Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου για τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών

ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΔΙΩΤΗ

Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ ο οποίος προκρίνει τη μεταφορά του ΕΚΑΒ Δολιανών στο Καλπάκι, και εκφράζοντας ως φορείς το αίσθημα της Τοπικής Κοινωνίας των Δολιανών, ενημερώνουμε τους πολίτες και κάθε αρμόδιο όργανο ότι:
1. Τα Δολιανά είναι το σχολικό κέντρο του Δήμου Πωγωνίου (52 μαθητές στο Γυμνάσιο και 86 στο Λύκειο), και εκτιμούμε ότι τα παιδιά όλων μας αξίζουν αυξημένης προστασίας. (Αν σας φαίνονται μικροί οι αριθμοί, σας λέμε ότι το Πωγώνι κατοικείται κατά 70% από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας).
2. Ο σταθμός του ΕΚΑΒ Δολιανών  από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα στεγάζεται σε εγκαταστάσεις που έχουν διατεθεί δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, ενώ όλοι οι φορείς του χωριού έχουν ανταποκριθεί  εθελοντικά σε κάλυψη υλικοτεχνικής υποδομής και οποιασδήποτε ανάγκης έχει προκύψει.
Θα πρέπει να πούμε ότι το ασθενοφόρο του Τομέα Δολιανών είναι μετακινούμενο, η βάση του δεν είναι ξενοδοχείο των διασωστών, όμως είναι αναγκαία η ύπαρξή του ώστε να εξυπηρετούνται σε ανθρώπινο επίπεδο οι ανάγκες του προσωπικού των ασθενοφόρων, έτσι ώστε να διατηρείται το αξιόμαχο αυτού καθόλη τη διάρκεια των βαρδιών.
3. Από το 2008 έως και σήμερα, η λειτουργία του ΕΚΑΒ Δολιανών είναι άψογη και δεν έχει υπάρξει κανένα παράπονο από κανένα άλλο χωριό σε ολόκληρο το Πωγώνι, και όχι μόνο. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ο Τομέας Δολιανών υποστηρίζεται από μόνιμο Ιατρό Γενικής Ιατρικής (πράγμα το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Παπαδιώτης και όχι να το παρουσιάζει ως ζητούμενο). 
4. Η θέση της βάσης του ΕΚΑΒ Δολιανών είναι η σωστή καθώς υποστηρίζει ισάξια τόσο το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, όσο και το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας.
5. Διαχρονικά, δεν υπάρχει κανένα αίτημα από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου η κάποιον άλλο φορέα  για αλλαγή της θέσης του Τομέα ΕΚΑΒ.
Επειδή ο κ. Παπαδιώτης αναφέρεται σε προδιαγραφές ίδρυσης ενός Τομέα ΕΚΑΒ αναρωτιόμαστε:
Αλλάζουν οι προδιαγραφές με τη μεταφορά της έδρας ΕΚΑΒ σε απόσταση 5 χιλιομέτρων (γιατί τόσο είναι Δολιανά-Καλπάκι);
Βάσει ποιών προδιαγραφών ο ίδιος  προέκρινε την ίδρυση του Τομέα Φιλιππιάδας σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τον Τομέα Άρτας;
Καταγγέλλουμε τον κ. Παπαδιώτη για αναίτια εχθρική στάση απέναντι στο χωριό μας και ζητάμε να πάρουν άμεσα και δημόσια, θέση  τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Πωγωνίου.
  
ΔΟΛΙΑΝΑ 13/12/2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΟΛΙΑΝΩΝ-κιν.: 6944940571
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΩΝ-κιν.: 210-2927900
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ-κιν.: 6945277984
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΟΛΙΑΝΩΝ-κιν.: 6947888494
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΜΕΚ ΔΟΛΙΑΝΩΝ-κιν.: 6977247975

Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο περιπολιών και αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών, στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
 Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, συνελήφθη χθες (13-12-2014) αργά το βράδυ, στο σημείο εισόδου του Ελέγχου Διαβατηρίων Κακαβιάς, ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας, διότι στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μικροποσότητα κάνναβης, μία γεμιστήρα πιστολιού με (4) φυσίγγια και ένα μαχαίρι.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0

Με γκολ του Τσάβες ο ΠΑΣ έκαμψε την αντίσταση του Ατρομήτου

Ο Ατρόμητος είχε από την αρχή μία ελαφρά υπεροχή την οποία ποτέ δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε γκολ.
Ο Τσάβες από την πλευρά των γηπεδούχων, προσπαθούσε με ατομικές προσπάθειες να απειλήσει την ομάδα του Περιστερίου και εν τέλει τα κατάφερε με κεφαλιά.
Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ του Φυτανίδη που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι στο 86'.
Με αυτή τη νίκη τους, οι Ηπειρώτες σκαρφάλωσαν στην όγδοη θέση, όπου ισοβαθμούν με την Καλλονή με 20 βαθμούς και προσπέρασαν τον Ατρόμητο που έμεινε στους 19. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Μιχαήλ, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Γιάκος (61' Λίλα), Τσάβες (81' Σκόνδρας), Ακόστα, Ίλιτς (69' Μανιάς)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Αγκουαζί, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες (79' Γεωργίου), Τάτος (73' Παπάζογλου), Μπρίτο (64' Καραμάνος), Ναπολεόνι

Νεκρός ένας 67χρονος μετά πτώση σε γκρεμό με το ΙΧ στην περιοχή της Αρίστης


Την Κυριακή 14-12-2014 και ώρα 12:10 στην Αρίστη Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους (40) μέτρων περίπου.

Από το σημείο του ατυχήματος ανασύρθηκε νεκρός, ένας 67χρονος ημεδαπός, συνοδηγός του οχήματος, ενώ η 57χρονη οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά.


Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας Ιωαννίνων. 

Κέρδισε ο Αγροτικός Αστέρας (2-1)-Έχασε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου στο Ασβεστοχώρι (3-0)

*Με γκολ στις καθυστερήσεις ο Αγροτικός Αστέρας πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο αφού νίκησε το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο τον Αετός Πρωτόπαππας με 2-1.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 44΄ με το Χαρίση Αλέξανδρο για να ισοφαρίσει ο Αετός με τον Διαμάντη Άγγελο στο 54΄.

Η λύτρωση για τους  γηπεδούχους ήρθε στις καθυστερήσεις με γκολ  του  Ντρουμπάλη Αναστάσιου.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Τσεκούρας Παναγιώτης (Χαλδούπης Βασίλειος 46΄), Δρίβας Λάζαρος, Μπίκας Κων/νος,  Νάτσης Σταύρος, Σκόρδος Κων/νος (Άμρο Παντελής 58΄), Χαλιγιάννης Βασίλειος (Σαντεντίν, Δημήτριος 46΄), Ζόta Αρσέν, Άμρο Χρήστος, Ντρουμπάλης Αναστάσιος, Χαρίσης Αλέξανδρος


* Την ήττα γνώρισε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου στο Ασβεστοχωρί αφού έχασε από την τοπική όμάδα με 3-0.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Κουτρούμπας Δημήτρης στο 27΄, ο Τσιγαρίδας Μανώλης στο 60΄ και στο 89΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κίμων, Δημήτρης Ντόναλντ,Τάσιος Αλέξανδρος, Μπίστας Βασίλειος (Μπάσιος Γεράσιμος 79΄), Κούρος Ερμής, Στεφάνου Χρήστος, MEYNTI ΔΙΜΟ-Κωσταντίνος, Γραμμόζης Γεώργιος (Κούρος Γιώργος 26΄), Μπάσιος Χρήστος, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Νούσης Χρήστος

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής:
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-3 α.α.  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 5-0
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.ΛΑΨΙΣΤΑΣ 7-0  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-1  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 4-0  
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.ΚΑΡΥΩΝ 4-2
Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-0  
ΑΓΡΟΤΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 2-1
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 1-3  


Βαθμολογία (16η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 46
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ  42
3. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 39 
4. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 38
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 36
6.  ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 27
7. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 25
8. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 25
9. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 25
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 21 
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 20 
12. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 20  
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 15 
14. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 12 
15. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 10
16. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 7
17. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  6
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -5

Ισόπαλο το ντέρμπι στο Δελβινάκι (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Σ. Καλπακίου 2-2)

* Ισόπαλο με 2-2 έληξε το ντέρμπι του Δελβινακίου μεταξύ της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και του Α.Σ. Καλπακίου.
 Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζενέλη Πάτροκλο στο 13΄ για να ισοφαρίσει στο επόμενο λεπτό ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Μπονόβα Νικόλαο σε 1-1.
Ο Τσαραώσης Ευάγγελος έκανε το 2-1 στο 17΄ για την Α.Ε.Δ..

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με τον Μπονόβα Νικόλαο σε 2-2.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:

Πέτρου Ηλίας, Μυριούνης  Σταύρος, Καλές Βύρων, Ναθαναήλ Λέανδρος-Δημήτριος, Πότσης Γεώργιος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Δήμου Σταύρος (Παπάζης Ιωάννης 74΄), Δήμος Αθανάσιος (Βαρτζιώτης Χρήστος 90΄), Σιώτας Γρηγόρης, Τσαραώσης Ευάγγελος (Ναθαναήλ Κωνσταντίνος 81΄), Ζενέλης Πάτροκλος
Α.Σ. Καλπακίου:
Κρανάς Γρηγόρης, Γόγολος Ευάγγελος, Ηλίας Μιχαήλ, Ηλίας Βασίλειος (Κατσής Ηλίας 65΄), Ντέλλας Κωνσταντίνος (Γκόνης Πέτρος 46΄), Μπονόβας Νικόλαος, Μακρής Χρήστος, Κατσαβριάς Βασίλειος, Κατσάνος Ιωάννης, Διαμαντής Παναγιώτης, Κοττίκας Ιωάννης

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής:
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 5-2  
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 2-2  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 2-1  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 0-0  
***
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 2-3  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 0-2  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 2-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 2-2  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 3-1


Βαθμολογία (17η αγωνιστική Α΄ Ερασιτεχνική)
1.  Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 39
2. ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 37    
3. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 36  
4. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 36
5. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 33   
6. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 31
7. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 31
8.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 28 
9.  ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 23   
10. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 21
11. Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ 19
12. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 18
13. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 16 
14. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 16 
15. Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 14 
16. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 14 
17. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 10  
18.  Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 4

Στο ταμείο για εφάπαξ 11.110 δημόσιοι υπάλληλοι

Πληρωμές για 11.110 δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του 2014 περιλαμβάνει το νέο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή του εφάπαξ.
Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εξοφληθεί με τα ποσά που δικαιούνται καθώς τα ονόματά τους και οι συνταξιοδοτικές τους αποφάσεις έχουν ήδη αποσταλεί με δύο CDs από το Γενικό Λογιστήριο στο Ταμείο πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εδώ και μερικές μέρες.
Το νέο αρχείο περιέχει υπαλλήλους του Δημοσίου, των δήμων και άλλων νομικών προσώπων που υπέβαλαν αίτηση αποχώρησης μέχρι τις 31 Αυγούστου 2013 και πήραν την οριστική συνταξιοδοτική τους απόφαση μέχρι τις 5 και τις 20 Φεβρουαρίου του 2014.

Κάπα Research: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,8 μονάδες

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,5% έναντι 22,7% που συγκεντρώνει η ΝΔ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%
Ν.Δ.: 22,7%
ΠΑΣΟΚ: 6,7%
Ποτάμι: 6%
Χρυσή Αυγή: 5,9%
ΚΚΕ: 5,8%
 Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει το 59,9% των ερωτηθέντων, σημειώνοντας ότι θα είναι αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 45,1% έναντι 33,5% του Αλέξη Τσίπρα. 

ALCO: Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Σε δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει το προβάδισμά του στο 27,6%, από 28% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 27,6%
ΝΔ:  24%
ΠΑΣΟΚ:  5%
Χρυσή Αυγή:  5,6%
ΚΚΕ: 4,4%
Ποτάμι:  4,1%
Εκτός Βουλής μένουν  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει καν στον πολιτικό χάρτη.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει εορτών

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια. 
Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. 
Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και τη φετινή περίοδο των εορτών και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.