Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αγρυπνία για τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, την Κυριακή 28 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια Αγρυπνία για την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου θα τελεστεί και φέτος στην Ιερά Μονή Σωσίνου, την Κυριακή 28 Ιουνίου με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και πέρας λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

1η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ στο Καναλάκι του Δήμου Πάργας από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Δήμος Πάργας με τη βοήθεια του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηπείρου διοργανώνει την 1η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ στο Καναλάκι του Δήμου Πάργας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αποτελούμε την καρδιά της παραγωγής πλούτου στη χώρα μας.
Εμείς έχουμε στα χέρια μας μικρές επιχειρήσεις, εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες ρούχων, λευκών ειδών, εσωρούχων, συρμάτων, επεξεργασίας κρεάτων, ειδών catering, πώλησης αναψυκτικών και νερών, βιοτεχνίες κρασιών, μελιού, κομπόστας, ξύλινων παραδοσιακών κατασκευών, επίπλων, ειδών λαϊκής τέχνης, παραδοσιακών γλυκών και άλλων πολλών προϊόντων τα οποία εκτός από εισόδημα παράγουν θέσεις εργασίας, πολιτισμό, τουρισμό, Ελληνική αξιοπρέπεια και Εθνική ανάταση
 διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα του Λαού μας.
Στην δεινή θέση που έχει έρθει η χώρα μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν τους τροχούς της άμαξας που θα την οδηγήσουν πάλι στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις ώστε τα χρήματα μας να επανεπενδύονται στην χώρα μας.
Πάνω στην προσπάθεια αυτή ο Εμπoροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηπείρου προσφέρει την βοήθεια του στον Δήμο Πάργας ΔΚ Καναλακίου από την Δευτέρα 15/6/15 ευελπιστώντας στην υποστήριξη όλου του καταναλωτικού κοινού της Ηπείρου τονώνοντας την ντόπια επιχειρηματικότητα και τις εγχώριες επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν μέσα από ένα παραδοσιακό θεσμό που υπάρχει στην περιοχή μας για πάνω από 200 χρόνια.
Η 1η Εμποροπανήγυρη στο Καναλάκι είναι πλέον πραγματικότητα με ρούχα παπούτσια, υαλικά, εσώρουχα, παραδοσιακά είδη όπως λουκάνικο Τρικάλων, χαλβά Φαρσάλων, μέλι, λευκά είδη και πολλά άλλα σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές με την εγγύηση των ντόπιων παραγωγών
 και των εγχώριων βιοτεχνιών και εμπόρων.
Σας καλούμε όλους να έρθετε στο πανέμορφο Καναλάκι να περάσετε υπέροχα και να κάνετε τα ψώνια σας. Πάνω από 100 εκθέτες θα βρείτε να σας προσφέρουν τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές.

Ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα το κάπνισμα και το παραεμπόριο καπνού

«Ανοιχτή πληγή» για την Δημόσια Υγεία αλλά και για την Εθνική Οικονομία είναι για την χώρα μας το παραεμπόριο προϊόντων καπνού, αλλά και το κάπνισμα!
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος   Αν Καθηγητής  κ Παναγιώτης Μπεχράκης, μιλώντας ,με την ευκαιρία της 31ης Μαΐου, παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος, σε εκδήλωση στην Αθηναϊκή Λέσχη.

Αντικείμενο της ομιλίας του κ  Μπεχράκη, την οποία παρακολούθησαν  ο Υπουργός Υγείας κ Παναγιώτης Κουρουμπλής και  η πρώην Υφυπουργός Υγείας κ Ζέτα Μακρή, ήταν «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».

Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ: Πρόσκληση για Καλοκαιρινή Γιορτή

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2015

Στο 26,6% αυξήθηκε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του έτους από 26,1% που ήταν το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με τα μη εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.
Υπενθυμίζεται ότι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, σε τριμηνιαία βάση, είχε καταγραφεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014, στο 27,8%.
Συνολικά οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.272.541 άτομα, με το 71,6% περίπου από αυτούς να είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή να αναζητούν εργασία για πάνω από 12 μήνες. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 15η/15-06-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 15-06-2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-06-2015 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάστασης στη θέση Παλιουρή της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», αναδόχου Αθανασίου Μηλιώνη, Ε.Δ.Ε., μέχρι την 05-08-2015.
2. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», αναδόχου Αθανασίου Μηλιώνη, Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-07-2015.
3. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», αναδόχου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ, Ε.Δ.Ε. μέχρι την 30-09-2015.

Υπουργείο Παιδείας: Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2015

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 3908. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 1520 (ποσοστό 38,89 %). Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 100 και ικανοποιήθηκαν 75 (ποσοστό 75 %). Σε σχολεία Κωφών – Τυφλών μετατέθηκαν 5 εκπαιδευτικοί έναντι 10 αιτήσεων (ποσοστό 50 %).
Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας στις νέες τους θέσεις από 22-6-2014 μέχρι 25-5-2015.
Η ανάληψη της υπηρεσίας τους γίνεται δεκτή με αποστολή υπεύθυνης δήλωσης μέσω τηλεομοιοτυπίας η οποία στη συνέχεια πρέπει να αποσταλεί και ταχυδρομικά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Tην Παρασκευή 12 Ιουνίου το τελικό συνέδριο για το έργο ΜedLS

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως εταίρος του έργου «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) διοργανώνει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00 στο Ξενοδοχείο Olympic Ιωάννινα (Μελανίδη 2 & Μιχ. Αγγέλου) Συνέδριο για την ολοκλήρωση-κλείσιμο του έργου.
Στο Συνέδριο θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του από τους εταίρους καθώς και κατάθεση προτάσεων για την επιχειρηματική εκμετάλλευση του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής από τα μέλη του δικτύου που αναπτύχθηκε.
Το Συνέδριο Κλεισίματος διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και του έργου με τίτλο «Mediterranean Life Style - Μεσογειακός Τρόπος Ζωής)»  (ακρωνύμιο: MedLS).