Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Εορτασμός προς τιμή της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο




 Την Κυριακή  26 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής,  τελέστει Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.

Άρτα: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (25-07-2015) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 44χρονος κατηγορείται ότι την 25-07-2015 μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα αφαίρεσε από γκαράζ ιδιοκτησίας 58χρονης ημεδαπής, ανταλλακτικά ποδηλάτου και προσωπικά αντικείμενα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Θανατηφόρο τροχαίο στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Σήμερα (26-07-2015) και ώρα 06.00΄, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς, περιοχή Άγιος Ιωάννης Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονη ημεδαπή συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 58χρονος και ελαφριά η 47χρονη.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοποδηλάτου

Συνελήφθη, χθες (25-07-2015) το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μεταφορικού μέσου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος το πρωί της 25-07-2015 αφαίρεσε από τα Ιωάννινα ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού.
Το κλεμμένο μοτοποδήλατο που βρέθηκε στην κατοχή του 35χρονου κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Ποιοι καλούνται να πληρώνουν την εφορία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου

Όσοι υπόχρεοι είχαν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωσε μέχρι τις 18 Ιουλίου, υποχρεούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου που τους αναλογεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 31 Ιουλίου.
Αυτός προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που αφορά την έναρξη ισχύος των αλλαγών στο ΦΠΑ, καθώς και τις φορολογικές δηλώσεις.
Συγκεκριμένα:
Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που είχαν υποβληθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου, η πρώτη δόση του φόρου πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Για δηλώσεις που υποβλήθηκαν μετά τις 18 Ιουλίου, η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου.

Πτώση έως 1.000 μόρια στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Η ιδιαίτερη δυσκολία των θεμάτων φέτος συμπιέζει προς τα κάτω τις βάσεις στις δημοφιλείς σχολές

Πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις φετινές βάσεις όσον αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Στις ιατρικές σχολές η πτώση είναι από 180 έως 600 μόρια περίπου, στις νομικές από 500 έως 750, στους χημικούς μηχανικούς από 500 έως 1.000, ενώ αναμένεται να υπάρξει και άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στην περιφέρεια και το κέντρο.
Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης, οι παράγοντες που καθορίζουν σε γενικές γραμμές τις βάσεις είναι τρεις: Ο αριθμός των εισακτέων, οι επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις και οι προτιμήσεις τους, όπως αυτές αποτυπώνονται στα μηχανογραφικά τους δελτία. Φέτος, ωστόσο, θα πρέπει να προστεθούν ακόμη δύο: τα πιο αυστηρά κριτήρια στις μετεγγραφές και η οικονομική ανασφάλεια που προκάλεσε στις οικογένειες ο έλεγχος των κεφαλαίων.

«Τσεκούρι» έως 20% σε επιδόματα του δημοσίου, ενιαίο μισθολόγιο, κινητικότητα

Θεσμοθέτηση ενιαίου μισθολογίου και υλοποίηση ενός νέου σχεδίου της κινητικότητας προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό πρόγραμμα για τις αλλαγές στο Δημόσιο, που έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όπως αναφέρει το “Έθνος”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα έχουν τεθεί νέες αλλαγές στο Δημόσιο και ένα νέο «μπρα ντε φερ» μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, την αξιολόγηση και την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την κινητικότητα και τις προσλήψεις νέου προσωπικού.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τους εταίρους προβλέπεται η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με εφαρμογή από το 2016, ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 δημοσίους λειτουργούς, η υλοποίηση ενός νέου κύματος κινητικότητας, καθώς και η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.
Συγκεκριμένα, στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνονται υπάλληλοι μεταξύ των οποίων δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί του ΕΣΥ, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, διπλωματικοί υπάλληλοι, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας.

Πρέβεζα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη, σήμερα (24-07-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, ποινής φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.