Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις Υπαρχιφύλακες και μία ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάφορα αδικήματα

Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων
 Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Συνελήφθησαν, χθες (02-07-2015) στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις αστυνομικοί και μία ημεδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Πρόκειται για τρεις Υπαρχιφύλακες, 46, 41 και 38 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Νομού Ιωαννίνων, καθώς και για 37χρονη ημεδαπή ιδιώτιδα.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δύο Υπαρχιφύλακες (41 και 38 ετών), εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, αν και είχαν ενημερωθεί για ύποπτο όχημα συγκεκριμένης μάρκας και αριθμού κυκλοφορίας, το οποίο ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά ή παράτυπους μετανάστες, όταν το εντόπισαν και το ακινητοποίησαν στο δρόμο από Καβάσιλα προς Κόνιτσα, αφού διαπίστωσαν ότι το οδηγούσε ο τρίτος Υπαρχιφύλακας, με συνεπιβάτη την 37χρονη, το άφησαν να αποχωρήσει, χωρίς να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Συμβούλιο της Επικρατείας: Κανονικά το Δημοψήφισμα

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές

Κανονικά θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα την Κυριακή, όπως απεφάνθη το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές δύο ελλήνων πολιτών, που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα.
Προηγουμένως, οι δικηγόροι που είχαν ασκήσει παρέμβαση υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος υποστήριξαν ότι η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και το Προεδρικό Διάταγμα για τις εκλογές είναι συνταγματικά και νόμιμα και ότι το μόνο αρμόδιο δικαστήριο να κρίνει τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος είναι το Εκλογοδικείο και όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρέπει να πούμε ακόμα μια φορά ΟΧΙ

Πατριώτες!
Δύο μέρες μείνανε για να αποφασίσουμε. Την ερχόμενη Δευτέρα ή θα προχωράμε με το κεφάλι ψηλά η θα προχωράμε με το κεφάλι κατεβασμένο.
Καμιά δικαιολογία, κανένα επιχείρημα δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικό από την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού! Μας κήρυξαν ανοιχτά τον πόλεμο, ο Ελληνικός λαός δέχεται μια ολομέτωπη και ύπουλη επίθεση.
Πρέπει να πούμε ακόμα μια φορά ΟΧΙ. Όπως το 40 οι προγονοί μας.
Ειδικά οι κάτοικοι της περιοχής της Ηπείρου, που τα βουνά μας είναι ποτισμένα με το αίμα χιλιάδων νεκρών.
Θα τρίζουν τα κόκαλά τους όταν ακούνε ότι εμείς οι απόγονοί τους, ότι παραδοθήκαμε άνευ όρων στους ξένους γιατί δεν αντέχανε άλλο να περιμένουμε στις ουρές μπροστά από τις τράπεζες. Ντροπή στον Έλληνα που θα προβάλει μια τέτοια δικαιολογία.
Κοιτάξτε ποιοι και γιατί είναι υπέρ του ΝΑΙ.
Κοιτάξτε ποιοι και γιατί είναι υπέρ του ΟΧΙ.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Πάντοτε υπήρχαν στην ιστορία μας άνθρωποι που έθεταν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του λαού μας. Στη κατοχή οι μαυραγορίτες παρακαλούσαν να μην φύγουν ποτέ οι Γερμανοί από την χώρα μας, ας έβλεπαν γύρω τους παιδάκια με φουσκωμένες από την πείνα κοιλιές, ας έβλεπαν εκατοντάδες καρότσια να μαζεύουν κάθε μέρα τους νεκρούς από την πείνα ανθρώπους.
Δεν έχουμε αυταπάτες πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι που συμβιβάζονται πολύ εύκολα με κάθε κατάσταση. Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, απαιτούσαν από τους Αθηναίους να βγούνε στους δρόμους και να τους υποδεχτούν σαν σωτήρες.

Ωράριο ΟΤΑ Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 κατά τη διενέργεια δημοψηφίσματος

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των εκλογέων, οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια του δημοψηφίσματος θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Ιουλίου 2015 αντίστοιχα.
Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες αυτές ημέρες και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας που εμπλέκονται στη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, την Κυριακή, ημέρα διενέργειας του δημοψηφίσματος, τα καταστήματα των ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους, όπου εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.

