Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Πρόεδρος του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων

Νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μ. Πλιάκος.
Οι εκλογές έγιναν προχθές στην Κληματιά, όπου είναι και η έδρα του Συνδέσμου. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς ενώ την Εκτελεστική επιτροπή εκτός από το δήμαρχο Ζίτσας, την απαρτίζουν οι κ.κ. Παν. Λιάκος (Δ. Ζίτσας) και Αναστ. Γιούνης (Δ. Πωγωνίου) με αναπληρωματικά μέλη το Δήμαρχο Φιλιατών και την κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη (Δ. Ηγουμενίτσας).

Δεν θα καταβληθούν σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ

Τον Ιούλιο και οι δύο δόσεις

Δεν θα καταβληθούν σήμερα στους δικαιούχους, όπως είχε δεσμευθεί ο προηγούμενος διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης, τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ.
Για το ζήτημα μίλησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο νέος επικεφαλής του οργανισμούς Αθανάσιος Μπακαλέξης ο οποίος είπε ότι ένα μέρος των οικογενειακών επιδομάτων που σχετίζονται με δικαστικές αποφάσεις θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Τα υπόλοιπα σύμφωνα με τον ίδιο θα δοθούν τον Ιούλιο, μαζί με τη δεύτερη δόση των επιδομάτων. Σε περίπτωση που τα χρήματα βρεθούν, ξεκαθάρισε, θα καταβληθούν εντός Ιουνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 13ης/27-05-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 27-05-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-05-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 13/27-05-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
675. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στραγγιστικού και οδικού δικτύου ΤΟΕΒ Πόρου», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.
676. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού Πηγάδια – Πλατανούσα και Μονολίθι – Πράμαντα», αναδόχου Αθανασίου Π. Μηλιώνη, μέχρι την 19-07-2015.
677. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων (κατασκευή σαρζανέτ)», αναδόχου Γεωργίου Τάση, μέχρι την 27-08-2015.
678. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας προς Μουσιωτίτσα», αναδόχου Γεώργιου Σδράλαγκα, μέχρι την 30-09-2015.

Λούρος Πρέβεζας: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 21χρονου ημεδαπού για κλοπή από περίπτερο

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή από περίπτερο, που έγινε προχθές (26-05-2015) στο Λούρο Πρέβεζας.
Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ακόμα συνεργούς του 21χρονου, που αναζητούνται.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 21χρονος, προχθές το πρωί, αφαίρεσε από περίπτερο ιδιοκτησίας 50χρονης ημεδαπής που βρίσκεται στο Λούρο το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ και στην συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τον ανέμεναν οι δύο συνεργοί του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του 21χρονου.

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 29 εκατομμυρίων ευρώ σε 14.970 αγρότες την Παρασκευή 29 Μαΐου

Αναμένεται να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ την Παρασκευή 29 Μαΐου, αποζημιώσεις ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ σε 14.970 παραγωγούς, που αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και, κυρίως, σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο για τα έτη 2014 -2015, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής των σχετικών αρχείων πληρωμής στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας λόγω τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:
-Αυξημένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
-Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
-Αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
-Αυξημένα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές που θα
πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Νίκα ''Ένας αιώνας και μιά νύχτα'', τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στο Cafe Ιανός

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχουμε σχεδόν συνηθίσει να διαβάζουμε βιβλία, που από τις πρώτες κιόλας σελίδες τους είναι προδιαγεγραμμένο -φανερό θα έλεγα- το τέλος τους.
Το κομπιούτερ να είναι καλά.
Εντοπισμός- Αντιγραφή- Επικόλληση
Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που άνθρωποι οι οποίοι έχουν αναγάγει σε τρόπο ζωής το διάβασμα, ομολογούν πως δυσκολεύονται, λόγω αυτής της νοηματικής ομοιομορφίας και εκφραστικής ισοπέδωσης να διαβάσουν ολόκληρο ένα μυθιστόρημα. Κάπου στη μέση διακόπτουν. Δεν συνεχίζουν και, τελικά, εγκαταλείπουν την ανάγνωση.
Παρουσιάζοντας το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Νίκα «Ένας αιώνας και μια νύχτα», μπορώ, χωρίς ενδοιασμό, να σας βεβαιώσω πως δεν κινδυνεύετε να διακόψετε την ανάγνωση. Μέχρι και την τελευταία σελίδα θα τo διαβάσετε, χωρίς διακοπή∙ απνευστί θα έλεγα.
Μπορώ επίσης να σας πω πως ο Αλέξανδρος Νίκας πρόκειται για ένα γνήσιο Ηπειρώτη, με εξαιρετικό ταλέντο γραφής, ένας αληθινός αγωνιστής της ζωής με ιδανικά, όπως αυτά καταυγάζοπνται στο υπό παρουσίαση μυθιστόρημά του.
Ο Αλέξανδρος Νίκας, Αλέκος για πολλούς φίλους του, γεννήθηκε στο Σεβαστό Θεσπρωτίας το 1956. Οι γονείς του ήταν αγροκτηνοτρόφοι και δύσκολα -όπως όλοι οι Ηπειρώτες- τα έβγαζαν πέρα. Μόλις «άνοιξε» η Γερμανία ξενιτεύτηκαν. Ο Αλέξανδρος «έμεινε πίσω» με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Στο νηπιαγωγείο τρία ολόκληρα χρόνια μαζί με τα περισσότερα παιδιά ξενιτεμένων οικογενειών, κατάφερε να μάθει να μιλάει ελληνικά, καλύτερα θα έλεγα από τα αρβανίτικα που μιλούσαν όλοι στο χωριό.

Υποτροφία μέχρι 19.500 ευρώ μόνο για Έλληνες

To ESCP είναι το πρώτο Business School στον κόσμο (ιδρ. το 1819) και ένα από τα κορυφαία Business Schools σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση πολλές αξιολογήσεις. Αποτελεί εξέλιξη ενός εκ των κορυφαίων Grande Écoles της Γαλλίας και προσφέρει υψηλότατου επιπέδου μεταπτυχιακά σε επτά κέντρα-πόλεις στην Ευρώπη και στον κόσμο. Είναι το πρώτο Business School  που μπορεί να προσφέρει πραγματικά παγκόσμια εκπαίδευση και εμπειρία.