Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ρουμανίας για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (24-12-2014) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 23 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν ως δράστες κλοπής κινητού τηλεφώνου, που έγινε χθες το μεσημέρι σε επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας στην πόλη της Άρτας.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, που αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Marc: Προβάδισμα με 3,6% ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Δημοσκόπηση της Marc για την τηλεόραση του Alpha δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, έναντι της ΝΔ.  
Αναλυτικά στη πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 28,5%
ΝΔ: 24,9%
Το Ποτάμι: 5,8%
Χρυσή Αυγή: 5,7%
ΚΚΕ: 5,3%
ΠΑΣΟΚ: 4,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,3%
ΛΑ.Ο.Σ.: 1,9%
ΔΗΜΑΡ: 1,2%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,1%
Άλλο Κόμμα: 6,9%
Άκυρο/Λευκό: 3,6%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 7,6%

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, σε αίθουσα του Hilton Hotel στην Αθήνα

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου 2014, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton των Αθηνών.  Σκοπός και θέμα  της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των ευεργεσιων των Αδελφοτήτων του Πωγωνίου στο γενέθλιο τόπο, αλλά και η προσφορά της Βασιλικής Μάνου, της ''μάνας του Πωγωνίου''.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, η βουλευτής  Ιωαννίνων Άννα Ασημακοπούλου,  πολυμελής αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη  τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, τον Αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη την Ειδική Γραμματέα  Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη και  Χριστόφορο Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κόνιτσας Μιχάλης Μαρτσέκης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Νίκη Γκουντουβά, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Εύα Χαλατσά συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ., ο  Πωγωνήσιος καθηγητής Ιατρικής Στέφανος Φούσας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πωγωνίου, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Αδελφοτήτων Αποδήμων Πωγωνίου, αλλά και πλήθος κόσμου.

Παλαίμαχοι Α.Ο. Παρακαλάμου 2014

Φωτό: Ευάγγελος Γκόγκος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δηλώσεις Περιφερειάρχη για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020

Στην έγκριση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου (2014-2020) αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε και τα εξής:
"Εδώ και πολλές ημέρες γνωρίζαμε ότι είχε τελειώσει η όλη διαδικασία για το Πρόγραμμά μας, που ήταν το πρώτο μαζί με της Κρήτης που εγκρίθηκε, και περιμέναμε να τελειώσουν όλα τα αποτελέσματα για να βγει κοινή ανακοίνωση. Το πρόγραμμα είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο που δεν προβλέπει πολλά χρήματα για υποδομές, αλλά για να δώσει το δικαίωμα σε όσους θέλουν μέσα από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα να κάνουν κάτι. Επίσης, επιτέλους, ασχολείται πάρα πολύ μόνο με τις υποδομές που θα έχουν σχέση με το περιβάλλον και εκεί είμαστε πανέτοιμοι με τις μελέτες που έχουμε ώριμες για όλα τα παράλια, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις χρήσιμες για τον τουρισμό μας.

Ευχές από το TopoiKaiTropoi.gr

Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας παρέδωσαν τρόφιμα και παιχνίδια, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, σε κοινωφελή ιδρύματα

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, παρέδωσαν προχθές και σήμερα, τρόφιμα και παιχνίδια που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, σε κοινωφελή ιδρύματα, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Συγκεκριμένα, τα συγκεντρωθέντα είδη προσφέρθηκαν στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος», στην ΕΛΕΠΑΠ – παράρτημα Ιωαννίνων, στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης και στο παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην Ηγουμενίτσα, ενώ τα στελέχη των ιδρυμάτων εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Στήριξη ιδρυμάτων και φορέων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Συμπαραστάτης στο έργο και στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που αναπτύσσουν Ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, στάθηκε για μια ακόμη χρονιά το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα για την ενίσχυση των συσσιτίων διέθεσε είδη διατροφής στους εξής φορείς:
• Γηροκομείο Ζωσιμαδών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων
• Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης
• Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης
• Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας
• Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου για τις ανάγκες του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας
Επίσης στα ενοριακά συσσίτια:
• Ι.Ν Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων
• Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αγοράς Ιωαννίνων
• Ιερά Μονή Δουραχάνης

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έψαλε τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα

Τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα  έψαλε  και φέτος η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.


Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, την Βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και τον εκπρόσωπο Τύπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στο κτίριο της Κουμουνδούρου, σε κλίμα ευφορίας, ενόψει αναμενομένων ευνοϊκών πολιτικών εξελίξεων, υποδέχθηκε τους Απόδημους Ηπειρώτες για να του ψάλουν τα χριστουγεννιάτικα ηπειρώτικα παραδοσιακά κάλαντα.
Πλέον τούτου, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει προσωπική γνωριμία τόσο με τους περισσότερους, από τα μέλη του  Δ.Σ. της ηπειρώτικης αποδημικής οργάνωσης, όσο και με αρκετούς χορωδούς, με καταγωγή από την ορεινή περιοχή των Τζουμέκων, που είναι η καταγωγή του, κάθοσον είναι ενεργό μέλος της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και μέσω της Αδελφότητας των Αθαμανιτών Άρτας που είναι ενεργό μέλος, της αδελφότητας του χωριού του ΑΘαμάνιου Τζουμέρκων, συμμετέχει και παρακολουθεί τις δράσεις του ηπειρώτικου αποδημικού κινήματος.


Την χορωδία παραδοσιακής μουσικής συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, ο Έφορος Τύπου Σπύρος Τζίμας, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Δ.Σ. Ζαχαρίας Καψάλης, Ηλέκτρα Κίκη, Σταματία Δάλλα και Χριστόφορος Ευθυμίου.


Μουσικά την χορωδία υποστήριξε η κομπανία των ''Λαλητάδων'' του εξαίρετου κλαρινίστα από τα Τζουμέρκα Δημήτρη Ρίζου.