Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 3-1

Διαβασμένος ο ΠΑΣ επικράτησε με σκορ 3-1 του Ολυμπιακού

Οι γηπεδούχοι έμειναν με αξιώσεις στην κούρσα της 5ης θέσης, αντίθετα ο Ολυμπιακός προβλημάτισε αγωνιστικά και δεν κατάφερε να φύγει με βαθμούς από τους "Ζωσιμάδες".
Στο 32' ο Ίλιτς μετά από λάθος του Μιλιβόγεβιτς με ένα εξαιρετικό  πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρομπέρτο, σημειώνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ.
Στο 42' ο Ίλιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας των "ερυθρολεύκων" εντελώς αμαρκάριστος και παρά το γεγονός πως έδειχνε να σπαταλά την ευκαιρία, ήρθε ο επίσης αμαρκάριστος Μανιάς να νικήσει από δύσκολη γωνία τον Ρομπέρτο για το 2-0.
Στο 69' ο Μιλιβόγεβιτς με ένα βολέ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, μειώνοντας σε 2-1.
Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απομάκρυναν δύο φορές την μπάλα πάνω από την γραμμή στις προσπάθειες των Κασάμι και Μπενίτες και στην εξέλιξη της φάσης ο Ακόστα στην κόντρα έγραψε το 3-1!

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (77' Μπέριος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος (46' Ναδάλες), Τσουκαλάς, Ίλιτς (90' Σαπαλίδης), Τσάβες, Ακόστα, Χαρίσης.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (65' Κασάμι), Ντοσεβί, Φορτούνης (52' Μπενίτες), Ντομίνγκες (65' Ντομίνγκες), Χάρα.

Κόλλησαν στο μηδέν Αγροτικός Αστέρας και Αετός Νήσου στον Παρακάλαμο (0-0)

* Κόλλησαν στο μηδέν Αγροτικός Αστέρας και Αετός Νήσου το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης, Σκόρδος Κων/νος, Χαλδούπης Βασίλειος, Νάτσης Σταύρος, Μπίκας Κων/νος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Ζόta Αρσέν, Άμρο Χρήστος, Ντρουμπάλης Αναστάσιος (Νάτσης Γεώργιος 79΄), Χαρίσης Αλέξανδρος,

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 3-0 α.α.  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0 α.α.  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1-1  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3-1
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 0-2
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ 5-1
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  1-1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-0
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 5-2


Βαθμολογία (29η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 81
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  76
3. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 67 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 59 
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 50
6. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 50
7. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 45 
8. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 41   
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 39  
10. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 37
11. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 36 
12. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 35
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35
14. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 31   
15. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 28
16. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 24
17. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  7 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -5

Με νίκη αποχαιρέτησε την μεγάλη κατηγορία η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (4-1)- Με γκολ στο φινάλε καθάρισε την παραμονή ο Α.Σ. Καλπακίου (1-0)

«Ξεκαθάρισε» με την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστική  η υπόθεση  παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.
Στην Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία θα αγωνίζονται από την νέα σεζόν η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος, η  Αγία Μαρίνα, ο ΠΑΣ Κάστρου και ο Πασσαρώνας Ροδοτοπίου.


* Μεγάλη νίκη και συγχρόνως παραμονή στη μεγάλη κατηγορία πέτυχε ο Α.Σ. Καλπακίου  επικρατώντας την έδρα του  με 1-0 του Α.Ο. Κόντσικας.
Το γκολ που χάρισε το τρίποντο της παραμονής σημειώθηκε στο 86΄ όταν ο Ηλίας Μιχαήλ έβγαλε τη σέντρα και ο Μπονόβας Νικόλαος με πλασέ έκανε το τελικό 1-0.
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Γόγολος Ευάγγελος, Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ, Ντέλλας Κωνσταντίνος, Κατσάνος Ιωάννης, Μπονόβας Νικόλαος, Ηλίας Μιχαήλ, Γιαννακούλης Αθανάσιος, Κατσαβριάς Βασίλειος (Τσουμάνης Παναγιώτης 75΄), Κοττίκας Ιωάννης (Γόγολος Νικόλαος 80΄), Γκόνης Πέτρος (Ζηκόπουλος  Δημήτριος 90΄)

*Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Δάσκαλος Χρήστος  στο 1΄, η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος έκανε την ανατροπή και κέρδισε τον Π.Α.Ο. Κουτσελιού το απόγευμα της Κυριακής στο Δελβινάκι με  4-1.
Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν ο Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος στο 24',  ο Ζενέλης Πάτροκλος  στο 33', ο  Δήμου Σταύρος  στο 62' και ο Μπάγιας Ελευθέριος  στο 85'.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Πέτρου Ηλίας, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος (Αθανασίου Στυλιανός 68΄), Καλές Βύρων, Μυριούνης Σταύρος,  Καπρινιώτης Ευστράτιος, Dajlani Drisaldo (Πότσης Γεώργιος 62΄), Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος (Μπάγιας Ελευθέριος 56΄),  Δήμος Αθανάσιος, Δήμου Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 2-1  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-1
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 3-0  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 0-1  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 4-6  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-3
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ 3-0
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 1-0  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 4-1  


Βαθμολογία (33η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 77 
2.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 68 
3. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 63
4. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 62 
5. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 57
6. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 56
7. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 50
8. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 49   
9. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 49
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 45   
11. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 41
12. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 37   
13. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 36   
14. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 35
******
15. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 32 
16. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 32
17. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 25
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 12 

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στα Γιάννενα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων τα καταστήματα, θα λειτουργήσουν ως εξής:
Την Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη, την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη θα λειτουργήσουν από τις 8:30 π.μ. μέχρι στις 2:30 μ.μ. και από τις 5:30 μ.μ. μέχρι στις 9:00 μ.μ..
Την Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9:00 π.μ. μέχρι στις 7:00 μ.μ..
Το Μεγάλο Σάββατο από τις 9:00 π.μ. μέχρι στις 3:30 μ.μ..
Την Δευτέρα μετά το Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή ενώ από την Τρίτη 14 Απριλίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας.
Την Δευτέρα 1 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Public Issue: Εμπιστεύεται την κυβέρνηση το 70% των πολιτών

Το «Πολιτικό Βαρόμετρο» Απριλίου της Public Issue καταγράφει την ευρύτερη αποδοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ειδικότερα σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία για την «Αυγή της Κυριακής» η νέα κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του 70% των πολιτών.
Επτά στους δέκα εκφράζουν ικανοποίηση από το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ ένα 50% δηλώνει ότι «ανακουφίστηκε» από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Επισημαίνεται ότι το 52% θεωρεί σωστή τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ, το 26% την επικρίνει.
Παράλληλα, το 70% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός, με ένα 23% να λέει «όχι», ενώ, το 67% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει.
Την ίδια ώρα, από τα στοιχεία της Public Issue, φαίνεται ότι το 63% των πολιτών εγκρίνει τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ενώ, ο Αλέξης Τσίπρα φαίνεται πως υπερτερεί έναντι του Αντώνη Σαμαρά.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αλ. Τσίπρας με 62% και ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς με 20%.

Οι οκτώ αλλαγές στη φορολόγηση εισοδημάτων

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα χρειαστούν φέτος πολύ λιγότερες αποδείξεις για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.
Οκτώ σημαντικές αλλαγές θα ισχύσουν φέτος στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων 5,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων.
Με τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά «πόθεν έσχες» για όλες τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχειών, δηλαδή ακόμη και για τα ποσά που καταβλήθηκαν εντός του 2014 με σκοπό την αγορά μετοχών και ομολόγων, την ίδρυση ή την απόκτηση επιχειρήσεων και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιριών.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα χρειαστούν φέτος πολύ λιγότερες αποδείξεις για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν εισοδήματα από ενοίκια δεν θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο 1,5%-3%, θα καταβάλουν όμως κύριο φόρο εισοδήματος αυξημένο από το 10% στο 11%, ενώ αν φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια θα επιβαρυνθούν με «χαράτσι» κλιμακούμενο έως και 26%.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και την Καστανή Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Χθες (04-04-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 29χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, ποινής φυλάκισης (14) μηνών, για κλοπή.
2. Σήμερα (05-04-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην Καστανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σάμου, ποινής φυλάκισης (2) ετών και (3) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη σήμερα (04-04-2015) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστής ταυτότητας Πορτογαλικών Αρχών με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα.
Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.