Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ευχάριστη έκπληξη από τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά που ανακοίνωσε άλλες δύο μεταγραφές

Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενίσχυση της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο ανακοίνωσε δύο ακόμα μεταγραφές.
Παίχτες του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά είναι πλέον οι Κώστας Γκάνας και Πέτρος Λέκκος.
Ο Κώστας Γκάνας αγωνίζονταν τα τελευταία χρόνια στην Κόντσικα και στην Αγία Μαρίνα.

Ο Πέτρος Λέκκος αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου, με τεράστια εμπειρία και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Αναγέννηση Άρτας και στη Φιλοθέη.

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών παράταση για τις 100 δόσεις μέχρι τις 15 Ιουλίου

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου η ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία λήγει σήμερα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «κατατίθεται σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στο σχέδιο νόμου "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα", μια δεύτερη τροπολογία.
Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα, έως τις 15 Ιουλίου 2015. Η ημερομηνία αυτή αποτελεί την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης.
Η παραπάνω τροπολογία συνιστά ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται στη τελική φάση.

Υπόμνημα κατέθεσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με αποδημικές οργανώσεις από άλλες περιοχές της χώρας, στην Αναπληρώτρια Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη

Το υπόμνημα που κατέθεσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με αποδημικές οργανώσεις από άλλες περιοχές της χώρας, στην Αναπληρώτρια Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη, για ζητήματα του αποδημικού κινήματος, κατά την συνάντηση της 25 Ιουνίου 2015.

Υπόμνημα
Προς
Το Υπουργείο Οικονομικών
Γραφείο Υπουργού
Κυρία Υπουργέ,
Τα πολιτιστικά σωματεία οι Αδελφότητες, Σύλλογοι, Ενώσεις, Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες είναι νομικές οντότητες και ανήκουν φορολογικά στην κατηγορία των Νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Σκοπός των πολιτιστικών σωματείων είναι η δραστηριοποίηση στον πολιτισμό και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με παρουσιάσεις έργων και ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, με δημιουργία χορευτικών τμημάτων, με διδασκαλίες χορών, με διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών, με δημιουργία και διδασκαλία χορωδιών και συντελούν όχι μόνο στη διατήρηση του πολιτισμού και της πολιτιστικής μας παρακαταθήκης αλλά και της μεταλαμπάδευσης της στη νέα γενιά.
Πέρα από αυτό είναι άγρυπνοι φρουροί της διαφύλαξης, διατήρησης και προστασίας των μνημείων του πολιτισμού μας, των έργων των προγόνων μας, αλλά αποτελούν και τον συνδετικό κρίκο των αποδήμων όπου γης, προς τη ρίζα τους βοηθώντας έμπρακτα και λειτουργικά το μεγάλο εθνικό στόχο αναστολής της απαλλοτρίωσης της εθνικής συνείδησης αυτών όπως και της γλώσσας και των παραδόσεων του τόπου μας και έτσι επιτελούν μια καθαρή εθνική προσφορά.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών 5ης/15-5-2015 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. Ψήφιση Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Ηπείρου (2η ενότητα - Επιχειρησιακός Προγραμματισμός) για την περίοδο 2015-2019
(εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων )
3. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και σύσταση δουλείας εκτάσεων ακινήτων για το έργο: «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμου Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας Περιφέρειας Ηπείρου».
 (εισήγηση: η Δ/νση  Τεχνικών Έργων Π.Η.)
4. Έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ζηρού και Περιφέρειας Ηπείρου για την παραχώρηση δασολόγου για την επίβλεψη του έργου: «Πυροπροστασία δάσους Ζηρού».
(εισήγηση: ο Δήμαρχος Ζηρού)
5. Αποχαρακτηρισμός τμήματος Επαρχιακής Οδού από όρια Δ.Κ. Καναλλακίου (γέφυρα Σκεπαστού έως κόμβο Μπούντας) και χαρακτηρισμός της οδού 4η Επαρχ. Οδός (κόμβο Μπούντας) – Αχερουσία  - Εθν. Οδός 19 Αρχαγγέλου – Νεράιδας, σε Επαρχιακή Οδό 4α  [4η Επαρχ. Οδός (κόμβος Μπούντας) – Αχερουσία – Εθν. Οδός 19 Αρχαγγέλου- Νεράιδας)]
(εισήγηση: η  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πρέβεζας)
6. Έγκριση ορισμού εκπροσώπων για το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας)
7. Έγκριση Περιφερειακών Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από έσοδα της Περιφέρειας έτους 2015.
   (εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
8. Έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015
   (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
9. Αντιπλημμυρική προστασία ευρύτερης περιοχής Άρτας από τη διέλευση του Αράχθου ποταμού – Υποβληθέν αίτημα ΔΕΗ σχετικά με τη λειτουργία του ΥΗΣ Πουρναρίου.
  (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας )
         
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 3ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων (Νεοχωρόπουλο)

Χθες (25-06-2015) το μεσημέρι, στο 3ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων (Νεοχωρόπουλο), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 82χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στην Άρτα

Συνελήφθησαν, χθες (25-06-2015), στα Ιωάννινα και στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, δύο φυγόποινοι, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν ξεχωριστές καταδικαστικές αποφάσεις, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αμπελιά Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί Ρομά για απόπειρα κλοπής από αγροικία

Συνελήφθησαν, χθες (25-06-2015) το μεσημέρι στην Αμπελιά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 36 και 28 ετών, για απόπειρα κλοπής από αγροικία στην Αμπελιά Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο άνδρες αφού διέρρηξαν την κεντρική πόρτα αγροικίας, εισήλθαν σε αυτή, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά. 

Διαγραφή των τελών κυκλοφορίας για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν είναι οι φυσικοί κάτοχοι

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαΐδου δίνει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπώρησε τα προηγούμενα χρόνια έναν μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι, αν και δεν ήταν φυσικοί κάτοχοι των οχημάτων, λόγω της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασής τους από τις αρμόδιες περιφερειακές Υπηρεσίες Μεταφορών, εντούτοις υποχρεούνταν να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας καθώς, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας, τυπικά ήταν κάτοχοι αυτών.

'Ηπειρος Άπειρος Θεός. Το νέο τραγούδι του Θοδωρή Γεωργόπουλου αφιερωμένο στην Ηπειρωτική αποδημία και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος



«'Ηπειρος Άπειρος Θεός»:  Για όλους τους απανταχού της γης Ηπειρώτες και  την κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το νέο τραγούδι του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Απολαύστε το video:

Θεαματικά αποτελέσματα έχει η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης

Θεαματικά αποτελέσματα, με ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 98%, δίνει η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τη χρήση πλέγματος!
Η επέμβαση είναι απόλυτα ασφαλής και προσφέρει σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο πολλά πλεονεκτήματα στον ασθενή, ο οποίος επιστρέφει αυθημερόν στο σπίτι του.
«Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τη χρήση πλέγματος είναι πλέον για τον εξειδικευμένο και έμπειρο χειρουργό μια επέμβαση ρουτίνας» τονίζει ο διαπρεπής χειρουργός κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, που έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες επεμβάσεις.
Σύμφωνα με τους χειρουργούς η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση  της κήλης  γίνεται κυρίως με την μέθοδο  TEP (TOTAL EXTRA PERITONΕAL), με υποχρεωτική γενική αναισθησία.
Σε ειδικές περιπτώσεις γίνεται με την μέθοδο  ΕΟS(ELECTIVEOPENSURGERY), με γενική, περιοχική ή τοπική αναισθησία. Είναι και αυτή "minimal invasive" μέθοδος, δηλαδή       ελάχιστα επεμβατική" αφορά ασθενείς που δεν μπορούν, λόγω άλλων προβλημάτων υγείας, να πάρουν γενική αναισθησία.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος  και με την χρήση των  δυο μεθόδων είναι οριστική  και με εντελώς ανώδυνο τρόπο.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
Η  λαπαροσκοπική αντιμετώπιση  της κήλης ανήκει στη λεγόμενη χειρουργική της μιας ημέρας και προσφέρει σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο αρκετά πλεονεκτήματα για τον ασθενή. Συγκεκριμένα είναι και έχει: