Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ανανεώνεται έως και 30 Απριλίου 2015 η ασφαλιστική κάλυψη από τον ΟΓΑ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε πως σε εφαρμογή της με αρ. 108/25-2-2015 απόφασης του Διοικητή του ΟΓΑ, η ασφαλιστική ικανότητα των δικαιούχων παροχών περίθαλψης του ΟΓΑ, που λήγει στις 28-2-2015, ανανεώνεται έως και 30-4-2015.

Σημειώνεται ότι, η ανανέωση αυτή δεν αφορά τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ, για τους οποίους σύμφωνα με την αρ. Φ. 40021/2912/7/17-2-2015 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος έως 29-2-2016.

Με εποίκους αλλοιώνουν την ελληνικότητα του Πωγωνίου!

Σε πλήρη εξέλιξη και ενθαρρυμένοι από την αδιαφορία της Ελλάδος, η Αλβανία συνεχίζει την πολιτική της  δημογραφικής αλλοίωσης της Βορείου Ηπείρου.
Μετά από συνεχή περιστατικά «καθόδου» Αλβανών από τις βόρειες περιοχές σε χωριά κυρίως των Αγίων Σαράντα και του Δελβίνου όπου διαβιοί από αρχαιοτάτων χρόνων η Ελληνική Μειονότητα και την διεκδίκηση κτημάτων με πλαστούς τίτλους κυριότητας,  στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται πλέον και το απομακρυσμένο Πωγώνι Αργυροκάστρου, το οποίο είναι συνέχεια του Πωγωνίου που ανήκει στο Νομό Ιωαννίνων!
Πρόσφατα στην περιοχή, με την αιτιολογία ότι είναι βοσκοί και επιθυμούν να βοσκήσουν τα κοπάδια τους, εγκαταστάθηκαν  δέκα άτομα. Ο έπαρχος, τηρώντας το γράμμα του Νόμου, αρνήθηκε να τους καταγράψει ως μόνιμους, κάτι που οδήγησε την Περιφέρεια Αργυροκάστρου να δώσει εντολή και βάσει αυτής τους νομιμοποίησε η ληξίαρχος. Με δεδομένη μάλιστα τη φυγή των περισσότερων Ελλήνων κατοίκων του Πωγωνίου για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, όπως γίνεται αντιληπτό η αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής είναι πλέον πολύ εύκολη, καθώς εκφράζονται  βάσιμες υπόνοιες  ότι κοντά στους δέκα θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι συγγενείς τους, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της Εθνικής Μειονότητας. 

24η αγωνιστική το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-03-15/15:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ο. Σταυρακίου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 28-02-15/15:30), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Ε. Μικρασιατών Α.Σ. Καλπακίου 1-03-15/15:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πασσαρώνας Ροδοτοπ ίου Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 1-03-15/15:00) για την 28η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΗΝΑΣ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου  2015
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (00:00)  
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  (00:00)  
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:30)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (19:30)
Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου  2015
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (15:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:30)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (17:15)
Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (15:00)
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:15)

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής

Αποφάσεις για οδικά και αντιπλημμυρικά έργα έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, αναδείχτηκαν ανάδοχοι και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση των εξής έργων:
*Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας- Καρδίτσας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
*Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αθηνών, είσοδος πόλης Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 80.000,00με Φ.Π.Α.
ü   Αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 12.800
Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση και νέων έργων, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτησή τους. Πρόκειται για τα εξής:
*Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού αρ. 18 Δίστρατο – Φτέρη – Βαθύκαμπος – Κρυονέρι – Γέφυρα Τζαρή» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 147.000,00 με ΦΠΑ.
* Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.
* Αποκατάσταση ζημιών στηθαίων ασφαλείας της 19ης Ε.Ο. Αρχαγγέλου - Γλυκής», προϋπολογισμού € 4.000,00 με ΦΠΑ.
*Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για την εκβάθυνση – καθαρισμό ποταμού από πηγές Μπάλτιζας έως γέφυρα Θεμέλου (Π.Ε. Πρέβεζας), προϋπολογισμού € 94.000.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στο επόμενο 10ήμερο η προκήρυξη για την «Κοινωφελή Εργασία»

