, Αρίγκο Μπόιτο, περιγράφει βήμα προς βήμα τον καταποντισμό του ήρωα από την κορυφή της δόξας του στην κόλαση της αρρωστημένης ζήλιας.
Η δράση εκτυλίσσεται στην Κύπρο. Εκεί, διοικητής του νησιού είναι ο ηρωικός πολεμιστής Οθέλος που έχει παντρευτεί την πανέμορφη πατρικία της Βενετίας, Δυσδαιμόνα. Ο Οθέλος, δυνατός και κυρίαρχος άνδρας, το μόνο που δεν μπορεί να τιθασεύσει είναι ο ίδιος του ο εαυτός και τα ξεσπάσματά του. Σπρωγμένος από τον ραδιούργο και εκδικητικό σημαιοφόρο του, Ιάγο, θα αποδεχθεί, χωρίς να εξετάσει, τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον της γυναίκας του, και πλημμυρισμένος από ζήλια, θα στραγγαλίσει την αθώα Δυισδαιμόνα, νομίζοντας ότι τον απατά.
Ο Οθέλος, ήταν η προτελευταία όπερα του Βέρντι και από πολλούς θεωρείται ότι είναι η καλύτερη. Έκανε πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου στις 5 Φεβρουαρίου 1887.
Η όπερα έχει τέσσερις πράξεις και παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στο Live in HD.
Η σκηνοθεσία είναι του Bartlett Sher και η διεύθυνση ορχήστρας του Yannick Nézet-Séguin. Στο ρόλο του ζηλιάρη Μαυριτανού της Βενετίας ο Aleksandrs Antonenko, Δυσδαιμόνα η Sonya Yoncheva, ενώ ο Željko Lučić υποδύεται τον Ιάγο.
Ο ομογενής μας Δημήτρης Πίττας ερμηνεύει τον ρόλο του Κάσσιου αποσπώντας πάρα πολύ κολακευτικές κριτικές.
Οι ζωντανές προβολές από τη ΜΕΤ θα πραγματοποιούνται και αυτή τη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.
Οι απευθείας μεταδόσεις από το Lincoln Center της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ), διοργανώνονται από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και τον Δήμο Πρέβεζας για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ
(και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές).
Περισσότερες πληροφορίες
από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας
(στο τηλέφωνο 2682025320
και στο odioprev@otenet.gr )
Διάρκεια περίπου 3 ώρες με ένα διάλειμμα.

Φόροι για ακίνητα από πρώτο ευρώ και κατασχέσεις σε θυρίδες

Δυο καίρια πλήγματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων και, ιδίως στη μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία, φέρνει το νομοσχέδιο που θα ψηφίσει την Τετάρτη η Βουλή.
Πρώτον, ΕΝΦΙΑ πληρώνουν οι πάντες, ακόμη και όσοι επιβαρύνονται μόνο με 10 ευρώ και δεύτερον, καθιερώνονται υψηλοί φορολογικοί συντελεστές για τα ενοίκια, ακόμα και γι' αυτά που δεν εισπράττουν οι ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του, διατηρητέα άνω των 100 ετών, αλλά και τα οικόπεδα ή τα αγροτεμάχια μέσα στα οποία βρίσκονται θα υπολογίζονται στον ΕΝΦΙΑ και στον συμπληρωματικό φόρο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.
Μάλιστα, ΕΝΦΙΑ θα πληρώνεται ακόμη κι αν ο φόρος που αναλογεί είναι 1 ευρώ και 10 λεπτά.
Με το πολυνομοσχεδίο καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι ο φόρος κάτω από 10 ευρώ δεν βεβαιώνεται και δεν εισπράττεται και πλέον οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μετά από το πρώτο ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά υψηλότερο φόρο για τα εισοδήματα από ενοίκια, ο οποίος αυξάνεται από 11 σε 15%, για ενοίκια έως 12.000 ευρώ και από 33 σε 35% για το υπερβάλλον ποσό.
Θα πληρώνουν φόρο ακόμη και αν δεν εισπράττουν το ενοίκιο, αφού η δυνατότητα να εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια καταργείται. Έτσι ούτε έξωση θα μπορούν να κάνουν σε όσους δεν πληρώνουν το ενοίκιο αφού απαγορεύεται εκ του νόμου, αλλά και τον φόρο θα πρέπει να πληρώσουν για ενοίκια που δεν πήραν.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης

