Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση του Αγροτικού Αστέρα σε καταγγελία νεαρού αθλητή

Ο συγκεκριμένος αθλητής κατά την παραμονή του στην ομάδα του Αγροτικού αστέρα είχε απαράδεκτη συμπεριφορά.
 Χτύπησε με μπάλα στο κεφάλι  παράγοντα κατά την είσοδο στα αποδυτήρια.
Αποπειράθηκε να σπάσει τα πόδια συμπαίκτη του επειδή κατά την κρίση του ήταν καλύτερος.
 Τώρα που αγωνίζεται σε άλλο σωματείο, με την θέλησή του και χωρίς κανείς να τον απομακρύνει από την ομάδα προσπαθεί να απομακρύνει νεαρούς παίχτες από την ομάδα.
Όπως ο ίδιος ομολόγει με την πρόφαση ότι εδώ δεν θα παίξουν ποτέ.
Η επίπληξη που δέχτηκε από τον παράγοντα μας ήταν σε ήπιους τόνους παρόλα τα παραπάνω  και χωρίς βέβαια όπως ο ίδιος ισχυρίζεται κανείς να τον απομακρύνει από το γήπεδο.
Ο χώρος του γηπέδου ανήκει σε όλους τους δημότες και είναι ελεύθερος για κάθε αθλητή.
Τέλος αυτά ευχόμαστε καλή  πορεία στον εν λόγω αθλητή.

Γραφείο Δημοσίων σχέσεων

Αγροτικού αστέρα Άνω Καλαμά

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εναρκτήρια προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Βούτση

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εναρκτήρια προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, χθες Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Βούτση.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ, ο Ν. Βούτσης, έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την ανανέωση της λαϊκής εντολής.
Στην εκδήλωση μίλησε και ο υπ. Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας.
Ο κ. Τσίρκας μίλησε για την αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία και παρουσίασε τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα.

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν ποιος είναι πραγματικά σε θέση να στηρίξει μέσα στις δύσκολες συνθήκες τους ανέργους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και ποιος έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, το πελατειακό κράτος.
Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αρτινός λαός θα ανανεώσει τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Άγναντα – Παλαιοχώρι – Κτιστάδες - Μελισσουργοί
Τρίτη (08-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά - Σγάρα
Τετάρτη (09-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Άνω Καλεντίνη – Βελεντζικό – Αστροχώρι – Ελάτη – Καστανιά
Πέμπτη (10-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι - Ρετσιανά
Παρασκευή (11-09-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
Σάββατο (12-09-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά - Πηγές

Κλειστά λόγω εκλογών τα σχολεία στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες οδηγεί σε κλείσιμο των σχολείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων  κλειστά θα είναι τα σχολεία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στις 20 του μηνός.     

Τακτοποίηση των αυθαιρέτων το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016

Σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στα ακίνητά τους το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 καλεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ τους ενδιαφερόμενους πολίτες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων εφαρμογής του νόμου 4178 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.
 Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας: «Οι πολίτες ας έχουν στο μυαλό τους ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε λήγει η προθεσμία ένταξης στις ρυθμίσεις του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις αυθαιρεσίες στα ακίνητά τους. Επισημαίνεται, ότι μετά την προθεσμία αυτή, κανέναν ακίνητο με αυθαιρεσία και κανένα αυθαίρετο κτίσμα δεν θα μπορεί ούτε να μεταβιβασθεί ούτε να αξιοποιηθεί». Η πολιτεία, ανέφερε ο υπουργός, διασφαλίζει πλέον τη νομιμότητα και την ασφάλεια των κατασκευών.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 13:00


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  7η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα   Δευτέρα  & ώρα  13.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Οι αλλαγές στις 100 δόσεις, ο ΕΝΦΙΑ και το νέο Ποινολόγιο

Το ξήλωμα της ρύθμισης των 100 δόσεων ήταν απαίτηση της τρόικας που τώρα υλοποιείται παρότι έχει αποφέρει στα κρατικά ταμεία περίπου 800 ευρώ.
 Οι επιβαρύνεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο καταλογισμός του ΕΝΦΙΑ και το νέο ποινολόγιο της εφορίας είναι οι τρεις πρώτες φορολογικές αλλαγές που θα πρέπει να ρυθμίσει άμεσα η νέα κυβέρνηση αν δεν θέλει να μείνει πίσω στο χρονοδιάγραμμα που θα της ζητηθεί στο Eurogroup του επόμενου Σαββάτου.
Το ξήλωμα της ρύθμισης των 100 δόσεων ήταν απαίτηση της τρόικας που τώρα υλοποιείται παρότι έχει αποφέρει στα κρατικά ταμεία περίπου 800 ευρώ.
Προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει αλλαγές για όλους:
- Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ (πρόκειται για το καθαρό ποσό οφειλής χωρίς τις προσαυξήσεις) θα αυξηθεί το επιτόκιο της ρύθμισης από το 3% που είναι σήμερα στο 5%. Αυτό, για παράδειγμα, σημαίνει ότι για έναν φορολογούμενο που χρωστάει στην εφορία 7.000 ευρώ και τα έχει ρυθμίσει σε 100 δόσεις των 79,2 ευρώ, αύξηση της μηνιαίας δόσης στα 85,7 ευρώ, δηλαδή 6,5 ευρώ περισσότερα.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Χορήγησης υποτροφίας από το Κληροδότημα «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ»

Χορήγηση υποτροφίας από το Κληροδότημα ‘’ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ  ΔΑΛΛΑ’’ σε υποψηφίους πτυχιούχους νομικών ή πολιτικών επιστημών πανεπιστημίου εσωτερικού ή εξωτερικού και σε περίπτωση δε μη υπάρξεως αυτών των ειδικοτήτων πτυχιούχοι άλλων ειδικοτήτων ή επιστημών.
 Η  υποτροφία θα αφορά  το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και οι  υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι τριάντα (30) ετών συμπληρωμένων.

 Η υποβολή των δικαιολογητικών θα πρέπει να γίνει εντός δύο (2) μηνών.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Χορήγησης υποτροφίας από το Κληροδότημα ‘’ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ  ΔΑΛΛΑ’’ σε υποψηφίους πτυχιούχους νομικών ή πολιτικών επιστημών πανεπιστημίου εσωτερικού ή εξωτερικού και σε περίπτωση δε μη υπάρξεως αυτών των ειδικοτήτων πτυχιούχοι άλλων ειδικοτήτων ή επιστημών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30, η Οικονομική Επιτροπή

Την Παρασκευή 4-09-2015 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-08-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2016.
 2. Κατάρτιση του σχεδίου της 5ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Παλαιοχωρίου Συρράκου», αναδόχου εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΤΖΗΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 15-11-2015.
 4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού πρόσβασης προς ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», μέχρι την 31-12-2015.

Υπουργείο Εσωτερικών: 124 εκατ. ευρώ σε δήμους και περιφέρειες για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Ποσό συνολικού ύψους 124 εκατ. ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε δήμους και τις περιφέρειες της χώρας για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, του διατροφικού επιδόματος και για την κάλυψη δαπανών τους.
Με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη κατανέμεται, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους συνολικό ποσό 111.217.856 ευρώ σε 64 δήμους για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, που αφορούν στους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, καθώς και στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων.
Με άλλη απόφαση, κατανέμεται συνολικό ποσό 5.890.446 ευρώ στις 13 περιφέρειες της χώρας για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών, καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για τον περασμένο Αύγουστο.