Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δράσεις της ΕΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, τις Προληπτικές Καρδιολογικές Εξετάσεις για τα παιδιά του "Χαμόγελου του Παιδιού" της "Κιβωτού του Κόσμου" για ανασφάλιστους του Δήμου Αθηναίων και για τους ανθρώπους του Περιοδικού "ΣΧΕΔΙΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράσεις πρόληψης υγείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για ανασφάλιστους και παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), υλοποιεί μια σειρά από δράσεις πρόληψης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης με έμφαση ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και παιδιά και με στόχο τη μείωση της θνητότητας και της νοσηρότητας.
Μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καρδιολόγοι και Παιδοκαρδιολόγοι, θα εξετάσουν εθελοντικά ενήλικες και παιδιά και θα παρέχουν ιατρικές συμβουλές σε φορείς και οργανισμούς, που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Αποδέκτες των δράσεων της ΕΚΕ θα είναι τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», μη κερδοσκοπικού Οργανισμού μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, επίσης τα παιδιά του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ καρδιολογικός έλεγχος θα γίνει στους πωλητές του περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες.
Στέφανος Φούσας
Τέλος, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει Καρδιολογικό Έλεγχο σε ανασφάλιστους πολίτες, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στα κεντρικά Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.
Αναλυτικά:
• Τη Δευτέρα 28/09 δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για τους πωλητές του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ» στο πλήρως εξοπλισμένο, με σύγχρονα μηχανήματα, Καρδιολογικό Ιατρείο της ΕΚΕ.
• Την Τρίτη 29/09 στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78) για ανασφάλιστους πολίτες.
• Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».
• Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, καρδιολογικός έλεγχος για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον Καρέα.
Ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας με αφορμή τις πολύπλευρες δράσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας δήλωσε: «Η κοινωνική αλληλεγγύη στοχεύει στην ευημερία και την κοινωνική προστασία των αδύναμων συνανθρώπων μας, δεν έχει όρια και περιορισμούς, αποτελεί μια μορφή έμπρακτης προσφοράς.
Με τις δράσεις της ΕΚΕ, κάνουμε πράξη την πρόληψη υγείας και την κοινωνική αλληλεγγύη, αποδεικνύοντας ότι έχουμε τις δυνατότητες και τη βούληση να στεκόμαστε στο πλευρό ατόμων, συλλόγων, φορέων και οργανισμών, που και εκείνοι με τη σειρά τους προσπαθούν και προσφέρουν στο συνάνθρωπο».
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου.
Ο θεσμός της ημέρας αυτής καθιερώθηκε το 1999 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Στόχος είναι η ενθάρρυνση στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που θα εξασφαλίζει την υγεία της καρδιάς όπως επίσης η ευαισθητοποίηση σε όλο τον κόσμο για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κύριο σύνθημα του φετινού World Heart Day είναι “Healthy Heart Choices for Everyone, Everywhere”, δίνοντας το μήνυμα ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να έχει την επιλογή υγιεινών πρακτικών για την καρδιά του, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο από τα καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στηρίζουν εθελοντικά τα Γιάννενα στη διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Περιφέρειας Ηπείρου: Επιδείνωση καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από σήμερα το βράδυ 24-09-2015 έως και αύριο 25-09-2015, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και πιθανόν χαλαζοπτώσεις τοπικά.
Για το λόγο αυτό, καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιωάννινα: Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη, σήμερα (24-09-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην πόλη των Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (2,5) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Άρτα: Συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ένας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και οπλοκατοχή

Βρέθηκαν στο σπίτι του κλοπιμαία

Συνελήφθη, χθες (23-09-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπές και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης για τη συμμετοχή του 31χρονου σε υποθέσεις κλοπών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του στην πόλη της Άρτας, όπου βρέθηκαν κλοπιμαία και συγκεκριμένα μπλοκ επιταγών Τραπεζικών Καταστημάτων, πιστωτικές κάρτες, ένα δελτίο ταυτότητας και ένα κλειδί αυτοκινήτου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα κλοπιμαία προέρχονται από διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν κατά το προηγούμενο έτος, σε γραφείο εφημερίδας, πρατήριο υγρών καυσίμων και καφετέρια στην πόλη της Άρτας.
Επίσης, στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πτυσσόμενος σουγιάς.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε κλοπή σε οδοντιατρείο

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 32 και 31 ετών, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή σε οδοντιατρείο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού για κλοπή και ενός ακόμη 31χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο, ταυτοποιήθηκε η δράση του 32χρονου, στη διάρρηξη οδοντιατρείου στην πόλη των Ιωαννίνων, κατά την οποία προχθές (22-09-2015) το μεσημέρι, αφού παραβίασε αρχικά την είσοδο του ιατρείου, αφαίρεσε από εσωτερικούς χώρους του, ένα φορητό υπολογιστή και δύο μπλοκ συνταγών.
Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας επικεντρώθηκε στη συνέχεια στη διερεύνηση της εμπλοκής ενός ακόμη 31χρονου, τον οποίο βαρύνει η κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ο κλεμμένος υπολογιστής.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους, ενοίκια

Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών που δεν έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς και ριζικές αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους, εισοδηματίες, προανήγγειλαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η δημιουργία ενιαίας φορολογικής κλίμακας για εισοδήματα που προκύπτουν από μισθούς, συντάξεις κινητές αξίες και ακίνητα. 
Μάλιστα, σχεδιάζεται η θέσπιση αφορολογήτου ορίου για λίγους και συγκεκριμένα για φορολογουμένους με εισόδημα που ανέρχεται στις 9.000 - 12.000 ευρώ (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το ύψος του αφορολογήτου).

Ποιοι καλούνται να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

Εισφορά αλληλεγγύης, θα κληθούν να καταβάλουν μέσα στους επόμενους μήνες οι Έλληνες.
Η εισφορά αλληλεγγύης, έχει ήδη αλλάξει από τον Αύγουστο για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.
Πώς έχει διαμορφωθεί η κλίμακα
•12.001 - 20.000 ευρώ: 0,7%
•20.001 - 30.000 ευρώ: 1,4%
•30.001 - 50.000 ευρώ: από 1,4% αύξηση σε 2%
•50.001 - 100.000 ευρώ: από 2,1% σε 4%
•100.001 - 500.000 ευρώ: από 2,8% σε 6%
•500.001 ευρώ και πάνω: από 2,8% σε 8%
Παράδειγμα:
 ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα από μισθούς ύψους 45.000 ευρώ με τις αλλαγές στην κλίμακα θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 900 ευρώ, δηλαδή 270 ευρώ περισσότερα.
Από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο θα του παρακρατηθούν επιπλέον 135 ευρώ.
Με το εκκαθαριστικό του 2016 θα του βεβαιωθούν και τα υπόλοιπα 135 ευρώ που αντιστοιχούν στους πρώτους μήνες του 2015.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Λήγει την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η προθεσμία αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Λήγει σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015-2016.
«Παρακαλούνται οι δικαιούχοι και πάροχοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ) μέχρι την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία και ώρα», τονίζει ο ΟΑΕΔ σε σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.10.2015 έως την 30.09.2016 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2014: