Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικος χορός, του Α.Σ. Καλπακίου, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στο κέντρο "Ντέλας"

Ο Α.Σ. Καλπακίου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο χορό, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στο κέντρο "Ντέλας" με την ορχήστρα του Αποστόλη Μπίλη.

Τραγούδι: Λάμπρος Παπακώστας, Κώστας Ντρίκος. 

Ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας, κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος Φιλιππιάδας, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανετράπη, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στα συντρίμμια της νταλίκας και να διασωθεί από κλιμάκιο της πυροσβεστικής.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 186 θέσεις στο ΕΚΑΒ

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου-ειδικότητας πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ του υπουργείου Υγείας.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 14 Ιανουαρίου 2015 και λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2015.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr) , ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Δ').
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2014
Κατηγορία Δ.Ε.
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510


Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 2ας Φεβρουαρίου 2015.

Επίσημα εγκαίνια της «Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου» την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 στην Πωγωνιανή Πωγωνίου

Η Γ΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο «PLEGMA CLUB», την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Από το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου το ψηφιακό σήμα από οκτώ ακόμη κέντρα εκπομπής


Στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου θα ανάψει το ψηφιακό σήμα στα κέντρα εκπομπής «Βασιλικού», «Πολύγυρου», «Δελβινακίου», «Κατάρας», «Γρανιτσοπούλας», «Ηγουμενίτσας», «Κορφοβουνίου», «Αμφιλοχίας», με ταυτόχρονη παύση του αναλογικού, δίνοντας πρόσβαση σε μια νέα τηλεοπτική εμπειρία στις περιοχές που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα.
Όσοι τηλεθεατές παρακολουθούν τα προγράμματα της επιλογής τους αναλογικά και καλύπτονται από κάποιο από τα κέντρα εκπομπής «Βασιλικό», «Πολύγυρος», «Δελβινάκι», «Κατάρα», «Γρανιτσοπούλα», «Ηγουμενίτσα», «Κορφοβούνι», «Αμφιλοχία»  θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου να τον συντονίσουν στις συχνότητες της Digea:

900 προσλήψεις για ΑΜΕΑ, τρίτεκνους και πολύτεκνους

Ζήτημα ημερών είναι η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ 900 μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο για ΑΜΕΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους και άλλες ειδικές κατηγορίες του Νόμου 2643.
Με υπουργική απόφαση, που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, δίνεται το «πράσινο φως» στον ΟΑΕΔ να προκηρύξει τις 900 θέσεις του Ν. 2643 οι οποίες είχαν κρατηθεί από τις προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια και προορίζονταν για ΑΜΕΑ, μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, παιδιά αντιστασιακών και αναπήρων πολεμικής και ειρηνικής περιόδου. Οσοι από τις παραπάνω κατηγορίες έχουν τα προσόντα για τις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν θα υποβάλουν αίτηση στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Τα Κάλαντα στο Νοσοκομείο ''Σωτηρία'' και το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη- Ελπίδα», έψαλε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Στις 23 Δεκεμβρίου 2014 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Τύπου Σπύρο Τζίμα, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Δ.Σ. Ζαχαρία Καψάλη Ηλέκτρα Κίκη, Μαρίνα Τζάκου και Χριστόφορο Ευθυμίου,  συνοδεύοντας την  Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, είπαν τα Ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΊΑ» και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Ελπίδα».


Για πρώτη φορά η χορωδία της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, μετά από πρόταση της Επιτροπής Γυναικών της ΠΣΕ, έψαλε  τα Κάλαντα σε δύο μεγάλα Νοσηλευτικά  Ιδρύματα, σηματοδοτώντας έτσι την αλληλεγγύη, την αγάπη και την κοινωνική προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.