Συνελήφθησαν, χθες (11-10-2015) στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, δύο αλλοδαποί που αναζητούνταν με εντάλματα σύλληψης.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το απόγευμα, ένας 37χρονος υπήκοος Σερβίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ελβετικών Αρχών, διότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 εισήγαγε από τις Βρυξέλλες στην Ελβετία τουλάχιστον (1,5) κιλά κοκαΐνης.
Χθες το μεσημέρι, ένας 56χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, για ζωοκλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (12-10-2015) στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Κάψιμο και πόνος στα δάχτυλα του ποδιού πάσχεις από σύνδρομο morton's

Μουδιάζουν τα δάχτυλα των ποδιών σας και νιώθετε κάψιμο και πόνο στο πέλμα; 
Μην το αγνοείτε γιατί μπορεί να πάσχετε από το σύνδρομο Morton΄s!
Πρόκειται γι  ένα σύνδρομο  ευαισθησίας και πόνουπου προσβάλει την περιοχή του πρόσθιου πέλματος, συνήθως στην φορτιζόμενη επιφάνεια  μεταξύ  του  τρίτου και του τέταρτου δάκτυλου.
«Το σύνδρομο Morton’s  προκαλεί την  αίσθηση εισδοχής  χαλικιού στην κάλτσα κάτω από  το δάχτυλο. 
Συχνότερα εμφανίζεται  στις μεσήλικες γυναίκες μεταξύ 3ου-4ου δακτύλου (80%) και μεταξύ 2ου-3ου δακτύλου (20%)» αναφέρειο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός κ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, με αφορμή την πραγματοποίηση του 71ου  Συνεδρίου  Χειρουργικής Ορθοπεδικής & Τραυματολογίας, στην Αθήνα, 7-10 Οκτωβρίου.
Όπως εξηγεί ο κ. Ιγνατιάδης ανατομικά πρόκειται για  πάχυνση του πελματιαίου νεύρου (σαν όγκος) που καταλήγει στα δάχτυλα των ποδιών και προκαλεί:
• κάψιμο  στο μπροστινό πέλμα  του ποδιού
•   μούδιασμα στα  δάχτυλα
•  συναίσθημα εισδοχής  χαλικιού κάτω από το δάχτυλο

Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια με το πολυνομοσχέδιο

Βαρύ χτύπημα στην κατοικία φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή, σε εφαρμογή των προαπαιτούμενων από το τρίτο μνημόνιο.
Πλέον με το πολυνομοσχέδιο ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει από φέτος και για το εισόδημα που δεν εισπράττει από το ενοίκιο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο φόρος στα ενοίκιο από 11% σε 15% για κάτω από 12.000 ετησίως και σε 35% αντί 33% για πάνω από 12.000 ευρώ.
Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιβαρύνσεις για τους εκμισθωτές ακινήτων, με αύξηση του φόρου στα ενοίκια, ακόμα και στα ανείσπρακτα, αναδρομικά από την 1-1-2015, ενώ καταργούνται και απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.
Οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους εκμισθωτές ισχύουν για τα φετινά εισοδήματα από ενοίκια και θα αποτυπωθούν στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν το επόμενο έτος.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πάνω από -14- κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (11-10-2015) το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 50χρονος, βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών του αυτοκίνητου, μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, είκοσι ένα (21) δέματα που περιείχαν κάνναβη, βάρους (14.724) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο, κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

«Βροχή» προστίμων και φυλάκιση σε όσους φοροδιαφεύγουν

Ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για φοροδιαφυγή προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση. 
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμη η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των ενοικίων από 1.1.2015 ενώ καθώς και η κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο.
Ιδιαίτερα αυστηρές είναι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τη φοροδιαφυγή. Έτσι προβλέπεται ότι:
πραγματοποιεί έγκλημα φοροδιαφυγής όποιος με πρόθεση αποκρύπτει εισοδήματα, στοιχεία και ειδικά όταν δεν υποβάλλει δήλωση για οποιοδήποτε είδος φορολογίας. 
Επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 2 ετών για την αποφυγή πληρωμής φόρου πάνω από 100.000 ευρώ ή άνω των 50.000 ευρώ εφόσον πρόκειται για ΦΠΑ. 
Δεν αναστέλλεται η ποινική διαδικασία ακόμη και αν ο φορολογούμενος υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή
καταργείται το ανώτατο όριο φορολογικών προστίμων 30.000 ευρώ για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (π.χ. αποδείξεων, τιμολογίων).