Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου και οι Ηπειρώτες της περιοχής, γλέντησαν παραδοσιακά στο ''Ηπειρώτικο πανηγύρι'', στο Άλσος της Νέας Ζωής, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Το  Ηπειρώτικο πανηγύρι είναι μία, κατ' εξοχήν, πολιτιστική εκδήλωση, αλλά και γνήσια παραδοσιακή και προέρχεται κατ ευθείαν από την ψυχή της Ηπείρου.
Της Ηπείρου του μόχθου, του αγώνα, της αγωνίας, της καθημερινής προσπάθειας να καλλιεργήσει την κακοτράχαλη γη, της ξενιτειάς, του πόνου και της πίκρας, της αποδημίας, της μεγάλης αυτής πληγής, αλλά συγχρόνως κι' ευλογίας, γιατί από την αποδημία ξεκίνησε η πασίγνωστη Ηπειρωτική Ευποιία και Ευεργεσία και οι Μεγάλοι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες.

Αλλά και της Ηπείρου της χαράς, της προσμονής, της ελπίδας. Της ελπίδας για το γυρισμό των ξενιτεμένων και για ένα καλλίτερο αύριο.

Κλειστές θα μείνουν την Δευτέρα οι τράπεζες και το χρηματιστήριο

Το όριο αναλήψεων θα είναι 60 ευρώ

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απόφαση που πάρθηκε είναι να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα.
Μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες, ενώ δημοσιεύτηκε και το σχετικό ΦΕΚ με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την «τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας», όπως ονομάζεται.
Το όριο αναλήψεων θα είναι 60 ευρώ τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός είναι οι τράπεζες να μείνουν κλειστές για 6 ημέρες.
Τα ATM θα ανοίξουν μετά από 12 ώρες, από τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

Ειδική εξαίρεση θα υπάρξει για τους συνταξιούχους με τη μέριμνα για λειτουργία ορισμένων καταστημάτων τραπεζών, τα οποία θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό.

Ψηφίζουν και οι 18άρηδες στο δημοψήφισμα

Ψηφοφόροι που είχαν αποκλειστεί στις εκλογές, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο επικείμενο δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, χθες, από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε ότι την 5η Ιουλίου θα μπορούν να ψηφίσουν και οι 18ρηδες που είχαν αποκλειστεί από τις εκλογικές διαδικασίες του περασμένου Ιανουαρίου.
Οι γεννηθέντες το 1997 υπολογίζονται ότι αποτελούν ένα σώμα 100.000 περίπου ψηφοφόρων.
Αναμένεται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε εκλογικές διαδικασίες.


ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

Στα ίδια εκλογικά κέντρα με τις εκλογές η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

Ομαλά διεξάγεται η προετοιμασία του δημοψηφίσματος της Κυριακής, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου:
«Για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές της 25.1.2015 και με συντετμημένες προθεσμίες».

Ή υποτροπή ή αλλιώς η αντιπολίτευση όπως λέγεται στο δήμο Πωγωνίου, ζει σε άλλο κόσμο ...

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τελευταία, την ανάρτηση που έκανε ο κ. Ντόντης ... που ξαφνικά ξέχασε όλα όσα έλεγε προεκλογικά ... περί αντισυνταγματικότητας των πράξεων του Δημάρχου μας ... περί παράνομων αλλά και σκόπιμη παράλειψη βασικών προγραμμάτων που έρχονται στο Δήμο Πωγωνίου και περνούν δίχως να δίνεται καμία βαρύτητα ... περί φακέλων που ήδη έχουν σταλεί στον κ. εισαγγελέα,  φάκελοι που έχουν να κάνουν με άνομες-κατά την κρίση του κ. Ντόντη-πράξεις του Δημάρχου κλπ...κλπ...
Και ξαφνικά ... τον έπιασε ο πόνος να ασχοληθεί με το Υπ. Εθνικής Άμυνας!!!
Όλα τα υπόλοιπα τα βάλατε σε τάξη κ. Ντόντη;  
Ελάτε τώρα, άπαντες γνωρίζουμε τη θλιβερή και ανίκανη θέση σας ... αποδεικνύεται συνεχώς η θέση σας!!!  
Βλέπετε, η ιστορία "γράφεται" από τα έργα του Δημάρχου και από την ετυμηγορία του κόσμου.
Ταπεινή μου άποψη ... μαζέψτε τα κομμάτια που σας απέμειναν και κοιτάξτε κάποτε το συνάνθρωπο του τόπου που υποκρίνεστε πως πονάτε, επί της ουσίας ή αυτό δε βολεύει στη φτηνή δυσφήμιση της ύπαρξης σας;

Κλείνοντας, υπενθυμίζω: ο κόσμος κρίνει ... και ιδίως αυτοί που σας έμαθαν καλά.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 29/06-4/07/2015

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (29-06-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (30-06-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (01-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (02-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (03-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (04-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος (26-6-2015)

Η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, γνωμοδότησε θετικά επί της Μ.Π.Ε. του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων-Γέφυρας Πλάκας στην Π.Ε. Ιωαννίνων». 
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη με αφορμή τη συζήτηση για τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου έργου, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τον προγραμματισμό των μεγάλων έργων υποδομής της Ηπείρου στο πλαίσιο καίριων αναπτυξιακών εργαλείων, όπως νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, CEF, κ.ά.. Η κ. Καλογιάννη υπογράμμισε πως με την έγκριση της Μ.Π.Ε. προχωρά η περιβαλλοντική αδειοδότηση, ένα χρονοβόρο ζήτημα για την ολοκλήρωση του έργου.
Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων:
-  «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρίτσας», προϋπολογισμού 85.000 ευρώ (Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων - Περιφέρεια Ηπείρου - Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων)
-  «Χώρος συγκέντρωσης απορριμμάτων», προϋπολογισμού 27.000 ευρώ (Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Άρτας - Γενικό Νοσοκομείο Άρτας)
-  «Συντήρηση-ασφαλτόστρωση οδού στον οικισμό Παλαιά Φιλιππιάδα Δ. Ζηρού», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας - Δήμος Ζηρού)
-  «Συντήρηση – Τεχνικά Έργα στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Περιφέρειας Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας - Δήμος Πρέβεζας)
-  «Προμήθεια ηλεκτρικού Πίνακα Μέσης Τάσης 20 KW αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Κουκλιών Μαζαρακίου», προϋπολογισμού 22.140 ευρώ (Περιφέρεια Ηπείρου - ΤΟΕΒ Κουκλιών Μαζαρακίου)
-  «Αποκατάσταση αγωγού περιοχής Κρύας», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Περιφέρειας Ηπείρου-ΤΟΕΒ Κρύας-Λαψίστας)
-  «Αντικατάσταση αγωγού άρδευσης στο Δ.Δ. Καβαλλαρίου», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Περιφέρεια Ηπείρου-Δήμος Ζαγορίου).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συμμετοχή του Βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα στην τηλεοπτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Live U», την Πέμπτη 25-06-2015

Ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Τα μέτρα που προτείνουμε περιλαμβάνουν και δύσκολες πτυχές. Επιδιώκουμε, όμως, μια επωφελή και βιώσιμη λύση. Με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, αναπτυξιακά μέτρα και διευθέτηση του ζητήματος του χρέους. Δεν πρόκειται, όμως, να υπογράψουμε την καταδίκη του ελληνικού λαού και της χώρας».


Το σχετικό βίντεο: