Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννατικο bazaar από τα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου» στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στον πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (στα παλιά σφαγεία), από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου» σας προσκαλούν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Χριστουγεννιάτικο bazaar που θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (στα παλιά σφαγεία), από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.
Τα παιδιά έχουν ετοιμάσει με πολλή αγάπη και μεράκι παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά του κουταλιού, τραχανά κ.α). 
Κατά τη διάρκεια του bazaar θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής του μεγάλου καλλιτέχνη ζωγράφου κ. Ισίδωρου Ανδρεάδη, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού του Κόσμου.
Σας περιμένουμε όλους να μας γνωρίσετε από κοντά και να στηρίξετε το δύσκολο έργο μας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 8–12-2014 [Πρακτικό Νο 16]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   8-12-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  16/8-12-2014]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
 
1.  ΕΓΚΡΙΣΗ  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ  ΕΤΟΥΣ 2012.  ΑΠΟΦΑΣΗ  302.
                                                     
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Εργατικό ατύχημα στο Λυκοτρίχι Ιωαννίνων

Σήμερα (11-12-2014) και ώρα 11:50, στην Επαρχιακή Οδό Αγίας Μαρίνας-Περάματος Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια εργασιών διαπλάτυνσης οδικού δικτύου, 58χρονος ημεδαπός εργαζόμενος παρασύρθηκε από μηχάνημα έργων (οδοστρωτήρα), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο χειριστής του μηχανήματος αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ο εργοδηγός και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων. 

H Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Α.μεΑ που επαναπροσλαμβάνονται στη Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων

Τη διαβεβαίωση πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα δοθεί τέλος στην αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον έδωσε η Γενική Γραμματέας.

 Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά στην αντιπροσωπεία των Α.μεΑ που την επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/12/2014) και εκκρεμεί η επαναπρόσληψή τους στη Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων .
 Τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% των οποίων η Δ.Ε.Υ.Α. μετέτρεψε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου ζήτησαν από τη Γενική Γραμματέα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την επαναπρόσληψή τους καθώς εκκρεμμεί η εξέταση ενστάσεων επί της συγκεκριμένης απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 8–12-2014 [Πρακτικό Νο 15]

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΣ   8-12-2014  [ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο  15/8-12-2014]

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤ. 2015. ΑΠΟΦΑΣΗ 301.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.


ΜΑΤΣΙΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αισθητή πτώση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων στο διάστημα 2011-2013

Τη μεγάλη πτώση της πραγματικής ατομικής κατανάλωσης των ελληνικών νοικοκυριών στο διάστημα 2011-2013 αποτυπώνουν στοιχεία που έδωσε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή.
Τα εν λόγω στοιχεία που μετρούν την πραγματική ατομική κατανάλωση ως ποσοστό της αγοραστικής δύναμης αποκαλύπτουν τις τεράστιες ανισότητες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 και της ευρωζώνης των 18.
Το υψηλότερο επίπεδο πραγματικής ατομικής κατανάλωσης ανά κάτοικο στην ΕΕ των 28 καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, ξεπερνώντας κατά περισσότερο από 35% το μέσο όρο της ΕΕ.

Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων & υποτροφιών του κορυφαίου Business School ESCP Europe

Σπουδές σε Λονδίνο & Παρίσι!

 Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στον χώρο της iCon (Ν. Δημητρακοπούλου, 49Α Στάση Μετρό Συγγρού – Φιξ) θα γίνει  παρουσίαση του ESCP Europe, που είναι το πρώτο Business School που ιδρύθηκε σ’ όλο τον κόσμο (το 1819).
Την παρουσίαση οργανώνει το ESCP Europe (London Campus) και η iCon International Consulting ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ESCP Europe στην Ελλάδα. Ομιλητής θα είναι ο  Prof. Dr. K. Andriosopoulos, Academic Director του Master in Energy Management & Executive Director του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης (RCEM) του ESCP Europe, Αρμόδιος για θέματα επιλογής σπουδαστών & Υποτροφιών.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο  25,7%.
Ωστόσο, είναι μικρότερο από τον Αύγουστο (26%).
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.241.114 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.293.357 άτομα.
Η ανεργία είχε αγγίξει το επίπεδο ρεκόρ του 28% τον Σεπτέμβριο του 2013, όποτε και άρχισε να υποχωρεί.
Ωστόσο, παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην ευρωζώνη, η οποία διαμορφώνεται στο 11,5%.
Στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή καταδεικνύουν πως το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο του 2014 ανήλθε σε 25,7% έναντι 28,0% τον Σεπτέμβριο του 2013 και 26% τον Αύγουστο του 2014. 

Δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων E.K.A.B. 7ης Περιφέρειας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Επιτέλους, μετά από τόσα που διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες στην υπηρεσία μας, η τοπική Διεύθυνση πήρε θέση δημόσια. “Οι μάσκες πέσανε” οι θέσεις, οι παράλογες απαιτήσεις και τα αυστηρά κείμενα που λαμβάναμε από τον Πρόεδρο, είχαν την πηγή τους τελικά.
Ας μας απαντήσει λοιπόν ένας εκ των εμπνευστών της κινητικότητας (ακόμη και εκτός Περιφέρειας), αν μπορεί ένας  χαμηλόμισθος υπάλληλος να διαθέτει το μισθό του, για να καλύψει μακρινές περιοχές (νησιά Αιγαίου) και να λαμβάνει την αποζημίωση του μετά από ένα χρόνο.
Ακόμη είναι επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσει αν όντως όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ είμαστε περισσότεροι κατά το 1/3;
Έχουν δυνατότητα  Τομείς – Παραρτήματα της Περιφέρειάς μας να καλύπτουν εκτός αυτής ανάγκες και αν ναι; Γιατί δεν το κάνει στα Κέντρα Υγείας ( Μέτσοβο, Πράμαντα, Δερβίζιανα κ.α.) που είναι υποστελεχωμένα καθώς και Τομείς που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του (Παραμυθιά 4 άτομα).
Λυπούμαστε πολύ που είναι αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται για υποβάθμιση και απαξίωση της Υπηρεσίας μας, μιας και  γνωρίζει καλύτερα από όλους, ότι η μετακίνηση των διασωστών σε άλλους Τομείς, αποδυναμώνει τα Παραρτήματα και θέτει σε κίνδυνο το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι Πολίτες.
Εκμεταλλεύεται το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των Διασωστών του ΕΚΑΒ, φιλότιμο από το οποίο λαμβάνει συνεχώς ευχαριστήριες επιστολές και για αντάλλαγμα θέλει να μας σκορπίσει σε όλη την επικράτεια για το χατίρι του Προέδρου.
Θα θέλαμε να του τονίσουμε ότι για ένα ΕΚΑΒ σύγχρονο με Ευρωπαϊκά κριτήρια απαιτούνται επάρκεια προσωπικού, καινούργια ασθενοφόρα, σύγχρονες εγκαταστάσεις καθώς ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια για τους εργαζομένους.
Τέλος θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι: αυτό που με κόπο δημιουργήσαμε τόσα χρόνια και απολαμβάνει η τοπική κοινωνία, δεν θα αφήσουμε με κανένα τρόπο να το διαλύσουν κάποιοι. 
Είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτική ηγεσία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Τόπου μας να πάρει θέση επί του προβλήματος που αντιμετωπίζει ένας ευαίσθητος φορέας. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Φώτιος Λώλης    Πέτρος Βασιλείου
 
 

Συλλήψεις για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα

Από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων, συνελήφθησαν χθες (10-12-2014) στην Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα, δύο άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
Συγκεκριμένα:
Στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 58χρονη ημεδαπή, διότι αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, για διακεκριμένες κλοπές.
Στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (400) ευρώ, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ιωάννινα: Το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με αυτό, από την Τετάρτη 17 μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν 9:00 π.μ. με 2:00 μ.μ. και 5:30 με 9:00 μ.μ..
Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά 9:00 π.μ. με 3:00 μ.μ. και την Κυριακή 21 του μήνα 11:00 π.μ. με 3:00 μ.μ..
Την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 9:00 π.μ. με 2:00 μ.μ. και 5:30 με 9:00 μ.μ., ενώ την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, Παραμονή Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτά 9:00 π.μ. με 4:00 μ.μ.

Ανοιχτή ρινοπλαστική συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου  συνδυάζει  σήμερα η τεχνική της ανοιχτής ρινοπλαστικής, στην αποκατάσταση-αναμόρφωση της μύτης προσφέροντας ελκυστική εμφάνιση και ταυτόχρονα ελεύθερη αναπνοή!
Στο συμπέρασμα αυτό  κατέληξαν, μετά την παρουσίαση δεκάδων επιστημονικών εργασιών, διάσημοι πλαστικοί χειρουργοί που συμμετείχαν στο "The Cutting Εdge 34th Aesthetic Surgery Symposium", το οποίο πραγματοποιήθηκε 4-6 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
H ρινοπλαστική, που είναι σήμερα μία από τις πλέον πιο συχνές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική, εκτός των καθαρά αισθητικών λόγων εφαρμόζεται στη διόρθωση περιπτώσεων, όπως της:
•αναπνευστικής δυσχέρειας (βαλβίδα)
•σκολίωσης ρινικού διαφράγματος
•μετατραυματική βλάβη του σκελετού
• γεννητικών ανωμαλιών.

Οι … «πονηρές» αντιθέσεις

Όχι! Αυτή τη φορά δε θα αναφερθώ στη διαδικασία της συζήτησης των 42 θεμάτων (συν 8 εκτάκτων=50 θεμάτων) της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου την 1η του Νοέμβρη ’14, ούτε για το δίκαιο της παράταξης του Γιάννη Ντότη, που αποχώρησε από το Δ.Σ. καταγγέλλοντας τον τρόπο σύνταξης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου (ίσως θα έπρεπε να επιστρέψει στη συζήτηση των άλλων θεμάτων), ούτε για την έλλειψη πολλών εισηγήσεων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Αυτή τη φορά θα αναφερθώ, με όσο χιούμορ μου έχει απομείνει, στους παραλογισμούς που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων του Δ.Σ. και τις «πονηρές» αποφάσεις του.