Δήλωση του Βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με θέμα το δημοψήφισμα


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

   Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έλαβε στις 25 Γενάρη. Ούτε μία στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μας να υποκύψουμε και να παραδώσουμε αλυσοδεμένη τη χώρα στους δανειστές. Αποδείξαμε ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη και την ευρωζώνη καταθέτοντας πρόταση που κινούνταν στα όρια της αντοχής της κοινωνίας και του προγράμματός μας και κατένεμε δίκαια τα βάρη στην κοινωνία, χωρίς να επιβαρύνει άλλο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. 
  Θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε. Μετά το κλείσιμο των τραπεζών από τους δανειστές, ο εκβιασμός μεταφέρεται σε κάθε πολίτη χωριστά. Θέλουν να ακυρώσουν την ελπίδα που γεννήθηκε στις 25 Γενάρη ότι η λιτότητα στην Ευρώπη μπορεί να τερματιστεί. Θέλουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό που επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Θα υποκύψουμε;  
   Ναι σημαίνει ότι αθωώνουμε τις εγκληματικές πολιτικές Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου που οδήγησαν εκατομμύρια συμπολιτών μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Όποιος τοποθετείται θετικά σε αυτή την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία λέει Ναι σε ένα μη βιώσιμο χρέος που θα εξαθλιώνει ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας και θα ακυρώνει το μέλλον των παιδιών μας. Το Ναι επομένως δεν είναι Ναι στην Ευρώπη. Είναι Ναι στη βαρβαρότητα και Ναι στις προσδοκίες του εγχώριου μνημονιακού κατεστημένου να αναστηθεί. Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό να φωνάξει ένα δυνατό ΟΧΙ στο τελεσίγραφο των δανειστών. Γιατί ΟΧΙ σημαίνει ότι κρατάμε τη φλόγα της ελπίδας αναμμένη για το τερματισμό της λιτότητας σε μια Ευρώπη που δεν αρνείται τις δημοκρατικές της παραδόσεις.   

Επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ στους υπερήλικες ανασφάλιστους Βορειοηπειρώτες και Ελληνοπόντιους

Οι υπουργοί Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη συνάντηση που είχαν με ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ και ιδίως φορείς εξήγγειλαν την επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ στους υπερήλικες ανασφάλιστους. 
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των δύο υπουργών, οι δικαιούχων θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις το επόμενο δεκαήμερο στον ΟΓΑ, ενώ  από την 1η Οκτωβρίου του 2015 θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Για τον πρώτο χρόνο, όπως είπαν, η σύνταξη θα είναι 260 ευρώ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 η σύνταξη θα ανέλθει στα 360 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη σύνταξη η οποία δινόταν κατά κύριο λόγο σε ομογενείς άνω των 67 χρόνων, είχε καταργηθεί πριν από δύο χρόνια μετά τη θέσπιση αυστηρών κριτηρίων για όσους δικαιούνταν συντάξεις ή επιδόματα.

Παρατείνεται η καταβολή δόσεων για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού παρατείνονται έως τις 10 Ιουλίου οι προθεσμίες για την καταβολή των δόσεων της ρύθμισης από τους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Το μέτρο αφορά την καταβολή δόσεων, οι οποίες έχουν καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εντός της ειδικής τραπεζικής αργίας.

Ειδικότερα, δόσεις ρυθμίσεων που εξοφλούνται με άμεση χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή) και δεν κατεβλήθησαν στις 30/6/2015, θα καταβληθούν με νέα ροή την πιο πάνω ημερομηνία.

Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Τίθεται σταυρός προτίμησης είτε εντός του τετραγώνου που βρίσκεται κάτω από κάθε απάντηση είτε παραπλεύρως του κειμένου της κάθε απάντησης, δεξιά ή αριστερά αυτής.


Την Κυριακή 5 Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παίρνοντας θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.
Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα, την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.
Εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχουν οι ομογενείς. 
Για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr  
Εναλλακτικά, σχετικές πληροφορίες παρέχει το ίδιο υπουργείο στο τηλέφωνο 213 1361500 έως το κλείσιμο της κάλπης.
Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου. 
Για τον περιορισμό των εξόδων, εν μέσω μάλιστα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, δωρεάν θα είναι το Σαββατοκύριακο η διέλευση από τα διόδια των αυτοκινητόδρομων (και της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου), όπως και την Κυριακή στην Αττική Οδό. 
Επίσης, εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων τους παρέχουν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και η Aegean Airlines.

Λούρος Πρέβεζας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε χθες το απόγευμα

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 20 και 24 ετών, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, περίπτωση ληστείας σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε χθες (02-07-2015) το απόγευμα, στο Λούρο Πρέβεζας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 22χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου και δύο ακόμη ημεδαπών, ηλικίας 20 και 24 ετών που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα στο 24ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων (ύψος Λούρου Πρέβεζας), οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν με αυτοκίνητα 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) και στη συνέχεια με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν το τρακτέρ και το κινητό του τηλέφωνο.
Ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις, ο ελκυστήρας εντοπίστηκε σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή του Λούρου και αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων

Σήμερα (03-07-2015) μετά τα μεσάνυχτα, στο 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Το ΟΧΙ εκείνων των απλών ανθρώπων, μας εμπνέει και σήμερα...

Σήμερα το πρωί μέλη της «Ομάδας Πρωτοβουλίας ενάντια στην ΕΟΖ Πωγωνίου», ανέβηκαν και καθάρισαν την επιγραφή, το τεράστιο ΟΧΙ που είναι γραμμένο στην κορυφή του βουνού που βρίσκεται απέναντι από το ιστορικό Καλπάκι.
Γράφτηκε μετά τον πόλεμο για να θυμίζει το ΟΧΙ του 1940. 
Καθάρισαν το χώρο από τις τσουκνίδες, τα αγκάθια, τα παράσιτα, βάλανε τις πέτρες στη θέση τους, τις ασβεστώσανε, και τώρα φαίνεται πεντακάθαρα από πολύ μακριά.
Να το βλέπουν οι περαστικοί και να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, να θυμηθούν γιατί πολέμησε και σκοτώθηκε τόσος κόσμος στα βουνά αυτά.
Γιατί τότε άοπλοι, ξυπόλυτοι τα βάλανε με τα σιδερόφρακτα των ξένων και νίκησαν, και δοξάστηκαν στα πέρατα της οικουμένης!
Κάτι συνειρμοί που έρχονται στο μυαλό του ανθρώπου τέτοιες μέρες.
Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα ξαναπάμε να καταθέσουμε λίγα λουλούδια, γιατί το ΟΧΙ εκείνων των απλών ανθρώπων, μας εμπνέει και σήμερα...


«Κύμα φυγής» από το Δημόσιο και τα νοσοκομεία

6.000 αιτήσεις κατατέθηκαν μόνο τον Ιούνιο

Σύμφωνα με το «Έθνος» οι αιτήσεις για αποχώρηση από το Δημόσιο ανήλθαν στις 6.000 όταν ο αντίστοιχος ρυθμός το προηγούμενο διάστημα ήταν της τάξης των 450-600 το μήνα.
Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι πρόκειται κυρίως για υπαλλήλους που είχαν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά παρέμεναν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους συνταξιοδότησης.
Οι 1.000 από αυτούς προέρχονται από τα νοσοκομεία με τους 700 να είναι νοσηλευτές σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία έως το τέλος του 2014 συνταξιοδοτήθηκαν περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στον τουρισμό

Έως και τις 30 Ιουλίου η προθεσμία

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού.
Πρόκειται για την επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης (voucher) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίησης προσόντων, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Από τους συνολικά 8.000 ωφελούμενους, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr από σήμερα έως και τις 30 Ιουλίου.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανασχεδιάστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ράνια Αντωνοπούλου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με σκοπό τη στοχευμένη κατάρτιση και την παροχή των μέγιστων δυνατών ωφελημάτων στους ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να λάβουν κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση σε επτά βασικές ειδικότητες του κλάδου του τουρισμού.

Η συνέντευξη του Σταύρου Ζηκόπουλου στον ΒΗΜΑ TV, με θέμα την αγορά και το Δημοψήφισμα

Η συνέντευξη στον τοπικό σταθμό ΒΗΜΑ TV στα Ιωάννινα από τον οικονομολόγο-αμπελουργό κ. Σταύρο Ζηκόπουλο με θέμα την αγορά και το Δημοψήφισμα.






Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο για το δημοψήφισμα


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνει ότι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Χώρας και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 4 και 5 Ιουλίου 2015 και χωρίς διόδια οι διελεύσεις στην Αττική οδό την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.
Ειδικότερα, θα είναι δωρεάν,
- οι μετακινήσεις στους αυτοκινητόδρομους (4 & 5 Ιουλίου):
•Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)
•Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου)
•Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου)
•Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου)
Επίσης,
•στην Εγνατία Οδό ΑΕ θα ισχύουν το Σαββατοκύριακο δωρεάν διελεύσεις, χωρίς διόδια επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της Χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη).

•οι διελεύσεις στην Αττική Οδό, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, με βάση σχετική απόφαση της Αττικές Διαδρομές ΑΕ, για την διευκόλυνση συμμετοχής των πολιτών στο δημοψήφισμα.