Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Συνέδριο Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, Δελβινάκι 9 Αυγούστου 2015

Αθήνα 1 Αυγούστου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το Συνέδριο που διοργανώνει φέτος, υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Ηπείρου και σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου, την Ένωση Δελβινακιωτών και τις αρμόδιες τοπικές αρχές, στην ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου, το Δελβινάκι, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015.
Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης του Πωγωνίου, καθώς και σε θέματα σύγχρονου προβληματισμού που αφορούν τον τόπο μας.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να σταλεί κοινό μήνυμα ελπίδας για την ενίσχυση της περιοχής μας, ιδιαίτερα σε εκείνους που μπορούν να επενδύσουν στον τόπο μας μέσα από πρωτότυπες ιδέες.
Πρόσωπα, ομάδες και ενώσεις που δραστηριοποιούνται στο Πωγώνι θα στελεχώσουν το Συνέδριό μας ενώ έχουν κληθεί να παραστούν οι εκκλησιαστικές, πολιτικές, αυτοδιοικητικές, στρατιωτικές και οι λοιπές ηπειρωτικές αρχές.
Η παρουσία σας θα στείλει ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον στον τόπο μας.
Θα χαρούμε να σας έχουμε δίπλα μας - αρωγούς - στην προσπάθεια αυτή.
Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (01-08-2015) το βράδυ στο 9ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 56χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 55χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 56χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ώρα 20:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  τη  Δευτέρα    Αυγούστου  2015   και ώρα  20:00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ-ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ]

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

Οι επιβαρύνσεις που έφερε στο «καλάθι της νοικοκυράς» η αύξηση του ΦΠΑ

 Οι διαφορές με τις ακριβότερες χώρες και τις φθηνότερες χώρες

 Σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία, αλλά οριακά ακριβότερο σε σύγκριση με την Ισπανία παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς μετά και την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ.
 Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ για τις τιμές 19 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (αλεύρι, γάλα, καφές, μακαρόνια, χυμός πορτοκαλιού, πατάτες, μήλα κλπ) στις τέσσερις χώρες, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στη χώρα μας.
 Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία το ελληνικό καλάθι κοστίζει 51,61 ευρώ, έναντι 51,04 ευρώ στην Ισπανία, 71,32 ευρώ στη Μ. Βρετανία και 66,64 ευρώ στη Γαλλία. Δηλαδή είναι φθηνότερο κατά 38,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου και κατά 29,1% σε σχέση με εκείνο της Γαλλίας.

Φορο-καταιγίδα για εκατομμύρια φορολογούμενους

Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, ακίνητα και αγρότες

Οι παρεμβάσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών αφορούν στα εξής:
 1. ΕΝΦΙΑ: Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί και φέτος με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες οι οποίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπερβαίνουν τις εμπορικές τιμές σε ποσοστό που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 50%.
 Με δεδομένο ότι ο ετήσιος εισπρακτικός στόχος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις στο φόρο οι οποίες θα δίνουν μια «γεύση» δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών στα ακίνητα μεταφέροντας μέρος των επιβαρύνσεων από τους μικροιδιοκτήτες ακινήτων στους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία. 
Στο τραπέζι είναι η αύξηση των εσόδων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ που υπολογίζεται με βάση την αξία της ακίνητης περιουσίας σε σχέση με τον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται ανά τετραγωνικό μέτρο.
Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται διάφορες προτάσεις που αφορούν στα εξής:

Η αρχαία Δωδώνη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στην καλύτερη χρονική συγκυρία, την ώρα που τα Γιάννενα διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του Πολιτισμού για το 2021, το Μουσείο της Ακρόπολης έχει την πρόθεση να προβάλει στους πολυπληθείς επισκέπτες του την αρχαία Δωδώνη.
Χθές το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή, πρόεδρο και «ψυχή» του Μουσείου της Ακρόπολης, συνοδευόμενο από τον επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κώστα Σουέρεφ και συζήτησαν πάνω σε αυτή την προοπτική.

ΔΟΛΙΑΝΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό γλέντι την Κυριακή 16 Αυγούστου

Η Γ' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει γλέντι την Τετάρτη 5 Αυγούστου στο Καλπάκι


Πρόσκληση

Σας περιμένουμε όλους  την Τετάρτη 5 Αυγούστου στο Καλπάκι, στο προαύλιο της εκκλησίας και ώρα 22:00 να γλεντήσουμε με την ορχήστρα του Μιχάλη Μπραχόπουλου στο γλέντι που διοργανώνουμε  η Γ' Λυκείου Δολιανών για την ενίσχυση της εκδρομής μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας!!!