Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση αποφάσεων της 39ης/15-12-2014 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 15-12-2014, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 05-12-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 39/15-12-2014
Αρ. Απόφασης / Θέμα
1673. Κατάρτιση του σχεδίου της 5ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
1674. Έγκριση των Πρακτικών Ι/12-11-2014 και ΙΙ/02-12-2014 της Επιτροπής για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη αποκατάστασης και επισκευής γέφυρας Σαΐτας», προεκτιμώμενης αμοιβής € 13.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
 1675. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση πρανών ποταμού Αράχθου (Μπαλντούμα)», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη, μέχρι την 30-08-2015.

ΟΓΑ: Καταβάλλονται την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα

Αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα.
Για όσους έχουν λάβει τις τρεις προηγούμενες δόσεις το 2014, ο ΟΓΑ αύριο θα καταβάλει την τέταρτη και τελευταία του έτους. 
Προηγούμενη καταβολή έγινε τον Σεπτέμβριο.

Αύριο, αναμένεται να δουν πιο «φουσκωμένους» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, περίπου 700.000 δικαιούχοι.

Σπασμένο καράβι η αντιπολίτευση

Γράφει η Νανά Ζαφειροπουλου

Από παντού φαίνεται να βάζει νερά η Αντιπολίτευση (με ελάχιστες εξαιρέσεις) αφού μέχρι στιγμής δεν έχει αγωνιστεί για τίποτε από όσα έλεγε στον κόσμο προεκλογικά ο αρχηγός της. Και μη μου πείτε για το θέμα Σεπετά ... διότι θεωρώ ότι είναι αναίδεια να μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας και εξακολουθεί να βοηθά μέσω του Δημάρχου σε αντίθεση με τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης που κακά στόματα λένε ότι βόλεψε κάτι δικούς του ... και αρκετούς φίλους και συνεργάτες τους έγραψε στα... παλαιότερα των υποδημάτων του.
Πάραυτα διασκεδάζω τώρα πια τόσο πολύ με το υποκριτικό του στυλ...

Δεν θα δοθεί παράταση για τις τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9

Χωρίς νέα παράταση θα λήξει στις 19 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 της περιόδου 2011-2013 (χωρίς πρόστιμα) σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Ανώτατα στελέχη της ΓΓΔΕ ξεκαθάρισαν στην διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση γιατί η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν θα εργασθούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου.
Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ βγαίνουν αυτόματα με την τροποποίηση του εντύπου Ε9.
Ταλαιπωρία υφίστανται όσοι έχουν μείωση φόρου μεγαλύτερη από 300 ευρώ καθώς θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά στην εφορία για να εξηγήσουν τους λογούς για τους οποίους την δικαιούνται.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρι εκκλησίας στην Πλαταριά Θεσπρωτίας

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα, περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρι εκκλησίας που έγινε το τελευταίο δεκαήμερο στην Πλαταριά Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος κατά το τελευταίο δεκαήμερο, εισήλθε στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά Θεσπρωτίας και αφού παραβίασε το παγκάρι, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
O δράστης προσήχθη χθες (16-12-2014) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, όπου και ομολόγησε την πράξη του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Έως τα 67 έτη οι εξισωτικές αποζημιώσεις

Δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης από το έτος εφαρμογής 2013 και μετά μπορεί να είναι και οι αγρότες μέχρι 67 ετών, σύμφωνα με νέα κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τις αλλαγές των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
 Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό 5319/154461 ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3346/Β/12.12.2014, σύμφωνα με την οποία στους γεωργούς ορεινών περιοχών για φυσικά μειονεκτήματα και στους γεωργούς περιοχών με μειονεκτήματα εκτός των ορεινών περιοχών, σε εκτέλεση των Μέτρων 211 και 212 του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007−2013 προβλέπεται ότι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης πλέον είναι ενήλικα άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, ηλικίας μέχρι 65 ετών και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από οποιοδήποτε ταμείο. Από το έτος εφαρμογής 2013 και μετά ισχύει όριο ηλικίας 67 ετών, με τις ίδιες προϋποθέσεις».

Η Γ΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο «PLEGMA CLUB», την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 22:00

Καταθέτουν πινακίδες 140.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

Δεν αλλάζει το σύστημα γα τα τέλη κυκλοφορίας

Περισσότεροι και από πέρυσι θα καταθέσουν φέτος πινακίδες για να γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνούν πλέον τους 60.000 οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που και παρέδωσαν τις πινακίδες του οχήματος τους στις εφορίες και η τάση αυτή δείχνει να είναι μεγαλύτερη και από την αντίστοιχη περσινή όπου είχαν τεθεί 130.000 οχήματα σε ακινησία.
Παρά τα δεδομένα αυτά πάντως και μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, στο υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνουν  διατεθειμένοι να ανοίξουν τώρα νέο μέτωπο με την Τρόικα και να προχωρήσουν στο νέο σύστημα πληρωμής τελών κυκλοφορίας «με το μήνα» δεν αποκλείεται όμως να συμβεί από τις αρχές ή την άνοιξη του 2016 και μετά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Η Ήπειρος τιμώμενος προορισμός στην Κύπρο

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η προωθητική ενέργεια που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κύπρου και την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο για την τουριστική προβολή της Ηπείρου, την προηγούμενη εβδομάδα στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στην Λευκωσία. Απόρροια αυτής ήταν η επιβεβαίωση της αύξησης των αεροπορικών πτήσεων κατά τους θερινούς μήνες από την Κύπρο προς την Ήπειρο.
Η εκδήλωση, ήταν μια στοχευμένη δράση δημοσίων σχέσεων προβολής της Ηπείρου στους 40 σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου και σε πλήθος παραγόντων του τουριστικού κλάδου, η οποία περιελάμβανε και βραβεύσεις τεσσάρων κορυφαίων Κύπριων touroperatorsγια το 2013, που έφεραν χιλιάδες Κύπριους τουρίστες στον τόπο μας.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους πτυχιούχους

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Παιδείας

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.
Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης
Τα κριτήρια επιλογής είναι τα ακόλουθα:
Βαθμός Κτήσης Πτυχίου.
Ηλικία υποψηφίου.
Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (οικονομικό έτος 2014)
Χρόνος ανεργίας
Ημερομηνία Υποβολής αιτήσεων:
Ωφελούμενοι πτυχιούχοι άνεργοι:
από 22.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.1.2015 ώρα 24:00
Πάροχοι κατάρτισης:
από 29.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.1.2015 ώρα 24:00
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και η Δημόσια Πρόσκληση στο www.oaed.gr.