Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Πέτα Άρτας: Γιορτάστηκε την Κυριακή 19 Απριλίου η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Με κάθε επισημότητα την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στο Πέτα Άρτας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.
Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαρέλης, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, εκπρόσωποι των αρχών της Άρτας και πολίτες.

Μια σημαντική στιγμή για την πόλη της Πρέβεζας: Υπογράφηκε το Συμβολαιογραφικό Προσύμφωνο για την παραχώρηση του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Μια σημαντική στιγμή για την πόλη της Πρέβεζας.
Υπογράφηκε το Συμβολαιογραφικό Προσύμφωνο για την παραχώρηση του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Στράτος Ιωάννου: «Κάνουμε πράξη το όραμα της απόδοσης του στρατοπέδου στους πολίτες της Πρέβεζας»
Υπογράφηκε την Δευτέρα 20 Απριλίου το Συμβολαιογραφικό "Προσύμφωνο Σύστασης Επιφανείας" για την μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης του Στρατοπέδου Δούκα (Κάστρο Αγίου Ανδρέα) στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου και τον Υποστράτηγο κ. Γιώργο Σταθιά, εκπρόσωπο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος επισκέφτηκε την Πρέβεζα για το σκοπό αυτό. Πλέον, το στρατόπεδο παραδίδεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα για την αξιοποίηση των χώρων του.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 22 Απριλίου, ώρα 9:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  22η  Απριλίου 2015, ημέρα  Τετάρτη & ώρα 9:00   π.μ.  στο Δημαρχείο–ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση   προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του  κληροδοτήματος «ANAΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ ».
2. Έγκριση   προϋπολογισμού οικονομικού έτους  2015 του  κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
3. Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους   2015 του  κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ». 
4. Έγκριση διακήρυξης χορήγησης υποτροφίας  του   κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ».
5. Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους  2015 του  κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ». 
6. Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υγρών Καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Άνω  Καλαμά».
7. Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υγρών Καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου».
8. Κατακύρωση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υγρών Καυσίμων και λιπαντικών Δ.Ε. Δελβινακίου».

Συλλήψεις ατόμων για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων

Συνελήφθησαν (3) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
Συνελήφθη, σήμερα (20-04-2015) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών, για ληστεία.
Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (19-04-2015) στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, ποινής φυλάκισης (9) μηνών και χρηματικής ποινής (9.000) ευρώ, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Συνελήφθη χθες (19-04-2015) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πάτρας, ποινής φυλάκισης (6) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Διερεύνηση τραυματισμού 19χρονου ημεδαπού από κροτίδα στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Χθες (19.04.2015) το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Καναλλακίου, ένας 19χρονος ημεδαπός, τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 19χρονος πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα ερασιτεχνικής κατηγορίας στο Δημοτικό Στάδιο Καναλλακίου και ενώ βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου, στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει κροτίδα, αυτή εξερράγη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο αριστερό του χέρι.
Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύεται.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός για κατοχή κροτίδων

Κατασχέθηκαν 50 κροτίδες

Συνελήφθη χθες (19.04.2015) το απόγευμα, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 59χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα που επέβαινε ο 59χρονος, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου, πενήντα (50) κροτίδες.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (19.04.2015) στην Ηγουμενίτσα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις αλλοδαποί, ένας 22χρονος υπήκοος Συρίας και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, 28, 24 και 33 ετών, για κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ένας 22χρονος υπήκοος Συρίας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχε κλεμμένες θεωρήσεις εισόδου στο διαβατήριό του.
Αντίστοιχα, στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας και όπως διαπιστώθηκε, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και οι δύο εξ αυτών κατείχαν διαβατήρια με πλαστά αποτυπώματα σφραγίδας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας αντίστοιχα. 

Στα 73,3 εκατ. ευρώ ακάλυπτες επιταγές και συναλλαγματικές

Στα 73,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν στα τέλη Μαρτίου 2015 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, έναντι 56,8 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο 2015.
  Σύμφωνα με το Σύστημα Αθετήσεως Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας», οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Μάρτιο στα 52,5 εκατ. ευρώ, από 41,6 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 14,9 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 20,7 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, από 15 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 7 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2015.

ΟΑΕΕ: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών

Μέσω διαδικτύου μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), αίτηση για τη ρύθμιση οφειλών οι οποίες είναι κάτω των 5.000 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσα από την ιστοσελίδα Οργανισμού (www.oaee.gr).
Υπενθυμίζεται, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, που θα ενταχθούν στη ρύθμιση, αποκτούν παράλληλα το δικαίωμα της επιλογής να καταταγούν σε έως και τρεις κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες.
Ακόμη, με τη ρύθμιση παρέχονται στους ασφαλισμένους, ασφαλιστική ικανότητα για παροχές περίθαλψης και ασφαλιστική ενημερότητα.
Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης για τη ρύθμιση των οφειλών, λήγει στις 30 Απριλίου.

Η ιδιωτικοποίηση των πηγαδιών μας


Γράφει ο

Βοστινιώτης Παναγιώτης

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κάθε επιχείρηση, ακόμη και την πιο μοντέρνα, ατομική, οικογενειακή, συνεταιριστική, αγροτική, βιομηχανική, σοσιαλιστική, καπιταλιστική, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, και σε οποιαδήποτε εποχή, μπορούμε να τη φανταστούμε (για να χρησιμοποιήσουμε Αισώπεια γλώσσα), σαν ένα στρόγγυλο πηγάδι, του παλιού καιρού, που το νερό το βγάζανε από τα βάθη του πηγαδιού με τριχιές και με κουβάδες. Με το πρόσχημα λοιπόν του χρέους, οι της Ε.Ε, όχι μόνο θέλουν να μας πάρουν τα πηγάδια (ιδιωτικοποιήσεις), αλλά να μας αναγκάσουν να δουλεύουμε (στα πηγάδια τους πλέον) με όσο γίνεται λιγότερο μισθό, να διψάσουμε, να στεγνώσει η γλώσσα μας για ένα ποτήρι νερό (εργασιακές σχέσεις), μέχρι να επιστρέψουμε λέει «το δανεικό νερό» (τα χρέη μας δηλ.) που ζητήσαμε κάποτε.
Το νερό όμως που θα βγάζουμε, έστω και με ελάχιστο μισθό, από τα πηγάδια τους, εδώ και πέρα, δεν θα είναι δικό μας αλλά δικό τους, και αυτοί οι κύριοι θα μας πουν αύριο, ότι δεν είναι σωστό να ξεπληρώσουμε «το δανεικό νερό», (τα χρέη μας δηλ.) με το δικό τους νερό.

Νέο μεταβατικό σύστημα για τις Πανελλήνιες από το 2016

Μια διετία θα είναι ο χρόνος ζωής του νέου εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προτίθεται άμεσα να ξεκινήσει διάλογο για (ακόμα) ένα νέο σύστημα, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2018, κατά την πάγια τακτική οι αλλαγές να πρωτοεφαρμόζονται από την εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας
Ως εκ τούτου πρώτοι ενδιαφερόμενοι θα είναι οι μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου όταν θα είναι τελειόφοιτοι το 2016, και κατόπιν -το 2017- οι μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου.
 Ειδικότερα, η αλλαγή στην οποία θα προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αφορά το σύστημα των εξετάσεων, που καθιερώθηκε το 2013. Το σύστημα αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι μειώνει τα εξεταζόμενα μαθήματα από 6 σε 4 (άρα τον φόρτο των μαθητών και το κόστος της προετοιμασίας) αλλά και το μειονέκτημα ότι περιορίζει τον αριθμό των σχολών που μπορούν να επιλέξουν οι υποψήφιοι. Ενδεικτικό της διαφοράς του επόμενου (από το 2016) με το ισχύον (έως και φέτος) σύστημα είναι ότι με το σημερινό οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν από 60 έως 250 σχολές, ενώ με το επόμενο το κατώφλι ήταν στις 40 σχολές.