Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: 140.000 ευρώ για εξοπλισμό του νέου Βρεφονηπιακού σταθμού Δήμου Πρέβεζας

Mε έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προς το Δήμο Πρέβεζας διατυπώνεται η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. (Ε.Υ.Δ.) για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης προμήθειας εξοπλισμού του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας Δήμου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρακάλαμος: Χρόνια διαρροή στον κεντρικό αγωγό

Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει διαρροή πιθανόν από σπάσιμο του κεντρικού αγωγού που μεταφέρει νερό στο υδραγωγείο που βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα Παρακαλάμου.
Το σπάσιμο του αγωγού βρίσκεται στην κατηφόρα στη θέση «Μάλαθρα» στο μέσον του Περιφερειακού δρόμου Παρακαλάμου.
Τα καλάμια που έχουν φυτρώσει στην άκρη του οδοστρώματος αδιάψευστος μάρτυρας.
Δεν έτυχε να περάσει κάποιος από την Δημοτική Αρχή να το δει;

Έως τις 4 Σεπτεμβρίου υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα

Μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 θα μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων χωρίς την επιβολή του προστίμου εκπρόθεσμης καταβολής.
Παράλληλα μέχρι και την ίδια ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31.08.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα νομικά πρόσωπα και από 01.09.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα φυσικά πρόσωπα, αποφασίστηκε να γίνεται χωρίς την επιβολή των αυτοτελών προστίμων του άρθρου 54 του ν.4174/13. 

Δελβινάκι Πωγωνίου: Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες (26-08-2015) το πρωί στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 26χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, συνολικής ποινής φυλάκισης (19) μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά για απόπειρα κλοπής από κατάστημα, στην πόλη της Άρτας

Συνελήφθησαν, σήμερα (27-08-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 18 και 15 ετών, για απόπειρα κλοπής από κατάστημα στην πόλη της Άρτας.
Ειδικότερα, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα, οι δύο δράστες εισήλθαν σε καφετέρια στην πόλη της Άρτας, προκειμένου να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δράστες και τους συνέλαβαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προς δημοπράτηση το δίκτυο αποχέτευσης στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Ένα ακόμη βήμα έγινε για την υλοποίηση έργου που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Ανθότοπου - Κολομοδίων Δήμου Νικολάου Σκουφά. 
Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατυπώνεται η υπό προϋποθέσεις σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου για τη δημοπράτηση του. 
Το έργο προϋπολογισμού 3.571.574 ευρώ, εντάσσεται στην πράξη "Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμων Αμβρακικού (νυν Δήμος Αρταίων) και Αράχθου (νυν Δήμος Σκουφά) της Περιφέρειας Ηπείρου", το οποίο είναι υποψήφιο προς ένταξη στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, ενέκρινε τη συμμετοχή Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Foodex Saudi 2015 που διοργανώνεται στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας το διάστημα 17-20/11/2015. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της Έκθεσης από υπηρεσιακούς παράγοντες. Για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην Διεθνή Έκθεση έχουν ήδη ενημερωθεί τα τέσσερα Επιμελητήρια της Ηπείρου, τα οποία προβλέπεται να συμμετέχουν σε αυτή.
Επίσης εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:
«Προμήθεια υλικών αποκατάστασης δεξαμενών στην Τ.Κ. Κοσμηράς», προϋπολογισμού 17.500 ευρώ (μεταξύ Περιφέρεια Ηπείρου και ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά).

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τμήματος Γάλακτος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για το ερευνητικό πρόγραμμα «Μελέτη του παραδοσιακού τυριού Kashkaval»

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τμήματος Γάλακτος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην Ινστιτούτο Γάλακτος) για το ερευνητικό πρόγραμμα «Μελέτη του παραδοσιακού τυριού Kashkaval» αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου.
Το ερευνητικό πρόγραμμα αφορά στη μελέτη των φυσικοχημικών, βιοχημικών, μικροβιολογικών, αρωματικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του τυριού Κασκαβάλι, που ανήκει στα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδος και παράγεται σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Η μελέτη στοχεύει να συμβάλλει στην αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας του συγκεκριμένου τύπου τυριού, στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, στην παραμονή των κτηνοτρόφων στις εστίες τους και στην ενδυνάμωση των ορεινών περιοχών αργής ανάπτυξης. 
Επίσης, τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν μελλοντικά να αποτελέσουν βάση ώστε ο συγκεκριμένος τύπος τυριού να υπαχθεί, υπό κατάλληλες προϋποθέσεις, στα βιολογικά προϊόντα ή στα προϊόντα ορεινών περιοχών, αλλά και να πιστοποιηθεί στην κατηγορία των τυριών προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ). 
Ο προϋπολογισμός του ερευνητικού προγράμματος ανέρχεται σε 27.300 ευρώ.

Το Νοέμβριο ξεκινάει το περιουσιολόγιο

Τα μετρητά στο σπίτι και τα αδήλωτα εισοδήματα

Το Νοέμβριο κατά τη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων του περιουσιολογίου όλων των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών θα τους ζητήσει να δηλώσουν τυχόν αδήλωτα εισοδήματα τους ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους που δεν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φορολογούμενων, από τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών και το Ε9.
Εκεί αναγράφονται τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, τα ΙΧ αυτοκίνητα, οι καταθέσεις τους και τα στοιχεία αυτά θα περιληφθούν στο περιουσιολόγιο το οποίο βάση μνημονιακής δέσμευσης θα πρέπει να είναι έτοιμο το Νοέμβριο.

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά η πλήρωση 2.440 θέσεων

Ποιοί, πώς και πότε θα προσληφθούν 

Την εκκίνηση των διαδικασιών για την κάλυψη 2.440 κενών θέσεων, διαφόρων ειδικοτήτων, στη δημόσια υγεία ανακοίνωσε το ΥΥΚΑ.
Η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) μάλιστα με την οποία εγκρίνεται η έναρξη της διαδικασίας πλήρωσης των οργανικών θέσεων έχει ήδη υπογραφεί, ενώ όπως έγινε γνωστό η δαπάνη των παραπάνω προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος  2016. 
Πιο αναλυτικά, η κατανομή τους θα είναι η εξής:
•1.110 θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού
•600 θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ
•550 θέσεις  διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων
•100 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρου για το ΕΚΑΒ
•80 θέσεις για τους οργανισμούς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Πιο αναλυτικά:

Νέο «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις μετά τον Οκτώβριο

Μείωση κατά 6% στο τέλος Αυγούστου

Νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα επιφέρει η ενοποίηση 11 τομέων επικουρικής ασφάλισης από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.
 Απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παύλος Χαϊκάλης προβλέπει πως Ταμεία αυτά που έχουν 120.000 συνταξιούχους θα λειτουργούν με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση, και θα διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας όπως κάθε φορά ισχύουν.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη για νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις λόγω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τον Οκτώβριο θα πληρώσουν και οι ασφαλισμένοι αυτών των Ταμείων.
Τονίζεται ότι για τα επικουρικά ταμεία το νέο Μνημόνιο, εκτός από την υπαγωγή όλων στο υπερεπικουρικό των μισθωτών ΕΤΕΑ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, προβλέπει εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (ή ισοδύναμα μέτρα) και χρηματοδότηση αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών - εργαζομένων από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Αυτό σημαίνει ότι για τα ελλειμματικά Ταμεία, αν δεν βρεθούν άλλα ισοδύναμα για κάλυψη των ελλειμμάτων στα οποία να συμφωνούν και οι πιστωτές, θα γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις που καταβάλλουν και στα εφάπαξ.

Άγιος Δημήτριος Άρτας: Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (26.08.2015) το πρωί στην περιοχή Βλαχέρνα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 23χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες (25.08.2015) το απόγευμα, άγνωστος δράστης, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία 66χρονου ημεδαπού από αγρόκτημα στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, αφαίρεσε από την τσάντα του, το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, προέκυψε ότι ο 23χρονος διέπραξε την εν λόγω κλοπή, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός διότι είχε προσλάβει και απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες, τρεις μη νόμιμους αλλοδαπούς

Προχθές (25-08-2015) το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, συνέλαβαν στη Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, έναν 56χρονο ημεδαπό, για παράνομη απασχόληση τριών αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος απασχολούσε σε αγροτικές εργασίες, τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30, 27 και 24 ετών, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.