Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Το Κλειστό Γυμναστήριο Μεταμόρφωσης Δήμου Ζίτσας, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Το υπό περάτωση έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεταμόρφωσης Δήμου Ζίτσας, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ζίτσας, κ. Μιχάλη Πλιάκο. 

Αποδυναμώνεται το παράρτημα ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας

Απαντήσεις για 4 ζητήματα ζητά το Σωματείο Εργαζομένων από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Με μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου αποδυναμώνεται από τον Απρίλιο το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας επισημαίνουν οι εργαζόμενοι-διασώστες της υπηρεσίας
Το Σωματείο εργαζομένων απευθύνθηκε  στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη τον οποίο και έχουν  μέχρι και τώρα συμπαραστάτη στον αγώνα τους, όπως τόνισε  ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας κ. Βασιλείου Πέτρος.
Μετά από ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδης, κλήθηκαν σε "προφορική απολογία" για τις συναντήσεις που προηγήθηκαν με τον Περιφερειάρχη και δόθηκε "άφεση αμαρτιών" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλείου ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκε από τον κ. Παπαγιαννίδη πως  το παράρτημα της 7ης Περιφέρειας λειτουργεί ως πρότυπο για την υπόλοιπη Ελλάδα
Το Σωματείο Εργαζομένων όμως αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά με ανακρίβειες που ακούστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή του alpha την περασμένη Κυριακή  όπου  μετά από προσωπική διένεξη του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη  με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ακούστηκαν όχι μόνο  ανακρίβειες αλλά  και υποβαθμίστηκε το έργο των εργαζομένων-διασωστών από τον κ. Παπαγιαννίδη, όπως χαρακτηριστικά μας  ανέφερε ο κ. Βασιλείου
Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ  7ης Περιφέρειας ζητά να απαντηθούν 4 βασικά ερωτήματα από τον κ. Παπαγιαννίδη, ενώ παράλληλα «καταγγέλει» τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου, την ώρα που το παράρτημα καλύπτει όχι μόνο την Ήπειρο αλλά και το μεγάλο νησί της  Κέρκυρας   καθώς και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Πρέβεζας.

Ο τομέας Δολιανών τέλος  αντιμετωπίζει τεράστιο  πρόβλημα καθώς και αυτός αποδυναμώνεται και «ίσα ίσα μπορεί να λειτουργεί το ένα ασθενοφόρο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Βασιλείου.

Pulse RC: Προβάδισμα 4,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 4,5% στην πρόθεση ψήφου και 5 % στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων,
Συγκεκριμένα στη πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 27,5% (27% στην προηγούμενη δημοσκόπηση)
ΝΔ: 23% (22%)
ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 7% (7%)
Το Ποτάμι: 6,5% (6%)
Χρυσή Αυγή: 6% (6,5%)
ΚΚΕ: 5,5% (6%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5% (3,5%)
Δημοκρατική Αριστερά: 1% (1%)
«Άλλο κόμμα»: 5% (5,5%)
Λευκό/Αποχή: 6,5% (7%),
Αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν: 8,5% (8,5%).

7 προγράμματα για επιδότηση 100% σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Aνοίγουν μετά από πολύμηνη απουσία κοινοτικές δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσα από επτά προγράμματα συνολικού ύψους 198 εκατ. ευρώ. 
Πρόκειται για επτά εμπροσθοβαρείς δράσεις του επιχειρησιακού προγράμματος του υπουργείου Aνάπτυξης «Eπανεκκίνηση».
Mέσα από αυτές μπορούν να επιδοτηθούν ακόμη και 100% νεοσύστατες επιχειρήσεις ώστε να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα μικρομεσαίοι για τη στροφή τους στις εξαγωγές και νέοι επιστήμονες.
Oι δημοφιλέστερες δράσεις είναι η «Mικρή και Mεσαία Eπιχειρηματικότητα» ύψους 50 εκατ. ευρώ καθώς και το «Oλοκληρωμένο Σχέδιο Eνίσχυσης της Eπιχειρηματικότητας και της Aπασχόλησης» προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Aυτά τα δύο προγράμματα αναμένεται να είναι έτοιμα, δηλαδή να έχουν γραφτεί οι οδηγοί εφαρμογής τους μέσα στον Δεκέμβριο.
Σημειώνεται ότι οι κλάδοι που χρηματοδοτούνται οι επενδύσεις είναι οκτώ: Aγρο-διατροφή, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, υγεία - φαρμακευτική βιομηχανία, υλικά - κατασκευές, ενέργεια, δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
Aναλυτικά οι δράσεις έχουν ως εξής:

Εξιχνιάστηκαν δύο περιστατικά κλοπών σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οδήγησε στα ίχνη δύο αλλοδαπών δραστών, υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικά περιστατικά κλοπών σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (01-12-2014) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε αφαιρέσει από αγρόκτημα στον Ωρωπό Πρέβεζας αγροτικά προϊόντα, συνολικής αξίας 600 ευρώ.
Η δεύτερη περίπτωση, αφορά την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων μίας 26χρονης γυναίκας, υπηκόου Αλβανίας, η οποία την 23-10-2014 στην πόλη της Ηγουμενίτσας έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού.
Το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αντίστοιχα. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώρα 12:30

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  5η Δεκεμβρίου 2014, ημέρα  Παρασκευή  & ώρα 12:30  το μεσημέρι  στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
  1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Πωγωνίου για το οικον. έτος 2015.
  2. Περί έγκρισης αιτημάτων  δημοτών – πολιτών για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στον Δήμο Πωγωνίου   βάσει  του Ν.4257/2014.  
  3. Ψήφιση  πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2014 στις υπηρεσίες του Δήμου Πωγωνίου.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Παρατείνεται μέχρι 29 Δεκεμβρίου η πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ

Με απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς καμία επιβάρυνση, μέχρι και τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου όλοι οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη πληρωμή των οφειλών τους.

Γέμισε η Ηπειρωτική ύπαιθρος με διασταυρωμένα αγριογούρουνα!

Όπως λένε κυνηγοί, αλλά και κτηνοτρόφοι, αυτή την περίοδο, στα δάση της Ηπείρου, υπάρχουν περισσότερα αγριογούρουνα από κάθε άλλη φορά.
Αυτό διαπιστώνεται όχι μόνο από τις πολλές επιτυχίες των κυνηγών σε κάθε τους εξόρμηση, αλλά και από τις συχνές εμφανίσεις αγριογούρουνων κοντά σε χωριά, ακόμη και σε πόλεις!
Γιατί αυξάνουν
Πού οφείλεται όμως αυτή η κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων; Οι ειδήμονες λένε ότι μάλλον οφείλεται  στις διασταυρώσεις με ήμερους χοίρους, ελευθέρας βοσκής. Η πλειονότητα των αγριογούρουνων είναι υβρίδια, δηλαδή προέρχονται από διασταυρώσεις, γι' αυτό και η εικόνα τους πολλές φορές είναι... πουά ή ριγέ! Τα αγριογούρουνα γεννούν 2 με 4 μικρά, σε αντίθεση με τα υβρίδια, που η κάθε γέννα κυμαίνεται από 6 έως 10 νέα ζώα.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι για όσους μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου έρχονται τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι προχωρούν στη διόρθωση των στοιχείων ακινήτων τους Ε9 και καλούνται στην εφορία για να προσκομίσουν δικαιολογητικά.
Εκεί τους ζητούνται κάθε είδους δικαιολογητικά με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να ετοιμάζεται εντός της εβδομάδας να εκδώσει νέα διευκρινιστική εγκύκλιο για το Ε9 στην οποία θα οριοθετούνται να δικαιολογητικά που μπορούν να ζητηθούν από τους φορολογούμενους.
Την ταλαιπωρία της προσκόμισης δικαιολογητικών βιώνουν όσοι μετά την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ πάνω από 300 ευρώ.
Τι πρέπει να προσκομίσουν:

Γιάννενα: Παρουσίαση του βιβλίου-έκδοση της ιδεολογικής επιτροπής της Κ.Ε του ΚΚΕ "ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ", την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, από την Αλέκα Παπαρήγα

Την παρουσίαση του βιβλίου-έκδοση της ιδεολογικής επιτροπής της Κ.Ε του ΚΚΕ "ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ"-ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ, θα παρουσιάσει η κα Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και επί σειρά ετών Γ.Γ. του κόμματος.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.  στο ξενοδοχείο DU LAC.

Συνάντηση της Γ.Γ. Βίκυς Ευταξά με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη συναντήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά το μεσημέρι της Δευτέρας (1/12/2014). Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο θεσμικών παραγόντων συζητήθηκε  ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων που αφορούν τόσο σε ζητήματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα, όσο και στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών.