Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ με 36 δόσεις και 10% προκαταβολή

Τις 36 δόσεις και 10% προκαταβολή για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν διακανονισμούς των οφειλών προς τη ΔΕΗ με προκαταβολή 10% μέχρι και σε 36 μηνιαίες δόσεις, για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, που αυξάνονται σε 40 έως 60 για ευάλωτες ομάδες, καθώς και ειδικό πρόγραμμα ρύθμισης χρεών για τις τουριστικές επιχειρήσεις,
Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, για ένα γενναίο πρόγραμμα διακανονισμών που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κρίση.
Αναλυτικά, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:
Μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του οφειλέτη για το σύνολο των οικιακών καταναλωτών και τις επιχειρήσεις τόσο στη χαμηλή όσο και στη μέση τάση, ενώ για την υψηλή όπου οι καταναλωτές είναι αριθμητικά λίγοι, οι ρυθμίσεις είναι εξατομικευμένες. 

Δελτίο Τύπου του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες, 70 χρόνια, όταν στις 16 Ιουνίου 1945 βρήκε τραγικό θάνατο ο Άρης Βελουχιώτης, μαζί με τον αντάρτη Τζαβέλλα, στη χαράδρα του Φάγγου στη Μεσούντα της Άρτας, περικυκλωμένος από δυνάμεις της αντίδρασης. Σε μία από τις πιο δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, έδωσε τέλος στη ζωή του ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων- Καλοκαίρι 2015

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2015  
•Σταυροδρόμι: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον οικισμό Σταυροδρομίου.
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015  
•Κάτω Ραβένια: Ημερήσιο Πανηγύρι στο εξωκκλήσι Αγ. Ιωάννη.
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 
•Κεφαλόβρυσο: Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Κεφαλοβρύσου το 1943, από τα Γερμανικά Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής.
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015   (Αγίας Μαρίνας  Μεγαλομάρτυρος)
•Αγία Μαρίνα: Παραδοσιακό Πανηγύρι.
•Ιερομνήμη: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κάνει ημερήσιο γλέντι στο προαύλιο του σχολείου.
•Μαυρόπουλο: Πανηγύρι στον οικισμό Ζαβρόχου.
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015  
•Δρυμάδες: (για του Προφήτη Ηλία) Ημερήσιο γλέντι  με τραπέζι και Παραδοσιακό γλέντι το βράδυ.
Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015  (ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ)
•Κεφαλόβρυσο: Παραδοσιακό Πανηγύρι στην πλατεία του χωριού.
•Μαυροβούνι: Παραδοσιακό Πανηγύρι.
•Τεριάχι: Παραδοσιακό Πανηγύρι.
•Φαράγγι: Ημερήσιο Πανηγύρι με παραδοσιακό τραπέζι.

Η έγκαιρη διάγνωση σκοτώνει τον καρκίνο του θυρεοειδούς

Ιάσιμος σε ποσοστό που ξεπερνά το 95% είναι ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα σε ασθενείς ηλικίας κάτω των 40χρόνων, όταν αυτός διαγνωστεί και χειρουργηθεί  έγκαιρα!
Αυτό τονίστηκε από κορυφαίους ευρωπαίους επιστήμονες κατά την διάρκεια του 3ου  Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου ΩΡΛ που έγινε στην Πράγα  7 με 11 Ιουνίου.
«Η ολική θυρεοειδεκτομή είναι η αναμφισβήτητη θεραπεία εκλογής και έχει θεαματικά αποτελέσματα όταν ο καρκίνος εντοπιστεί έγκαιρα και είναι μικρός»  τονίζει ο διακεκριμένος Χειρουργός-Ωτορινολαρυγγολόγος  κ.  Μηνάς Αρτόπουλος, υπεύθυνος τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων Γενικής Κλινικής και Παίδων «ΜΗΤΕΡΑ», που έλαβε μέρος στο συνέδριο.
Τα καλά νέα είναι ότι η Ελλάδα έχει την μικρότερη πιθανότητα προσβολής από καρκίνο του θυρεοειδούς στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό υγείας (WHO), σε ποσοστό 1,9 ανά 100.000 του γενικού πληθυσμού, ενώ ο μέσος  ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 6,5. Την μεγαλύτερη πιθανότητα προσβολής  έχουν  όσοι ζουν στην Λιθουανία,  Ιταλία και  Αυστρία κατά σειρά με ποσοστά 15,5 , 13,5 και 12,4 αντίστοιχα! Στην Κύπρο δε, το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό στο 10,1.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε.
Αντίθετα θα πρέπει να απευθυνόμαστε άμεσα  σε εξειδικευμένο χειρουργό θυρεοειδούς  όταν παρατηρήσουμε κάποιο σύμπτωμα» επισημαίνει με έμφαση ο κ. Αρτόπουλος.

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Δόση στο Μεγάλο Ηπειρώτικο πανηγύρι στο Θέατρο Πέτρας

Κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα
Κυρία Αντιδήμαρχε Πολιτισμού Δήμου Πετρούπολης Βάσω Πουλοπούλου
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
Φίλες  και Φίλοι της Ηπείρου και της ηπειρωτικής παράδοσης και  παραδοσιακής μουσικής, σας καλωσορίζω από τη μεριά του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής και των Διοικητικών Συμβουλίων των οργανώσεων μας της Δυτικής Αττικής στο μεγάλο Ηπειρωτικό πανηγύρι που συνδιοργανώνουμε απόψε εδώ στο θέατρο Πέτρας.  Το πανηγύρι μας στηρίζουν όλοι οι σύλλογοι, αδελφότητες, ενώσεις και ομοσπονδίες της Αττικής, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πετρούπολης.
Αναβιώνουμε απόψε εδώ στο θέατρο πέτρας, όλοι μαζί ένα αυθεντικό πανηγύρι με παραδοσιακό καζάνι και κυκλωτικούς χορούς.

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής σπιτιού στο Λούρο Πρέβεζας

Συνελήφθη, χθες (15-06-2015) αργά το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ, ο 24χρονος εισήλθε στο σπίτι ηλικιωμένου στο Λούρο Πρέβεζας, προκειμένου να αφαιρέσει αντικείμενα, ωστόσο έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Εσόδων για τη φορολογία και τα κοινωνικά επιδόματα

Με εγκύκλιο η Γενική Γραμματεία Εσόδων ξεκαθαρίζει ποια επιδόματα είναι αφορολόγητα και υπό ποιες προϋποθέσεις.
Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο:
*Τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται στους δικαιούχους δεν φορολογούνται, εφόσον το άθροισμα των λοιπών εισοδημάτων του άνεργου δεν υπερβαίνει ετησίως τις 10.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά δηλώνονται στους κωδικούς 661-662, για τον υπόχρεο και την σύζυγο αντίστοιχα, του έντυπου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1).
Στα επιδόματα - βοηθήματα ανεργίας συγκαταλέγονται τα εξής:
-Επίδομα τακτικής ανεργίας
-Επίδομα μακροχρόνια ανέργων
-Ειδικό εποχικό βοήθημα
-Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη επιδόματος ανεργίας
-Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο του ΟΑΕΔ, που λαμβάνουν οι επί τρεις μήνες άνεργοι, όταν δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.

Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης: Ηπειρώτικο Πανηγύρι το Σάββατο 4 Ιουλίου, ώρα 21:00 στο Άλσος Αργυρούπολης, στο παλιό τραινάκι