Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΟΝΙΤΣΑ: Εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Ιωάννη εκ Κονίτσης, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Ιωάννη εκ Κονίτσης.
Απόψε στις 7:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά στην Κόνιτσα θα ψαλλεί Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ αύριο θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας γράφει:

Ιερά Μονή Σωσίνου: Αγρυπνία για τον Άγιο Ιωάννη εκ Κονίτσης την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

Αγρυπνία για τον Νεομάρτυρα Άγιο Ιωάννη εκ Κονίτσης θα τελεστεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το βράδυ στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Θα ξεκινήσει στις  9:00 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην νέα εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής εργασιών για την κατασκευή της σήραγγας Κλόκοβας στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (23/9-/015) κατά τις ώρες 07.00 μέχρι και 15.00, από τη χιλιομετρική θέση 6,500 μέχρι και την χιλιομετρική θέση 7,000 της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, η κυκλοφορία των οχημάτων δεν θα διεξάγεται στη λωρίδα κυκλοφορίας προς Αντίρριο και θα διεξάγεται εκ περιτροπής στη λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, για τα οχήματα που κινούνται και στις δύο κατευθύνσεις.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η τρίτη δόση της Κάρτας σίτισης - Αλληλεγγύης

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να μπουν τα χρήματα των δικαιούχων στην κάρτα σίτισης.

Συγκεκριμένα πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο αναφέρουν ότι το ποσό των 16,2 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί μεθαύριο Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, σε 145.359 δικαιούχους, που θα λάβουν την γ' δόση της Κάρτας σίτισης - Αλληλεγγύης.
Σε ό,τι αφορά την επιδότηση ενοικίου μέχρι στιγμής μόλις 9.500 δικαιούχοι έλαβαν την πρώτη δόση. 
Για το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου είχαν προκύψει 30.575 δικαιούχοι.
Η κάρτα που παρέχει την επιδότηση σίτισης πρέπει να πιστώνεται με τα χρήματα στις αρχές κάθε μήνα. 
Το ύψος της παροχής  είναι 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας.
Ωστόσο το πρόγραμμα ξεκίνησε αλλά ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα αναδρομικά, ενώ από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί δύο δόσεις και τώρα δίνεται η τρίτη δόση.

Φιλιππιάδα: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες πεζές γυναίκες

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης των εγκληματικών ενεργειών 35χρονος ημεδαπός

Στα ίχνη 35χρονου ημεδαπού και στην ταυτόχρονη εξιχνίαση (4) περιπτώσεων αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες στην Φιλιππιάδα, οδήγησε η συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, η οποία περιλάμβανε ανάλυση του τρόπου δράσης και αξιοποίηση επιμέρους προανακριτικών στοιχείων.
Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 35χρονος, κατά το τελευταίο 20ημερο, χρησιμοποιώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής από τους τόπους των εγκληματικών πράξεων, προέβαινε σε αρπαγές τσαντών, αποσπώντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος διέπραξε τρεις αρπαγές τσαντών και μία απόπειρα, σε βάρος ηλικιωμένων πεζών γυναικών στην πόλη της Φιλιππιάδας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -980- ευρώ, κάρτες ανάληψης μετρητών, βιβλιάρια καταθέσεων καθώς και προσωπικά έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου για διακεκριμένες κλοπές, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Ιωάννινα: Εξιχνιάσθηκαν κλοπές τσαντών και πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος εκμεταλλευόμενος συνθήκες συνωστισμού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαιρούσε πορτοφόλια ή τσάντες θαμώνων
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, έπειτα από επισταμένη έρευνα, ταυτοποίησαν τα στοιχεία νεαρού άντρα, ο οποίος ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών τσαντών και πορτοφολιών ανυποψίαστων θαμώνων καταστημάτων.
Πρόκειται για 20χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος άντρας, κινούμενος κυρίως νυκτερινές ώρες σε χώρους καταστημάτων (καφετέριες – μπαρ), τον τελευταίο χρόνο αφαίρεσε εντέχνως και με μεγάλη επιδεξιότητα, πορτοφόλια και τσάντες από έντεκα συνολικά θαμώνες.
Σημειώνεται, ότι έξι από τις παραπάνω κλοπές δεν είχαν καταγγελθεί σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 24ης/21-09-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 21-09-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-09-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 24/21-09-2015
Αριθμός Απόφασης/Θέμα
1315. Έγκριση ανάκλησης της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (Αγίας Παρασκευής) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» προϋπολογισμού 2.580.000,00 € με ΦΠΑ.
1316. Έγκριση ανάκλησης της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ (Ανέζας – Καλογερικού – Ψαθοτοπίου) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» προϋπολογισμού 9.050.000,00 € με ΦΠΑ.

Συνελήφθησαν επιβάτες κλεμμένου οχήματος στους Μελιγγούς Ιωαννίνων

Κλεμμένο αποδείχθηκε ότι ήταν ύποπτο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί και το οποίο εντοπίστηκε στους Μελιγγούς Ιωαννίνων σήμερα (22-09-2015) μετά τα μεσάνυκτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των κλοπών και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε κλαπεί την 19-08-2015 από το Καλπάκι Ιωαννίνων.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν διαπράξει νωρίτερα κλοπή από μεζεδοπωλείο στη Δωδώνη Ιωαννίνων, αφαιρώντας μία φιάλη οινοπνευματώδους ποτού.
Επίσης, στην κατοχή του 39χρονου δράστη, βρέθηκαν μετά από έλεγχο -13- ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 56ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων

Χθες (21-09-2015) και ώρα 01.45΄, στο 56ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων, στην περιοχή της Παντάνασσας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος υπήκοος Αλβανίας και στο οποίο επέβαιναν άλλα έξι άτομα.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο 53χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, υπέκυψε χθες το απόγευμα στα τραύματά του.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Φιλιππιάδας.

Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων από την εφορία

Αγγίζοντας τα 80 δισ ευρώ, αν προσθέσει κανείς τον όγκο των 72,180 δισ ευρώ των παλαιότερων οφειλών, το υπουργείο Οικονομικών καλείται, πλέον, να εφαρμόσει τα όσα προβλέψει το νέο Μνημόνιο για να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί και οι επόμενοι μήνες προμηνύονται άγριοι. 
Κατ' αρχάς, υπάρχει η λίστα με όσους χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ, στους οποίους θα εφαρμοστεί αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων. 
Από εκεί και πέρα, ο πήχης θα κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον δεν ισχύει το όριο του 25% για κατασχέσεις μισθών- συντάξεων, καθώς καταργήθηκε με το νέο Μνημόνιο, ενώ το ακατάσχετο έχει κατέβει στα 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα!

Κοιλιοπλαστική μαζί με καισαρική γίνεται;

Πολλές γυναίκες ζητούν κατά την διάρκεια της καισαρικής να γίνει κοιλιοπλαστική ώστε να εξαφανιστεί η χαλαρή κοιλιά και οι ραγάδες που πιστεύουν ότι θα έχουν μετά την εγκυμοσύνη. Για τον λόγο αυτό  ζητούν από τον γυναικολόγο τους να υπάρξει και ο πλαστικός χειρουργός στο χειρουργείο ο οποίος θα κάνει ταυτόχρονα μία κοιλιοπλαστική.
Η πλαστική χειρουργική είναι μέχρι στιγμής αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι λόγοι για τους οποίους δεν συστήνεται μία τέτοια διαδικασία είναι οι εξής:
1) Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το κοιλιακό τοίχωμα έχει διαταθεί αρκετά και μαζί με αυτό έχουν διαταθεί τα αγγεία. Γενικά υπάρχει λόγω πίεσης μία μειωμένη αιμάτωση στο δέρμα και το λίπος της κοιλιάς. Επειδή στην κοιλιοπλαστική γίνεται αποκόλληση των ιστών και επομένως μειώνεται περαιτέρω η αιμάτωση  είναι αρκετά ριψοκίνδυνο σε μία περιοχή, που ήδη έχει μειωμένη αιμάτωση, να την μειώσουμε περαιτέρω με τις αποκολλήσεις της κοιλιοπλαστικής. Ο κίνδυνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρξει μία νέκρωση σε κάποιο σημείο του δέρματος της κοιλιάς. Έστω κι αν οι πιθανότητες να συμβεί δεν είναι μεγάλες, καλό είναι να αποφευχθεί.