Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Συντριβή του Αγροτικού Αστέρας από τον Α.Ο. Σταυρακίου στον Παρακάλαμο (0-5)-Έχασε στο Κεφαλόβρυσο από τους Α.Ο. Αμπελόκηπους η Αναγέννηση (0-3)

* Μια ακόμη βαριά ήττα με 0-5 γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο ο Αγροτικός Αστέρας, από τον  Α.Ο. Σταυρακίου.
Οι φιλοξενούμενοι   άνοιξαν το σκορ στο 54' με τον Κοσμά Παύλο,  και στο  55' με τον Μασούρα Χρήστο έκαναν  το 0-2.
Στο  67' ο Κολιός Κωνσταντίνος  έκανε το 0-3.
Με δυο τέρματα του Μαργιόλα Ανδρέα  στο 69'  και στο 76' διαμορφώθηκε το τελικό 0-5.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης (Άμρο Χρήστος 67΄),  Δρίβας Λάζαρος (Ζόta Αρσέν 60΄), Νάτσης Σταύρος (Ζota Romeo 79΄), Χαλδούπης Βασίλειος, Σκόρδος Κων/νος, Χαρίσης Αλέξανδρος, Μπίκας Κων/νος, Σαντεντίν Δημήτριος, Ντρουμπάλης Αναστάσιος, Χαλιγιάννης Βασίλειος

*Την ήττα γνώρισε στο Κεφαλόβρυσο η Αναγέννηση από τον  Α.Ο. Αμπελόκηπων με  0-3.
Οι φιλοξενούμενοι  άνοιξαν το σκορ με τον Παπαδημητρίου Νικόλαο  στο 37'.
Το 0-2 έκανε ο Τσίντας Παναγιώτης στο 75'.
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κίτσιος Σωτήρης  στο 85'. 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κίμων, Γκόγκος Κωνσταντίνος-Νέκταρι, Κούρος Ανδρέας, Γραμμόζης Γεώργιος, Γκορίτσας Παναγιώτης, Meynti Δίμο-Κωσταντίνος, Ντόντης Βασίλειος, Μπάσιος Χρήστος, Νούσης Χρήστος, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Καραμάνης  Αλέξανδρος


Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ  0-3 α.α.  
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-0  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 2-1  
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 0-1  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 3-0 α.α.  
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-3
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0-1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 0-5
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0-3


Βαθμολογία (27η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 77
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  72
3. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 61 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 58 
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 47
6. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 44   
7. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 41 
8. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 40   
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 39  
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 34 
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 34
12. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 33  
13. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 32 
14. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 28
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 25 
16. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 24
17. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  7 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -5

Νίκη παραμονής για τον Α.Σ. Καλπακίου (2-1)- Δεν βολεύει την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος η ισοπαλία που έφερε με τον ΠΑΟ Κρύας στο Δελβινάκι (1-1)

*Βήμα παραμονής έκανε ο Α.Σ. Καλπακίου, ο οποίος επικράτησε του Πασσαρώνα Ροδοτοπίου στο Καλπάκι με 2-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0  στο  75' με γκολ του  Κοττίκα Ιωάννη, για να ισοφαρίσει το Ροδοτόπι  με τον Κοσμά Νεκτάριο  στο 88'.
Το χρυσό γκολ που χάρισε το τρίποντο στον Α.Σ. Καλπακίου πέτυχε ο Κατσάνος Ιωάννης  στο  90'.
Α.Σ. Καλπακίου:
Τάκος Κωνσταντίνος, Γόγολος Ευάγγελος, Φράγκος Ιωάννης (Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ 54΄), Ντέλλας Κωνσταντίνος, Κατσάνος Ιωάννης, Μπονόβας Νικόλαος, Γιαννακούλης Αθανάσιος (Καψάλης Γεώργιος 59΄), Ηλίας Μιχαήλ, Κατσαβριάς Βασίλειος, Κοττίκας Ιωάννης, Γκόνης Πέτρος (Τσουμάνης Παναγιώτης 87΄)


*Ισόπαλος με 1-1 έληξε ο αγώνας της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Π.Α.Ο. Κρύας στο Δελβινάκι το απόγευμα της Κυριακής.
Οι φιλοξενούμενοι   άνοιξαν το σκορ στο 56' με τον Μπούκα Αλέξανδρο, για να ισοφαρίσει η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος με τον Σιώτα Γρηγόρη  στο 58΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης Σταύρος Καλές Βύρων,  Καπρινιώτης Ευστράτιος, Πότσης Γεώργιος, Dajlani Drisaldo, Τσαραώσης Ευάγγελος,  Δήμος Αθανάσιος, Σιώτας Γρηγόρης, Δήμου Σταύρος, Ζενέλης Πάτροκλος  (Βαρτζιώτης Χρήστος 66΄)

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:
Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 2-4  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 1-0  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Σ.ΚΑΣΤΡΟΥ 2-0  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 2-3  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 0-0
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 2-1  
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 0-2
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 2-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 1-1 


Βαθμολογία (31η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 76 
2.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 62 
3. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 60
4. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 56
5. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 56 
6. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 51
7. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 48
8. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 46   
9.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 46
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 41   
11. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 41
12. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 32
13. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 31  
14. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 31   
15. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 31 
16. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 29
17. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 24
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 12   

Ακυρώνονται οι αυξήσεις στο ρεύμα

Ακυρώνονται οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1-1-2015, με τροπολογία - προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.
Παράλληλα , σύμφωνα με το υπουργείο θα προχωρήσει επανεκτίμηση των εσόδων του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κλπ. που τροφοδοτείται από το εν λόγω τέλος.
Η τροπολογία προβλέπει συγκεκριμένα ότι: «Για το έτος 2015 οι μοναδιαίες χρεώσεις του Ειδικού Τέλους για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων παραμένουν αμετάβλητες στο ύψος που έχουν καθοριστεί για το έτος 2014».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα επανεκτίμησης και επαναπροσδιορισμού των εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 του ν. 2773/1999 για την εξυπηρέτηση των σκοπών που επιδιώκει, χωρίς την εν τω μεταξύ επιβάρυνση των καταναλωτών από τυχόν αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ».

Ξεκίνησε η αποστολή των «προσκλητηρίων» στους οφειλέτες του δημοσίου

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε να αποστέλλει τα e-mail για συμμετοχή στην έκτακτη ρύθμιση η οποία ξεκίνησε από την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την επόμενη Παρασκευή.
Το μήνυμα θα αρχίσουν να βρίσκουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου.
Ο στόχος είναι να αποσταλούν ακόμη και ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για την ευκαιρία αποπληρωμής των υποχρεώσεων με ευνοϊκούς όρους.
Το πλήρες μήνυμα της ηλεκτρονικής επιστολής, έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.4320/19-3-2015 από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε ποσού βασικής οφειλής με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.
Δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε χρέους εκτός ρύθμισης και πληρωμής μέρους ή του συνόλου της ανεξόφλητης βασικής οφειλής χωρίς επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Η καταβολή διενεργείται είτε με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ., είτε στις Δ.Ο.Υ.
Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με την αναλυτική εικόνα των οφειλών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" και την εκτύπωση για "Εκούσια Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης" στο σύστημα TAXISnet.
Εάν έχετε ρυθμισμένα χρέη τα οποία επιθυμείτε να εντάξετε στην παραπάνω ευεργετική διάταξη, θα πρέπει να απευθύνεστε πρώτα στη Δ.Ο.Υ.».

Το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου στο πλευρό των Εξαρτημένων Ατόμων


Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1983, με την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας (ειδική νομοθετική ρύθμιση με Ν.1729/1987). Εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 4.000  άτομα, χρήστες αλλά  και μέλη των  οικογενειών τους, χάρη σε ένα δίκτυο περισσότερων από 100 μονάδων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.
Είναι σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (ECOSOC) σε θέματα ναρκωτικών, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι ένας από τους βασικούς φορείς εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Ουσίες. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι εθελοντικό, δωρεάν και στεγνό (χωρίς υποκατάστατα και άλλες ουσίες).
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι ένα από τα Ανοιχτά Θεραπευτικά Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ που απευθύνεται σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Πάνω από 400 χρήστες και 700 γονείς, συγγενείς και φίλοι χρηστών έχουν απευθυνθεί στο Πρόγραμμα το οποίο  λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί οι εξής δομές:
•Συμβουλευτικός Σταθμός.
•Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης.
•Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης.
•Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα.
•Ξενώνας  μελών Κοινωνικής Επανένταξης.
•Συμβουλευτικός Σταθμός στην Ηγουμενίτσα.
•Συμβουλευτικός Σταθμός στην Άρτα.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι το πρώτο σημείο επαφής ενός χρήστη ναρκωτικών ουσιών με το πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.
Από τον Συμβουλευτικό Σταθμό ξεκινά η προετοιμασία ενός χρήστη να ενταχθεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ μέσα από μια Θεραπευτική Κοινότητα.
Στον Συμβουλευτικό Σταθμό οι χρήστες αρχίζουν να παίρνουν απόσταση από τη χρήση και από άλλους χρήστες, κινητοποιούνται και προετοιμάζονται να μπουν στη κύρια φάση της θεραπείας που είναι η θεραπευτική κοινότητα.
Ο χρόνος προετοιμασίας στον Συμβουλευτικό Σταθμό είναι 4 με 6 εβδομάδες. Η διάρκεια της κύριας φάσης της θεραπείας (Κοινότητα) διαρκεί 8 με 12 μήνες.
Ακολουθεί η φάση της επανένταξης για άλλους 12 μήνες.
Στη συνέχεια τα μέλη περνούν στο στάδιο της μεταπαρακολούθησης (follow up) για περίπου 12 μήνες.

Αφού ολοκληρώσει ένα μέλος το πρόγραμμα αποφοιτεί σε μια τελετή που γίνεται δυο φορές το χρόνο και αποφοιτούν μέλη από όλη την Ελλάδα.

Ποινικοποίηση του Mobbing & Bullying τώρα!

Στην περίπτωση του αδικοχαμένου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία, λόγω του ακραίου Bullying που υφίστατο, δεν θα διωχθούν οι υπαίτιοι-ηθικοί αυτουργοί, λόγω έλλειψης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των θυμάτων του Mobbing-Bullying που περιλαμβάνει και την δίωξη των δραστών-θυτών. 
Όμως οι ηθικοί αυτουργοί που τον οδήγησαν σ’ αυτή την πράξη απελπισίας διέπραξαν εγκληματική πράξη εξίσου εγκληματική με εκείνη του φόνου.
Πίσω από αυτούς υπήρχαν και άλλοι, είτε στελέχη της Σχολής, είτε πολιτικοί, που τους κάλυπταν και κουκούλωναν τις εγκληματικές τους πράξεις, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο ένοχοι με τους θύτες-δράστες. 

Φοροαπαλλαγές που ισχύουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Για όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα εφαρμόζονται οι φοροαπαλλαγές για τις ιατρικές δαπάνες, τα νοσήλια, τα φάρμακα, τις δωρεές και η μείωση φόρου λόγω αναπηρίας. Πιο συγκεκριμένα όλοι οι φορολογούμενοι ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος δικαιούνται:
α) Τη μείωση φόρου κατά 200 ευρώ λόγω αναπηρίας τουλάχιστον 67%
β) Τη μείωση φόρου για ιατρικές δαπάνες, εφόσον οι ίδιοι ή και τα εξαρτώμενα μέλη τους έχουν δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, είτε στην ημεδαπή είτε στην αλλοδαπή και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου
Στην έννοια των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης περιλαμβάνονται:
- Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και θεραπείες.
- Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές και οι δαπάνες που καταβάλλονται για τη διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών, όπως π.χ. συνδρομές σε επιχειρήσεις που παρέχουν διαρκή ιατρική κάλυψη.