Στη συγκεκριμένη πρόσκληση υλοποίησης του Προγράμματος δεν συμπεριλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών
Τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προεργασία και να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 32.000 θέσεις εργασίας στους Δήμους, μέσω του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας», συζήτησε η αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Γ. Πατούλη και τα μέλη, Δ. Καφαντάρη, Γ. Μουράτογλου, Σ. Δανιηλίδη και Δ. Μπίρμπα, στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα, με την αναπληρώτρια Υπουργό για την Καταπολέμησης της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης, η αναπληρώτρια Υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι η προκήρυξη για τις θέσεις θα εκδοθεί το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου οι Δήμοι να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το προσωπικό εντός Απριλίου, με την δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των 32.000 θέσεων να δημοσιοποιείται από τον ΟΑΕΔ.
Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, στη συγκεκριμένη πρόσκληση υλοποίησης του Προγράμματος δεν συμπεριλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες δύο άτομα που θήρευσαν παράνομα λαγό

Δύο άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ, γιατί βρέθηκε να έχουν θηρεύσει παρανόμως έναν λαγό.  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ στις 21.45 της 24ης Φεβρουαρίου στην Επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Αμπελοχωρίου, σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, βρέθηκε ένας λαγός βάρους 2,5 κιλών, που είχε θηρευτεί πριν από λίγα λεπτά.
Στο Ι.Χ βρέθηκαν ακόμη 2 κυνηγετικά όπλα, «δεμένα», εντός της θήκης τους.
Το ένα εκ των δύο όμως ήταν παραποιημένο ώστε να χωρά μέχρι οκτώ φυσίγγια.
Ο λαγός κατασχέθηκε, όπως επίσης τα δύο κυνηγετικά όπλα και ακόμη 17 φυσίγγια για τριχωτά θηράματα, μία φυσιγγιοθήκη με άλλα 30 φυσίγγια, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών, 2 φορητοί πομποδέκτες (VHF), 3 μεγάλες κροτίδες και ένας φακός, με βάση προσαρμογής σε κάνη όπλου.
Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ, ενώ τα δύο άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Στο Ι.Χ επίσης βρέθηκαν και δύο σκύλοι ιχνηλασίας και δίωξης τριχωτών θηραμάτων.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν την επομένη στον Εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, πέντε (5) άτομα, για διάφορα αδικήματα.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 73 ετών, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα. Συγκεκριμένα, ο 73χρονος συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (49,5) γραμμαρίων, την οποία προόριζε για εμπορία.
Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, στην Κυψέλη Πρέβεζας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, (820) γραμμαρίων.
Συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή 3000 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 33 ετών, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (0,5) γραμμάρια ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

«H Πίτα του Ηπειρώτη 2015», Κυριακή 1 Μαρτίου, ώρα 10:00 π.μ., Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Μόνιμη λύση στη χαλάρωση της κοιλιάς με κοιλιοπλαστική

Μόνιμη λύση με όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα στη χαλάρωση της κοιλιάς, σε γυναίκες και άνδρες, δίνει σήμερα η πλαστική χειρουργική με τη μέθοδο της  κοιλιοπλαστικής.
Η επέμβαση είναι ασφαλής  και  συνήθως απαιτείται μια μόλις ημέρα νοσηλείας, ενώ ο χρόνος αποθεραπείας κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 ημέρες, χωρίς επιπλοκές.
«Με την κοιλιοπλαστική απαλλάσσουμε  γυναίκες και άνδρες από το δέρμα που έχει χαλαρώσει και περισσεύει, αλλά και από το  συσσωρευμένο λίπος , στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου, που έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επεμβάσεις σε γυναίκες και άνδρες.
«Με την αφαίρεση λίπους και δέρματος, προσθέτει ο Δρ. Αθανασίου, επιτυγχάνουμε  σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος και απαλλάσσουμε  γυναίκες και άνδρες από το αντιαισθητικό θέαμα της “κρεμάμενης κοιλιάς”».
Για τη διόρθωση  της “κρεμάμενης κοιλιάς”  κι ανάλογα με την έκταση του προβλήματος σήμερα οι πλαστικοί χειρουργοί εφαρμόζουν τρείς τεχνικές.
Συγκεκριμένα εφαρμόζονται η τεχνική της: