Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πρόσκληση στα εγκαίνια της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου

ΟΑΕΔ: Ανάρτηση προσωρινού πίνακα κατάταξης για το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα 2015 (Δ. προσκλ. 2/2015)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναρτήθηκαν την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στον Διαδικτυακό Τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ),
στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 2/2015 Δημόσιας Πρόσκλησης:
Α. Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 32.433 ωφελούμενους-εγγεγραμμένους ανέργους στα Μητρώα του
ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επελέγησαν για να εργαστούν με πλήρη απασχόληση επί 5 μήνες σε Δήμους της χώρας.
Β. Ο Πίνακας Αποκλειομένων για το ίδιο Πρόγραμμα.
Η κατάρτιση των πινάκων, έγινε για πρώτη φορά με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο υποβολής των υποψηφιοτήτων μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Δηλαδή χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης για την προσκόμιση δικαιολογητικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης έγινε για πρώτη φορά, τόσο η συλλογή στοιχείων των αιτούντων όσο και η ηλεκτρονική διασταύρωσή τους, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ΑΕ από την οποία συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση.

Αγία Κυριακή Πρέβεζας: Σύλληψη 50χρονου ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, σήμερα (04-06-2015) το μεσημέρι στην Αγία Κυριακή Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 50χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών και καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 50χρονο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό, βάρους (2,9) γραμμαρίων ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί επιταγών».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε αποφάσεις και για έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Ηπείρου,  καθώς και για δύο ακόμη αντιπλημμυρικά έργα για την Π.Ε. Άρτας.
Ειδικότερα:
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας επί της γέφυρας Άννινου, προϋπολογισμού  33.500
Αποκατάσταση περιοχής Γότιστας, προϋπολογισμού € 57.000.
Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Νεγράδες, προϋπολογισμού  € 40.000
Αποκατάσταση – συντήρηση οδού στο Δ.Δ. Νέας Κερασούντας Δήμου Ζηρού προϋπολογισμού € 16.300
Συντήρηση δρόμου Ανέζα- Ψαθοτόπι-γέφυρα Φειδοκάστρου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Συντήρηση δρόμου Σταυροβρύση-Ελάτη-Καστανιά- Τετράκωμο, προϋπολογισμού  54.000 ευρώ.
Αποκατάσταση δρόμου Ρετσιανών-Καστανιάς, προϋπολογισμού € 200.000. (Επαναδημοπρατείται  δεδομένου ότι η από 02-06-2015 δημοπρασία απέβη άγονος, επειδή δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς).
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα εξής έργα:
Αποκατάσταση και προστασία πρανών από τα νερά του ποταμού Σαρανταπόρου στη Χ.Θ. 93+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης και λοιπές εργασίες αποκατάστασης της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Τμήμα Κόνιτσα – Όρια Ν. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού € 403.000. Ανάδοχος Δημήτριος Τσομπίκος.
Αποκατάσταση οδού Καλέντζι-Πηγάδια, προϋπολογισμού  € 40.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος "Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.".

Ανατολή Ιωαννίνων: Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν 5 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, βάρους (106,1) γραμμαρίων

Συνελήφθη χθες (3-6-2015) το βράδυ, στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο και σε χώρο έξω από το σπίτι του 21χρονου, εντόπισαν και κατέσχεσαν πέντε (5) συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (106,1) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει τις διαδικασίες για τη μονάδα Α.Σ.Α.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει τις διαδικασίες για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) και στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στη συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας  του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, για την επιλογή τεχνικού συμβούλου του έργου, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Ιουνίου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τις ανακοινώσεις του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος για το νέο Εθνικό Σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας θα προχωρήσει κανονικά.
"Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και θα αναγνωριστεί η δουλειά που έγινε στην Ήπειρο για να λυθεί ένα θέμα που ταλανίζει την κοινωνία μας. Η προσπάθεια που έγινε με όλους τους Δήμους ήταν στην κατεύθυνση να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και για την κατασκευή και για τη λειτουργία του εργοστασίου", τόνισε ο Περιφερειάρχης, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε και τα εξής:

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη 20χρονου ημεδαπού για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (321,6) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (3-6-2015) αργά το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο δράστης, επιβαίνοντας σε λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρας μας, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρήκαν στην κατοχή του 20χρονου, τρία (3) πακέτα, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (321,6) γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, για κλοπή από σπίτι στη Γραμμενίτσα Άρτας

Συνελήφθη, χθες (03-06-2015) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 34χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Επίσης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και συνεργό του, ο οποίος αναζητείται.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 34χρονος δράστης, προχθές (02-06-2015) το απόγευμα στη Γραμμενίτσα Άρτας, αφαίρεσε από σπίτι ηλικιωμένου ημεδαπού, δύο στερεοφωνικά και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Διεθνές συνέδριο για το νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα, διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στην Παλαιά Βουλή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης, που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία, ειδικά στην περίοδο μετά τη συμφωνία, βρέθηκε στο επίκεντρο των τοποθετήσεων ξένων και Ελλήνων ομιλητών, κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου, που συνδιοργάνωσαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, και τρία τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, το Καποδιστριακό, το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Μόνο αν η συμφωνία είναι αξιόπιστη και πλήρης, θα μπορέσει η οικονομία της χώρας μας να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Αλλιώς, θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα, δήλωσε ο καθηγητής και κορυφαίο στέλεχος του ινστιτούτου Brugel, Zsolt Darvas.
Ο κ. Darvas σημείωσε ακόμα ότι αν η Ελλάδα καλύψει το ένα τρίτο της απόστασης, που τη χωρίζει από τις τρεις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στους δείκτες μεταρρυθμίσεων, τότε το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες την ερχόμενη πενταετία και κατά 18 μέσα σε 20 χρόνια.
«Με την επίτευξη συμφωνίας», εκτίμησε ο κ. Darvas, «η οικονομία θα πάψει να σέρνεται και θα μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη τριετία».

Υποστήριξε ακόμα ότι, αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ κατά 10%, την αύξηση της ανεργίας και τη λήψη μέτρων για δημοσιονομική προσαρμογή.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Hasa Iftekhar, από το Finance Fordham University's Schools of Business, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πρωταγωνιστήσει, μόνο αν αναλάβει ουσιαστική δράση, με συνεπακόλουθα θετικά αποτελέσματα σε μακροοικονομικό επίπεδο. Για να γίνει αυτό, υποστήριξε ότι πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις, με μέτρα όπως φορολογικά κίνητρα και εγγυήσεις δανείων.
Τρεις είναι οι βασικές κατευθύνσεις, στις οποίες πρέπει να κινηθεί η ελληνική οικονομία, ώστε να βγει τάχιστα και αποτελεσματικά από την κρίση, σύμφωνα με τον καθηγητή, Paolo Manasse, από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια :

- Να απελευθερωθούν άμεσα οι αγορές προϊόντων. Όπως είπε η μεγάλη πτώση στους μισθούς δεν συνοδεύτηκε από μείωση των τιμών των προϊόντων. - Να αρθούν οι πιστωτικοί περιορισμοί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Να μη γίνουν τώρα μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις καθώς υπήρξε μεγάλη μείωση των συντάξεων και των μισθών τα προηγούμενα χρόνια.
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, αναφέρθηκε στην «πρώτη οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται την τελευταία πενταετία, με το σημερινό συνέδριο, καταγραφής και αναζήτησης των αναπτυξιακών προοπτικών για τη χώρα», κάνοντας λόγο για την ανάγκη εκπόνησης εθνικού σχεδίου, «που θα οδηγήσει σε δημοσιονομική εξισορρόπηση και σε ανάπτυξη τη χώρα». Πρόσθεσε ακόμα ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των εξαγωγών, ενώ τόνισε πως «το κράτος πρέπει να μεταλλαχθεί. Πρώτον, από παραγωγό σε ρυθμιστή και, δεύτερον, από απλό ιδιοκτήτη σε επενδυτή.

Ηπειρώτικο γλέντι-«Γιορτή Προβατίνας», από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, ώρα 21:00, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, δίπλα στα γραφεία του Συλλόγου Γ. Παπανδρέου 152, Μεταμόρφωση Αττικής


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Μεταμόρφωσης, διοργανώνουν την «Γιορτή Προβατίνας»-Ηπειρώτικο γλέντι και σας καλούν την 13η Ιουνίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 21:00, στο γραφείο του Συλλόγου, Γ. Παπανδρέου 152 (στις εργατικές κατοικίες - Γήπεδο Μεταμόρφωσης).
Ελάτε να διασκεδάσουμε με τρόπο που γνωρίζουμε εμείς οι Ηπειρώτες, με ζωντανή ηπειρώτικη μουσική, με την κομπανία του Βασίλη Γένη και στο τραγούδι Μ. Κιάμος - Α. Μαντζούκη - Α. Μετσοβίτης.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Eurostat: Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ελαφριά πτώση στο 25,4% σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2015, σε σχέση με τον Ιανουάριο.
Εξάλλου, τον Απρίλιο του 2015 το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 11,1% (έναντι 11,2% τον περασμένο μήνα) και στην ΕΕ των 28 στο 9,7% (έναντι 9,8% τον περασμένο μήνα).
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Συνολικά τον Απρίλιο του 2015 καταγράφονται 23,5 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 17,8 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (25,4% το Φεβρουάριο) και στην Ισπανία (22,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία(4,7%) και στην Αυστρία (5,7%).