Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Θετική η ανταπόκριση της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. προκειμένου να συμβάλει στις προκαταρκτικές εργασίες για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Θετική είναι η ανταπόκριση της κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στο αίτημα που της είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να συμβάλει στις προκαταρκτικές εργασίες για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης, που ευχαρίστησε την Εταιρία για τη διάθεση να συνδράμει τις προσπάθειες που αναλαμβάνονται για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου. Επίσης ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι αμέσως μετά την υπογραφή του καταστατικού από όλα τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, θα ξεκινήσει επαφές με όλους όσοι είχαν εκφράσει την πρόθεση να συνδράμουν οικονομικά ή και υλικά στις εργασίες.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εργασία αποκομιδής απορριμμάτων

Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκτέλεση της εργασίας ¨ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ"  διάρκειας ενός (1) έτους.
Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 163.716,81€ (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr .

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 19/08/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00.

Φιλιππιάδα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για υπόθεση κλοπής οικοδομικών υλικών από εργοτάξιο

Συνελήφθησαν, σήμερα (07.08.2015) τα ξημερώματα στη Φιλιππιάδα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο 27χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, οι δύο δράστες κατελήφθησαν από περιπολούντες αστυνομικούς να αφαιρούν οικοδομικά υλικά από εργοτάξιο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο νεοαναγειρόμενου σχολείου στη Φιλιππιάδα.
Σε έρευνα που έγινε στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών καθώς και στην κατοχή τους , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καρότσι μεταφοράς βαρέων φορτίων και ένας φακός.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε καφενείο στην πόλη της Πρέβεζας

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, κλοπές που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε καφενείο στην πόλη της Πρέβεζας.
Για τις κλοπές αυτές, συνελήφθη χθες (06-08-2015) αργά το βράδυ στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 18χρονος μετά τα μεσάνυκτα της 05-08-2015, εισήλθε σε καφενείο στην πόλη της Πρέβεζας και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και αλκοολούχα ποτά.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε επιπλέον ότι, ο δράστης κατά το τελευταίο εξάμηνο, είχε αφαιρέσει τμηματικά από το ίδιο κατάστημα, χρηματικά ποσά και αλκοολούχα ποτά.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 23χρονης ημεδαπής για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (06-08-2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 23χρονη ημεδαπή Ρομά, κατηγορούμενη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, βρέθηκε στην κατοχή της 23χρονης ένα ρολόι, το οποίο είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2014, από σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.
Το κλεμμένο ρολόι κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Mojito party στο PLEGMA cafe bar την Τρίτη 18 Αυγούστου



Ο επικήδειος που εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Μάτσιας Βασίλης στο τελευταίο αντίο στο Γιάννη Καραγιώργο

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου κ. Μάτσιας Βασίλης εκφώνησε  τον επικήδειο λόγο  για τον  άτυχο συνδημότη  Δημοτικό Σύμβουλο  Ιωάννη Καραγιώργο.
ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ  ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ
Σεβαστοί Πατέρες
Σήμερα κηδεύουμε έναν ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Γι’ αυτό επιτρέψτε μου, δίνοντας την ευχή σας, ν’ απευθύνω στο Γιάννη μας έναν χαιρετισμό, τον ύστατο, όπως συνηθίζεται να λέγεται.
Σέβομαι τη δοκιμασία και τον πόνο της οικογένειας.
Φοβάμαι, θα έλεγα, και τον «έλεγχο» του Γιάννη, που, ενώ ήταν το σύμβολο, η προσωποποίηση της προσφοράς, σε αφόπλιζε με το χαμόγελό  του, το  αυστηρό χαμόγελό του, για να μην ακουσθεί λόγος επαινετικός γι’ αυτόν.
Είναι όμως Γιάννη μας,  επιταγή Ευαγγελική, ο ευεργετών να σιωπά και οι ευεργετούμενοι να ομολογούν και να διαλαλούν την ευεργεσία.
Αυτό το χρέος εκπληρώνουμε τώρα, Γιάννη μας.
Ευχαριστίες σου εκφράζουμε, γιατί συμμετείχες στις λύπες μας και τις έκοβες στη μέση.
Αιρόσουν στις χαρές μας και τις έκανες διπλές.
Γιάννη, ο επαινετικός λόγος δε συνάδει με το ήρεμο, το πράο, το ταπεινό και το ευγενικό που ήταν τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής σου παρουσίας και  συμπεριφοράς.
Συγχώρεσέ μας, είναι ανάγκη ηθικής τακτοποίησης και εσωτερικής παρόρμησης, να σου πούμε το ευχαριστώ το μεγάλο.
Διαφορετικά, αχάριστοι γινόμαστε και η αχαριστία, κατά το ΜΕΓΑΛΟ ΠΩΓΩΝΗΣΙΟ Μακαριστό ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΒΛΑΧΟ, είναι το αμάρτημα που ποτέ δε θα τύχει συγχώρησης.
Οραματιστής και συγχρόνως αγωνιστής και διεκδικητής.
Ξεψύχησες με την έγνοια του Πωγωνίου στην καρδιά σου και στο στόμα.
Το υπηρέτησες υποδειγματικά από το 2007 μέχρι και χθες, τιμώντας τους θεσμούς.
Άσκησες καθήκοντα Αντιδημάρχου με εξαιρετική κοινωνική προσφορά.
Συμμετείχες σε επιτροπές και πόστα των Δημοτικών υποχρεώσεων με προσφορά ανεκτίμητη.
Ακριβό πατέρα σε είπαν και ήσουν.
Σπάνιο σύζυγο και ήσουν.
Γλυκό αδελφό και ήσουν.
Άγγελος παρηγοριάς και δοτικό παιδί στην εργασία σου και θα σε θυμούνται.
Μας τίμησες με τη φιλία σου και νοιώθαμε κρυφή περηφάνια.
Πόσο σημαντικό είναι να οδεύεις προς τον ουρανό και να σε ακολουθεί ο τίτλος του καλού ανθρώπου!
Μας φεύγεις, όμως, άγουρος λεβέντη μου. Κληροδοτείς την καλοσύνη σου και την αρχοντιά  του χαρακτήρα σου νωρίς στα αγγελούδια σου.
Λεβέντη μου συνάδελφε, κάθε κηδεία είναι ένα μάθημα.
Η δική σου, μάθημα μεγάλο. Όχι μόνο γιατί μας συνταράσσει το αιφνίδιο, όχι μόνο γιατί ακούμε το «πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα», αλλά και για το ότι μας διδάσκεις πως στη ζωή πρέπει να έχουμε σκοπούς και να μην υπηρετούμε σκοπιμότητες.
Παραδεισένια ξεκούραση δώσε Θεέ μου στο παλικάρι μας, στο Γιάννη μας.
Προσευχήσου από ψηλά Γιάννη για τα παιδιά σου, τη σύζυγό σου, τους συγγενείς και για εμάς τους συνεργάτες και φίλους σου.

Καλό Παράδεισο   

Εικόνα βεβήλωσης παρουσιάζει το εικονοστάσι του Αγίου Στυλιανού προστάτη του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου

Δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζει το εικονοστάσι του Αγίου Στυλιανού που βρίσκεται στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου δεν τιμάει κανένα.
Ο αύλειος χώρος του Σχολείου χρησιμοποιείται για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αμέτρητοι επισκέπτες είδαν την θλιβερή εικόνα καταστροφής και εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το εικονοστάσι.

Απορία άξιο πως δεν έπεσε στην αντίληψη κανενός, ούτε της Σχολικής Επιτροπής, ούτε της Τοπικής Κοινότητας, ούτε της Δημοτίκής Αρχής Πωγωνίου.
Πάντως υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το άνοιγμα του Σχολείου και τον καθιερωμένο αγιασμό να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντηρήσης!

Το Πολυφωνικό Καραβάνι συνεχίζει το ταξίδι του ... Σάββατο 8 Αυγούστου ώρα 1 μ.μ. στον Παρακάλαμο, συλλογική επιτόπια καταγραφή, εργαστήρι πολυφωνίας


 
   

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής
Το μεγάλο ταξίδι των φωνών ξεκινά και πάλι!
Το Πολυφωνικό Καραβάνι, ο μακροβιότερος παραμεθόριος πολιτιστικός θεσμός της χώρας στο χώρο της ζώσας παράδοσης. Ένας τελείως αλλιώτικος θεσμός, διαρκώς on the road και συνήθως off road. Ένας θεσμός που ιχνηλατεί όλη την παραμεθόρια και την “απέκει” Ήπειρο από χωριό σε χωριό.
Ο μοναδικός διαπεριφερειακός θεσμός της χώρας, με εκδηλώσεις σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ιόνιο. Ο μοναδικός διασυνοριακός θεσμός που διοργανώνει εκδηλώσεις σε τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία, Βουλγαρία), εδώ και δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια.
Ένα ταξίδι στα όρια, τα επιμεθόρια και τα υπερόρια του χάρτη, συχνά πίσω από τις αποσιωπήσεις και τις ψευδωνυμίες της γεωγραφίας, στους κοινωνικούς και φυσικούς χώρους του πολυφωνικού τραγουδιού. Ένα ταξίδι που διαβαίνει διαρκώς σύνορα, γεφυρώνοντας τις όχθες τους, μέσα από τις κοινές παραδόσεις της λαϊκής πολυφωνίας. Ένα ταξίδι που σμίγει στο διάβα του την καρδιά των Βαλκανίων με την καρδιά της Μεσογείου, με την καρδιά των πολύτροπων εκδηλώσεων πάντα στην πολύφωνη Άπειρο Ήπειρο!
Πολύτροπο το μεγάλο ταξίδι των φωνών! Με συναυλίες, γλέντια, ανταμώματα, συλλογικές επιτόπιες καταγραφές, παρουσιάσεις, προβολές, δρώμενα, περιήγηση, περιοδεύουσα ελεύθερη κατασκήνωση. Ένα ταξίδι στα ξέφωτα της συλλογικής μνήμης κι έκφρασης, μια συλλογική ιχνηλασία αλλά και μια ψηλάφηση των ορίων της συλλογικότητας στην έκφραση. Ένα ταξίδι όπου η ανακάλυψη λειτουργεί ακόμη σαν αποκάλυψη και η γνώση σαν μέθεξη.
Η αστική μη κερδοσκοπική “Άπειρος” μας προσκαλεί στο Πολυφωνικό Καραβάνι, όπως δεκαεπτά χρόνια τώρα. Ταξιδεύοντας καλοκαίρια αλλά και χειμώνες και άνοιξες. Παλαιότερα με συνταξιδιώτες τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, φέτος, σε τόσο δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, επιλέγοντας να μην απευθύνει κανένα αίτημα στήριξης. Μόνο “καύσιμο” για το ταξίδι, η αφοσίωση και η προσφορά των πρωτεργατών του, η εθελοντική και ανιδιοτελής συμμετοχή όλων σε εκδηλώσεις πάντα και παντού με ελεύθερη είσοδο, προσφέροντας μια πνοή ζωής σε χωριά που παλεύουν για την επιβίωσή τους.
Το Πολυφωνικό Καραβάνι διοργανώνεται με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Η “Άπειρος” φέτος συναντιέται και αλληλοστηρίζεται, κατά τόπους, και με άλλα συλλογικά εγχειρήματα, όπως το Φεστιβάλ της Βωβούσας, οι εκδηλώσεις συλλόγων και αποδήμων σε Πωγώνι και Ζαγόρι.
Παρασκευή 7 Αυγούστου
10 π.μ. – 8 μμ Πλαίσιο, Σίδερη, Φοινίκη, Γιρομέρι, Πόβλα, Τσαμαντάς, Βαβούρι, Λιάς, Λαγγάβιτσα, Καλλιθέα – ολοήμερο καραβάνι στη Μουργκάνα (ιχνηλασία, συναντήσεις, καταγραφές, αυτοσχέδιες εκδηλώσεις)
9 μ.μ. Πολύδροσο Θεσπρωτίας, μεγάλη εκδήλωση στο γενέθλιο τόπο της «Απείρου»
Σάββατο 8 Αυγούστου
1 μ.μ. Παρακάλαμος – συλλογική επιτόπια καταγραφή, εργαστήρι πολυφωνίας9 μμ Δελβινάκι – συναυλία της “Χαονίας”, συμμετοχή στις τοπικές εκδηλώσεις
Κυριακή 9 Αυγούστου12 - 3 μμ Βοϊδομάτης - Εργαστήρι Πολυφωνίας και κολύμπι 9 μμ Πάπιγκο – μεγάλη συναυλία της “Χαονίας” στην πλατεία

Δευτέρα 10 Αυγούστου
Ολοήμερο καραβάνι στα χωριά του Κεντρικού και Ανατολικού Ζαγορίου
Τρίτη 11 Αυγούστου
7 μ.μ., Κήποι Ζαγορίου– το Πολυφωνικό Καραβάνι στηρίζει τις “Ηπειρώτικες Όχθες” της Πανηπειρωτικής σε ένα μουσικοποιητικό αφιέρωμα στα πολυφωνικά τραγούδια για τα γεφύρια και τα ποτάμια.
Για περισσότερες πληροφορίες, σημεία συνάντησης, τηλέφωνα και τρόπους επικοινωνίας μπορείτε να επισκεφθείτε το www.polyphoni.gr   ή να στείλετε μήνυμα στο apiros@otenet.gr

Άγιος Κοσμάς Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 8 Αυγούστου


Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 8 Αυγούστου στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου.
Κλαρίνο Σωτήρης Δέσσης
Τραγούδι: Γιάννης Φάκος

Πληρώνονται σήμερα Παρασκευή τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Την Παρασκευή 7 Αυλούστου θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ τα επιδόματα β' τριμήνου, δηλαδή το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολυτέκνων Οικογενειών. Τα επιδόματα δικαιούνται όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι 26 Ιουνίου 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η πληρωμή αυτή αφορά 235.463 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 64.921.421,42 ευρώ.
Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 26-6-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr  ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.
Επισημαίνεται ότι μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε.

Τις απολύσεις στη Γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" καταγγέλλει το ΚΚΕ

Στις 100άδες απολύσεις του τελευταίου μήνα στο νομό μας ήρθαν να προστεθούν και οι δεκάδες απολύσεις συμβασιούχων και μόνιμων υπαλλήλων στη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.
Η επιχείρηση πρότυπο στην ιδιωτικοποίησή της, με τις γνωστές επιπτώσεις για του αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής και τους εργαζόμενοτυς της ίδιας της επιχείρησης, αποθρασυμένη από την στάση της «Αριστερής» Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρωτοστατεί στο νομό μας στην αντιλαϊκή επίθεση.Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ με ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων, με τις τελευταίες μαζικές απολύσεις αποδεικνύει ποιος πληρώνει το μάρμαρο. Τα μνημόνια διαρκείας που μας επιβάλλουν είναι για λογαριασμό του κεφαλαίου. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν οι Κυβερνήσεις με όποιο προσωπείο κι αν εμφανίζονται «δεξιό» ή «αριστερό».

Αρκετά ανεχτήκαμε την κοροϊδία τους.

Την κρίση να πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.

Τ.Ε Ιωαννίνων-Θεσπρωτίαs του ΚΚΕ

Σε πόσες δόσεις, πώς και πότε θα γίνει η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς

Σε δύο δόσεις σπάει η επιβάρυνση της αυξημένης έκτακτης εισφοράς ξεκινώντας από τον μισθό του Ιουλίου για όσους δεν έχει γίνει η εκκαθάριση.
Οι μισθωτοί με εισόδημα από 30.000 ευρώ και πάνω αλλάζουν κλίμακα και θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται περαιτέρω αφού η κράτηση θα γίνεται κάθε μήνα από τα λογιστήρια έως τον Δεκέμβριο.
H παρακράτηση δεν έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2015, οπότε οι φορολογούμενοι που θα την πληρώσουν, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη το 2016, όταν θα έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας με την εισφορά που δεν εξοφλήθηκε στο α΄ εξάμηνο του 2015.
Με εγκύκλιο της Κ. Σαββαϊδου λοιπόν ορίζεται ότι παρά το γεγονός ότι η αύξηση της έκτακτης εισφοράς ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά, επειδή ο νόμος δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουλίου από αυτή την ημερομηνία θα αρχίσει να παρακρατείται και η αυξημένη εισφορά.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την εγκύκλιο: