Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ιόνια Οδός: Η πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα

Το βίντεο με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Οδός.
Πρόκειται για εντυπωσιακές εικόνες και αεροφωτογραφίες από τα εργοτάξια από το Αντίρριο μέχρι και τα Γιάννενα, όπου εργάζονται συνολικά 2.000 άτομα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της παραχωρησιούχου εταιρείας, η πρόοδος των εργασιών ανέρχεται στο 48%
Η πρόοδος των έργων κρίνεται ικανοποιητική αν και το τελευταίο διάστημα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η ολοκλήρωση δεν θα γίνει εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος αλλά μετατίθεται για το 2016.

Δήμος Πωγωνίου: Χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση άπορης κόρης της Τ.Κ.Βήσσανης από το κληροδότημα «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Περί χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για προίκιση άπορης κόρης  (που έχει  συνάψει γάμο το έτος 2014)  της Τ.Κ.Βήσσανης Δ.Ε. Δελβινακίου  από το Κληροδότημα «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ » του Δήμου Πωγωνίου.
Η  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ως Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» καλεί τις δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης του Δήμου Πωγωνίου όπως,  σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» η οποία έχει συγκεκριμένα ως εξής   «οι τόκοι του ως είρηται κεφαλαίου θέλουσι διατίθεσθαι κατ΄ έτος προς προίκησιν μιας κόρης άπορον της αυτής Κοινότητας δια κλήρου, με τη μεγίστην λεπτομέρειαν θα τίθεται εντός κληροτίδος τα ονόματα των προς γάμον ωρίμων..), υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Δήμου στο Καλπάκι ή στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βήσσανης κ. Νικολάου Κωνσταντίνο μέχρι τις 30 Μαΐου 2015, από την  ημέρα δημοσίευσης της παρούσας στον Τύπο   τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από το Δήμο). Απαραίτητη προϋπόθεση  οι ενδιαφερόμενες να είναι  δημότισσες της Τοπικής Κοινότητας Βήσσανης.
2)Εκκαθαριστικό σημείωμα  έτους 2014 (των γονέων εάν δεν υποβάλλει μόνος του ο ενδιαφερόμενος, όπως και της ενδιαφερόμενης εφόσον  υποβάλλει).

Περιφέρεια Ηπείρου: Διακήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου: «Συντήρηση-αποκατάσταση οδού σύνδεσης Δολιανών με εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς», με προϋπολογισμό 60.000,00 ΕΥΡΩ

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων  Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων διακηρύσσει τη με ανοιχτό  Διαγωνισμό επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «Συντήρηση-αποκατάσταση οδού σύνδεσης Δολιανών με εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς», μεπροϋπολογισμό 60.000,00 ΕΥΡΩ.
Το έργο συντίθεται από την ακόλουθη κατηγορία εργασιών: κατηγορία οδοποιίας, με προϋπολογισμό 48.576,81 ΕΥΡΩ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).
Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας παραλαβής των προσφορών στο διαγωνισμό, ορίζεται η 12η Μαΐου 2015 ημέρα Τρίτη.   
Ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:00 π.μ.
Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα υποβληθεί με το σύστημα ενιαίο ποσοστό  έκπτωσης, του άρθρου 5 του Ν. 3669/08.

Δήμος Πωγωνίου: Δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον Δήμο μέχρι τις 26 Μαΐου 2015 (Ν.4321/2015)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέχρι τις 26 Μαΐου 2015 οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον Δήμο Πωγωνίου, αξιοποιώντας τις διατάξεις του Ν. 4321/2015
Η ρύθμιση συνοπτικά: Το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς το Δήμο Πωγωνίου, δύνανται να υπαχθούν στη ρύθμιση και δύνανται να εξοφληθούν εφάπαξ ή μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ και απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Προθεσμία αίτησης : μέχρι τις 26 Μαΐου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Πωγωνίου. (Υπεύθυνος  Επικοινωνίας κ. Μπούλιας Αθανάσιος, τηλ. 26533 60109).

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κων/νος Καψάλης

Χάνι Δελβινακίου: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί οι οποίοι μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας μία μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθησαν χθες (20-04-2015) το βράδυ, στο Χάνι Δελβινακίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο 47χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, οι δύο δράστες μετέφεραν από κοινού μία 27χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της και στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.
Το αυτοκίνητο των διακινητών κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Άρτα: Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (20-04-2015) το απόγευμα στην Ιόνια Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, βάρους (0,54) γραμμαρίων και ναρκωτικό χάπι.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, για διακίνηση ομοεθνούς τους, μη νόμιμου μετανάστη

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν σήμερα (20-04-2015) το πρωί, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, 38 και 32 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, οι δύο διακινητές μετέφεραν από κοινού έναν 27χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας, με τελικό προορισμό το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 27χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπλέον μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Το αυτοκίνητο των διακινητών κατασχέθηκε. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.

Εθελοντές για να συνδράμουν το έργο της έχει ανάγκη η «Κιβωτός του Κόσμου» Πωγωνιανής

Την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη στήριξη των Ηπειρωτών γνωρίζει η «Κιβωτός του Κόσμου», η οποία αγκαλιάστηκε από την πρώτη ημέρα που λειτούργησε το παράρτημα της Πωγωνιανής.
Έμπρακτη απόδειξη αποτέλεσε η συγκινητική συμπαράσταση που επέδειξαν τις ημέρες του Πάσχα, απλοί πολίτες και φορείς που ενίσχυσαν ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνάμεις του το έργο της «Κιβωτού» που είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Ωστόσο ο αγώνας για να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες υποχρεώσεις που υπάρχουν είναι καθημερινός και επίπονος.
Οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού» αναζητούν συνεχώς νέες πηγές εσόδων, τόσο για τις λειτουργικές ανάγκες, που είναι αυξημένες εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επιστημονικού προσωπικού που πρέπει να υποστηρίζουν τα παιδιά, που στην πλειοψηφία τους φιλοξενούνται ύστερα από εισαγγελικές παραγγελίες, όσο και για να  γίνει το επόμενο βήμα, που είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός τους.

Κιρσοί: Οριστικό τέλος -Με συνδυαστική θεραπεία laser και φλεβοτόμου

Οριστικό τέλος στους κιρσούς με συνδυαστική (διαδερμική-ενδοσκοπική) θεραπεία Laserκαι φλεβοτόμου βάζουν  πλέον οι αγγειοχειρουργοί.
Η θεραπεία είναι  ανώδυνη, αναίμακτη και έχει ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%.Πρόκειται για επαναστατική μικρό-επέμβαση,  υψίστης ακρίβειας ελέγχου και θεραπείας όλων των υποδόριων ανεπαρκούντων φλεβών.  
«Η θεραπεία των κιρσών γίνεται ενδοσκοπικά καιαποτελεί πλέονεπέμβαση ρουτίνας  και  δίνει θεαματικά αποτελέσματα σε σχέση το ανοιχτό χειρουργείο»    αναφέρει ο διαπρεπής Αγγειοχειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, T. fellowofM.G.H. HARVARDMEDICALSCHOOLMD, Ph.D κ.  Γεώργιος Κούστας,  ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2300 επεμβάσεις.
         ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Σύμφωνα με τον Δρ Κούστα  τα πλεονεκτήματα της νέας επεμβατικής θεραπείας είναι: