Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Παράταση έως τις 22 Ιουλίου, για τη προθεσμία καταβολής οφειλών

Παρατείνεται μέχρι τις 22 Ιουλίου 2015 η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση οφειλών καθώς και η προθεσμία καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση.Ειδικότερα, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 84/18-7-2015) σύμφωνα με την οποία, από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 65), όπως ισχύει και παρατάθηκε για τελευταία φορά με την αριθ. ΓΔΟΠ 0000989ΕΞ2015/ΧΠ2314/16.7.2015 (Β'1482) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών έως 19 Ιουλίου 2015, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες / επιχειρήσεις ότι:
Παρατείνονται μέχρι και την τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της από 28 Ιουνίου 2015 τραπεζικής αργίας, δηλαδή μέχρι τις 22 Ιουλίου 2015, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση οφειλών.
Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση.

Στο «μάτι» του ΟΟΣΑ η διακίνηση του «χύμα» τσίπουρου

Συστάσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους κλάδους των ποτών και των πετρελαιοειδών περιλαμβάνει η δεύτερη «εργαλειοθήκη» (toolkit) του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.
Συνολικά οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού εξέτασαν 482 νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν τη λειτουργία των κλάδων αυτών καθώς και της κλωστοϋφαντουργίας και του μηχανολογικού εξοπλισμού, τομείς στους οποίους δεν βρέθηκαν εμπόδια στον ανταγωνισμό. 
Οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη προβλέπουν 82 αλλαγές στον κλάδο των ποτών και 6 στα πετρελαιοειδή, οι οποίες έχουν τεθεί υπόψη της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σαφάρι για παράνομα Ι.Χ. ξεκίνησε η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε «σαφάρι» σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό επιβατικών Ι.Χ. αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παράνομα, ή με πλαστά δικαιολογητικά, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονήσει για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από ελέγχους που πραγματοποίησαν ήδη οι τελωνειακές υπηρεσίες, σε εφαρμογή του ανωτέρω σχεδίου,  εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις αυτοκινήτων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να αποδείξουν τη νόμιμη κυκλοφορία τους στη χώρα μας.
Τα αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν προσωρινά, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενός οχήματος αποδέχθηκε την παράβαση και κατέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, σε συνέχεια της εν λόγω άσκησης, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλη την επικράτεια με ευθύνη των κατά τόπους αρμόδιων τελωνειακών αρχών.    

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Βαλάντη Κοζορώνη

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου τριετούς συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Βαλάντη Κοζορώνη.
Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο ποδοσφαιριστής δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στα Γιάννενα. Ξέρω ότι ήρθα σε μια πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό κορμό και με προοπτικές. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας που με εμπιστεύτηκαν και που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και παράλληλα να πετύχω κι εγώ τους δικούς μου».

ΕΛΓΑ: Προκήρυξη 150 θέσεων εργασίας με 8μηνα

Ο ΕΛΓΑ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν πενήντα (150) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών (ανά την Επικράτεια) του ΕΛΓΑ , που εδρεύει στην Αθήνα του Νομού Αττικής,
και συγκεκριμένα του εξής, ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός θέσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
101 ΠΕ Γεωπόνων 8 μήνες 140
102
ΠΕ
Κτηνιάτρων
 8 μήνες 10
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

Αναλήψεις 300 ευρώ μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουλίου


Διευκρινίσεις για την ΠΝΠ που αφορά στο άνοιγμα των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) παρείχε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη.
Όπως εξήγησε, όσον αφορά στα capital controls και τα ποσά ανάληψης που θα μπορούν να κάνουν οι καταθέτες, από σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 24 του μηνός, θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά (5 μέρες Χ 60 ευρώ = 300).
Από το Σάββατο 25 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 1 Αυγούστου και από κάθε εβδομάδα τούδε και στο εξής, οι καταθέτες θα μπορούν να σηκώνουν και πάλι ποσό 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά.
Η κυρία Κατσέλη εξήγησε ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν και για τους συνταξιούχους, ενώ υπογράμμισε ότι για την πρόσβαση στις θυρίδες δεν υπάρχει απολύτως καμία απαγόρευση.

Μερόπη Τζούφη: Δήλωση για τη συμφωνία με τους δανειστές

Η απόφασή μου να ψηφίσω την νέα συμφωνία, την οποία η Κυβέρνηση μας αναγκάστηκε να αποδεχθεί εκβιαστικά, λήφθηκε ύστερα από μια εξάμηνη μάχη, που αναπτέρωσε το ηθικό του λαού μας, και κυρίως μετά από την τελευταία πράξη της διαπραγμάτευσης, όπου ξεδιπλώθηκαν τα σχέδια του πιο επιθετικού κομματιού του γερμανικού κεφαλαίου.
Από τη μια υπήρχε η επιλογή της σκληρής για το λαό συμφωνίας που απαιτούσαν οι δανειστές και από την άλλη η επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας και της εξαέρωσης των καταθέσεων και των εισοδημάτων, η οποία θα έπληττε κυρίως ή και αποκλειστικά τα φτωχότερα στρώματα του λαού και όσους είχαν επιλέξει να στηρίξουν την κυβέρνηση και τη χώρα, σε αντίθεση με πολλούς συμπατριώτες μας που είχαν επιλέξει να βγάλουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες και να τα έχουν προστατευμένα στο εξωτερικό, στις θυρίδες ή στις κρυψώνες. Θα βιώναμε πρωτοφανείς για τις τελευταίες δεκαετίες και νεότερες γενιές δύσκολες καταστάσεις, που μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει.