Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου

Αποφάσεις που αφορούν βελτιώσεις - αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και για το πρόγραμμα δακοκτονίας έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αναλυτικά:
ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ:
Η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων:
Αποκατάσταση οδού προς Αμάραντο Κόνιτσας, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
Αποκατάσταση επ. Οδού προς Κράψη (Π.Ε. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού 170.000 ευρώ.
·  Αποκατάσταση οχετού επ. Οδού Χρυσοβίτσας- πηγών Αώου (Π.Ε. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
Συντήρηση πεδινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός απέβη άγονος).
Συντήρηση 16ης επ. Οδού Π.Ε. Άρτας: Γωνιά- Ανεμορράχη- Σγάρα- Άγναντα- Κτιστάδες- όρια Νομού, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός απέβη άγονος).
Συντήρηση ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Οι βουλευτές Ν. Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και Όλγα Γεροβασίλη συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, στην Άρτα

Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του στην Άρτα, την Παρασκευή 12/6/2015, οι βουλευτές Ν. Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και Όλγα Γεροβασίλη. Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις, η μία στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, με την παρουσία των επικεφαλής αξιωματικών της Διεύθυνσης και η άλλη στο Δημαρχείο Άρτας, με τη συμμετοχή των τεσσάρων Δημάρχων του Ν. Άρτας, της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας.

Προς παράταση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις οι 914.423

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που παρείχαν σε εκπροσώπους λογιστών και φοροτεχνών συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Μέχρι σήμερα από τις 5,8 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν υποβληθεί μόλις οι 914.423 και έχουν εκκαθαριστεί οι 875.511 εξ αυτών. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τα 302.909 χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι 729 ευρώ ανά φορολογούμενο
Παρά την μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας για ένα μήνα, λογιστές και φοροτέχνες θεωρούν αδύνατη την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων έως το τέλος Ιουλίου και αντιπροτείνουν την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 για όλες τις δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, κ.λπ.

Στη βάση αυτή αντιπροτείνουν να υποβληθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι δηλώσεις επαγγελματιών, ατομικών επιχειρήσεων και άλλων νομικών προσώπων.

Αφορολόγητα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ για εισόδημα ως 10.000 ευρώ

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων


Αφορολόγητα είναι τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ υπό την προϋπόθεση ότι το σύνολο των εισοδημάτων του φορολογούμενου δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Αντίθετα, ποσά που καταβάλει ο εργοδότης στον εργαζόμενο αντί μισθού όπως αμοιβές για παροχή εργασίας ή για καταβολή ανεξόφλητων αποδοχών φορολογούνται κανονικά.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνονται διευκρινίσεις για την σωστή αναγραφή στη φορολογική δήλωση των παροχών , επιδοτήσεων και άλλων ποσών που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ. Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Στα 108,9 εκατ. ευρώ ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές στα τέλη Μαΐου

Στα 108,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Μαΐου οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έναντι 88,7 εκατ. ευρώ στο τέλος Απριλίου 2015.
  Σύμφωνα με το Σύστημα Αθετήσεως Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Μάιο στα 78,7 εκατ. ευρώ, από 63,2 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 30,1 εκατ. ευρώ, από 25,4 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο. Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν τον Μάιο ανήλθαν σε 917 τεμάχια, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 3.259.

Σημειώνεται πως συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο πεντάμηνο 2015 ανήλθαν σε 4.972 τεμάχια και οι απλήρωτες συναλλαγματικές σε 18.632 τεμάχια.

Λούρος Πρέβεζας: Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής από σπίτι

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 33 και 45 ετών

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου υπόθεση απόπειρας κλοπής από σπίτι στο Λούρο Πρέβεζας, που έγινε χθες (14-06-2015) το πρωί.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών, συνελήφθησαν χθες (14.06.2015) δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 33 και 45 ετών, για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής κατά συναυτουργία και απειλής.
Αναλυτικότερα, οι δύο γυναίκες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν χθες το πρωί σε σπίτι ηλικιωμένης ημεδαπής στο Λούρο Πρέβεζας και με τη μέθοδο της απασχόλησης επιχείρησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτές από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός δυνάμει καταδικαστικής απόφασης για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (14-06-2015) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, με ποινή φυλάκισης (8) μηνών, για την πράξη της άμεσης συνέργειας σε κλοπή. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» διοργανώνει Ποδηλατοδρομία, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο» διοργανώνει Ποδηλατοδρομία, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ώρα έναρξης: 9:00 π.μ.
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Παρακαλάμου
Διαδρομή: Παρακάλαμος-Κουκλίοι

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
Μπίκας Κωνσταντίνος
Τηλέφωνο: 6938149718

Κιβωτός του κόσμου ή Κιβωτός του ευρώ;

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Συνεχίζει το μη ελεγχόμενο έργο του, που πήρε μορφή event κυρίως απευθυνόμενο σε ... πρωτοκλασάτα ονόματα των Ιωαννίνων, που μέχρι χθες, απαξίωση έδειχναν οι περισσότεροι όταν επρόκειτο να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους!!! Περνούσα τυχαία...