Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (12-05-2015) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού Ρομά, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας που έγινε την 01-05-2015 στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού Ρομά.
Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι ο 21χρονος την 01-05-2015 αφαίρεσε από την κεντρική πλατεία της Άρτας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 25χρονου ημεδαπού.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ημεδαπών

Συνελήφθησαν χθες (12-05-2015) το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 38, 16 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών ενώ αναζητούνται και δύο ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 19 και 21 ετών.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες (12-05-2015) το μεσημέρι στην Τύρια του Δήμου Ζηρού, οι προαναφερόμενοι δράστες επιτέθηκαν απρόκλητα με μεταλλικά αντικείμενα σε τέσσερις ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 18, 20, 21 και 28 ετών και απέσπασαν από τον 18χρονο χρηματικό ποσό.
Για τον εντοπισμό των δραστών διενεργήθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τριών ημεδαπών στο Λούρο Πρέβεζας.
Από τον 38χρονο συλληφθέντα υπεβλήθη έγκληση σε βάρος του 20χρονου και του 18χρονου ημεδαπού, για εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη, χθες (12.05.2015) το απόγευμα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και υπόθαλψης εγκληματία

Συνελήφθησαν, χθες (12.05.2015) το μεσημέρι, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 28, 24 και 44 ετών και μία 25χρονη υπήκοος Ρωσίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και υπόθαλψης εγκληματία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνελήφθη ο 28χρονος διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προμήθευσε τους άλλους δύο συλληφθέντες ημεδαπούς με ποσότητες κάνναβης.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες, βρέθηκαν δύο συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (16) γραμμαρίων και μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης (σοκολάτα).
Κατά την έρευνα στο σπίτι του 28χρονου, συνελήφθη και η 25χρονη υπήκοος Ρωσίας, διότι προέκυψε η εμπλοκή της στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση του έργου Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών-Πολιτών και προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου», την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 10:15 π.μ. στο ξενοδοχείο Grand Sarai, στα Ιωάννινα

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση του έργου Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου», την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 10.15 π.μ. στο ξενοδοχείο Grand Sarai, στα Ιωάννινα.
Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ενημέρωσης των αγροτών και των καταναλωτών.
Το έργο στοχεύει στη βελτίωση του συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με την χρήση νέων τεχνολογιών ώστε να ελαχιστοποιηθούν πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα. 
Ο παραγωγός θα μπορεί να προωθεί να προϊόντα του ο ίδιος χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων με άμεσα οφέλη τόσο για τον ίδιο όσο και για τον τελικό καταναλωτή.
Από την άλλη ο καταναλωτής μέσω της πλατφόρμας θα γνωρίσει τα Ηπειρώτικα προϊόντα, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής τους.
Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, τηλ. 26510 87202, 76620.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, «εγκέφαλος» του κυκλώματος και άλλοι επτά ημεδαποί, κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, έγκλειστους σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα είκοσι ένα (21) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (1.383,3) γραμμάρια ηρωίνης, (39,3) γραμμάρια κοκαΐνης, πέντε ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (955) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων, συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, «εγκέφαλος» της σπείρας και επτά (7) ημεδαποί (πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 30 ως 54 ετών), κύρια και περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, της αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο ημεδαποί, έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας και άλλα είκοσι ένα (21) άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Η σύλληψη των μελών της σπείρας καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα στοχευμένης και κατάλληλα σχεδιασμένης αστυνομικής έρευνας, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα και οδήγησε στη διακρίβωση της εγκληματικής δραστηριοποίησής τους στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων κατάφεραν να συστηματοποιήσουν τη δράση της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους.
Στα πλαίσια αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
(3) ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους (1.130) γραμμαρίων
(60) φιξάκια με ηρωίνη, βάρους (253.3) γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση.
(20) φιξάκια κοκαΐνης, βάρους (39,3) γραμμαρίων, έτοιμα προς διάθεση.
(18) ναρκωτικά χάπια και αμπούλες.
πέντε (5) ζυγαριές ακριβείας.
το χρηματικό ποσό των (955) ευρώ.
(17) κινητά τηλέφωνα
διάφορες σημειώσεις.
σύνεργα και πλήθος κενών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στο διαμοιρασμό - διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έρχονται τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014.



Τη δυνατότητα ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την καταβολή του ποσού των τελών κυκλοφορίας που αναλογεί στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
 Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται επίσης ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014.
 Όπως προβλέπεται στην τροπολογία σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας, αναλογικά, για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας. 

Ο Σύλλογος Αποδήμων Μετσόβου Αττικής, τιμά την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου Μπασδάνη, του εκ Μετσόβου, την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, ώρα 11:00 π.μ., στη Τοσίτσεια Φοιτητική Εστία Κηφισιάς, Αχαρνών και Ι. Τοσίτσα 3, Κάτω Κηφισιά





'Άγιος Νικόλαος εκ Μετσόβου
Ίν’ εκφύγης πυρ της γεέννης παμμάκαρ,
Tο πυρ υπέστης Nικόλαε ευθύφρον.

Βιογραφία

Ο Νεομάρτυς Νικόλαος Μπασδάνης ή Βλαχονικόλας ή Εξηντατρίχης, όπως αλλιώς ονομάζεται, γεννήθηκε στο Μέτσοβο της Ηπείρου από φτωχούς, αλλά πολύ πιστούς γονείς. Έζησε σε μια περίοδο δύσκολη και ταραγμένη, αφού μετά την αποτυχία των επαναστατικών κινημάτων του Μητροπολίτου Τρίκκης Διονυσίου του Φιλοσόφου, οι διώξεις και οι πιέσεις των Μουσουλμάνων κατά των χριστιανών, είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους.
Σε νεαρή ηλικία πήγε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, όπου εργαζόταν σε τούρκικο αρτοποιείο. Ύστερα από λίγο χρονικό διάστημα, οι Τούρκοι, χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές μεθόδους, τον ανάγκασαν να εξισλαμιστεί. Όταν όμως ο Νικόλαος συνειδητοποίησε το μεγάλο χριστιανικό και εθνικό του ολίσθημα, επέστρεψε στο Μέτσοβο, όπου ζούσε χριστιανικά.

STOP στην αρθρίτιδα των χεριών βάζει θεραπεία με βλαστοκύτταρα

STOP  στην   οστεοαρθρίτιδα που πλήττει και τις αρθρώσεις του χεριού (ώμος, καρπός, δάκτυλα) βάζουν πλέον οι ορθοπαιδικοί με τη χρήσηαυτόλογων βλαστοκυττάρων!
Μάλιστα τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εξίσου εντυπωσιακά με αυτά για τις αρθρώσεις των κάτω άκρων (γόνατο, ισχίο).
«Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα για την αντιμετώπισητης οστεοαρθρίτιδας που πλήττει τις αρθρώσεις του χεριού είναι το νέο όπλο στη φαρέτρα μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα»τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριούκαι αντιπρόεδρος για το 2014 της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου, κ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης και συνεχίζει.
«Τα βλαστοκύτταρα λαμβάνονται με απλή διαδικασία από το υποδόριο λίπος της κοιλιάς και  αφού καλλιεργηθούν εμφυτεύονται στην άρθρωση. Εκτός από την ευνοϊκή επίδραση στο σταμάτημα της φθοράς του χόνδρου,  βαθμιαία μετατρέπονται τελικά σε χονδροκύτταρα και καλύπτουν τα κενά  του χόνδρου που έχει προκαλέσει η νόσος, συντηρώντας έτσι για ικανό χρονικό διάστημα τον αρθρικό χόνδρο».
Αποτελέσματα από την εφαρμογή παρόμοιων θεραπειών με βλαστοκύτταρα  παρουσιάστηκαν στο 8ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στην Βομβάη της Ινδίας.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ώρα 21:30, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρο Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθ. Τσίγκου, Ασπρόπυργος

Αυξητική χειλιών, το μυστικό για φυσικά, σαρκώδη χείλη

Τα χείλη είναι ένα μέρος του προσώπου, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην αισθητική του. Κατέχει κεντρικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου κι είναι σημείο που τραβά την προσοχή του συνομιλητή.
Μεγάλη σημασία έχει το σωστό μέγεθος, αλλά και σχήμα των χειλιών. Πολλές γυναίκες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό για να αυξήσουν τα μικρά τους χείλη. Η αύξηση των χειλιών πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή για να επιτευχθεί ένα φυσικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην καταλήξει κανείς σε υπερβολικά μεγάλα χείλη.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αυξήσουμε τα χείλη. Όλες οι μέθοδοι μπορούν να γίνουν όλες τις εποχές του χρόνου.
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ
Το υαλουρονικό οξύ είναι το συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο υλικό γεμίσματος. Πρόκειται για υλικό σε μορφή gel, που εγχύεται στο χείλος και δίνει τον επιθυμητό όγκο και σχήμα. Είναι απόλυτα ασφαλές και δεν δημιουργεί αντίδραση στον οργανισμό. Η διάρκειά του είναι περίπου ένας χρόνος.
Υπάρχουν υαλουρονικά φτιαγμένα ειδικά για χείλη. Η έγχυση γίνεται σταδιακά, έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα.