Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Διακοπή κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία οδικού δικτύου της Ηπείρου λόγω συσσώρευσης υδάτων

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τα σημεία στα οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, προβλήματα λόγω συσσώρευσης υδάτων, κατολισθήσεων κ.α. φαινομένων υπάρχουν σε:
Δ.A. Θεσπρωτίας
* Επ. Ο. Νεράϊδας – Σαγιάδας από 8ο έως 11,5ο χλμ.
* Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων -Ηγουμενίτσας από 75ο έως 77ο χλμ (Κορυτιανή). Λόγω έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε υπερχείλιση – πλημμύρα του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό προς Εγνατία.

Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, η κοπή πίτας στο Ε.Κ.Α.Β. Δολιανών

Κανονικά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας του Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, παρουσία των φορέων της Τοπικής Κοινότητας Δολιανών, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου, Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας καθώς και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση είχε απόλυτη επιτυχία.
Ιδιαίτερα συμβολική κρίνεται όχι μόνο η παρουσία του Σεβασμιότατου αλλά και όσα δήλωσε για την απόλυτη στήριξή του στη Δομή του ΕΚΑΒ Δολιανών.
Χαιρετισμό απηύθυναν, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, ο υπεύθυνος του Τομέα Γιάννης Καραγιώργος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Ε.Κ.Α.Β. 7ης Περιφέρειας Αλέκος Ζέρβας και ο Γενικός Γραμματέας Πέτρος Βασιλείου.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΚΑΒ 7ΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Απέραντη λίμνη ο κάμπος στον Άνω Καλαμά, τεράστιες οι ζημιές στις καλλιέργειες

Φωτό: Γιάννης Χαλδούπης
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν από την κακοκαιρία και στον Δήμο Πωγωνίου και κυρίως στον κάμπο του Άνω Καλαμά.
Μεγάλες ποσότητες νερών κατεβαίνουν από τους ορεινούς όγκους είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της στάθμης των νερών, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει αρχικά ο Γορμός ποταμός και ο κάμπος του Παρακαλάμου να πλημμυρίσει.
Μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο κάμπο της Αρετής, των Κουκλιών, του Ριαχόβου και του  Μαζαρακίου που πλημμύρισαν καλλιέργειες και έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη!
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις καθώς σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις χωμάτων.
Η βροχή συνεχίζει να πέφτει αδιάκοπα…
«Ντριάμικα»  κάμπος Παρακαλάμου
«Ντριάμικα»  κάμπος Παρακαλάμου

Γέφυρα Παρακαλάμου
Ποτάμος Γορμός
Φωτό: Εύη Φωτίου
Ο κάμπος της Αρετής, Κουκλιών, Ριαχόβου, Μαζαρακίου μια απέραντη λίμνη!
Καλαμάς
Ο κάμπος της Αρετής, Κουκλιών, Ριαχόβου, Μαζαρακίου μια απέραντη λίμνη!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες καταγραφής και αντιμετώπισης των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες καταγραφής των τεράστιων ζημιών που έχουν προκληθεί από τις ισχυρές και πρωτοφανείς σε ένταση καταιγίδες που πλήττουν από το πρωί του Σαββάτου το σύνολο της Ηπείρου.  Για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί ως τώρα,  υπήρξε σήμερα το πρωί  επικοινωνία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη  με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους Αναπληρωτές Υπουργούς Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχο, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρίστο Σπίρτζη, τους οποίους και ενημέρωσε για την κατάσταση που διαμορφώνεται και την ανάγκη κήρυξης της Περιφέρειας Ηπείρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, πράγμα που  έγινε.
Ζημιές διαπιστώνονται στο 60% και πλέον του οδικού δικτύου της Ηπείρου, ενώ έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες, καταστήματα, σπίτια, εμπορικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες.

Στην Π.Ε. Άρτας, από το απόγευμα του Σαββάτου βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και  σήμερα  τα ξημερώματα τέθηκε σε εφαρμογή  το σχέδιο  της ΔΕΗ για παροχέτευση υδάτων από τα υδροηλεκτρικά φράγματα Πουρναρίου, στο πλαίσιο του οποίου προχώρησε η εκκένωση οικισμών. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Νεοχώρι, Ακροποταμιά, Ανθότοπος και τμήμα της πόλης της Άρτας (οδός Γώγου Μπακόλα) και οι κάτοικοί τους μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς χώρους για διαμονή και διανυκτέρευση. 
Από τον όγκο των νερών του Αράχθου καταστράφηκε επίσης το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, καθώς από την  άνοδο της στάθμης, δεν άντεξαν οι θυρίδες εκτόνωσης.

Μεταμόρφωση Ιωαννίνων: Συνελήφθη 45χρονος Αλβανός λαθροδιακινητής

Μετέφερε έναν ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Χθες (31-01-2015) αργά το βράδυ στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 43χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ παράλληλα εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου.
Το Ι.Χ.Ε. κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1

Ο ΠΑΣ πραγματοποίησε μία σπουδαία ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Κέρκυρα!

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο η Κέρκυρα με την έναρξη ήταν πιο απειλητική, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15', όταν ο Μπέριος δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Μαρκόβσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος και έδωσε πάσα "μισό γκολ" στον Χαβίτο, ο οποίος πλάσαρε σωστά σε κενή εστία γράφοντας το 0-1.
Στη συνέχεια ο ΠΑΣ ανέβασε ρυθμό και ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Τσάβες έκανε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των "Φαιάκων" και στρώθηκε στον Ίλιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 70' ο Μανιάς έκανε την καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Κουτζαβασίλης έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 72' η κεφαλιά του Τσάβες πέρασε ψηλά από τα καρέ του Έλληνα τερματοφύλακα.
Στο 80΄ ο Τσάβες εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα μέσα στη μεγάλη περιοχή και κατέληξε στον Μανιά, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Κουτζαβασίλη κι έδωσε προβάδισμα με 2-1 στους γηπεδούχους.
Στις καθυστερήσεις ο Κοροβέσης εκτέλεσε πέναλτι (το οποίο κέρδισε ο ίδιος ύστερα από ανατροπή του Βενέτη), αποκρούστηκε από τον Κουτζαβασίλη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα (74' Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες (82' Χαρίσης), Ναδάλες (89' Ντάσιος).
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόσο (82' Σιόντης), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κόντος (73' Καϊκούτ), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Λεάλ (46' Φάμπιο).

Μεγάλη νίκη του Α.Σ. Καλπακίου επί του Π.Α.Ο. Κρύας (2-1)

* Σπουδαία  νίκη με 2-1 πέτυχε εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου απέναντι στην ομάδα του Π.Α.Ο. Κρύας. 
Το  σκορ για τον  Α.Σ. Καλπακίου άνοιξε στο 27' ο Μακρής Χρήστος, ενώ στο 33' ο Κατσάνος Ιωάννης με εύστοχο χτύπημα  πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα.
Οι φιλοξενούμενοι   μείωσαν με το Διονάτο Αντώνη στο 43΄.
Α.Σ. Καλπακίου:
Τάκος Κωνσταντίνος, Φράγκος Ιωάννης, Κοττίκας Ιωάννης, Γόγολος Ευάγγελος, Κατσάνος Ιωάννης, Ηλίας Μιχαήλ, Μακρής Χρήστος (Τσουμάνης Παναγιώτης 77΄), Μπονόβας Νικόλαος, Γόγολος Νικόλαος, Γιαννακούλης Αθανάσιος (Κύρκος Βαγγελάκης 86΄), Περβανάς Δημήτρης-Ραφαήλ (Γκόνης Πέτρος 71΄) 

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής:
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Π.Α.Ο.ΚΡΥΑΣ 2-1    
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 0-1  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 3-0 
*****   

Από την Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται όλοι οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν την Κυριακή 1/2/2015 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα ορισθούν σε νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ  αναβολή
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ αναβολή
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ αναβολή
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ αναβολή
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ αναβολή
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ αναβολή


Βαθμολογία (24η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 52 (23)
2. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 52  (24)  
3. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 49  (23)
4. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 46 (23)
5. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 42 (24)  
6. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 42 (24)  
7. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 40 (23)
8.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 33 (23)
9.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 31 (23)  
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 31 (24)    
11. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 28 (24)  
12. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 24  (23)
13. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 22  (23)
14. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 21  (23)
15. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 21  (23)
16. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 20 (23)
17. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 17  (23)
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 11 (24)   

Άρτα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 28χρονου ημεδαπού για απόπειρα ληστείας

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το βράδυ της 30-01-2015, ο 28χρονος δράστης εισήλθε στο σπίτι του 73χρονου στην Άρτα και με τη χρήση βίας αποπειράθηκε να του αποσπάσει χρηματικό ποσό, τράπηκε όμως σε φυγή όταν ο παθών άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Αναβλήθηκε η 21η αγωνιστική της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας λόγω καιρικών συνθηκών

Από την Ε.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται όλοι οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν την Κυριακή 1/2/2015 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα ορισθούν σε νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 0-3 α.α.   
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-3 α.α.  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ αναβολή
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ αναβολή
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ αναβολή
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ αναβολή
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ ΖΩΟΔΟΧΟΥ  αναβολή
Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. αναβολή
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ αναβολή

Θύμα της κακοκαιρία το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα

Το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, είναι ένα από τα ωραιότερα, μεγαλύτερα και γνωστότερα πέτρινα γεφύρια που βρίσκονται στην Ελλάδα, με επιβλητικό τόξο ανοίγματος 40 μέτρων δεν άντεξε  τα ορμητικά νερά του Αράχθου και κατέρρευσε.

Το έχτισε ο πρωτομάστορας Κωνσταντίνος Μπέκας το 1866. 

Συνελήφθησαν πέντε άτομα στην Άρτα, για παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συνελήφθησαν χθες (31.01.2015) μετά τα μεσάνυκτα, στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πέντε ημεδαποί, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 34 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τρεις ανιχνευτές μετάλλων,
 ένα ζευγάρι γάντια,
 ένας φακός,
 είκοσι τρεις μπαταρίες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε ημεδαποί θα προέβαιναν σε παράνομες ανασκαφές με τη χρήση των ανιχνευτών μετάλλων, προς ανεύρεση θησαυρού, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Βουργαρελιωτών Αττικής, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 12:30, στην "αυλή του Αντώνη", Γαλατσίου 88 και Διογένους 6, Γαλάτσι

Την  Κυριακή 1 Φεβρουαρίου  2015 και ώρα 12:30 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Βουργαρελιτών Αττικής, κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτας του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση πρόσκληση, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους "να βρεθούμε στο φιλόξενο χώρο, του πατριώτη μας από την Κυψέλη, Αντώνη Βαγενά "Η αυλή του Αντώνη" που βρίσκεται στο Γαλάτσι, Λεωφόρος Γαλατσίου 88 και Διογένους 6 τηλ. 210 2921249.
Μπορείτε να έρθετε και με το λεωφορείο Νο 608 Ζωγράφου-Γαλάτσι που περνάει από Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Πατησίων, Δροσοπούλου και να κατεβείτε στη στάση Λιναρά.
Η συμμετοχή κατ' άτομο είναι 15 ευρώ (περιλαμβάνονται φαγητό, κρασί και αναψυκτικά).