Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και αναστολή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προανήγγειλε ο Τάσος Κουράκης

Την έναρξη του διαλόγου με την κοινωνία για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, που θα χρειαστεί αρκετά χρόνια στην προοπτική της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Όπως είπε μάλιστα ο κ. Κουράκης για όλες τις πτυχές του προγράμματος της κυβέρνησης θα προχωρήσει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα.
«Η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με την συνεχή δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της εκπαίδευσης αποτελούν ασφαλή προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταχειροκροτήθηκε η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος "Η Ηπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου", που διοργανώθηκε στα Γιάννενα, το τριήμερο 5-7/2/2015

Αριθ. πρωτ. 2598
Αθήνα 10-02-2015

Η «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ»
με τη μεγάλη επιτυχία της στάθηκε αντάξια στο έργο του δημιουργού  και την προνομιακή σχέση του με την Ήπειρο

Η «Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου», ο τριήμερος κύκλος εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, κέρδισε με τον καλύτερο τρόπο ένα μεγάλο και δύσκολο στοίχημα, να σταθεί πραγματικά αντάξια στο έργο του κορυφαίου δημιουργού και την προνομιακή σχέση του με την Ήπειρο που αποτέλεσε την ανεξίτηλη αφετηρία του και μια αέναη επιστροφή του. Συνετέλεσαν πολλά και πολλοί σε αυτό.
Το κύρος των συνδιοργανωτών και η ευρύτητα της συνδιοργάνωσης, το πλούσιο πρόγραμμα, οι σημαντικότατοι συμμετέχοντες, η παρουσία της οικογένειας του αξέχαστου δημιουργού, διαμόρφωσαν εξαρχής ένα υποσχετικό πλαίσιο. Η υψηλή ποιότητα του συνόλου των εκδηλώσεων στις παρουσιάσεις, τις συζητήσεις, το κινηματογραφικό, μουσικό και ποιητικό αναλόγιο ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές προσδοκίες. Και η καλύτερη επιβεβαίωση ήταν ο τρόπος που τα Γιάννενα αγκάλιασαν την  «Ήπειρο του Θόδωρου Αγγελόπουλου» με την πάνδημη συμμετοχή τους, με κατάμεστες τις αίθουσες του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» και «Β. Πυρσινέλλας» σε όλες τις εκδηλώσεις.

Στις φλόγες τυλίχτηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί το 4ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή Λακκώματα των Ιωαννίνων.
Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην ξύλινη στέγη και οι δάσκαλοι που είδαν τις φλόγες να βγαίνουν από τη στέγη, εκκένωσαν αμέσως όλες τις τάξεις και οι μαθητές μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γειτονικό νηπιαγωγείο.
Στο σχολείο έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με δύναμη 32 ατόμων καθώς και στελέχη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.
Από την πυρκαγιά, κατέρρευσε η στέγη του σχολείου ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν οι τάξεις του πρώτου ορόφου.
Σωτήρια αποδείχτηκε η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση σεισμού και πυρκαγιάς που έγινε προς τους μαθητές και δασκάλους στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, πριν από ένα μήνα, καθώς η φωτιά επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα.
Τα αίτια της φωτιάς, εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 1ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η «Βιομηχανικές εγκαταστάσεις», α/α 16 –όσον αφορά την τυροκόμηση γάλακτος & υποκατηγορία Α2, ομάδα 2η «Υδραυλικά έργα», α/α 6, όσον αφορά τις υφιστάμενες γεωτρήσεις για την κάλυψη βιομηχανικών αναγκών κ λοιπών εγκαταστάσεων ): «Λειτουργία υφιστάμενης βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων γάλακτος , εγκατεστημένη στη θέση «Νεγρέσι», της Τ.Κ. Αμμότοπος του Δ. Αρταίων, Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Άψυχο σώμα ηλικιωμένης βρέθηκε στη λίμνη των Ιωαννίνων

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας, εντοπίστηκε σήμερα από περαστικούς στην λίμνη των Ιωαννίνων.
Το άψυχο σώμα της γυναίκας ανέσυραν από τη λίμνη, άνδρες της Πυροσβεστικής.
Η νεκρή γυναίκα αναγνωρίστηκε από το γιο της.
Πρόκειται για  μια γυναίκα 63  ετών, με καταγωγή από το Δ.Δ. Μιχαλιτσίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και ζούσε στα Ιωάννινα.

Νέος διαγωνισμός από το Fairyland Moschato

Το Fairyland Moschato είναι ξανά κοντά σας με έναν νέο διαγωνισμό!
Αυτό το υπέροχο μπουφάν με επένδυση fleece αξίας 67,90 ευρώ μπορεί να γίνει δικό σας!
Όροι συμμετοχής:
1) Like στον διαγωνισμό μας,
2) Κοινοποίηση του διαγωνισμού μας,
3) Like στη σελίδα μας,
4) Πρόσκληση στους φίλους σας να δηλώσουν ότι τους αρέσει η σελίδα μας.
Τα ρούχα μας θα τα βρείτε και στο e-shop μας στο www.fairylandmoschato.gr
Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 15 Μαρτίου.


Καλή Επιτυχία!!!

Αποκριάτικος χορός της Αδελφότητας Κρυονεριτών Πωγωνίου, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο κέντρο «ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ» Λ. Κύμης 157 και Σκουφά 30

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Με την παρούσα σας προσκαλούμε στον ετήσιο αποκριάτικο χορό της Αδελφότητας μας όπου θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο "ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ" την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Σας περιμένουμε όλους,
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για την συμπλήρωση 200 χρόνων, από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 19:00, στο Ζάππειο Μέγαρο.